Overzicht van recepttypen
- vegetarisch
- vlees
- groente
- vegan
- salade
- soep/bouillon
- gevogelte
- vis/schaaldieren/schelpdieren
- pasta/noodles
- saus/dressing/jus
- vis
- fruit
- zoet
- gebak, koek, taart, pudding
- ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
- schaal- en schelpdieren
- groenten, aardappels en peulvruchten
- brood en broodgerecht
- koek en gebak
- stoofgerecht
- saus
- drank (alcoholisch)
- rijst
- aardappelgerecht
- barbecue/grill
- brood/sandwiches/crostini/bruschetta
- wild en gevogelte
- eieren, kaas en zuivel
- ei/omelet/frittata
- varkensvlees
- quiche
- rundvlees
- cocktails
- hapjes
- ijs
- wild
- lamsvlees
- pannenkoeken en flensjes
- orgaanvlees
- kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
- frituur
- kaas
- ijs/sorbet/granita/panna cotta
- kalfsvlees
- bouillon
- risotto
- schuim/mousse/gelei
- peulvruchten
- inmaak
- beslag/deeg
- paddenstoelen
- chutney/pickle/jam/compote
- couscous/bulgur/quinoa
- pudding
- gebak/koek/taart/pudding
- condiment
- hartige hapjes
- zuivel
- warme sauzen
- pizza
- pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur
- diversen
- marinade
- ovenschotel
- chocolade
- samengestelde boter
- paté/terrine
- boter en olie
- pasta, rijst, granen en deegwaren
- feestdagen
- curry
- noedels
- zoete hapjes
- tortilla
- soufflé
- broodbeleg
- jam
- snoep
- worst
- smoothie/milkshake
- stamppot
- garnituur
- azijn
- conserven
- pekel en marinades
- niet-alcoholische drank
- soja
- pastei
- vinaigrette
- hartige taart
- carpaccio/tartaar
- kruiden
- mosterd
- couscous
- bonbons
- noten
- hartige taarten, pasteien en pizza’s
- sauzen
- chutney
- stomen
- tajine
- sorbet
- eenpansgerecht
- beignets
- paella
- siroop
- crumble/gratin
- suikerwerk
- glazuur
- Gegaarde groenten
- schapenvlees
- deegwaren
- insecten
- drank
- koffie en thee
- pickles
- custard
- noten en zaden
- pap
- zoetstoffen
- likeuren en gedestilleerd
- magnetron
- roken
- groentevulling
- granita
- fondue
- rookmot
- groenten en aardappels
- roomijs
- geitenvlees
- maïsgerecht
- rijst, granen en peulvruchten
- sous-vide
- Rauwe groenten
- meel
- wijn
- amandelwerk
- etherische olie
- spread
- in bakpapier gegaard
- garen in inmaakglas
- kikker
- chips
- spherificatie
- rundvleesragout
- bindmiddelen
- groente en vlees
- frisdrank
- techniek
- mezze
- hydrocolloïden
- texturas
- crossover
- theorie
- zeevruchtenragout
- emulgator
- bourride