aardappelgerecht

Zoek naar aardappelgerecht in jouw eigen kookboeken

Aardappelgerecht koken? De lekkerste recepten:

Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Lunch / lunchgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Aardappelpannenkoekjes - boxty pancakes

Ingrediënten:
aardappel, bakpoeder, bloem, melk en zout

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
pannenkoeken en flensjes / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Inge Kappert - Culinaria Europese specialiteiten - deel I

Bijgerecht uit Culinaria Europese specialiteiten - deel I:

Aardappelbrood - boxty bread

Ingrediënten:
aardappel, bloem en zout

Keuken:
Europees / Iers
Soort:
aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Sergio Herman - Sergio's smaakmakers

Bijgerecht uit Sergio's smaakmakers:

Gratin van aardappel met groene asperges

Ingrediënten:
aardappel, arbequina olijfolie, basilicum, cabernet sauvignon-azijn, citroen, groene asperge, kippenfond, knoflook, olijven, parmezaanse kaas, prunella trostomaat, radicchio, room, sjalot, taggiasche olijf, tijm en zoete ui

Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / aardappelgerecht
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Bijgerecht uit Home made zomer:

Arrdappelpuree met verse groene kruiden en citroen

Ingrediënten:
bosui, boter, citroen, dille, dragon, kruimige aardappelen, nootmuskaat, bladpeterselie, slagroom, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Simone Beck, Louisette Bertholle, Julia Child, Sidonie Coryn en Paul Child - De kunst van het koken

Bijgerecht uit De kunst van het koken:

Galettes de pommes de terre farcies - Gevulde aardappelkoekjes

Ingrediënten:
broodkruim, champignons, geklaarde boter, gruyère, ham, lente-ui, peper, pommes duchessemengsel, sjalot en zout

Keuken:
Frans
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Lunch / bijgerecht / basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Aardappelsalade

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, gerookt spek, kippenbouillon, mosterd, olijfolie, sjalot en witte wijnazijn

Keuken:
Hollands
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Bijgerecht / basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Aardappelpuree

Ingrediënten:
aardappel, boter en slagroom

Keuken:
Hollands
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Pommes Marcaire

Ingrediënten:
aardappel en boter

Soort:
aardappelgerecht

Diner / hoofdgerecht van Thomas de Beer:

Aardappelpartjes uit de oven met chorizo

Ingrediënten:
aardappel, bosui, cheddar, chorizo, Himalayazout, knoflook, rode paprika, rozemarijn en ui

Soort:
aardappelgerecht

Bijgerecht van Thomas de Beer:

Aardappelschuim uit de sifon

Ingrediënten:
bloemige aardappel, kookvocht van aardappel, olijfolie en room

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Gratin Dauphinois

Ingrediënten:
aardappel, boter, crème fraîche, knoflook, meiraap en nootmuskaat

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Gepofte aardappel

Ingrediënten:
aardappel

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Albert Kooy - De Nieuwe Nederlandse Keuken

Bijgerecht / basisrecept uit De Nieuwe Nederlandse Keuken:

Hete bliksem

Ingrediënten:
aardappel en gerookt spek

Keuken:
Hollands
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Johannes van Dam - De Dikke van Dam

Recept uit De Dikke van Dam:

Gebakken aardappel

Ingrediënten:
aardappel, boter, spekvet en ui

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Wouter F.P.H. Rademakers - De indonesische keuken Selamat Makan

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit De indonesische keuken Selamat Makan:

Frikadel kemtang (Gekruide aardappelballetjes)

Ingrediënten:
bleekselderij, ei, gehakt, nootmuskaat, peper, ui en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Jean-Christophe Rizet - De truffel

Bijgerecht uit De truffel:

Truffelpuree

Ingrediënten:
boter, melk, ratte-aardappel, zout en zwarte truffel

Keuken:
Frans
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Lidya Winkels - Lidya Winkels kookboek

Bijgerecht uit Lidya Winkels kookboek:

Aardappelcroquetten

Ingrediënten:
aardappelen, boter, ei, frituurvet, olijfolie en paneermeel

Keuken:
Internationaal
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Aardappelkoek met goudsbloemblaadjes

Ingrediënten:
aardappelen, eieren, goudsbloemblaadjes, goudsbloembladpoeder, laurier, melk, peper, vetstof en zout

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Karin Stöttinger - Wrap 'n roll

Recept uit Wrap 'n roll:

Gepofte aardappels met Mexicaanse vulling

Ingrediënten:
chilipoeder, crème fraîche, pittige kaas, groene spaanse peper, kerstomaat, knoflook, komijnpoeder, korianderblaadjes, lente ui, limoen, pofaardappels, rode ui, zoete aardappel en zwarte bonen uit blik

Keuken:
Mexicaans
Soort:
groenten, aardappels en peulvruchten / aardappelgerecht
Een recept uit Monika Linton - Brindisa

Diner / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Brindisa:

Patatas enmascaradas - Verborgen of besmeurde aardappels

Ingrediënten:
bloedworst, bloemige aardappel, botifarra negra, doorregen spek, morcilla met ui, munt, olijfolie, pancetta, peterselie en pijnboompitten

Keuken:
Spaans
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Valli Little - Delicious. Het kookboek!

Basisrecept uit Delicious. Het kookboek!:

Patatas bravas

Ingrediënten:
aardappels, bladpeterselie, droge witte wijn, gerookt paprikapoeder, knoflook, olijfolie, pimentón, suiker, tomatenblokjes, tomatenpuree en ui

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Onno Kleyn - De grote Kleyn

Bijgerecht uit De grote Kleyn:

Echte aardappelpuree

Ingrediënten:
aardappel, boter, melk, nootmuskaat, olijfolie, peper en zout

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Aardappelen in bouillon

Ingrediënten:
aardappelen, groentebouillon, knoflook, sjalot en tomaat

Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit  - Deutsche Küche

Bijgerecht uit Deutsche Küche:

Bratkartoffeln mit gewürztem Speck und Joghurtsauce - Gebakken aardappel met gekruiden spek en yoghurtsaus

Ingrediënten:
boter, gekruide yoghurt, gekruid vet spek, karwijzaad, lardo, olie, peper, peterselie, sjalotten, vastkokende aardappelen en zout

Keuken:
Duits
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit  - Het ATAG kookboek

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Het ATAG kookboek:

Patatas Bravas vcan zoete aardappel met mayonaise van saffraan en knoflook

Ingrediënten:
bieslook, gerookt spek, peterselie, saffraan-mayonaise en zoete aardappel

Keuken:
Spaans
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Bijgerecht uit Groot handboek sauzen:

Aardappeldonuts met groene saus

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, frituurolie, groene saus en zout

Keuken:
Duits
Soort:
aardappelgerecht