Veel gestelde vragen

Hieronder vind je antwoorden op de meest gestelde vragen. Wij hopen dat het antwoord op je vraag hier tussen staat. Mocht dat niet zo zijn, neem dan contact op met servicedesk@heerlijkzoeken.nl.

Zoeken

Waarom zie ik geen beschrijving bij een recept, maar alleen de ingrediënten?

HeerlijkZoeken is geen receptenwebsite. Als wij de recepten inclusief de bereidingswijze en andere teksten zouden publiceren, zouden we het copyright schenden. Dat willen wij niet. Wij hebben niet de ambitie om zoveel mogelijk recepten online te zetten.

Wat wij wel willen is de (hobby)kok faciliteren in het vinden van die heerlijke recepten in de prachtige kookboekenverzameling die thuis staat. Vandaar dat je alleen de ingrediënten en eventueel het paginanummer van het boek terug vindt bij het recept. Dit is voldoende op het boek van je boekenplank te pakken en het recept snel op te zoeken.

Hoe zoek ik naar boeken?

In het zoekveld op de homepage en de zoekpagina waar de zoekresultaten worden weergegeven, kan je een of meerdere zoektermen invullen. Dit kunnen (delen van) de boektitel of de auteur zijn. Of bijvoorbeeld ingrediënten waarmee je wilt gaan koken. Door vervolgens op 'Zoek' te klikken wordt de zoekopdracht met de ingevulde zoektermen uitgevoerd.

Onder het zoekveld verschijnen vervolgens de zoekresultaten met aan de rechterkant de kookboeken (en foodblogs) die aan de door jou ingevoerde zoektermen voldoen.

Als je zoekt naar een bepaald ingrediënt, verschijnen in de zoekresultaten ook kookboeken (en foodblogs) waar dat ingrediënt wordt genoemd.

Hoe zoek ik recepten?

In het zoekveld op de homepage en de zoekpagina waar de zoekresultaten worden weergegeven, kan je een of meerdere zoektermen invullen. Dit kunnen (delen van) de boek- of recepttitel zijn, of van de auteursnaam. Of bijvoorbeeld ingrediënten waarmee je wilt gaan koken. Door vervolgens op 'Zoek' te klikken wordt de zoekopdracht met de ingevulde zoektermen uitgevoerd.

Onder het zoekveld verschijnen vervolgens de zoekresultaten met aan de linkerkant de recepten die aan de door jou ingevoerde zoektermen voldoen. Dit kan betekenen dat het recept voorkomt in een kookboek (of foodblog) dat aan de zoektermen voldoet, of het recept gebruikt een van de ingrediënten die je hebt ingevoerd.

Onze zoekmachine sorteert de relevantste resultaten bovenaan.

Waar kan ik allemaal op zoeken?

Eigenlijk op alles waar je maar op wilt zoeken. Dit kunnen delen van de titel van een kookboek of foodblog, de titel van een recept, de auteursnaam, en andere termen die bijvoorbeeld in de beschrijving van een boek voorkomen. Maar het belangrijkste zijn misschien wel de ingrediënten van een recept.

Wij hebben de recepten van de kookboeken (en foodblogs) doorzoekbaar gemaakt zodat je heel specifiek op een bepaald, of meerdere ingrediënten naar recepten kan zoeken.

Waarom vind ik geen recepten uit bepaalde kookboeken?

Om te kunnen zoeken naar recepten in een kookboek moeten wij de recepten in het boek indexeren. Dat betekent dat wij het kookboek, de recepten en de ingrediënten doorzoekbaar moeten maken.

Op dit moment is het doorzoekbaar maken van recepten nog handwerk en kost dit veel tijd. We werken er hard aan en hopen onze verzameling doorzoekbare boeken elke maand verder uit te breiden, maar helaas zijn we nog niet zo ver dat alle kookboeken al doorzoekbaar zijn op ingrediënten.

Het kan dus voorkomen dat je een boek thuis hebt staan dat wij nog niet hebben kunnen indexeren. In dat geval kun je het boek ook zelf indexeren. Kijk hier hoe dat werkt. En mocht je kookboek onverhoopt nog niet op onze site staan, meld dat dan op servicedesk@heerlijkzoeken.nl en we maken het, zo mogelijk, in orde.

Hoe zoek ik recepten in mijn eigen boeken?

Hiervoor moet je hebben aangemeld en zijn ingelogd. Als je bent ingelogd kan je boeken (of foodblogs) uit de zoekresultaten toevoegen aan je persoonlijke boekenplank. Klik hiervoor op de knop ‘Op boekenplank’.

Door vervolgens bij het zoeken een vinkje te zetten bij 'Zoek alleen op je eigen boekenplank', zoek je alleen naar recepten binnen je eigen kookboekenverzameling.

Boekenplank

Hoe plaats ik boeken (of foodblogs) op mijn persoonlijke boekenplank?

Zoek eerst het kookboek (of foodblog) dat je wilt toevoegen aan je eigen boekenplank. Type bijvoorbeeld de naam van de auteur in het witte zoekveld midden op de zoekpagine (of homepage) en klik vervolgens op 'Zoek'. In de zoekresultaten rechtsonder zie je nu een of meer kookboeken van de auteur die je hebt ingevuld. Klikt op het boek dat je wilt toevoegen om naar de detailpagina van het boek te gaan en klik vervolgens rechts bovenin op de knop ‘Zet dit boek op mijn boekenplank'.

Lidmaatschap

Waar heb ik een betaald abonnement voor nodig en wat kost het?

Je kunt bijna alles op onze site zonder betaald lidmaatschap, maar je ondersteunt onze missie en krijgt een reclamevrije ervaring wanneer je wel een abonnement neemt. Op onze lidmaatschapspagina staan alle voordelen overzichtelijk op een rijtje.