Recente artikelen

De voordelen van het digitale kookboekenregister.

2 dagen geleden geplaatst

Afbeelding bij De voordelen van het digitale kookboekenregister.

Als je aan de slag moet in de keuken ga je altijd eerst door een creatieve fase. Soms kort, bijvoorbeeld voor een eenvoudige doordeweeks maaltijd. Soms duurt deze fase wat langer, in het weekend voor een speciaal diner bijvoorbeeld. Maar altijd moet je gaan bepalen wat je precies wilt gaan koken.

Lees verder...

Waarom indexeren wij al die kookboeken eigenlijk?

ongeveer een maand geleden geplaatst

Afbeelding bij Waarom indexeren wij al die kookboeken eigenlijk?

Eerst indexeerde ik alleen, mijn eigen kookboeken. Maar inmiddels wordt ik geholpen door een enthousiaste groep kookboekenliefhebbers die op hun beurt hun eigen kookboeken indexeren. Maar waarom doen we dat eigenlijk?

Lees verder...

Meehelpen met indexeren?

4 maanden geleden geplaatst

Afbeelding bij Meehelpen met indexeren?

Onze grootste uitdaging zit in de content. Kookboeken indexeren is keiharde noodzaak voor een goede werking van ons concept, maar kost ook veel tijd. Maar wisten jullie dat je allemaal kan en mag meehelpen?

Lees verder...

Dit is ons ultieme Jamie Oliver kerstmenu van 2017.

5 maanden geleden geplaatst

Afbeelding bij Dit is ons ultieme Jamie Oliver kerstmenu van 2017.

Nadat we drie menu’s hadden samengesteld uit de vele ingezonden recepten van Jamie Oliver stroomden de stemmen binnen. Deze zijn inmiddels geteld en weten we wat het ultieme Jamie Oliver kerstmenu 2017 is volgens de gebruikers en fans van HeerlijkZoeken.

Lees verder...

Raapsteeltje geïndexeerd.

7 maanden geleden geplaatst

Afbeelding bij Raapsteeltje geïndexeerd.

(H)eerlijk eten in Nederland luidt de subtitel van Raapsteeltje, een kookboek van auteur Simone Kroon. Het kookboek neemt lokale traditionele producten uit Nederland als uitgangspunt en geeft ons daarmee naast heerlijke recepten tevens een belangrijke boodschap mee.

Lees verder...

A Propos Bistro geïndexeerd.

8 maanden geleden geplaatst

Afbeelding bij A Propos Bistro geïndexeerd.

De ondertitel van dit kookboek luidt “De traditionele Franse keuken thuis”. En daar is genoeg mee gezegd. Verwacht geen hippe recepten in dit kookboek.

Lees verder...

Jamie in 15 minuten geïndexeerd.

10 maanden geleden geplaatst

Afbeelding bij Jamie in 15 minuten geïndexeerd.

Jamie Oliver beweert met dit boek je een verzameling doordeweekse recepten aan te bieden die je in een kwartiertje op tafel hebt staan. Handig voor drukke mensen die toch lekker en gezond willen eten. Nou ik kan je na het indexeren van dit boek een ding meegeven; deze recepten zijn niet in 15 minuten te maken.

Lees verder...

Gaan we onze content crowdfunden?

10 maanden geleden geplaatst

Afbeelding bij Gaan we onze content crowdfunden?

Onze belangrijkste content -geindexeerde kookboeken- vormt de basis van HeerlijkZoeken. Hoe meer boeken we hebben geïndexeerd, des te beter onze zoekmachine werkt. Op dit moment hebben we echter onvoldoende kookboeken geïndexeerd. En omdat het indexeren van kookboeken een handmatig en tijdrovend proces is, willen we het gaan versnellen met de hulp van onze gebruikers, onze familie en vrienden, en andere fans. Kunnen we het samen voor elkaar krijgen de volgende batch kookboeken geïndexeerd te krijgen via crowdfunding?

Lees verder...

Het belang van een goed gevulde boekenplank.

10 maanden geleden geplaatst

Afbeelding bij Het belang van een goed gevulde boekenplank.

Onze gebruikers -kookboekenliefhebbers en hobbykoks- krijgen na registratie op HeerlijkZoeken de beschikking over een persoonlijke digitale boekenplank waarop ze kookboeken, foodmagazines en foodblogs kunnen zetten. Maar waarom is dat eigenlijk?

Lees verder...

Koken met restjes.

11 maanden geleden geplaatst

Afbeelding bij Koken met restjes.

Ik gooi zo weinig mogelijk etenswaren weg. Afsnijdsels van soepgroenten zoals uien, prei, wortel en bleekselderij bijvoorbeeld vries ik in en gebruik ik later om bouillons van te trekken. Aan het eind van de week heb ik vaak van een aantal ingrediënten meer of minder over. En die ga ik dus ook niet weggooien.

Lees verder...

Verrot lekker geïndexeerd.

11 maanden geleden geplaatst

Afbeelding bij Verrot lekker geïndexeerd.

Yvette van Boven liet in een tv-uitzending zien hoe de Romeinen vroeger vissaus (ook wel garum genoemd) maakten. Door verse vis in stukjes gesneden met 15% zout 6 maanden in een pot te laten staan, krijgen ‘goede’ bacteriën het voor het zeggen boven hun ‘slechte’ neefjes, en wordt de vis langzaam omgezet in een diepe, rijke vissaus. Fermenteren heet dat.

Lees verder...

Spuntino van Russell Norman geïndexeerd.

11 maanden geleden geplaatst

Afbeelding bij Spuntino van Russell Norman geïndexeerd.

“Honderdtwintig zinderende recepten uit Russell Normans restaurant SPUNTINO”. “Een culinair avontuur door de straten van New York”. En dan ook nog eens winnaar kookboek van het jaar 2015. Dat belooft veel goeds!

Lees verder...

Hoe ik een sjieke kerstlunch plande - deel 1.
Het hoofdgerecht.

ongeveer een jaar geleden geplaatst

Afbeelding bij Hoe ik een sjieke kerstlunch plande - deel 1.

Voor onze doordeweekse maaltijden heb ik niet altijd zin en tijd genoeg om lang in de keuken te staan. Dan vaar ik vaak op mijn kennis en ervaring. Soms herinner ik me een lekker recept uit een van mijn kookboeken en dan pak ik die erbij (en regelmatig heb ik dan HeerlijkZoeken even nodig om het boek snel te vinden).
Als ik echter in een weekend vrienden of familie over de vloer krijg voor een lunch of diner, besteed ik veel tijd aan zowel de voorbereidingen als het koken zelf. Hoe ik daar HeerlijkZoeken voor gebruik laat ik jullie zien in deze reeks.

Lees verder...

Koch! Duitse keuken anno nu geindexeerd.

ongeveer een jaar geleden geplaatst

Afbeelding bij Koch! Duitse keuken anno nu geindexeerd.

Duitsland ligt vlakbij, maar wat weten we nu eigenlijk van de eetcultuur van onze Duitse buren? Vaak denken we dan eerst aan worst, zuurkool en bier. Toch is de realiteit dat er in Duitsland zeer gevarieerd gekookt wordt met verse lokale seizoensproducten. Koch! Duitse keuken anno nu geeft ons een kijkje in de Duitse keuken en laat zien dat die zeer de moeite waard is.

Lees verder...

Kookboek van het jaar 2016 'Smokey Goodness' geïndexeerd.

meer dan een jaar geleden geplaatst

Afbeelding bij Kookboek van het jaar 2016 'Smokey Goodness' geïndexeerd.

Als je dacht dat barbecuen betekent dat je stokjes met eerder in de pan gegaarde stukjes kip boven een houtskoolvuurtje warm maakt dan móet je dit boek lezen voordat de zomer begint. Maar niet alleen de camping-barbecueërs onder ons hebben dit boek nodig. Ook als je al aardig goed bent met vleesvork en grill gaat er een wereld voor je open en dat is de wereld van Jord Althuizen.

Lees verder...

Bestel ingrediënten voor geselecteerde recepten direct bij Albert Heijn.

meer dan een jaar geleden geplaatst

Afbeelding bij Bestel ingrediënten voor geselecteerde recepten direct bij Albert Heijn.

Het was al een tijdje mogelijk om recepten te organiseren in handige collecties en daar direct boodschappenlijstjes van te maken. Handig als je een menu hebt samengesteld en door de supermarkt loopt met je telefoon in de hand. Maar nu hoef je niet eens de deur meer uit en bestel je je boodschappen direct online bij Albert Heijn.

Lees verder...

Eerdere artikelen