Recente artikelen

Groentepakketten, wat doe je ermee?

Afbeelding bij Groentepakketten, wat doe je ermee?

De keuze uit (lokale) groentepakketten is groot. Overal in de regio verkopen (biologische) boeren hun groenten rechtstreeks aan consumenten door middel van wekelijks varierende groentepakketten.

Lees verder...

Polpo geïndexeerd!

Afbeelding bij Polpo geïndexeerd!

Laatst indexeerde ik Polpo van Russell Norman, een kookboek over de culinaire schatten van Venetie. Soms hou je een kookboek vast en dan krijg je zo'n speciaal gevoel...

Lees verder...

Koop een koe (of kip of varken)

Afbeelding bij Koop een koe (of kip of varken)

Je ziet steeds vaker websites waar je samen met anderen een koe, varken of kip kunt kopen. Geslacht natuurlijk, en het vlees wordt in mooi gesorteerde pakketten bij je afgeleverd.

Lees verder...

Maaltijdboxen en je kookboeken.

Afbeelding bij Maaltijdboxen en je kookboeken.

Maaltijdboxen zijn gevarieerd samengestelde boodschappenpakketten met ingrediënten en vaak ook bijpassende recepten. Heb je een druk leven maar wil je wel graag zelf koken met verse ingrediënten dan kunnen maaltijdboxen (ook wel foodboxen genoemd) een uitkomst bieden.

Lees verder...

Meal preppen met je kookboeken.

Afbeelding bij Meal preppen met je kookboeken.

Meal preppen is het voor een langere periode voorbereiden van maaltijden. Zo kan je bijvoorbeeld op zondag niet alleen voor die zondagavond koken maar ook voor alle doordeweekse dagen van de week erna.

Lees verder...

Verkiezing beste Italiaanse kookboek, de Pomo d’Oro.

Afbeelding bij Verkiezing beste Italiaanse kookboek, de Pomo d’Oro.

Tijdens de 15e editie van het Italië Evenement Smaak & Stijl waant u zich drie dagen in het zonnige Italië. La dolce vita! Dit jaar worden ter gelegenheid van het 15 jarige jubileum ook de beste Italiaanse kookboeken gekozen die de afgelopen 15 jaar in Nederland zijn uitgebracht.

Lees verder...

De voordelen van het digitale kookboekenregister.

Afbeelding bij De voordelen van het digitale kookboekenregister.

Als je aan de slag moet in de keuken ga je altijd eerst door een creatieve fase. Soms kort, bijvoorbeeld voor een eenvoudige doordeweeks maaltijd. Soms duurt deze fase wat langer, in het weekend voor een speciaal diner bijvoorbeeld. Maar altijd moet je gaan bepalen wat je precies wilt gaan koken.

Lees verder...

Meehelpen met indexeren?

Afbeelding bij Meehelpen met indexeren?

Onze grootste uitdaging zit in de content. Kookboeken indexeren is keiharde noodzaak voor een goede werking van ons concept, maar kost ook veel tijd. Maar wisten jullie dat je allemaal kan en mag meehelpen?

Lees verder...

Dit is ons ultieme Jamie Oliver kerstmenu van 2017.

Afbeelding bij Dit is ons ultieme Jamie Oliver kerstmenu van 2017.

Nadat we drie menu’s hadden samengesteld uit de vele ingezonden recepten van Jamie Oliver stroomden de stemmen binnen. Deze zijn inmiddels geteld en weten we wat het ultieme Jamie Oliver kerstmenu 2017 is volgens de gebruikers en fans van HeerlijkZoeken.

Lees verder...

Raapsteeltje geïndexeerd.

Afbeelding bij Raapsteeltje geïndexeerd.

(H)eerlijk eten in Nederland luidt de subtitel van Raapsteeltje, een kookboek van auteur Simone Kroon. Het kookboek neemt lokale traditionele producten uit Nederland als uitgangspunt en geeft ons daarmee naast heerlijke recepten tevens een belangrijke boodschap mee.

Lees verder...

Jamie in 15 minuten geïndexeerd.

Afbeelding bij Jamie in 15 minuten geïndexeerd.

Jamie Oliver beweert met dit boek je een verzameling doordeweekse recepten aan te bieden die je in een kwartiertje op tafel hebt staan. Handig voor drukke mensen die toch lekker en gezond willen eten. Nou ik kan je na het indexeren van dit boek een ding meegeven; deze recepten zijn niet in 15 minuten te maken.

Lees verder...

Het belang van een goed gevulde boekenplank.

Afbeelding bij Het belang van een goed gevulde boekenplank.

Onze gebruikers -kookboekenliefhebbers en hobbykoks- krijgen na registratie op HeerlijkZoeken de beschikking over een persoonlijke digitale boekenplank waarop ze kookboeken, foodmagazines en foodblogs kunnen zetten. Maar waarom is dat eigenlijk?

Lees verder...

Koken met restjes.

Afbeelding bij Koken met restjes.

Ik gooi zo weinig mogelijk etenswaren weg. Afsnijdsels van soepgroenten zoals uien, prei, wortel en bleekselderij bijvoorbeeld vries ik in en gebruik ik later om bouillons van te trekken. Aan het eind van de week heb ik vaak van een aantal ingrediënten meer of minder over. En die ga ik dus ook niet weggooien.

Lees verder...

Verrot lekker geïndexeerd.

Afbeelding bij Verrot lekker geïndexeerd.

Yvette van Boven liet in een tv-uitzending zien hoe de Romeinen vroeger vissaus (ook wel garum genoemd) maakten. Door verse vis in stukjes gesneden met 15% zout 6 maanden in een pot te laten staan, krijgen 'goede' bacteriën het voor het zeggen boven hun 'slechte' neefjes, en wordt de vis langzaam omgezet in een diepe, rijke vissaus. Fermenteren heet dat.

Lees verder...

Eerdere artikelen