Pascal Jalhay - Baru Belanda

Baru Belanda

Een ode aan de Indische keuken

Een boek van Pascal Jalhay

We hebben 226 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Baru Belanda, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

In Baru Belanda gaat sterrenchef Pascal Jalhay terug naar zijn roots en het land van zijn vader. De Indische keuken is naar zijn mening toe aan vernieuwing. Aan de hand van verhalen uit zijn jeugd en gerechten van gastchefs slaat hij een brug: met behoud van het goede van toen en gebruikmakend van de creativiteit en kennis van nu wil hij de Indische keuken weer modern maken.


Baru Belanda is een culinaire ode aan de Indische keuken van toen én nu. In dit monumentale boek geeft Pascal Jalhay zijn visie op de Indische keuken met de culinaire passie en creativiteit waar hij al sinds jaar en dag om wordt geroemd.


Met medewerking en recepten van Anita Boerenkamp (Spandershoeve), Arjuna Besenboem (Restaurant Nakal), Betty van Bokhoven (De Sawa), Danny Jansen (24Kitchen), Dennis Huwaë (Restaurant Daalder), Eduard Roesdi (Iboe Tsjilik), Frank Deuning (Restaurant The Raffles), Hans van Triest (Restaurant Kerckebosch), Jaimie van Heije (Jaimie van Heije), Jeff Keasberry, Jermain De Rozario (De Rozario*), Jimmy Lohamzah (Bali James), Lonny Gerungang (Di Roemah), Syrco Bakker (Pure C**).


Aantekeningen bij dit boek

Bij de indexering heb ik er voor gekozen om de recepten die bekend zijn (of duidelijk afgeleid zijn) van gerechten die hun oorsprong kennen in het huidige Indonesië als Indonesisch te labelen. In het boek wordt consequent gesproken van Indische gerechten. Daarmee wordt gedoeld op de keuken die in Nederland is gegroeid binnen de gemeenschap van (nakomelingen van) de voormalige bewoners van Nederlands Indië die naar Nederland kwamen toen Indonesië zelfstandig werd. Die keuken is in mijn ogen voornamelijk nog gebaseerd op traditionele Indonesische recepten, maar in een aantal gevallen ook sterk beïnvloed door Nederlandse en internationale keukens. Welke term ook wordt gebruikt; dit boek bevat een zeer interessante verzameling van eigentijdse interpretaties van gerechten uit een van 's werelds interessantste culinaire tradities

- 11 maanden geleden door geplaatst .

Recepten uit Baru Belanda

Een greep uit de 226 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Kaffirolie

Ingrediënten:
citroenmelisse, kaffir limoenschil en zonnebloemolie

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / condiment
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Sambal met trassi en limoen

Ingrediënten:
garnalenpasta, javaanse suiker, knoflook, kokosolie, limoensap, rode chilipepers, sjalot, tomaten en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Asinan buah - Zoetzuur van fruit en groenten

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, ananas, appel, citroensorbet, flespompoen, gedroogde garnalen, geroosterde pindas, granaatappelpitten, knoflook, kokosazijn, komkommer, rode chilipepers, spitskool, suiker, taugé, water en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
salade
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Salpicon

Ingrediënten:
boterbloem, gelatine en groentebouillon

Keuken:
Internationaal
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Mangocrème

Ingrediënten:
boter, eidooier, gelatineblaadjes, mangosap en steranijs

Keuken:
Indonesisch
Soort:
saus
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Diner / hoofdgerecht uit Baru Belanda:

Sambal Goreng - Gebakken sambal met tempé

Ingrediënten:
arachideolie, biefstuk, extra zoete sojasaus, glasnoedels, javaanse suiker, knoflook, komkommer, laoswortel, rode chilipepers, rode ui, roerbakgroenten, runderbouillonblokje, salamblaadjes, tempé, witte rijst en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
rundvlees
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Saus voor acar

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, citroengras, geelwortel, gemberwortel, knoflook, kokosolie, kristalsuiker, witte peper en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Tahumamayonaise

Ingrediënten:
dijonmosterd, zijden tofu en zoete sojasaus

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Emulsie van selderij

Ingrediënten:
bleekselderij, gepasteuriseerd eiwit, groente, sushi-azijn, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Indonesisch
Soort:
vegan
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Citroengrasgel

Ingrediënten:
agar-agar, citroenblaadjes, citroengras, gemberwortel, javaanse suiker en water

Keuken:
Indonesisch
Soort:
schuim/mousse/gelei / vegan
Een recept uit Pascal Jalhay - Baru Belanda

Recept uit Baru Belanda:

Mango-ijs

Ingrediënten:
cortina, gelatineblaadjes, mangocoulis en suikerwater

Keuken:
Indonesisch
Soort:
ijs
Toon alle 226 recepten in dit boek