Gemüse!
Das Goldene von GU
Een boek van
We hebben 312 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals **Gemüse! **, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Gemüse is een uitgave van de 300 jaar oude uitgeverij Gräfe und Unzer. Een uitgever die vanouds goede culinaire boeken uitgeeft en die inmiddels ook de uitstekende culinaire uitgaven van Teubner verlag heeft overgenomen. De nadruk ligt op groentegerechten zodat er een groot aandeel van vegetarische en veganistische recepten zijn opgenomen maar vis en vlees wordt niet geheel uitgesloten. Voor het indexeren is de Duitse uitgave gebruikt. Vertaalfouten zijn geheel voor mijn rekening. Bij een aantal recepten zijn ook variaties beschreven die ik apart heb opgenomen mits sprake is van een significante afwijking van het origineel. Als het alleen gaat over bijvoorbeeld het gebruik van een andere soort olie dan heb ik daarvoor geen extra recept vermeld.
- 9 maanden geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Gemüse!
Een greep uit de 312 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bergkaas, citroen, cress, hazelnootschilfers, koolzaadolie, meiraapjes, mierikswortel, peper, radijs, suiker en zout
Keuken: Duits
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroenrasp, citroensap, farfalle, groene asperges, groentebouillon, honing, kerstomaat, kervel, knoflook, lente-ui, oeoer, olijfolie, parmezaanse kaas en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: amandelsnippers, boter, citroen, filodeeg, paprikapoeder rosenscharf, peper, peterselie, prei, spruitjes, tijm, zout en zure room
Keuken: Midden-Europees
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: appelazijn, dijonmosterd, gedroogde dadels, gladde peterselie, peper, peterseliewortel, sinaasappelmarmelade, walnootolie en zout
Keuken: Internationaal
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: chilipoeder, citroensap, dijonmosterd, ei, frituurolie, harde kaas, knoflook, koningsoesterzwam, olijfolie, paneermeel, peper, radicchio, romeinse sla, room, sojasaus, witlof, wit maismeel, yoghurt en zout
Keuken: Internationaal
Soort: salade / vegetarisch / paddenstoelen
Ingrediënten: bonenkruid, boter, citroensap, ei, erwten, groentebouillon, knoflook, peper, sjalot, slagroom en zout
Keuken: Internationaal
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: anijs, basilicum, citroensap, gedroogde tomaat, knoflook, olijfolie, pijnboompitten, venkel, zout, zwarte olijven en zwarte peper
Keuken: Mediterraans
Soort: vegan
Ingrediënten: bladerdeeg, bladspinazie, ei, feta, gedroogde munt, groene olijven, knoflook, kwark, olijfolie, paprika edelsusz, paprika rosenscharf, peper, room, ui, yoghurt, zeezout, zout en zwarte olijven
Keuken: Turks
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: chilipeper, gember, gerookte tofu, kokosmelk, lichte sojasaus, olie, peper, peultjes, shiitakes, wortel, zout en zwarte bonenpasta
Keuken: Oosters
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: amandelmeel, ei, gedroogde tijm, paddestoel, groentebouillon, knolselderij, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, tomaten uit blik, ui en zout
Keuken: Duits
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bechamelsaus, boter, groentebouillon, hokkaido-pompoen, knoflook, lasagne, parmezaanse kaas, peper, rozemarijn en zout
Keuken: Internationaal
Soort: vegan
Ingrediënten: ajvar, bloemkool, geroosterde en gezouten macadamianoten, koolzaadolie, peper, peterselie, ui, volkorentoast, zout en zure room
Keuken: Balkan
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bruine suiker, citroen, knoflook, komijn, lamsnek, olijfolie, oregano, scherp paprikapoeder, sinaasappelsap en zout
Keuken: Orientaals
Soort: lamsvlees
Ingrediënten: agavediksap, avocado, bloemkool, citroensap, dijonmosterd, gladde peterselie, groentebouillon, laurier, olijfolie, peper, pijnboompitten, rode bietensap, salade, tijm en zout
Keuken: Internationaal
Soort: vegan
Ingrediënten: bieslook, crème fraîche, gerookt mager buikspek, groentebouillon, korte noedels, olie, peper, rode ui, wijndruiven, zout en zuurkool
Keuken: Frans
Soort: eenpansgerecht
Ingrediënten: augurk, augurkensap, dille, groentebouillon, karwijzaadpoeder, knolselderij, prei, rode biet, tomatenpuree, ui, witte kool, wortel, zout, zure room en zwarte peper
Keuken: Oost-Europees
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: appelazijn, boter, cayennepeper, citroenrasp, gladde peterselie, groentebouillon, nootmuskaat, roomkaas, schorseneren, sjalot, witte peper, witte wijn en zout
Keuken: Internationaal
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, boter, citroen, lenteuien, olijfolie, peper, peultjes, waterkers, zalmforelfilets, zeezout en zout
Keuken: Internationaal
Soort: vis
Ingrediënten: bieslook, peterselie, spitskool, wortel, yoghurtdressing en zonnebloempitten
Keuken: Internationaal
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: aromatische harde kaas, cayennepeper, chilivlokken, groentebouillon, nootmuskaat, room, verse kaas en zwarte peper
Soort: saus
Toon alle 312 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783833879142
ISBN10
3833879149