Gemüse!
Das Goldene von GU
Een boek van
We hebben 312 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals **Gemüse! **, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Gemüse is een uitgave van de 300 jaar oude uitgeverij Gräfe und Unzer. Een uitgever die vanouds goede culinaire boeken uitgeeft en die inmiddels ook de uitstekende culinaire uitgaven van Teubner verlag heeft overgenomen. De nadruk ligt op groentegerechten zodat er een groot aandeel van vegetarische en veganistische recepten zijn opgenomen maar vis en vlees wordt niet geheel uitgesloten. Voor het indexeren is de Duitse uitgave gebruikt. Vertaalfouten zijn geheel voor mijn rekening. Bij een aantal recepten zijn ook variaties beschreven die ik apart heb opgenomen mits sprake is van een significante afwijking van het origineel. Als het alleen gaat over bijvoorbeeld het gebruik van een andere soort olie dan heb ik daarvoor geen extra recept vermeld.
- meer dan een jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Gemüse!
Een greep uit de 312 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: aubergine, bloemkool, citroensap, frituurolie, halloumi, ijsbergsla, knoflook, olijfolie, peper, pitabrood, rode paprika, tahin en zout
Keuken: Libanees
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: boter, eekhoorntjesbrood, gladde peterselie, knoflook, nootmuskaat, olie, snoekbaarsfilet met huid, topinamboer, ui, witte wijnsaus, zout en zwarte peper
Keuken: Frans
Soort: vis
Ingrediënten: cashewnoten, citroensap, courgette, gember, instant woknoedels, knoflook, lente-ui, olie, peultjes, pruimenmoes, romainesla, scherpe chilisaus, sojasaus en tofu
Keuken: Chinees
Soort: vegan / noedels
Ingrediënten: appel, bonenkruid, chilivlokken, gladde peterselie, groentebouillon, olijfolie, pastinaak, salie, sumak, ui, witte reuzenbonen, yoghurt, zout, zwarte komijn en zwarte peper
Keuken: Duits
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: avocado, brood, citroensap, ei, olijfolie, peper, pepermix, peterselie, pompoenpitten, roomkaas, tijm, veldsla, witlof, witte wijnazijn, wortel, zeezoutvlokken, zoete grove mosterd, zonnebloemolie en zout
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bieslook, boter, groentebouillon, grove mosterd, kerriepoeder, koolraap, parelgort, peper, peterseliewortel, prei, ui, wortel en zout
Keuken: Duits
Soort: vegetarisch / eenpansgerecht
Ingrediënten: ananas, gele thai-currypasta, gember, hokkaidopompoen, kokosmelk, koriandergroen, limoen, olie en ui
Keuken: Internationaal
Soort: soep/bouillon / vegan
Ingrediënten: aceto balsamico, berglinzen, groentebouillon, halloumi, hokkaido-pompoen, honing, kastanjes, kerstomaat, olijfolie, peper, peterselie, pul biber, rode wijnazijn, salieblaadjes, sjalot en zout
Keuken: Turks
Soort: vegan
Ingrediënten: andijvie, appelazijn, boskoop-appel, dijonmosterd, gedroogde kersen, honing, olijfolie, pecannoten, sinaasappelsap, verse geitenkaas en zout
Keuken: Duits
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bladspinazie, boter, citroenzest, groentebouillon, knoflook, koolrabi, lente-ui, parelgort, parmezaanse kaas, peper, room en zout
Keuken: Frans
Soort: eenpansgerecht
Ingrediënten: boter, citroenrasp, citroensap, farfalle, groene asperges, groentebouillon, honing, kerstomaat, kervel, knoflook, lente-ui, oeoer, olijfolie, parmezaanse kaas en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: bulgur, ei, geitenroomkaas, guacamole, knoflook, koriandergroen, olie, paneermeel, peper, rode biet, rode bietenspruiten, rucola, tomaat, volkorentoast, witte ui en zout
Keuken: Internationaal
Soort: brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Ingrediënten: ansjovisfilet in olie, aubergine, basilicum, courgette, gele paprika, knoflook, lente-ui, mozzarella, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, zout en zwarte peper
Keuken: Italiaans
Soort: ovenschotel
Ingrediënten: bonenkruid, lente-ui, olijfolie, oregano, serranoham, sherryazijn, tomaten, tuinbonen, zout en zwarte peper
Keuken: Internationaal
Ingrediënten: cavolo nero, chorizo, knoflook, olijfolie, pecorino, penne, peper, rode linzen, tomaten uit blik, ui en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles
Ingrediënten: chilivlokken, citroensap, honing, knoflook, olijfolie, peper, sinaasappel, tempeh, tofu, venkel, wortel en zout
Soort: salade / vegan
Ingrediënten: couscous, koriander, yoghurt en zout
Keuken: Orientaals
Soort: vegetarisch / couscous
Ingrediënten: bergkaas, citroen, cress, gedroogde cranberries, koolzaadolie, meiraapjes, mierikswortel, peper, radijs, rosbief, suiker en zout
Soort: salade
Ingrediënten: bergkaas, champignons, citroen, hazelnoten, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, peper, snijbiet, tomatensaus, zoete aardappel en zout
Keuken: Internationaal
Soort: aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: dille, feta, galiameloen, honing, kerstomaat, komkommer, munt, olijfolie, paprike, peper, radicchio, rode ui, rode wijnazijn, zout en zwarte olijven
Soort: salade / vegetarisch
Toon alle 312 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783833879142
ISBN10
3833879149