Gemüse!
Das Goldene von GU
Een boek van
We hebben 312 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals **Gemüse! **, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Gemüse is een uitgave van de 300 jaar oude uitgeverij Gräfe und Unzer. Een uitgever die vanouds goede culinaire boeken uitgeeft en die inmiddels ook de uitstekende culinaire uitgaven van Teubner verlag heeft overgenomen. De nadruk ligt op groentegerechten zodat er een groot aandeel van vegetarische en veganistische recepten zijn opgenomen maar vis en vlees wordt niet geheel uitgesloten. Voor het indexeren is de Duitse uitgave gebruikt. Vertaalfouten zijn geheel voor mijn rekening. Bij een aantal recepten zijn ook variaties beschreven die ik apart heb opgenomen mits sprake is van een significante afwijking van het origineel. Als het alleen gaat over bijvoorbeeld het gebruik van een andere soort olie dan heb ik daarvoor geen extra recept vermeld.
- meer dan een jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Gemüse!
Een greep uit de 312 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: ajvar, bloemkool, geroosterde en gezouten macadamianoten, koolzaadolie, peper, peterselie, ui, volkorentoast, zout en zure room
Keuken: Balkan
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bladspinazie, chilipoeder, garam masala, geklaarde boter, kaneel, kikkererwten uit blik, knoflook, komijnpoeder, koriander, kurkumapoeder, peper, tomaten uit blik, ui, zoete aardappel en zout
Keuken: Indiaas
Soort: curry / vegetarisch
Ingrediënten: bieslook, cajunkruiden, ei, melk, olijfolie, pimenton de la vera picante, topinamboer, ui, zout en zwarte peper
Keuken: Frans
Soort: ei/omelet/frittata / vegetarisch
Ingrediënten: artisjokbodems, citroen, dijonmosterd, ei, eidooier, groene peper, kappertjes, kleine aardappelen, knoflook, olijfolie, roomkaas, rucola, zout en zwarte olijven
Keuken: Internationaal
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: aromatische harde kaas, cayennepeper, chilivlokken, groentebouillon, nootmuskaat, room, verse kaas en zwarte peper
Soort: saus
Ingrediënten: cajunkruiden, kipfilet, koriandergroen, lente-ui, limoen, mais uit blik, olijfolie, zoete aardappel en zwarte peper
Keuken: Cajun
Soort: salade / gevogelte
Ingrediënten: basilicum, cayennepeper, mozzarella, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, pijnboompitten, rode kerstomaten, tomaten, watermeloen, witte wijnazijn en zout
Keuken: Internationaal
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: amandelschaafsel, broccoli, harde kaas, honing, kerstomaat, knoflook, olijfolie, orecchiette, peper, rode chilipeper, sinaasappel en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: agavediksap, avocado, bloemkool, citroensap, dijonmosterd, gladde peterselie, groentebouillon, laurier, olijfolie, peper, pijnboompitten, rode bietensap, salade, tijm en zout
Keuken: Internationaal
Soort: vegan
Ingrediënten: bloem, boter, champignons, citroensap, eidooier, groentebouillon, knoflook, laurierblad, lente-ui, peper, room, tijm, tuinbonen, wortel en zout
Keuken: Mediterraans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, citroensap, gember, kerstomaat, knoflook, koolvisfilet, olijfolie, sesamzaad, sojasaus, spinaziesalade en suiker
Keuken: Duits
Soort: salade / vis
Ingrediënten: bieslook, blauwschimmelkaas, grof gemalen zwarte peper, ijsbergsla, rode peperbessen, rucola, vijgen, walnoten, witte aceto balsamico, zout en zure room
Keuken: Mediterraans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bruine suiker, citroen, knoflook, komijn, lamsnek, olijfolie, oregano, scherp paprikapoeder, sinaasappelsap en zout
Keuken: Orientaals
Soort: lamsvlees
Ingrediënten: galangawortel, groentebouillon, knoflook, kokosmelk, koolzaadolie, lente-ui, limoenblad, paprikapoeder edelsusz, rode chilipeper, rode paprika, zout en zwarte peper
Keuken: Internationaal
Soort: soep/bouillon / vegan
Ingrediënten: amandelcrème, basilcum, garnalen, ghee, groene asperge, groentebouillon, lente-ui, limoen, peper, vanillepeul en zout
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: bergkaas, citroen, cress, gedroogde cranberries, koolzaadolie, meiraapjes, mierikswortel, peper, radijs, rosbief, suiker en zout
Soort: salade
Ingrediënten: bloem, boekweitmeel, boter, daslookbladeren, ei, gerookte zalm, gist, melk, suiker, zout en zure room
Keuken: Duits
Soort: vis
Ingrediënten: avocado, chilipoeder, citroensap, knoflook, peper en zout
Keuken: Mexicaans
Soort: vegan / saus
Ingrediënten: citroensap, cress, dijonmosterd, ei, kruiden voor frankfurter groene saus, lenteuien, nieuwe aardappel, peper, roomyoghurt, salade, zout en zure room
Keuken: Duits
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: courgette, gember, groentebouillon, knoflook, koolzaadolie, korianderblaadjes, limoen, mungbonentauge, radijs, rode chilipeper, sojasaus en voorgegaarde garnalen
Keuken: Aziatisch
Soort: soep/bouillon
Toon alle 312 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783833879142
ISBN10
3833879149