Gemüse!
Das Goldene von GU
Een boek van
We hebben 312 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals **Gemüse! **, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Gemüse is een uitgave van de 300 jaar oude uitgeverij Gräfe und Unzer. Een uitgever die vanouds goede culinaire boeken uitgeeft en die inmiddels ook de uitstekende culinaire uitgaven van Teubner verlag heeft overgenomen. De nadruk ligt op groentegerechten zodat er een groot aandeel van vegetarische en veganistische recepten zijn opgenomen maar vis en vlees wordt niet geheel uitgesloten. Voor het indexeren is de Duitse uitgave gebruikt. Vertaalfouten zijn geheel voor mijn rekening. Bij een aantal recepten zijn ook variaties beschreven die ik apart heb opgenomen mits sprake is van een significante afwijking van het origineel. Als het alleen gaat over bijvoorbeeld het gebruik van een andere soort olie dan heb ik daarvoor geen extra recept vermeld.
- ongeveer een jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Gemüse!
Een greep uit de 312 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: amandelmeel, ei, gedroogde tijm, paddestoel, groentebouillon, knolselderij, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, tomaten uit blik, ui en zout
Keuken: Duits
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: amandelmeel, bladerdeeg, crème fraîche, kappertjes, knoflook, ossenharttomaten, peper, tijm en zout
Keuken: Frans
Soort: hartige taart / vegetarisch
Ingrediënten: boter, crème fraîche, emmenthaler, fontina, gnocchi, gouda, groentebouillon, honing, nootmuskaat, olijfolie, paneermeel, peper, sinaasappel, sjalot, spruitjes en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vegetarisch / ovenschotel
Ingrediënten: bleekselderij, filodeeg, frituurolie, koolzaadolie, münsterkaas, peper, radicchio, rode bosbessen, sjalot, veldsla, walnoten, wijnazijn, wijndruiven en zout
Keuken: Internationaal
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bakzout, gedroogde oregano, gekruid varkensgehakt, groentebouillon, kastanjes, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, peterselie, spruitjes, tomaten uit blik, ui, witte reuzenbonen en wortel
Keuken: Italiaans
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: baby-spinazie, dijonmosterd, knoflook, koolrabi, koolrabigroen, olijfolie, peper, radicchio, sperziebonen, ui, witte wijnazijn en zout
Keuken: Italiaans
Soort: ei/omelet/frittata / vegetarisch
Ingrediënten: appelazijn, aubergine, knoflook, olie, olijfolie, peper, rode chilipeper, rode paprika, ui, water en zout
Keuken: Balkan
Soort: vegan / saus
Ingrediënten: gedroogde tijm, ketchup, knoflook, koolraap, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, pastinaak, peper, tofunaise, wortel, zoete aardappel en zout
Keuken: Internationaal
Soort: groente
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, courgette, dille, ei, feta, lente-ui, olie, oregano, peper, peterselie en zout
Keuken: Turks
Soort: pannenkoeken en flensjes / vegetarisch
Ingrediënten: cashews, cayennepeper, ei, knoflook, olijfolie, pimenton de la vera dulce, pul biber, snijbiet, strudeldeeg, verse geitenkaas en zout
Keuken: Duits
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: chilipoeder, citroensap, dijonmosterd, ei, frituurolie, harde kaas, knoflook, koningsoesterzwam, olijfolie, paneermeel, peper, radicchio, romeinse sla, room, sojasaus, witlof, wit maismeel, yoghurt en zout
Keuken: Internationaal
Soort: salade / vegetarisch / paddenstoelen
Ingrediënten: avocado, feta, jalapeñopeper, koriandergroen, limoen, mais uit blik, peper, rode puntpaprika, rode ui, suiker, tomaat en zout
Keuken: Mexicaans
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: ahornsiroop, amandelmoes, appelsap, citroensap, dijon-mosterd, dille, gedroogde cranberries, kaneelpoeder, kruidenzout, olijfolie, ui, wortel en zure appel
Keuken: Duits
Soort: soep/bouillon / vegan
Ingrediënten: amandelcrème, basilcum, garnalen, ghee, groene asperge, groentebouillon, lente-ui, limoen, peper, vanillepeul en zout
Soort: soep/bouillon / schaal- en schelpdieren
Ingrediënten: agavediksap, avocado, bloemkool, citroensap, dijonmosterd, gladde peterselie, groentebouillon, laurier, olijfolie, peper, pijnboompitten, rode bietensap, salade, tijm en zout
Keuken: Internationaal
Soort: vegan
Ingrediënten: bladspinazie, boter, citroenzest, groentebouillon, knoflook, koolrabi, lente-ui, parelgort, parmezaanse kaas, peper, room en zout
Keuken: Frans
Soort: eenpansgerecht
Ingrediënten: citroenrasp, citroensap, citroenschijfjes, instantpolenta, olijfolie, peper, prei, ricotta, runderbouillon, salie, tijm, zalmfilet, zalmforelfilet, zongedroogde tomaten op olie en zout
Keuken: Duits
Ingrediënten: boerenkool, citroensap, gedroogde kikkererwten, gember, groentebouillon, jasmijnrijst, kaneelpoeder, knoflook, kokosmelk, komijnpoeder, koolraap, koriander, koriandergroen, kurkumapoeder, mosterdpoeder, olie, prei, rode chilipeper, tomatenpuree en yoghurttopping
Keuken: Orientaals
Soort: curry
Ingrediënten: griekse roomyoghurt, kikkerwten uit blik, olijfolie, pepermix, scherp kerriepoeder, zoete aardappels en zout
Keuken: Grieks
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: bakzout, boter, groene asperge, kerstomaat, kervel, knoflook, lenteuien, nootmuskaat, peper, room, taleggio en vastkokende aardappels
Keuken: Internationaal
Soort: vegetarisch / ovenschotel
Toon alle 312 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783833879142
ISBN10
3833879149