Gemüse!
Das Goldene von GU
Een boek van
We hebben 312 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals **Gemüse! **, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Gemüse is een uitgave van de 300 jaar oude uitgeverij Gräfe und Unzer. Een uitgever die vanouds goede culinaire boeken uitgeeft en die inmiddels ook de uitstekende culinaire uitgaven van Teubner verlag heeft overgenomen. De nadruk ligt op groentegerechten zodat er een groot aandeel van vegetarische en veganistische recepten zijn opgenomen maar vis en vlees wordt niet geheel uitgesloten. Voor het indexeren is de Duitse uitgave gebruikt. Vertaalfouten zijn geheel voor mijn rekening. Bij een aantal recepten zijn ook variaties beschreven die ik apart heb opgenomen mits sprake is van een significante afwijking van het origineel. Als het alleen gaat over bijvoorbeeld het gebruik van een andere soort olie dan heb ik daarvoor geen extra recept vermeld.
- meer dan een jaar geleden door Thomas de Beer geplaatst
.
Advertentie
Recepten uit Gemüse!
Een greep uit de 312 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: appelsap, chilivlokken, crème fraîche, groentebouillon, majoraan, olie, peper, rode uien, rode wijn, roggebrood, room, tomatenpuree, vanillpeul en zout
Keuken: Frans
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: citroen, gedroogde borlottibonen, honing, knoflook, lintnoedels, olijfolie, pancetta, parmezaanse kaas, peper, radicchio, rozemarijn, salie, ui en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles
Ingrediënten: citroenrasp, citroensap, citroenschijfjes, instantpolenta, olijfolie, peper, prei, ricotta, runderbouillon, salie, tijm, zalmfilet, zalmforelfilet, zongedroogde tomaten op olie en zout
Keuken: Duits
Ingrediënten: coppa, culatello, ei, groene asperges, jonge courgette, knoflook, olijfolie, peper, pijnboompitten, prosciutto crudo, snijbiet, sperziebonen, tomatenpesto, witte aceto balsamico en zout
Keuken: Italiaans
Soort: salade / vegetarisch / groente
Ingrediënten: garnalen, kipstukjes, paneer en vis
Ingrediënten: appelazijn, appelsap, daikoncress, gember, groentebouillon, honing, kaneel, korianderpoeder, muskaatpompoen, olijfolie, peper, quinoa, rode kool, ui, vlierbessensap, yoghurt en zout
Keuken: Internationaal
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: griekse roomyoghurt, kikkerwten uit blik, olijfolie, pepermix, scherp kerriepoeder, zoete aardappels en zout
Keuken: Grieks
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroensap, fettucine, peper, prei, room, sjalot, visfond, water, witte wijn, zalmfilet en zout
Keuken: Italiaans
Soort: pasta/noodles / vis
Ingrediënten: basilicum, boter, crème fraîche, doperwten, droge witte wijn, groentebouillon, peper, peterselie, romainesla, sjalot en zout
Keuken: Frans
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: cheddar, crème fraîche, half-om-halfgehakt, olijfolie, peper, rode kerstomaten, rode kool, rode ui, tortilla's, zout en zwarte bonen uit blik
Keuken: Mexicaans
Ingrediënten: cashewnoten, gistvlokken, hazelnoten, knoflook, olijfolie, peper, peterselie, sinaasappel en zout
Keuken: Duits
Soort: vegan
Ingrediënten: dijonmosterd, gerookt spek, paardenbloemblad, peper, toast, witte wijnazijn, zonnebloemolie en zout
Keuken: Duits
Ingrediënten: agavediksap, babyspinazie, gemberwortel, groene thaise currypasta, groentebouillon, knoflook, kokosmelk, kokosolie, lente-ui, limoen en peper
Keuken: Internationaal
Soort: soep/bouillon / vegan
Ingrediënten: bloedsinasappel, grove mosterd, knolselderij, olijfolie, peper, rettich, rode biet, witte wijnazijn, wortel en zout
Keuken: Internationaal
Soort: vegan
Ingrediënten: gember, koolzaadolie, munt, peper, rijstnoedels, rode chilipeper, rode kool, rode wijnazijn, runderbiefstuk, sojasaus, wortel en zout
Keuken: Duits
Soort: salade / rundvlees
Ingrediënten: boter, cayennepeper, citroenrasp, citroensap, hazelnoot, nootmuskaat, oesterzwam, olijfolie, peper, peterselie, piment, schorseneren, zout en zwarte peper
Keuken: Duits
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: appelgelei, feta, korianderpoeder, peper, rode bieten, rode wijnazijn, suiker, walnootolie, walnoten en zout
Keuken: Internationaal
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: aardappelpuree, honing, knoflook, korianderpoeder, kweepeer, olijfolie, paprikapoeder edelsusz, paprikapoeder rosenscharf, pompoen, ras el hanout, room, safraandraadjes, ui en zout
Keuken: Duits
Soort: kalfsvlees / lamsvlees
Ingrediënten: gember, jeneverbessen, kippenpoten, knolselderij, laurierblad, mierikswortel, peperkorrels, savooiekool, spruitjes, ui, vermicelli, witte kool, wortel, zout en zwarte peper
Keuken: Duits
Soort: soep/bouillon / gevogelte
Ingrediënten: bonte wortelen, boter, crème fraîche, ei, hazelnoten, knoflook, kruidige bergkaas, paprikapoeder rosenscharf, pastinaak, rozemarijn, sinaasappelschil, walnoten, zonnebloempitten, zout en zwarte peper
Keuken: Duits
Soort: vegetarisch / ovenschotel
Toon alle 312 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9783833879142
ISBN10
3833879149