Yotam Ottolenghi - Simpel

Simpel

Een boek van Yotam Ottolenghi

We hebben 140 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Simpel, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Yotam Ottolenghi staat niet bekend om z’n eenvoudige recepten, maar met SIMPEL probeert hij het toch. Gebaseerd op recepten die hij eerder publiceerde in een Guardian column, heeft hij SIMPEL gepubliceerd. SIMPEL staat niet alleen voor eenvoudig te bereiden, maar voor Snel, Ingredienten (niet meer dan 10), Maak van tevoren, Provisiekast, Eenvoudiger dan u denkt of Lui. Niet alle recepten voldoen aan alle definities van SIMPEL, maar veel zeker meerdere. Vanzelfsprekend zijn het wel weer de eetlustopwekkende type gerechten met de veelal midden-oosterse & mediterane smaken zoals we die van Yotam Ottolenghi gewend zijn.

Van avocadoboter op toast met tomatensalsa, heerlijke saffraan-mosterdscones met cheddar en piccalilly tot burrata met gegrilde druiven en basilicum of een bevroren munt-en-pistache-chocoladecake, heerlijkzoeken maakt ze weer gemakkelijk, euh simpel, op ingrediënt en type doorzoekbaar.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Simpel

Een greep uit de 140 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel 1 notitie

Recept uit Simpel:

Geplette courgettes

Ingrediënten:
citroensap, courgette, dille, gedroogde munt, knoflook, munt en tijm

Soort:
Gegaarde groenten
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Recept uit Simpel:

Tofoe en haricots verts met chraimehsaus

Ingrediënten:
fijne kristalsuiker, gemalen kaneel, gemalen komijnzaad, haricots verts, karwijzaad, knoflook, koriander, limoenen, pikante paprikapoeder, stevige tofoe, tomatenpuree en zonnebloemolie

Soort:
Gegaarde groenten
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Recept uit Simpel:

Rundergehaktballen met citroen en knolselderij

Ingrediënten:
broodkruim, citroensap, ei, geelwortelpoeder, gemalen piment, kippenbouillon, knoflook, milde paprikapoeder, peterselie, rundergehakt, selderijknol, ui en venkelzaad

Soort:
rundvlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Recept uit Simpel:

Garnalenbeignets met mais

Ingrediënten:
chilivlokken, diepvriesmais, ei, gemalen komijn, gemalen korianderzaad, gerookt paprikapoeder, koriander, limoenen, olie en reuzengarnalen

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Recept uit Simpel:

Kip Marbella

Ingrediënten:
dadelmelasse, droge witte wijn, kappertjes, kippenbouten, knoflook, laurierbladeren, medjooldadels, ontpitte groene olijven, oregano en rodewijnazijn

Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Recept uit Simpel:

Stoofpot van puy-linzen en aubergine

Ingrediënten:
aubergine, cherrytomaatjes, crème fraîche, droge witte wijn, groentebouillon, knoflook, oregano, puy-linzen, rode ui, tijm en urfa-chilivlokken

Soort:
rijst, granen en peulvruchten
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Recept uit Simpel:

Bloemkool met mosterd en kaas

Ingrediënten:
bloemkool, boter, groene chilipepers, komijnzaad, milde kerriepoeder, mosterdpoeder, peterselie, rijpe cheddar, slagroom, ui, wittebroodkruim en zwart mosterdzaad

Soort:
Gegaarde groenten
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Recept uit Simpel:

Lams-siniyah

Ingrediënten:
baharatspecerijenmix, bleekselderij, citroensap, knoflook, lamsstoofvlees, paprikapoeder, peterselie, pijnboompitten, romatomaten, tahin, tomatenpuree en uien

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
lamsvlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Recept uit Simpel:

Makreel met pistache-kardemomsalsa

Ingrediënten:
basilicum, chilipeper, gember, kardemompeulen, koriander, limoenen, makreelfileets, pistachenoten, slagroom, zonnebloemolie en zure room

Soort:
vis
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Simpel

Buffet / bijgerecht uit Simpel:

Couscoussalade met cherrytomaatjes en kruiden

Ingrediënten:
amandelen, cherry-tomaat, citroen, gele rozijnen, komijnzaad, koriander, munt, olijfolie, ras el hanout, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
barbecue/grill / vegetarisch / couscous
Toon alle 140 recepten in dit boek