Yotam Ottolenghi
We hebben 17 boeken van Yotam Ottolenghi waarvan 10 boeken mét recepten.
Registreer gratis!
Welkom op heerlijk zoeken.
Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yotam Ottolenghi ? Registreren is gratis!
Over Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.
Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël. Hij begon als journalist voor Haaretz werd verliefd op de student, Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.
Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.
Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant “Nopi”. In 2012 verkreeg hij de Britse nationaliteit.
Hij is gekend voor zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.
Boeken van Yotam Ottolenghi
Recepten van Yotam Ottolenghi
Doorzoek de recepten
Wist je dat heerlijk zoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!
Ingrediënten: balsamicoazijn, bruine basterdsuiker, couscous, dragon, fregola, gele cherrytomaten, groene tomaat, knoflook, munt, olijfolie, oregano, tomberry's, trostomaat, water, zout en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: arak, citroen, fijne kristalsuiker, gelatine, griekse yoghurt, ouzo, pernod, perziken, pistachenootjes, sinaasappel, slagroom, vanillestokje en volle melk
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: baharat, geelwortelpoeder, kipfilet, kippenhartjes, kippenlevertjes, olijfolie, ui en zout
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: barbecue/grill / gevogelte
Ingrediënten: bloem, bosui, bruine basterdsuiker, ei, geklaarde boter, gemalen komijnzaad, groene chilipeper, limoen, maiskolven, olijfolie, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: citroen, groene asperges, grof zeezout, jeneverbessen, kervel, knoflook, laurier, muskaatwijn, olijfolie, roomkaas, witbrood, zalmfilet en zwarte peper
Keuken: Italiaans
Soort: brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Ingrediënten: citroen, crème fraîche, droge witte wijn, fijne kristalsuiker, handperen, kardemompeulen, saffraan en zout
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ahornsiroop, kerstomaat, citroensap, dijonmosterd, kappertjes, knoflook, olijfolie, pastinaak, rode ui, rozemarijn, sesamzaad, tijm, zoete aardappel, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: agavesiroop, citroensap, grapefruitbitter, grof zeezout, hacienda de chihuahua sotol reposado, ilegal mescal joven, jalapeñopeper, roze grapefruit en roze grapefruitsap
Soort: drank (alcoholisch) / vegetarisch
Ingrediënten: aardperen, bosuien, ei, griekse yoghurt, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, peper, rucola en zout
Soort: soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Ingrediënten: fijne kristalsuiker, gemalen kaneel, gemalen komijnzaad, haricots verts, karwijzaad, knoflook, koriander, limoenen, pikante paprikapoeder, stevige tofoe, tomatenpuree en zonnebloemolie
Soort: Gegaarde groenten
Ingrediënten: bloem, boter, citroen, citroenschil, doperwten, doperwtenscheuten, grof zeezout, lamsoren, lamszwezerik, maïzena, mirin, munt, olijfolie, rijstazijn, sesamolie, volle melk, witte misopasta, witte peper, zonnebloemolie en zwarte peper
Soort: vlees
Ingrediënten: basilicum, bleekselderij, citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde chilivlokken, gemalen komijnzaad, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, rode paprika, salie, ui, zout en zure room
Soort: soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, bosui, ei, gedroogde munt, griekse yoghurt, munt, parelgort, ui, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: amandelen, bloem, boter, citroen, clementines, cognac, ei, fijne kristalsuiker, honing, pure chocolade, sinaasappel en zout
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: aardbeien, citroenblaadjes, fijne kristalsuiker, glucose, limoenen, watermeloen en wodka
Keuken: Midden-Oosten
Soort: zoet
Ingrediënten: bleekselderij, bloem, citroen, courgette, gemalen piment, kippenbouillon, knoflook, rundergehakt, semolina, snijbiet, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vlees / soep/bouillon
Ingrediënten: ahornsiroop, bakpoeder, bloem, boter, ei, eiwit, fijne kristalsuiker, goudreinet, kaneel, lichte ruwe rietsuiker, olijfolie, poedersuiker, roomkaas, sultana's, vanillestokje, zout en zuiveringszout
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: basterdsuiker, brandy, cacaopoeder, digestive biscuit, donkere chocolade, double cream, eigeel, gedroogde rozenblaadjes, instantkoffie, rozenwater, turks fruit, volle melk en walnoten
Soort: zoet / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: bieslook, bloem, boter, eidooier, fijne kristalsuiker, geitenkaas, maanzaad, melk, mosterdzaad, olijfolie, parmezaanse kaas, pompoen, sinaasappelsap, slagroom, wittewijnazijn, wortel, zout en zwarte peper
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: anijssterren, bloedsinaasappels, eendenborstfilets, gedroogde chilivlokken, gedroogde rode chilipeper, gemalen komijn, grof zeezout, rode wijn, sherryazijn, venkelzaad en zwarte peper
Soort: wild / gevogelte
Alle recepten van Yotam Ottolenghi
Meer boeken van Yotam Ottolenghi