Yotam Ottolenghi
We hebben 17 boeken van Yotam Ottolenghi waarvan 10 boeken mét recepten.
Registreer gratis!
Welkom op heerlijk zoeken.
Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yotam Ottolenghi ? Registreren is gratis!
Over Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.
Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël. Hij begon als journalist voor Haaretz werd verliefd op de student, Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.
Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.
Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant “Nopi”. In 2012 verkreeg hij de Britse nationaliteit.
Hij is gekend voor zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.
Boeken van Yotam Ottolenghi
Recepten van Yotam Ottolenghi
Doorzoek de recepten
Wist je dat heerlijk zoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!
Ingrediënten: anijsster, boter, briochebrood, citroensap, diepvrieszomerfruit, ei, fijne kristalsuiker, griekse yoghurt, poedersuiker, sinaasappelsap, sinaasappelschil en volle melk
Soort: brood en broodgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: bladerdeeg, ei, grof zeezout, harde geitenkaas, knoflook, olijfolie, peterselie, pompoenpitten, rode chilipeper, zoete aardappel, zure room en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aardappelen, dijonmosterd, eidooier, fijn zeezout, groene asperges, grof zeezout, jakobsschelpdieren, jakobsschelpen, knoflook, olijfolie, saffraan, tomaat, wittewijnazijn, zeekraal, zonnebloemolie en zwarte peper
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, citroen, diepvriesdoperwtjes, eieren, feta, munt, ricotta, za'atar en zonnebloemolie
Ingrediënten: anijsster, bouillon, citroen, droge witte wijn, gedroogde pruimen, gemalen piment, griekse yoghurt, kalfsschenkel, kaneelstokje, knoflook, laurier, peterselie, prei, sinaasappel, tijm, tomaat in blik, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: appelazijn, bosui, citroensap, crème fraîche, ei, fijne kristalsuiker, kappertjes, kardemompeulen, korianderzaad, olijfolie, panko, prei, rode paprika, roze peperkorrels, water, witte peper, zonnebloemolie en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, ei, kardemonpeulen, pistachenoten, poedersuiker, rijst, vanillesuiker en zout
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: amandelmeel, blauwe bessen, boter, citroenen, eieren, fijne kristalsuiker, poedersuiker, vanille-extract en zelfrijzend bakmeel
Ingrediënten: citroen, gedroogde chilivlokken, granaatappelpitten, grof zeezout, ingemaakte citroen, koriander, labne, milde rode chilipeper, olijfolie, peterselie, pitabroodjes, tomaten, zeebaarsfilets en zwarte peper
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bleekselderij, boter, citroensap, fijne kristalsuiker, gedroogde berberisbessen, grof zeezout, knoflook, laurier, madera, olijfolie, peterselie, port, prei, rode wijn, rozemarijn, runderbouillon, selderijknol, tijm, ui, varkenswangen, wortel, zonnebloemolie, zwarte peper en zwarte peperkorrels
Soort: vlees
Ingrediënten: broccoli, citroen, amandel, grof zeezout, knoflook, milde rode chilipepers, olijfolie en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: anijszaad, citroensap, feta, fijne kristalsuiker, grof zeezout, knoflook, olijfolie, oregano, pernod, raki, rucola, sinaasappels, venkelzaad, vijgen en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bloemkool, citroensap, gedroogde munt, gember, amandel, griekse yoghurt, knoflook, komkommer en munt
Soort: Rauwe groenten
Ingrediënten: cayennepeper, ei, gedroogde chilivlokken, gedroogde munt, gemalen piment, kaneel, korstdeeg, mild paprikapoeder, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, plantaardige olie, rundergehakt, saucijzenvulling, suiker, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper
Soort: vlees / quiche
Ingrediënten: basilicum, boter, citroen, courgette, diepvriesdoperwtjes, dragon, knoflook, pecorino, pijnboompitten, semolima en volle melk
Soort: Gegaarde groenten
Ingrediënten: bloem, boter, citroen, citroenschil, doperwten, doperwtenscheuten, grof zeezout, lamsoren, lamszwezerik, maïzena, mirin, munt, olijfolie, rijstazijn, sesamolie, volle melk, witte misopasta, witte peper, zonnebloemolie en zwarte peper
Soort: vlees
Ingrediënten: artisjokken, citroen, koriander, maldon zeezout, munt, olijfolie, pecorino romano, pecorino toscano, rucola en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, boter, citroen, cream cheese, demerarasuiker, ei, kaneelpoeder, lichtbruine basterdsuiker, membrillo, roomkaas, vanillestokje en walnoten
Soort: zoet / koek en gebak
Ingrediënten: boter, fijne kristalsuiker, grof zeezout, kersen, kippenlevertjes, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, radicchio, rode ui, rode wijn, rode wijnazijn, rookspek, runderbouillon, tijm, volle melk, zwarte peper en zwarte peperkorrels
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bieslook, bloem, boter, eidooier, fijne kristalsuiker, geitenkaas, maanzaad, melk, mosterdzaad, olijfolie, parmezaanse kaas, pompoen, sinaasappelsap, slagroom, wittewijnazijn, wortel, zout en zwarte peper
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Alle recepten van Yotam Ottolenghi
Meer boeken van Yotam Ottolenghi