Yotam Ottolenghi
We hebben 17 boeken van Yotam Ottolenghi waarvan 10 boeken mét recepten.
Registreer gratis!
Welkom op heerlijk zoeken.
Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yotam Ottolenghi ? Registreren is gratis!
Over Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.
Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël. Hij begon als journalist voor Haaretz werd verliefd op de student, Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.
Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.
Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant “Nopi”. In 2012 verkreeg hij de Britse nationaliteit.
Hij is gekend voor zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.
Boeken van Yotam Ottolenghi
Recepten van Yotam Ottolenghi
Doorzoek de recepten
Wist je dat heerlijk zoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!
Ingrediënten: abrikozenjam, bakpoeder, bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, frambozen, perzik, poedersuiker, vanille-essence, zout, zuiveringszout en zure room
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bieslook, bladpeterselie, cayennepeper, dragon, feta, gemalen komijn, mild paprikapoeder, scharrelei, witbrood, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroen, gemalen piment, kaneel, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, rode ui, scharrelkip, sumak, za'atar, zout en zwarte peper
Soort: gevogelte
Ingrediënten: champagne, chase gin, chase vlierbloesemlikeur, citroensap, fijne kristalsuiker en saffraan
Soort: drank (alcoholisch) / vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, buffelmozzarella, citroen, courgette, diepvriessojabonen, kappertjes, olijfolie, peterselie, rode wijnazijn, strozzapreti, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: bakkersmeel, bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, instantgist en zout
Soort: brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Ingrediënten: aardperen, bulgur, citroensap, gemalen piment, groene olijven, grof zeezout, ingemaakte citroenen, komijnzaad, korianderzaad, limoen, olijfolie, peterselie, rode chilipeper, sjalot, zalmfilet, zalmforel, zonnebloemolie en zwarte peper
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Ingrediënten: boter, citroen, dille, dragon, griekse yoghurt, munt, olijfolie, panko, peterselie, pijnboompitten, rijstebloem, sjalot, wijnbladeren, zout en zwarte peper
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Ingrediënten: citroen, ei, feta, griekse yoghurt, halloumikaas, instantgist, olijfolie, ricotta, tarwemeel, tijm, za'atar, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bosui, brikdeeg, ei, peterselie, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch / Tunesisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basterdsuiker, double cream, ei, gemberwortel, vanille extract, vanillestokje en volle melk
Soort: zoet
Ingrediënten: ahornsiroop, aleppochilivlokken, citroen, fijne kristalsuiker, griekse yoghurt, koriander, langkorrelrijst, macadamianoten, olijfolie, rode bieten, tijm, zout en zwarte peper
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Ingrediënten: bieslook, citroensap, gele spliterwten, gemalen geelwortel, kappertjes, knoflook, laurier, olijfolie, uien, witte peper en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bakpoeder, basterdsuiker, cream of tartar, donkere chocolade, eiwit, gevriesdroogde aardbei, hazelnoot, maïsmeel, melkchocolade, vanille extract, wijnsteenzuur en witte chocolade
Soort: zoet / snoep
Ingrediënten: aubergine, bloemige aardappel, citroensap, dragon, feta, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, raapzaadolie, scharrelei, scharreleidooier, wittebroodkruim, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bladerdeeg, ei, grof zeezout, harde geitenkaas, knoflook, olijfolie, peterselie, pompoenpitten, rode chilipeper, zoete aardappel, zure room en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boerenkool, grof zeezout, knoflook, olijfolie en rode chilipeper
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: ahornsiroop, arachideolie, geroosterde zoute pindas, knoflook, koriander, limoen, okra, rode chilipeper en sesamolie
Soort: Gegaarde groenten
Ingrediënten: bleekselderij, boerenkool, boter, citroensap, gele rozijnen, groentebouillon, grof zeezout, harissa, kalamataolijven, knoflook, korianderzaad, laurier, munt, octopus, olijfolie, prei, rozenharissa, rozenwater, sherryazijn, tijm, ui, valdespino sherryazijn, venkel, witte wijn en zwarte peperkorrels
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: arak, citroen, fijne kristalsuiker, gelatine, griekse yoghurt, ouzo, pernod, perziken, pistachenootjes, sinaasappel, slagroom, vanillestokje en volle melk
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Alle recepten van Yotam Ottolenghi
Meer boeken van Yotam Ottolenghi