Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi

We hebben 17 boeken van Yotam Ottolenghi waarvan 10 boeken mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yotam Ottolenghi? Registreren is gratis!

Over Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.

Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël. Hij begon als journalist voor Haaretz werd verliefd op de student, Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.

Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.

Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant “Nopi”. In 2012 verkreeg hij de Britse nationaliteit.

Hij is gekend voor zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.

Boeken van Yotam Ottolenghi

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Yotam Ottolenghi

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Bijgerecht uit Plenty:

Spruitjes met tahu

Ingrediënten:
ahornsiroop, bosui, koriander, rijstazijn, rode chilipeper, sesamolie, sesamzaad, shiitake, sojasaus, spruitjes, tahu, zoete chilisaus, zonnebloemolie en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Gestoofd ei met lamsvlees, tahin & sumak

Ingrediënten:
cherrytomaatjes, citroen, ei, gemalen komijn, griekse yoghurt, harissa, ingemaakte citroenschil, kippenbouillon, knoflook, koriander, lamsgehakt, olijfolie, pijnboompitten, pistachenoten, sumak, tahinpasta, ui, zhoug, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Bij de koffie uit Sweet:

Pistachio and rose water semolina cake

Ingrediënten:
amandelpoeder, bakpoeder, basterdsuiker, boter, citroen, crème fraîche, ei, eiwit, fijne semolina, kardamompeul, pistaches, poedersuiker, rozenblaadjes, rozenwater, vanille extract en yoghurt

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Bij de koffie uit Sweet:

Not-quite-Bonnie's rugelach

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroen, cream cheese, demerarasuiker, ei, kaneelpoeder, lichtbruine basterdsuiker, membrillo, roomkaas, vanillestokje en walnoten

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Groene linzen met asperges en waterkers

Ingrediënten:
citroen, groene asperges, groene linzen, knoflook, olijfolie, pecorino, peterselie, rode wijnazijn, walnotenolie, waterkers, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Itamars bulgurpilaf

Ingrediënten:
bieslook, bulgur, fijne kristalsuiker, korianderzaad, krenten, olijfolie, rode paprika, roze peperkorrels, tomatenpuree, water, witte ui, zout en zwarte peper

Soort:
couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Lamsgehaktballetjes met berberisbessen, yoghurt & kruiden

Ingrediënten:
banaansjalotten, berberisbessen, dille, dragon, ei, gedroogde vijgen, gemalen piment, griekse yoghurt, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, lamsgehakt, laurier, munt, peterselie, suiker, tijm, ui, witte wijn, zonnebloemolie, zout, zuurbessen en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Bijgerecht uit Plenty more:

Yoghurtspread met citroenblad

Ingrediënten:
boter, citroenblaadjes, courgette, griekse yoghurt, knoflook, komkommer, limoen, munt en zout

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Brunch / diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Yoghurt-platbrood met gort en paddestoelen

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, citroensap, gedroogde porcini, geklaarde boter, griekse yoghurt, ingemaakte citroenschil, kastanjechampignons, knoflook, koriander, olijfolie, parelgort, peterselie, shiitake, tijm, volkorenmeel, water, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Bij de koffie uit Sweet:

Pecan snowballs

Ingrediënten:
bloem, brandy, pecannoot, poedersuiker, vanille extract en vanillestokje

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Nopi:

Urad dal-puree met scherp-zure aubergine

Ingrediënten:
anijszaad, aubergine, citroensap, geelwortelpoeder, gember, ghee, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, kardemompeulen, kerrieblaadjes, knoflook, koriander, kruidnagels, lichtbruine basterdsuiker, mild kerriepoeder, rode chilipeper, tamarindepulp, ui, urad dal en zonnebloemolie

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Basmati & wilde rijst met kikkererwten, krenten & kruiden

Ingrediënten:
basmatirijst, bladpeterselie, bloem, dille, kerriepoeder, kikkererwten, komijnzaad, koriander, krenten, olijfolie, ui, wilde rijst, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Plenty more:

Tagliatelle met walnoten en citroen

Ingrediënten:
boter, citroen, parmezaanse kaas, peterselie, salieblaadjes, slagroom, tagliatelle, walnoten, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Tartelettes met vers zomerfruit

Ingrediënten:
aardbeien, blauwe bessen, bloem, boter, bramen, frambozen, mascarponecrème, poedersuiker en zoet korstdeeg

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Alle recepten van Yotam Ottolenghi