Yotam Ottolenghi
We hebben 17 boeken van Yotam Ottolenghi waarvan 10 boeken mét recepten.
Registreer gratis!
Welkom op heerlijk zoeken.
Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yotam Ottolenghi ? Registreren is gratis!
Over Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.
Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël. Hij begon als journalist voor Haaretz werd verliefd op de student, Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.
Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.
Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant “Nopi”. In 2012 verkreeg hij de Britse nationaliteit.
Hij is gekend voor zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.
Boeken van Yotam Ottolenghi
Recepten van Yotam Ottolenghi
Doorzoek de recepten
Wist je dat heerlijk zoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, boter, cacaopoeder, citroen, cognac, ei, fijne kristalsuiker, gekonfijte citroenschil, gemalen piment, gemberpoeder, kaneel, krenten, nootmuskaat, poedersuiker, pure chocolade, sinaasappel, vanille-extract, zout en zuiveringszout
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: arachideolie, citroen, ei, filodeeg, amandel, honing, pistachenoten en vanillesuiker
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, bosui, citroen, gemalen komijn, kikkererwten, natriumbicarbonaat, olijfolie, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ahornsiroop, aleppochilivlokken, citroen, fijne kristalsuiker, griekse yoghurt, koriander, langkorrelrijst, macadamianoten, olijfolie, rode bieten, tijm, zout en zwarte peper
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, bloemkool, ei, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, koriander, limoen, olijfolie, peper, peterselie, sjalotten, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: chilivlokken, citroen, feta, fijne kristalsuiker, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, koriander, mungbonen, olijfolie, venkelzaad, wittewijnazijn, wortel en zout
Soort: salade / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Ingrediënten: fijne kristalsuiker, gember, gembersiroop, ketel 1 wodka, koriander, korianderzaad en limoensap
Soort: drank (alcoholisch) / vegetarisch
Ingrediënten: bosui, boter, chipotlepeper, eendenei, knoflook, koriander, maldon zeezout, olijfolie, pomodori, zure room, zuurdesembrood en zwarte peper
Soort: ei/omelet/frittata / vegetarisch
1 notitie
Ingrediënten: bosui, citroensap, gem sla, kappertjes, knoflook, krulsla, olijfolie, raapzaadolie, radijs, roodlof, tomaatjes, zout en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: cherrytomaatjes, citroen, dikke yoghurt, knoflook, komijnzaad, lichtbruine basterdsuiker, oregano, tijm, urfa-chilivlokken en zeezoutvlokken
Soort: Gegaarde groenten
1 notitie
Ingrediënten: avocado, bosui, gember, knoflook, koriander, kristalsuiker, limoen, maiskolven, paprika, rijstazijn, rode chilipeper, vissaus en zout
Keuken: Midden-Oosten
Soort: salade
Ingrediënten: citroen, fijne kristalsuiker, groentebouillon, kappertjes, knoflook, olijfolie, ricotta, tijm, tomaat, venkel, verjus, zout, zwarte olijven en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bird's-eye chilipeper, citroenblaadjes, citroengras, garnalenpasta, geelwortelpoeder, gemalen kardemomzaad, gemalen komijnzaad, gember, grof zeezout, knoflook, kokosmelk, korianderzaad, rode chilipeper, sjalot en zonnebloemolie
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Ingrediënten: amandelen, bloem, boter, broodkruimels, ei, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, ricotta, roomboterbladerdeeg, tijm, tomaat, zonnebloemolie, zout, zwarte olijven en zwarte peper
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch
Ingrediënten: arachideolie, bimi, gember, geroosterde pindas, honing, knoflook, lichte sojasaus, sinaasappel en zout
Keuken: Midden-Oosten
Ingrediënten: fijne kristalsuiker, koriander, maanzaad, minikomkommer, rijstazijn, rode chilipeper, wittewijnazijn, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: feta, gemalen kaneel, granaatappelmelasse, knoflook, lamsgehakt, peterselie, tijm en witbrood
Soort: vlees
Ingrediënten: boter, citroen, droge witte wijn, griekse yoghurt, knoflook, mild paprikapoeder, olijfolie, pijnboompitten, snijbiet, tahinpasta, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ei, gemalen komijn, harissa, knoflook, labneh, olijfolie, pilpelchuma, rode paprika, tomaat, tomatenpuree en zout
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch / Tunesisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: galangal, gedroogde garnalen, knoflook, palmsuiker, rode chilipeper, tamarindewater, thaise sjalotjes, vissaus en zonnebloemolie
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / chutney/pickle/jam/compote
Alle recepten van Yotam Ottolenghi
Meer boeken van Yotam Ottolenghi