Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi

We hebben 17 boeken van Yotam Ottolenghi waarvan 10 boeken mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yotam Ottolenghi? Registreren is gratis!

Over Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.

Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël. Hij begon als journalist voor Haaretz werd verliefd op de student, Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.

Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.

Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant “Nopi”. In 2012 verkreeg hij de Britse nationaliteit.

Hij is gekend voor zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.

Boeken van Yotam Ottolenghi

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Yotam Ottolenghi

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / snack of tussendoortje / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kalkoengehaktballetjes met maïs en geroosterde-paprikasaus

Ingrediënten:
appelazijn, bosui, ei, gemalen komijnzaad, kalkoengehakt, knoflook, koriander, maïskorrels, milde chilipeper, olijfolie, peterselie, rode paprika, witbrood, wittewijnazijn, zoete chilisaus, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Chocoladefudgetaart

Ingrediënten:
boter, cacaopoeder, ei, lichte ruwe rietsuiker, plantaardige olie, pure chocolade en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Plenty more:

Tagliatelle met walnoten en citroen

Ingrediënten:
boter, citroen, parmezaanse kaas, peterselie, salieblaadjes, slagroom, tagliatelle, walnoten, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Briochegalette

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, briochedeeg, kaneel, kruimeldeeg, mascarponecrème, melk, passievrucht, rode pruim en zomerfruit

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Brunch / diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Broccolipie met gorgonzola

Ingrediënten:
bieslook, boter, broccoli, dragon, ei, gorgonzola, grove mosterd, peper, prei, roomboterbladerdeeg, slagroom, water en zout

Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Langzaam gestoofd kalfsvlees met pruimen & prei

Ingrediënten:
anijsster, bouillon, citroen, droge witte wijn, gedroogde pruimen, gemalen piment, griekse yoghurt, kalfsschenkel, kaneelstokje, knoflook, laurier, peterselie, prei, sinaasappel, tijm, tomaat in blik, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Lunch / bijgerecht uit Plenty:

Zoete-aardappelkoekjes

Ingrediënten:
bloem, bosui, boter, citroensap, fijne kristalsuiker, griekse yoghurt, koriander, olijfolie, rode chilipeper, sojasaus, zoete aardappel, zout, zure room en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Diner / nagerecht uit Sweet:

Cape gooseberry pavlova

Ingrediënten:
basterdsuiker, cream of tartar, double cream, eiwit, griekse yoghurt, honing, kaapse kruisbes (physalis), poedersuiker, vanillestokje en wijnsteenzuur

Soort:
zoet
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Bij de koffie uit Sweet:

Vineyard cake (aka Cleopatra cake)

Ingrediënten:
bakpoeder, basterdsuiker, bicarbonaat, bloem, boter, citroenrasp, extra vierge-olijfolie, muscat beaume de venise, pitloze rode druif, sinaasappelrasp en vanillestokje

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Gevulde pruimen in chocola

Ingrediënten:
agen gedroogde pruimen, boter, cacao, cognac, glucosesiroop, pure chocolade en slagroom

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Lunch / avondmaal uit Nopi:

Blauwe-kaastaartjes met ingemaakte rode biet en honing

Ingrediënten:
basilicum, basilicumcress, bieslook, biet, blauwe valdéonkaas, boter, crème fraîche, digestivebiscuits, fijne kristalsuiker, gorgonzola, grof zeezout, hazelnoot, honing, knoflook, laurier, parmezaanse kaas, pompoenpitten, prei, rodewijnazijn, slagroom, stilton, tijm, truffelolie, roomkaas en zwarte peperkorrels

Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Worteltaart met walnoten

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, honing, kaneel, kokos, kruidnagelpoeder, poedersuiker, roomkaas, walnoten, wortel, zonnebloemolie, zout en zuiveringszout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Warme glasnoedels met edamameboontjes

Ingrediënten:
arachideolie, bosui, edamameboontjes, fijn zeezout, gember, glasnoedels, knoflook, koriander, laos, limoensap, munt, palmsuiker, rode chilipeper, sesamzaad, tamari, tamarindepulp, zonnebloemolie en zout

Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Bijgerecht uit Nopi:

Chili-jam

Ingrediënten:
galangal, gedroogde garnalen, knoflook, palmsuiker, rode chilipeper, tamarindewater, thaise sjalotjes, vissaus en zonnebloemolie

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Bij de koffie uit Sweet:

Fig, orange and mascarpone cheesecake

Ingrediënten:
basterdsuiker, boter, cream cheese, digestive biscuit, ei, gedroogde vijgen, kaneelstokje, kruidnagelpoeder, mascarpone, roomkaas, sinaasappel, vanille extract en walnoten

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Alle recepten van Yotam Ottolenghi