Yotam Ottolenghi
We hebben 17 boeken van Yotam Ottolenghi waarvan 10 boeken mét recepten.
Registreer gratis!
Welkom op heerlijk zoeken.
Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yotam Ottolenghi ? Registreren is gratis!
Over Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.
Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël. Hij begon als journalist voor Haaretz werd verliefd op de student, Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.
Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.
Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant “Nopi”. In 2012 verkreeg hij de Britse nationaliteit.
Hij is gekend voor zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.
Boeken van Yotam Ottolenghi
Recepten van Yotam Ottolenghi
Doorzoek de recepten
Wist je dat heerlijk zoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!
Ingrediënten: basilicum, basilicumcress, bieslook, biet, blauwe valdéonkaas, boter, crème fraîche, digestivebiscuits, fijne kristalsuiker, gorgonzola, grof zeezout, hazelnoot, honing, knoflook, laurier, parmezaanse kaas, pompoenpitten, prei, rodewijnazijn, slagroom, stilton, tijm, truffelolie, roomkaas en zwarte peperkorrels
Soort: quiche / vegetarisch
Ingrediënten: grof zeezout, knoflook, salie, slagroom, zoete aardappel en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: grof zeezout, honing, knoflook, korianderzaad, olijfolie, tijm, wortels en zwarte peper
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: aubergines, charlotte aardappels, citroensap, eieren, knoflook, koriander, olijfolie, peterselie, rode ui, sumak, tahin, thaise srirachasaus, tomaten, wittewijnazijn, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: fijne kristalsuiker, gember, kruisbessen, mosterdzaad en vlierbloesemsiroop
Soort: chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, aardpeer, cherrytomaatjes, citroen, kalamataolijven, knoflook, olijfolie, peterselie, salie, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, bloemkool, bosui, citroen, granaatappelmelasse, griekse yoghurt, knoflook, maldon zeezout, munt, tahinpasta, zonnebloemolie en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ahornsiroop, bakpoeder, bloem, boter, ei, eiwit, fijne kristalsuiker, goudreinet, kaneel, lichte ruwe rietsuiker, olijfolie, poedersuiker, roomkaas, sultana's, vanillestokje, zout en zuiveringszout
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroen, dille, dragon, griekse yoghurt, munt, olijfolie, panko, peterselie, pijnboompitten, rijstebloem, sjalot, wijnbladeren, zout en zwarte peper
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Ingrediënten: appelazijn, dragon, fijne kristalsuiker, gember, granny smith, komkommer, maanzaad, munt, platte rijstnoodles, rode chilipeper en rode ui
Soort: salade / pasta/noodles
Ingrediënten: bleekselderij, citroen, grote groene olijven, kappertjes, krenten, peterselie, pijnboompitten, saffraandraadjes en zalmfilets
Soort: vis
Ingrediënten: fijne kristalsuiker, grof zeezout, mizuna, olijfolie, piment, rode ui, rucola, slablaadjes, sumak, valdespino sherryazijn, waterkers en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: amandelpoeder, bakpoeder, basterdsuiker, boter, citroen, ei en fijne semolina
Soort: zoet / koek en gebak
Ingrediënten: citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, jonge spinazie, kippenbouillon, koriander, lamsnek, olijfolie, saffraan, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree, ui, zout, zuiveringszout en zwarte peper
Soort: vlees / soep/bouillon
Ingrediënten: bleekselderij, boter, donkerbruine basterdsuiker, gedroogde cranberry , gekookte kastanje, karwijzaad, kip, kippenbouillon, knoflook, peterselie, tarwe-rogge zuurdesembrood en ui
Soort: vlees
Ingrediënten: appelazijn, buffelmozzarella, grof zeezout, knoflook, koriander, olijfolie, peterselie, puntpaprika, rucola en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aubergine, basilicum, cacaopoeder, citroensap, granaatappelmelasse, grof zeezout, olijfolie, pijnboompitjes, rozenharissa, urfachilivlokken, yoghurt en zwarte knoflook
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Ingrediënten: banaansjalot, citroenen, gedroogde abrikoos, gemalen piment, kippenbouillon, knoflook, komijnzaad, lamsgehakt, limabonen, ontpitte groene olijven, rozenharissa, tahin, tomatenpuree en witte wijn
Keuken: Noord-Afrikaans
Soort: lamsvlees
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, boter, eieren, fijne kristalsuiker, gemalen kaneel, granny smith, havermoutvlokken, honing, kokosvlokken, lichte basterdsuiker, pecannoten, pompoenpitten, sultanarozijnen, vanille-essence, wortels, zonnebloemolie, zonnebloempitten, zout en zwart sesamzaad
Keuken: Midden-Oosten
Soort: zoet
Ingrediënten: amandelen, amandelmeel, bakpoeder, bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, oranjebloesemwater, oranjemarmelade, polenta, sinaasappel en zout
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Alle recepten van Yotam Ottolenghi
Meer boeken van Yotam Ottolenghi