Yotam Ottolenghi
We hebben 17 boeken van Yotam Ottolenghi waarvan 10 boeken mét recepten.
Registreer gratis!
Welkom op heerlijk zoeken.
Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yotam Ottolenghi ? Registreren is gratis!
Over Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.
Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël. Hij begon als journalist voor Haaretz werd verliefd op de student, Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.
Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.
Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant “Nopi”. In 2012 verkreeg hij de Britse nationaliteit.
Hij is gekend voor zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.
Boeken van Yotam Ottolenghi
Recepten van Yotam Ottolenghi
Doorzoek de recepten
Wist je dat heerlijk zoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!
Ingrediënten: bleekselderij, crème fraîche, feta, gemalen komijn, gemalen koriander, groentebouillon, grove bulgur, harissapasta, karwijzaad, kikkererwten, knoflook, koriander, munt, olijfolie, ui, wortel, zout en zwarte peper
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: cherrytomaatjes, citroensap, griekse yoghurt, groene chilipepers, ingemaakte citroenen, knoflook, komkommer, munt en ui
Soort: Rauwe groenten
Ingrediënten: bakpoeder, basterdsuiker, bicarbonaat, bloem, boter, double cream, ei, gedroogde cocosnoot, gedroogde vijgen, granny smith appel, lichtbruine basterdsuiker en vanille extract
Soort: zoet
Ingrediënten: ahornsiroop, appelazijn, bleekselderij, cobnoten, cranberry's, dijonmosterd, dille, eidooier, gedroogde morellen, granny smith appels, hazelnoten, raapzaadolie, rodekool, rode ui, sjalot, zonnebloemolie, zout, zure room en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, kaneel, kaneelstokje, marsepein, melk, poedersuiker, rode pruimen, sinaasappel, zout en zuiveringszout
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bloemige aardappels, ganzen- of eendenvet, karwijzaad, knoflook, rozemarijn, rozenharissa, semolinabloem, tijm en zeezoutvlokken
Soort: aardappelgerecht / Gegaarde groenten
Ingrediënten: griekse yoghurt, knoflook, melk, mierikswortel, olijfolie, rucola, zout en zwarte peper
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: bosui, citroen, gedroogde limabonen, grof zeezout, knoflook, koriander, munt, rode paprika, sesamolie, sojasaus, zoete chilisaus en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, boter, cognac, fijne kristalsuiker, hazelnoten, mascarpone, olijfolie, vanillestokje, venkelzaad en williamsperen
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, boter, cacaopoeder, citroen, cognac, ei, fijne kristalsuiker, gekonfijte citroenschil, gemalen piment, gemberpoeder, kaneel, krenten, nootmuskaat, poedersuiker, pure chocolade, sinaasappel, vanille-extract, zout en zuiveringszout
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: aubergine, basilicum, citroensap, groentebouillon, kippenbouillon, slagroom, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: amandel, basterdsuiker, bloem, boter, gedroogde cranberries, havermoutvlokken, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, volkorenmeel en witte chocolade
Soort: zoet / koek en gebak
Ingrediënten: abrikozen, amandelen, bloem, boter, citroen, ei, fijne kristalsuiker, lavendelbloempjes, poedersuiker, vanille-extract, walnoten, walnotenolie en zout
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: arachideolie, bosui, edamameboontjes, fijn zeezout, gember, glasnoedels, knoflook, koriander, laos, limoensap, munt, palmsuiker, rode chilipeper, sesamzaad, tamari, tamarindepulp, zonnebloemolie en zout
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, diepvriesdoperwtjes, ei, knoflook, krieltjes, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, pijnboompitjes, wittewijnazijn, zout, zuring en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten
Ingrediënten: anijsster, grof zeezout, honing, kaneelstokje, knoflook, lamskoteletjes, munt, olijfolie, peterselie, rodewijnazijn, rozemarijn, sinaasappelsap, tijm, vijgen, walnoten, zachte geitenkaas en zwarte peper
Soort: vlees
Ingrediënten: bladpeterselie, citroen, flespompoen, knoflook, maldon zeezout, olijfolie, pijnboompitten, rode ui, tahinpasta, za'atar en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, citroensap, fijne kristalsuiker, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, griekse yoghurt, koriander, mild paprikapoeder, olijfolie, semolina, tijm, tomaat, tomatenpuree, ui, water, zout en zwarte peper
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: appelazijn, bloemkool, cherrytomaatjes, dille, grof zeezout, grove franse mosterd, jonge spinaziebladeren, kappertjes, knoflook, olijfolie en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, frambozen, frambozenjam, slagroom, witte chocolade en zoet korstdeeg
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Alle recepten van Yotam Ottolenghi
Meer boeken van Yotam Ottolenghi