Yotam Ottolenghi
We hebben 17 boeken van Yotam Ottolenghi waarvan 10 boeken mét recepten.
Registreer gratis!
Welkom op heerlijk zoeken.
Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yotam Ottolenghi ? Registreren is gratis!
Over Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.
Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël. Hij begon als journalist voor Haaretz werd verliefd op de student, Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.
Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.
Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant “Nopi”. In 2012 verkreeg hij de Britse nationaliteit.
Hij is gekend voor zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.
Boeken van Yotam Ottolenghi
Recepten van Yotam Ottolenghi
Doorzoek de recepten
Wist je dat heerlijk zoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!
Ingrediënten: 00-bloem, bakpoeder, basterdsuiker, boter, ei, rijstbloem, sinaasappelrasp, steranijspoeder, vanillestokje en zeezout
Soort: zoet / koek en gebak
Ingrediënten: gedroogde groene peperkorrels, grof zeezout, hazelnoot, komijnzaad, korianderzaad, mild paprikapoeder, nigellazaad, sesamzaad, venkelzaad en zonnebloempitten
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Ingrediënten: citroen, gemalen komijnzaad, kalkoenfilet, knoflook, koriander, munt, olijfolie, peterselie, witte wijn, zout en zwarte peper
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bladpeterselie, bosui, cashewnoten, citroen, feta, gemalen komijn, gemalen piment, groene paprika, knoflook, korianderzaad, olijfolie, parelgort, za'atar, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: aubergine, cherrytomaatjes, citroensap, granaatappelmelasse, granaatappelpitjes, knoflook, minikomkommer, olijfolie, peterselie, tahinpasta, water, zout en zwarte peper
Soort: salade / saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: aardappel, gerookte-paprikapoeder, grof zeezout, knoflook, paprikapoeder, semolina, zonnebloemolie en zwarte peper
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht / vegetarisch
Ingrediënten: dijonmosterd, grove mosterd, knoflook, melk, olijfolie, waterkers, zout, zure room en zwarte peper
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: boter, crème fraîche, minisnijbiet, pijnboompitten, radicchio, roodlof, roquefort, walnoten, witlof, witte peper en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: amandelpoeder, basterdsuiker, bloem, boter, donkere chocolade, ei, glucosesiroop, hazelnoot, poedersuiker, pure chocolade, ricotta, vanille extract en vanillestokje
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: banaansjalotten, berbere-specerijen, bloemenhoning, citroensap, dijonmosterd, gele biet, gerookt paprikapoeder, grof zeezout, koriander, olijfolie, oranjebloesemhoning, puylinzen, rammenas, rode radijzen, rucola, valdespino sherryazijn, zuurdesembrood en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bakpoeder, basterdsuiker, bicarbonaat, bloem, cream cheese, double cream, ei, gemalen anijszaad, gemalen venkelzaad, kaneelpoeder, krenten, nootmuskaatpoeder, pastinaak, pecannoot, poedersuiker, roomkaas, sinaasappelrasp en zonnebloemolie
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: arachideolie, bimi, gember, geroosterde pindas, honing, knoflook, lichte sojasaus, sinaasappel en zout
Keuken: Midden-Oosten
Ingrediënten: bieslook, grof zeezout, franse sperzieboontjes, hazelnoten, hazelnotenolie, knoflook, olijfolie, peultjes, sinaasappel en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: abrikoos, amandelschaafsel, amaretto, basterdsuiker, boter, cream cheese, digestive biscuit, ei, roomkaas, sinaasappelrasp, sour cream en vanillestokje
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: aubergine, bloem, bosui, chinees vijfkruidenpoeder, citroengras, fijne kristalsuiker, gemalen kardemom, gember, grof zeezout, knoflook, lichte sojasaus, maïzena, mirin, rijstazijn, rode chilipeper, sesamolie, shaoxing-rijstwijn, thaise sjalotjes, tofu, tomatenpassata, tomatenpuree, witte peper, zonnebloemolie, zwarte peper en zwart sesamzaad
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: bloem, boter en fijne kristalsuiker
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, bulgur, citroensap, gemalen korianderzaad, gemalen piment, groene chilipeper, kaneel, knoflook, koriander, lamsgehakt, olijfolie, pijnboompitten, sumak, tahinpasta, ui, zelfrijzend bakmeel, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten
Soort: vlees
Ingrediënten: basilicum, citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde rode chilipeper, grapefruits, olijfolie, rode ui, roodlof, sumak, waterkers en zout
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bloemkool, citroensap, dragon, gemalen komijnzaad, granaatappel, munt, peterselie, pistachenoten en ui
Soort: salade / Gegaarde groenten
Ingrediënten: bleekselderij, citroen, citroensap, dijonmosterd, dille, eidooier, kappertjes, knoflook, laurier, minigourgette, miniprei, minivenkel, miniwortel, olijfolie, plantaardige olie, thaise asperges, ui, witte wijn, witte wijnazijn en zout
Soort: vegetarisch
Alle recepten van Yotam Ottolenghi
Meer boeken van Yotam Ottolenghi