Yotam Ottolenghi
We hebben 17 boeken van Yotam Ottolenghi waarvan 10 boeken mét recepten.
Registreer gratis!
Welkom op heerlijk zoeken.
Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yotam Ottolenghi ? Registreren is gratis!
Over Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.
Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël. Hij begon als journalist voor Haaretz werd verliefd op de student, Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.
Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.
Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant “Nopi”. In 2012 verkreeg hij de Britse nationaliteit.
Hij is gekend voor zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.
Boeken van Yotam Ottolenghi
Recepten van Yotam Ottolenghi
Doorzoek de recepten
Wist je dat heerlijk zoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!
Ingrediënten: blauwe druiven, bloemkool, cheddar, dijonmosterd, hazelnoten, honing, peterselie, raapzaadolie, rozijnen, sherryazijn, zout en zwarte peper
Soort: salade / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Ingrediënten: anijsster, bouillon, citroen, droge witte wijn, gedroogde pruimen, gemalen piment, griekse yoghurt, kalfsschenkel, kaneelstokje, knoflook, laurier, peterselie, prei, sinaasappel, tijm, tomaat in blik, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: aubergine, bladpeterselie, bosui, citroen, ei, ingemaakte mango, minikomkommer, olijfolie, tahinsaus, tomaat, witbrood, zhoug, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: abrikozenjam, bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, frambozen, griesmeel, melk, plantaardige olie, poedersuiker, slagroom, vanillestokje en zoet korstdeeg
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: dragon, groene asperges, grof zeezout, knoflook, olijfolie, sesamolie, zeekraal, zwarte peper en zwart sesamzaad
Soort: salade / vegetarisch
1 notitie
Ingrediënten: bakchorizo, cavolo nero, citroensap, ingemaakte citroenen, knoflook, milde paprikapoeder en zure room
Soort: Gegaarde groenten
Ingrediënten: basilicum, buffelmozzarella, citroen, courgette, diepvriessojabonen, kappertjes, olijfolie, peterselie, rode wijnazijn, strozzapreti, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, gemalen piment, knoflook, koriander, mild paprikapoeder, olijfolie, tuinbonen, ui, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: baharat, bladpeterselie, bulgur, citroen, gemalen piment, granaatappelpitten, munt, olijfolie, sjalot, tomaat, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch / Libanees / Syrisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: amandelpoeder, basterdsuiker, bloem, boter, brandy, citroenrasp, ei, pistaches, poedersuiker en vijg
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: citroensap, dille, griekse yoghurt, ingemaakte citroen, komijnzaad, rode bieten, rode ui en tahin
Soort: Gegaarde groenten
Ingrediënten: basterdsuiker, brandy, cacaopoeder, digestive biscuit, donkere chocolade, double cream, eigeel, gedroogde rozenblaadjes, instantkoffie, rozenwater, turks fruit, volle melk en walnoten
Soort: zoet / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Ingrediënten: boter, cacaopoeder, ei, fijne kristalsuiker, gedroogde vijgen, kastanjes, pure chocolade, volkorenbiscuits en witte chocolade
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
1 notitie
Ingrediënten: ajowanzaad, bird's-eye chilipeper, ciderazijn, fijne kristalsuiker, geel mosterdzaad, geelwortelpoeder, gemberwortel, grof zeezout, kaneelstokje, knoflook, koriander, kruidnagels, rawit, rijstazijn, selderijzaad, venkelzaad, watermeloen, zonnebloemolie, zwarte kardemompeul, zwarte peperkorrels en zwart komijnzaad
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: citroen, fijne kristalsuiker, granny smith appels, koriander, maanzaad, quinoa, raapzaadolie, rode chilipeper, rode ui, selderijknol, wittewijnazijn en zout
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: anijsster, citroen, flespompoen, kaneelstokje, knoflook, laurier, olijfolie, ossenstaart, peterselie, rode wijn, rozemarijn, sinaasappel, sjalot, tijm, tomatenblokjes uit blik, winterpompoen, wortel, zout en zwarte peper
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, cayennepeper, grof zeezout, olijfolie, paprikapoeder, zout en zwarte peper
Soort: brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Ingrediënten: ahornsiroop, bosui, citroen, gedroogde chilivlokken, gember, kaneel, koriander, olijfolie, pecannoten, peper, peterselie, sherryazijn, sinaasappel, sultanarozijnen, zoete aardappel en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: gedroogde munt, olijfolie, yoghurt, zout en zwarte peper
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: ansjovisfilet op olie, ciderazijn, citroensap, fijne kristalsuiker, gezouten pinda's, grof zeezout, kapperappeltjes, knoflook, kokosmelk, koriander, lamsfilet, olijfolie, peterselie, piquillopepers, rode chilipeper, rode ui, rozemarijn, sesamzaad, sumak en zwarte peper
Soort: vlees
Alle recepten van Yotam Ottolenghi
Meer boeken van Yotam Ottolenghi