Yotam Ottolenghi
We hebben 17 boeken van Yotam Ottolenghi waarvan 10 boeken mét recepten.
Registreer gratis!
Welkom op heerlijk zoeken.
Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yotam Ottolenghi ? Registreren is gratis!
Over Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.
Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël. Hij begon als journalist voor Haaretz werd verliefd op de student, Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.
Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.
Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant “Nopi”. In 2012 verkreeg hij de Britse nationaliteit.
Hij is gekend voor zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.
Boeken van Yotam Ottolenghi
Recepten van Yotam Ottolenghi
Doorzoek de recepten
Wist je dat heerlijk zoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!
Ingrediënten: amandelextract, amandelpoeder, boekweitmeel, boter, demerarasuiker, ei, gemalen mahleb, granaatappelzaden, lichtbruine basterdsuiker, mascarpone, nootmuskaatpoeder, pistache, poedersuiker en yoghurt
Soort: zoet / koek en gebak
1 notitie
Ingrediënten: citroen, korianderzaad, selderijknol en zeezoutvlokken
Soort: vegan / vegetarisch / Gegaarde groenten
Ingrediënten: anijssterren, bakpoeder, bloem, boter, bramen, cacaopoeder, ei, fijne kristalsuiker, gin, grof zeezout, maïzena, poedersuiker, ricotta, sinaasappelschil, sleedoorngin, vanillestokje en zonnebloemolie
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / frituur
Ingrediënten: ahornsiroop, bladpeterselie, bleekselderij, bloemkool, gemalen piment, granaatappelpitten, hazelnoten, kaneel, olijfolie, sherryazijn, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: amandelen, amandelmeel, amaretto, bakpoeder, bloem, boter, citroen, ei, elstar, fijne kristalsuiker, kaneel, kruidnagelpoeder, kruimeldeeg, peer, walnoten, zonnebloemolie en zout
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: artisjok, citroen, doperwten, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, roze peperkorrels, tijm, tuinbonen, witte wijn, zout en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: basterdsuiker, boter, cacaopoeder, donkere chocolade, double cream, ei, espressopoeder, golden syrup, instantkoffie, kaneelpoeder, mascarpone, poedersuiker, pure chocolade, vanille extract, vanillestokje en zelfrijzend bakmeel
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: banaansjalot, bier, bieslook, bruine shimejipaddestoelen, dadelsiroop, dijonmosterd, eendenborstfilets, fijne ruwe rietsuiker, grof zeezout, hazelnoten, knoflook, lichte sojasaus, limoen, mirin, oesterzwammen, olijfolie, rijstazijn, rode quinoa en zonnebloemolie
Soort: wild en gevogelte
Ingrediënten: banaansjalotten, bloem, doperwten, ei, gedroogde munt, knoflook, munt, olijfolie, panko, wittewijnazijn, zonnebloemolie, zout, zure room en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: appelazijn, citroensap, fijne kristalsuiker, gedroogde anchopeper, ingemaakte citroenen, kardemom, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, koriander, meiknolletjes, olijfolie, rode chilivlokken, zonnebloemolie en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, chilipeper, meiknolletjes, rode biet, witte azijn en zeezout
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Ingrediënten: arachideolie, bosui, buna-shimejipaddestoelen, fijne kristalsuiker, gemberwortel, koriander, nori, peultjes, radijs, rijstazijn, rode chilipeper, saladecress, sesamzaad, sobanoedels, wortel en zout
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: amandelen, anijszaad, bicarbonaat, bloem, boter, citroen, donkerbruine suiker, ei, geblancheerde amandelen, gemberpoeder, gesuikerde citrusschil, kaneel, kardamompoeder, korianderpoeder, kruidnagelpoeder, nootmuskaatpoeder, speculaaskruiden, volle melk en witte peper
Soort: zoet / koek en gebak
Ingrediënten: bakkersmeel, blauwe druiven, bloem, fijne kristalsuiker, geitenkaas, grof zeezout, grof zout, instantgist, kalamataolijven, knoflook, lichtbruine basterdsuiker, mineraalwater, olijfolie, peterselie, rode ui en venkelzaad
Soort: brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Ingrediënten: bieslook, bosui, dessertwijn, eendenvet, ei, ganzenvet, kippenlevertjes, ui, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vlees
Ingrediënten: bloem, ei, fijne kristalsuiker, gemalen kardemom, griekse yoghurt, groene chilipeper, groene olijven, ingemaakte citroen, koriander, kruidnagelpoeder, olijfolie, panko, peterselie, vegetarisch bakvet en zonnebloemolie
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bosuien, eieren, gemalen geelwortel, gemalen kardemom, gember, karwijzaad, komijnzaad, koriander, rode chilipeper, tomaten, tomatenpuree, ui, urfa-chilivlokken, zonnebloemolie en zout
Keuken: Midden-Oosten
Ingrediënten: boter, citroensap, karwijzaad, pompoenpitten, spruitjes, tahin, tijmblaadjes en zwarte knoflook
Soort: Gegaarde groenten
Ingrediënten: bloem, bloemkool, ei, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, koriander, limoen, olijfolie, peper, peterselie, sjalotten, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, jonge spinazie, kippenbouillon, koriander, lamsnek, olijfolie, saffraan, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree, ui, zout, zuiveringszout en zwarte peper
Soort: vlees / soep/bouillon
Alle recepten van Yotam Ottolenghi
Meer boeken van Yotam Ottolenghi