Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi

We hebben 17 boeken van Yotam Ottolenghi waarvan 10 boeken mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yotam Ottolenghi? Registreren is gratis!

Over Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.

Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël. Hij begon als journalist voor Haaretz werd verliefd op de student, Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.

Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.

Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant “Nopi”. In 2012 verkreeg hij de Britse nationaliteit.

Hij is gekend voor zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.

Boeken van Yotam Ottolenghi

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Yotam Ottolenghi

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Bij de koffie uit Sweet:

Orange and star anise shortbread

Ingrediënten:
00-bloem, bakpoeder, basterdsuiker, boter, ei, rijstbloem, sinaasappelrasp, steranijspoeder, vanillestokje en zeezout

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Recept uit Nopi:

Dukkah

Ingrediënten:
gedroogde groene peperkorrels, grof zeezout, hazelnoot, komijnzaad, korianderzaad, mild paprikapoeder, nigellazaad, sesamzaad, venkelzaad en zonnebloempitten

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Jeruzalem:

Salade van peterselie & parelgort

Ingrediënten:
bladpeterselie, bosui, cashewnoten, citroen, feta, gemalen komijn, gemalen piment, groene paprika, knoflook, korianderzaad, olijfolie, parelgort, za'atar, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Lunch / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Plenty:

Geroosterde aubergine met tahin

Ingrediënten:
aubergine, cherrytomaatjes, citroensap, granaatappelmelasse, granaatappelpitjes, knoflook, minikomkommer, olijfolie, peterselie, tahinpasta, water, zout en zwarte peper

Soort:
salade / saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Bijgerecht uit Nopi:

Paprikafrites uit de oven

Ingrediënten:
aardappel, gerookte-paprikapoeder, grof zeezout, knoflook, paprikapoeder, semolina, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / aardappelgerecht / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Plenty:

Witlof met noten en roquefort

Ingrediënten:
boter, crème fraîche, minisnijbiet, pijnboompitten, radicchio, roodlof, roquefort, walnoten, witlof, witte peper en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Bij de koffie uit Sweet:

Baked ricotta and hazelnut cheesecake

Ingrediënten:
amandelpoeder, basterdsuiker, bloem, boter, donkere chocolade, ei, glucosesiroop, hazelnoot, poedersuiker, pure chocolade, ricotta, vanille extract en vanillestokje

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Nopi:

Salade van linzen en ingemaakte sjalot met berbere-croutons

Ingrediënten:
banaansjalotten, berbere-specerijen, bloemenhoning, citroensap, dijonmosterd, gele biet, gerookt paprikapoeder, grof zeezout, koriander, olijfolie, oranjebloesemhoning, puylinzen, rammenas, rode radijzen, rucola, valdespino sherryazijn, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Bij de koffie uit Sweet:

Parsnip and pecan cake with aniseed and orange

Ingrediënten:
bakpoeder, basterdsuiker, bicarbonaat, bloem, cream cheese, double cream, ei, gemalen anijszaad, gemalen venkelzaad, kaneelpoeder, krenten, nootmuskaatpoeder, pastinaak, pecannoot, poedersuiker, roomkaas, sinaasappelrasp en zonnebloemolie

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Bij de koffie uit Sweet:

Apricot and Amaretto cheesecake

Ingrediënten:
abrikoos, amandelschaafsel, amaretto, basterdsuiker, boter, cream cheese, digestive biscuit, ei, roomkaas, sinaasappelrasp, sour cream en vanillestokje

Soort:
zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Tofu met vijf kruiden, gestoomde aubergines en kardemompassata

Ingrediënten:
aubergine, bloem, bosui, chinees vijfkruidenpoeder, citroengras, fijne kristalsuiker, gemalen kardemom, gember, grof zeezout, knoflook, lichte sojasaus, maïzena, mirin, rijstazijn, rode chilipeper, sesamolie, shaoxing-rijstwijn, thaise sjalotjes, tofu, tomatenpassata, tomatenpuree, witte peper, zonnebloemolie, zwarte peper en zwart sesamzaad

Soort:
vegetarisch / groente
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Open kibbeh

Ingrediënten:
bladpeterselie, bulgur, citroensap, gemalen korianderzaad, gemalen piment, groene chilipeper, kaneel, knoflook, koriander, lamsgehakt, olijfolie, pijnboompitten, sumak, tahinpasta, ui, zelfrijzend bakmeel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Plenty more:

Salade van roze grapefruit met sumak

Ingrediënten:
basilicum, citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde rode chilipeper, grapefruits, olijfolie, rode ui, roodlof, sumak, waterkers en zout

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Bijgerecht uit Plenty:

Gepocheerde minigroenten met kappertjesmayonaise

Ingrediënten:
bleekselderij, citroen, citroensap, dijonmosterd, dille, eidooier, kappertjes, knoflook, laurier, minigourgette, miniprei, minivenkel, miniwortel, olijfolie, plantaardige olie, thaise asperges, ui, witte wijn, witte wijnazijn en zout

Soort:
vegetarisch
Alle recepten van Yotam Ottolenghi