Yotam Ottolenghi
We hebben 17 boeken van Yotam Ottolenghi waarvan 10 boeken mét recepten.
Registreer gratis!
Welkom op heerlijk zoeken.
Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yotam Ottolenghi ? Registreren is gratis!
Over Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.
Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël. Hij begon als journalist voor Haaretz werd verliefd op de student, Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.
Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.
Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant “Nopi”. In 2012 verkreeg hij de Britse nationaliteit.
Hij is gekend voor zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.
Boeken van Yotam Ottolenghi
Recepten van Yotam Ottolenghi
Doorzoek de recepten
Wist je dat heerlijk zoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!
Ingrediënten: balsamicoazijn, couscous, dragon, groentebouillon, grof zeezout, kippenbouillon, labne, mograbiah, nigellazaad, olijfolie, pomodori, romatomaten, ruwe rietsuiker, saffraan, ui en zwarte peper
Soort: salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Ingrediënten: bakpoeder, basterdsuiker, bicarbonaat, bloem, boter, double cream, ei, gedroogde cocosnoot, gedroogde vijgen, granny smith appel, lichtbruine basterdsuiker en vanille extract
Soort: zoet
Ingrediënten: aubergine, bladpeterselie, citroen, fijne kristalsuiker, gemalen komijn, kaneel, kaneelstokjes, lamsgehakt, mild paprikapoeder, olijfolie, pijnboompitten, tamarindepasta, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vlees
Ingrediënten: aubergine, basilicum, citroensap, groentebouillon, kippenbouillon, slagroom, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, cayennepeper, grof zeezout, olijfolie, paprikapoeder, zout en zwarte peper
Soort: brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, citroen, dragon, feta, granaatappel, olijfolie, sumak, venkel, zout en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: kappertjes, knoflook, munt, olijfolie, oregano, panko, peterselie, tomaat, ui, zout, zwarte olijven en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: dille, granaatappelpitten, grof zeezout, knoflook, koriander, limoen, milde rode chilipeper, minipijlinktvis, olijfolie, peterselie, rode ui, sumak, tijgergarnalen en venkel
Soort: salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: citroengras, fijne kristalsuiker, gedroogde rode chilipepers, gemalen korianderzaad, gemberwortel, groentebouillon, haricots verts, kerriepoeder, knoflook, kokosmelk, koriander, laksablad, limoenen, minisjalotjes, plantaardige olie, rijstvermicelli, sambal oelek, taugé, tofublokjes en zout
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: 00-bloem, bakkersgist, biga, donker moutextract, instantgist, olijfolie, polenta, wit bakkersmeel en zout
Soort: brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Ingrediënten: basmatirijst, blanke amandelen, boter, medjooldadels, saffraandraadjes, witte peper en zout
Soort: salade / rijst / vegetarisch
Ingrediënten: aardperen, bulgur, citroensap, gemalen piment, groene olijven, grof zeezout, ingemaakte citroenen, komijnzaad, korianderzaad, limoen, olijfolie, peterselie, rode chilipeper, sjalot, zalmfilet, zalmforel, zonnebloemolie en zwarte peper
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren / couscous/bulgur/quinoa
Ingrediënten: amandel, basterdsuiker, bloem, boter, gedroogde cranberries, havermoutvlokken, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, volkorenmeel en witte chocolade
Soort: zoet / koek en gebak
Ingrediënten: ahornsiroop, appelazijn, bleekselderij, cobnoten, cranberry's, dijonmosterd, dille, eidooier, gedroogde morellen, granny smith appels, hazelnoten, raapzaadolie, rodekool, rode ui, sjalot, zonnebloemolie, zout, zure room en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bakpoeder, banaansjalot, basilicum, basilicumcress, bieten, bloem, boter, citroensap, diepvriesmaiskorrels, dragon, ei, feta, gemalen komijnzaad, granny smith, griekse yoghurt, grof zeezout, knoflook, maiskolven, olijfolie, peterselie, selderijzaad, valdespino sherryazijn, venkelzaad en zwarte peper
Soort: vegetarisch / groente
Ingrediënten: basterdsuiker, framboos, gevriesdroogde frambozen en glucosesiroop
Soort: zoet / snoep / suikerwerk
Ingrediënten: grof zeezout, knoflook, olijfolie, rozemarijn, tijm, varkensbuik, witte wijn en zwarte peper
Soort: vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Ingrediënten: baharat, basmatirijst, bladpeterselie, chilivlokken, fijne kristalsuiker, gehakt, kaneel, kippenbouillon, olijfolie, raapjes, tamarindepasta, tijm, tomaat, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten
Soort: vlees
Ingrediënten: bakpoeder, basterdsuiker, cream of tartar, donkere chocolade, eiwit, gevriesdroogde aardbei, hazelnoot, maïsmeel, melkchocolade, vanille extract, wijnsteenzuur en witte chocolade
Soort: zoet / snoep
Ingrediënten: bosuien, griekse yoghurt, grof zeezout, knoflook, mierikswortel, nieuwe aardappels, olijfolie, tuinkers, zuringblad en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Alle recepten van Yotam Ottolenghi
Meer boeken van Yotam Ottolenghi