Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi

We hebben 17 boeken van Yotam Ottolenghi waarvan 10 boeken mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yotam Ottolenghi? Registreren is gratis!

Over Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.

Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël. Hij begon als journalist voor Haaretz werd verliefd op de student, Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.

Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.

Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant “Nopi”. In 2012 verkreeg hij de Britse nationaliteit.

Hij is gekend voor zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.

Boeken van Yotam Ottolenghi

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Yotam Ottolenghi

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / diner / lunch / buffet / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Runder-lamsgehaktballetjes in tahinsaus

Ingrediënten:
citroen, ei, gemalen piment, kaneel, knoflook, lamsgehakt, olijfolie, peterselie, rundergehakt, tahinpasta, witbrood, wittewijnazijn, zout en zwarte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Pittige tahu met geplette zwarte peper

Ingrediënten:
bosui, boter, donkere sojasaus, fijne kristalsuiker, gember, knoflook, lichte sojasaus, maïzena, plantaardige olie, rode chilipeper, sjalot, tahu, zoete sojasaus en zwarte peperkorrels

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Nopi:

Tarbot met oestermayonaise en komkommersalsa

Ingrediënten:
boter, cayennepeper, citroensap, dijonmosterd, dille, eidooier, fijne kristalsuiker, grof zeezout, komkommer, oesters, olijfolie, rijstazijn, rode radijzen, rode ui, tarbotfilet, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi 1 notitie

Diner / voorgerecht uit Nopi:

Kort gegrilde coquilles met zoetzure daikon en chili-jam

Ingrediënten:
citroensap, coquilles, daikon, fijne kristalsuiker, galangal, gedroogde garnalen, granny smith, grof zeezout, knoflook, kruidnagel, olijfolie, palmsuiker, rijstazijn, rode chilipeper, rode peperkorrels, rode radijs, rood minisnijbietblad, tamarindewater, thaise sjalotjes, veldsla, vissaus en zonnebloemolie

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Heerlijke gerechten om te delen

Brunch uit Heerlijke gerechten om te delen:

Pittig roerei

Ingrediënten:
bosuien, eieren, gemalen geelwortel, gemalen kardemom, gember, karwijzaad, komijnzaad, koriander, rode chilipeper, tomaten, tomatenpuree, ui, urfa-chilivlokken, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Helen Goh - Sweet

Bij de koffie uit Sweet:

Saffron, orange and honey madeleines

Ingrediënten:
bakpoeder, basterdsuiker, bloem, boter, ei, honing, pistache, saffraan, sinaasappelrasp en vanillestokje

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Plenty more:

Met specerijen gevulde aardappelkoekjes

Ingrediënten:
citroen, fijne kristalsuiker, gemalen geelwortel, groene chilipeper, knoflook, koriander, munt, tamarindepasta, vastkokende aardappels, zonnebloemolie, zout en zwart mosterdzaad

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi - Plenty more

Picknick / diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Plenty more:

Crespéou

Ingrediënten:
basilicum, bosui, dragon, eieren, feta, fijne kristalsuiker, gemalen geelwortel, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, groene chilipeper, olijfolie, rode paprika, rode ui, slagroom, tomatenpuree, zout en zwarte peper

Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Ramael Scully - Nopi

Lunch / avondmaal uit Nopi:

Blauwe-kaastaartjes met ingemaakte rode biet en honing

Ingrediënten:
basilicum, basilicumcress, bieslook, biet, blauwe valdéonkaas, boter, crème fraîche, digestivebiscuits, fijne kristalsuiker, gorgonzola, grof zeezout, hazelnoot, honing, knoflook, laurier, parmezaanse kaas, pompoenpitten, prei, rodewijnazijn, slagroom, stilton, tijm, truffelolie, roomkaas en zwarte peperkorrels

Soort:
quiche / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Salade van radijs en tuinbonen

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, gemalen komijnzaad, ingemaakte citroenschil, koriander, olijfolie, pitabroodjes, radijsjes, rode ui, tahinsaus, tuinbonen, zout en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Raapjestaart met kalfsvlees

Ingrediënten:
baharat, basmatirijst, bladpeterselie, chilivlokken, fijne kristalsuiker, gehakt, kaneel, kippenbouillon, olijfolie, raapjes, tamarindepasta, tijm, tomaat, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Jeruzalem:

Clementinetaart met amandelsiroop

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, citroen, clementines, cognac, ei, fijne kristalsuiker, honing, pure chocolade, sinaasappel en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Jonathan Lovekin - Plenty

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht / hoofdgerecht uit Plenty:

Gemarineerde paddestoelen en yoghurt met walnoten en tahin

Ingrediënten:
ahornsiroop, buna shimejipaddestoel, citroen, dille, griekse yoghurt, kastanjechampignons, knoflook, komijnzaad, olijfolie, oregano, tahin, tuinbonen, walnoten, witte wijnazijn, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Alle recepten van Yotam Ottolenghi