Yotam Ottolenghi
We hebben 17 boeken van Yotam Ottolenghi waarvan 10 boeken mét recepten.
Registreer gratis!
Welkom op heerlijk zoeken.
Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yotam Ottolenghi ? Registreren is gratis!
Over Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.
Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël. Hij begon als journalist voor Haaretz werd verliefd op de student, Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.
Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.
Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant “Nopi”. In 2012 verkreeg hij de Britse nationaliteit.
Hij is gekend voor zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.
Boeken van Yotam Ottolenghi
Recepten van Yotam Ottolenghi
Doorzoek de recepten
Wist je dat heerlijk zoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!
Ingrediënten: bosui, ei, flespompoen, gemalen geelwortel, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, kokosmelk, korianderzaad, maïs, maïzena, padrónpeper, rode chilipeper, zelfrijzend bakmeel, zonnebloemolie en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: cherrytomaatjes, citroen, dikke yoghurt, knoflook, komijnzaad, lichtbruine basterdsuiker, oregano, tijm, urfa-chilivlokken en zeezoutvlokken
Soort: Gegaarde groenten
Ingrediënten: basilicum, bleekselderij, cheddar, feta, fijne kristalsuiker, gedroogde oregano, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, lange zitipasta, olijfolie, oregano, parmezaanse kaas, rode chilipeper, tomatenpuree, uien, zout en zwarte peper
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: baharat, bosui, broodkruim, citroen, dille, ei, gemalen komijn, kappertjes, kippenbouillon, knoflook, koriander, lamsgehakt, munt, olijfolie, peterselie, rundergehakt, tijm, tuinbonen, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vlees
Ingrediënten: anchopeper, cayennepeper, gemalen karwijzaad, gemalen komijn, knoflook, mild paprikapoeder, pasilla chilipeper, zonnebloemolie en zout
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Ingrediënten: citroen, fijne kristalsuiker, groentebouillon, kappertjes, knoflook, olijfolie, ricotta, tijm, tomaat, venkel, verjus, zout, zwarte olijven en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: amandelen, basilicumbladeren, citroen, dillenaaldjes, groentebouillon, knoflook, komijnzaad, olijfolie, parelcouscous, peterselieblad, rozijnen, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten
Ingrediënten: basterdsuiker, donkere chocolade, double cream, ei, instant espresso-koffiepoeder, poedersuiker, rozenwater en walnoten
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: amandelen, bloem, boter, broodkruimels, ei, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, ricotta, roomboterbladerdeeg, tijm, tomaat, zonnebloemolie, zout, zwarte olijven en zwarte peper
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche / vegetarisch
Ingrediënten: appelazijn, daikon, kiemgroente, knoflook, komijnzaad, koriander, minipomodori, peterselie, raapzaadolie, spinazieblaadjes, wittewijnazijn, wortel, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: basterdsuiker, bloem, boter, citroen, ei, golden syrup, poedersuiker, vanillestokje, zwarte bes en zwartebessenpuree
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: bosuien, gemberwortel, groene chilipeper, koriander, sherryazijn, vleestomaten en zeezoutvlokken
Keuken: Mediterraans
Soort: vegetarisch / Rauwe groenten
Ingrediënten: bloem, boter, water en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: dadelsiroop, flespompoen, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, koriander, olijfolie, sesamzaad, tahinpasta en zout
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: saus/dressing/jus
1 notitie
Ingrediënten: ahornsiroop, bosui, citroensap, gedroogde chilivlokken, gember, kaneel, koriander, olijfolie, pecannoten, peper, peterselie, sherryazijn, sinaasappel, sultanarozijnen, zoete aardappel en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: gedroogde groene peperkorrels, grof zeezout, hazelnoot, komijnzaad, korianderzaad, mild paprikapoeder, nigellazaad, sesamzaad, venkelzaad en zonnebloempitten
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Ingrediënten: citroensap, dijonmosterd, knoflook, koriander, maiskolven, mayonaise, munt, olijfolie, rode chilipepers, rode ui, witte kool, wittewijnazijn, wortel, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Soort: salade / barbecue/grill / vegetarisch
Ingrediënten: blanke amandelen, fijne kristalsuiker, gedroogde chilivlokken, gemalen kardemomzaadjes, gemberwortel, grof zeezout, knoflook, komijnzaad, koriander, korianderzaad, limoen, minipijlinktvis, olijfolie, pedro ximénez sherryazijn, rode chilipeper, sherryazijn, tamarindepasta, venkelzaad, volle melk, zonnebloemolie, zuurdesembrood en zwarte peperkorrels
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: fijne kristalsuiker, gedroogde chilivlokken, gemberwortel, knoflook, koriander, okra, olijfolie, peper, tomaat en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aardbeien, citroenblaadjes, fijne kristalsuiker, glucose, limoenen, watermeloen en wodka
Keuken: Midden-Oosten
Soort: zoet
Alle recepten van Yotam Ottolenghi
Meer boeken van Yotam Ottolenghi