Yotam Ottolenghi
We hebben 16 boeken van Yotam Ottolenghi waarvan 10 boeken mét recepten.
Registreer gratis!
Welkom op heerlijk zoeken.
Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yotam Ottolenghi ? Registreren is gratis!
Over Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.
Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël. Hij begon als journalist voor Haaretz werd verliefd op de student, Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.
Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.
Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant “Nopi”. In 2012 verkreeg hij de Britse nationaliteit.
Hij is gekend voor zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.
Boeken van Yotam Ottolenghi
Recepten van Yotam Ottolenghi
Doorzoek de recepten
Wist je dat heerlijk zoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!
Ingrediënten: basilicum, courgette, ei, feta, gedroogde chilivlokken, kaneel, knoflook, lamsgehakt, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, tomatenblokjes uit blik, witbrood, zout en zwarte peper
Soort: vlees
Ingrediënten: fijne kristalsuiker, gemalen kardemom, gemalen komijnzaad, groene chilipeper, knoflook, koriander, kruidnagelpoeder, olijfolie, peterselie en zout
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Ingrediënten: ahornsiroop, boter, briochebrood, ei, fijne kristalsuiker, kaneelstokje, poedersuiker, sinaasappel, slagroom, vanillestokje, volle melk en zure room
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, cacaopoeder, ei, lichte ruwe rietsuiker, plantaardige olie, pure chocolade en zout
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: arachideolie, chilipeper, gember, geroosterde zoute pindas, knoflook, koriander, limoen, sesamzaad en thaise kleefrijst
Ingrediënten: artisjokken, boter, citroen, fregola, amandel, groene chilipepers, groentebouillon, ingemaakte citroen, knoflook, olijfolie, peterselie, rodewijnazijn, ui, zout, zwarte kalamataolijven en zwarte peper
Soort: pasta/noodles / vegetarisch
Ingrediënten: aubergine, basilicum, citroensap, groentebouillon, kippenbouillon, slagroom, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: chilipeper, citroenblad, gedopte diepvries-edamamebonen, haricots verts, knoflook, koriander, limoenen, munt en zwart sesamzaad
Soort: salade / Gegaarde groenten
Ingrediënten: bosui, gemalen komijnzaad, gemalen korianderzaad, gemberpoeder, griekse yoghurt, groene chilipeper, ingemaakte citroenschil, kaneel, knoflook, koriander, kristalsuiker, kruidnagelpoeder, mild paprikapoeder, olijfolie, ui, witte wijnazijn en wortel
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: cayennepeper, ei, komijnzaad, koriander, laurier, milde olijfolie, paprika, peper, peterselie, ruwe rietsuiker, saffraan, tijm, tomaat, ui, water en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: amandelmeel, bosbessen, boter, citroen, eieren, fijne kristalsuiker, amandel, kokosrasp, taart, vanille-extract, zelfrijzend bakmeel en zout
Keuken: Midden-Oosten
Soort: zoet
Ingrediënten: citroen, granaatappelpitten, groene tahinsaus, grof zeezout, olijfolie, peper, peterselie en zeebrasemfilets
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: broodkruim, citroensap, ei, gedroogde munt, gemalen korianderzaad, gemalen piment, granaatappelpitten, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelpoeder, kippenbouillon, knoflook, koriander, lamsgehakt, maïzena, olijfolie, pijnboompitjes, rode chilipeper, snijbiet, ui en zwarte peper
Soort: vlees
Ingrediënten: citroenblaadjes, kristalsuiker, limoen, papaja, slagroom en zout
Keuken: Midden-Oosten
Soort: schuim/mousse/gelei / zoet
Ingrediënten: chilivlokken, citroen, doperwten, edamamebonen, knoflook, olijfolie, ricotta, rucola en zout
Keuken: Midden-Oosten
Ingrediënten: grof zeezout, olijfolie, ossenhaas en zwarte peper
Soort: vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Ingrediënten: bleekselderij, boerenkool, boter, citroensap, gele rozijnen, groentebouillon, grof zeezout, harissa, kalamataolijven, knoflook, korianderzaad, laurier, munt, octopus, olijfolie, prei, rozenharissa, rozenwater, sherryazijn, tijm, ui, valdespino sherryazijn, venkel, witte wijn en zwarte peperkorrels
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: basilicum, chilipeper, gember, kardemompeulen, koriander, limoenen, makreelfileets, pistachenoten, slagroom, zonnebloemolie en zure room
Soort: vis
Ingrediënten: armagnac, bakpoeder, basterdsuiker, bicarbonaat, bloem, boter, crème fraîche, ei, kaneelpoeder, lichtbruine basterdsuiker, poedersuiker, pruimen, sinaasappelrasp, vanille extract en walnoten
Soort: zoet / gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: boter, cayennepeper, citroensap, dijonmosterd, dille, eidooier, fijne kristalsuiker, grof zeezout, komkommer, oesters, olijfolie, rijstazijn, rode radijzen, rode ui, tarbotfilet, wittewijnazijn, zonnebloemolie en zwarte peper
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Alle recepten van Yotam Ottolenghi
Meer boeken van Yotam Ottolenghi