Yotam Ottolenghi
We hebben 17 boeken van Yotam Ottolenghi waarvan 10 boeken mét recepten.
Registreer gratis!
Welkom op heerlijk zoeken.
Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yotam Ottolenghi ? Registreren is gratis!
Over Yotam Ottolenghi
Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.
Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël. Hij begon als journalist voor Haaretz werd verliefd op de student, Noam Bar. Samen weken ze uit in 1995 naar Amsterdam.
Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.
Samen met Noam Bar en Sami starten ze de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 2002. Door het succes kwam Cornelia Staeubli mee in de zaak. Na verschillende afhaalrestaurants is er sinds 2011 ook een echt restaurant “Nopi”. In 2012 verkreeg hij de Britse nationaliteit.
Hij is gekend voor zijn vegetarische kookkunsten en schreef recepten voor The Guardian tussen 1996 en 2010.
Boeken van Yotam Ottolenghi
Recepten van Yotam Ottolenghi
Doorzoek de recepten
Wist je dat heerlijk zoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!
Ingrediënten: basilicum, bleekselderij, griekse yoghurt, groene chilipeper, groene paprika, jonge spinazie, knoflook, minikomkommer, olijfolie, peterselie, sherryazijn, suiker, walnoten, water, witbrood, witte peper, zout en zuurdesembrood
Soort: soep/bouillon / vegetarisch
Ingrediënten: appelazijn, crème fraîche, dille, gemalen kaneel, griekse yoghurt, honing, jonge wortel, knoflook en koriander
Soort: Gegaarde groenten
Ingrediënten: citroen, grof zeezout, olijfolie, rode chilipeper en rozemarijn
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ahornsiroop, bieten, fijne kristalsuiker, gemalen piment, gorgonzola, granaatappelmelasse, olijfolie, peterselie, rabarber, rode ui, sherryazijn, zout en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroen, fijne kristalsuiker, grof zeezout, hazelnoten, lichtbruine basterdsuiker, mascarpone, roomkaas, slagroom, volkorenmeel en zwart sesamzaad
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: ei, fijne kristalsuiker, gemalen komijn, gemalen koriander, heilbotfilet, kabeljauwfilet, knoflook, koolvisfilet, koriander, mild paprikapoeder, munt, olijfolie, peterselie, rode chilipeper, tomaat in blik, ui, witbrood, witte wijn, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: cashewnoten, donkere ruwe rietsuiker, flespompoen, gebakken uitjes, gemalen kardemom, gember, griekse yoghurt, grof zeezout, knoflook, koriander, limoen, olijfolie, rode chilipeper, romatomaat en zwarte peper
Soort: ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch / groente
Ingrediënten: aubergine, cherrytomaatjes, citroensap, granaatappelmelasse, granaatappelpitjes, knoflook, minikomkommer, olijfolie, peterselie, tahinpasta, water, zout en zwarte peper
Soort: salade / saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, bleekselderij, citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde chilivlokken, gemalen komijnzaad, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, laurier, olijfolie, peterselie, rode paprika, salie, ui, zout en zure room
Soort: soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Ingrediënten: citroen, fijne kristalsuiker, granny smith appels, koriander, maanzaad, quinoa, raapzaadolie, rode chilipeper, rode ui, selderijknol, wittewijnazijn en zout
Soort: salade / vegetarisch
1 notitie
Ingrediënten: aardappelen, dijonmosterd, eidooier, fijn zeezout, groene asperges, grof zeezout, jakobsschelpdieren, jakobsschelpen, knoflook, olijfolie, saffraan, tomaat, wittewijnazijn, zeekraal, zonnebloemolie en zwarte peper
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, boter, cacaopoeder, citroen, cognac, ei, fijne kristalsuiker, gekonfijte citroenschil, gemalen piment, gemberpoeder, kaneel, krenten, nootmuskaat, poedersuiker, pure chocolade, sinaasappel, vanille-extract, zout en zuiveringszout
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, boter, dadelsiroop, ei, griekse yoghurt, grof zeezout, honing, kaneelpoeder, nootmuskaat, poedersuiker, vanille-extract, volle melk en zoete aardappel
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroenblaadjes, courgette, griekse yoghurt, knoflook, komkommer, limoen, munt en zout
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boerenkool, ketjap manis, knoflook, olijfolie, sesamolie, sjalotten, zonnebloemolie en zout
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bieslook, boter, crème fraîche, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, pastinaak, pompoen, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: banaansjalotten, berbere-specerijen, bloemenhoning, citroensap, dijonmosterd, gele biet, gerookt paprikapoeder, grof zeezout, koriander, olijfolie, oranjebloesemhoning, puylinzen, rammenas, rode radijzen, rucola, valdespino sherryazijn, zuurdesembrood en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: ahornsiroop, appelazijn, bleekselderij, cobnoten, cranberry's, dijonmosterd, dille, eidooier, gedroogde morellen, granny smith appels, hazelnoten, raapzaadolie, rodekool, rode ui, sjalot, zonnebloemolie, zout, zure room en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bosui, bulgur, citroensap, gemalen komijnzaad, granaatappelmelasse, granaatappelpitten, groene chilipeper, knoflook, munt, olijfolie, peterselie, tomaat, tomatenpuree, ui, water, zout en zwarte peper
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, bloemkool, champagneazijn, dijonmosterd, doperwtjes, groene asperges, kalamataolijven, mayonaise, radijsjes, sjalot, waterkers, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Soort: salade / vegetarisch
Alle recepten van Yotam Ottolenghi
Meer boeken van Yotam Ottolenghi