We hebben 125 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Jeruzalem , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Na Plenty en Ottolenghi Het kookboek het langverwachte derde kookboek van bestsellerauteur Yotam Ottolenghi Over Jeruzalem ‘De geuren en smaken van deze stad zijn als onze moedertaal. Voor ons definiëren ze troost, opwinding, vreugde, geluk. Alles wat we proeven en koken wordt gefilterd door het prisma van onze jeugdervaringen: de maaltijden die onze moeders maakten, de dagen die we opde markt doorbrachten, de geiten en schapen die door de heuvels zwierven, de verse pita met lamsgehakt, fijngesneden peterselie, gerookte koteletjes, zwarte vijgen, stroperig zoet gebak.; Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi zijn de twee mannen achter de succesvolle Londense deli’s met de naam Ottolenghi. Naast koken delen ze een andere passie: die voor hun thuisstad Jeruzalem. Beide mannen zijn in hetzelfde jaar in deze stad geboren, Sami aan de Arabische kant, Yotam aan de Joodse kant. Bijna dertig jaar later ontmoetten ze elkaar in Londen en ontdekten dat zij hun taal, geschiedenis en liefde voor lekker eten met elkaar deelden.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Jeruzalem
Een greep uit de 125 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: baharat, basmatirijst, bladpeterselie, dille, gedroogde munt, gemalen kardemomzaad, groentebouillon, lamsgehakt, olijfolie, puntpaprika, suiker, tomaat, ui, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vlees
Ingrediënten: ahornsiroop, bladpeterselie, bleekselderij, bloemkool, gemalen piment, granaatappelpitten, hazelnoten, kaneel, olijfolie, sherryazijn, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bieslook, bladpeterselie, cayennepeper, dragon, feta, gemalen komijn, mild paprikapoeder, scharrelei, witbrood, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: arak, bladpeterselie, citroensap, clementines, grove mosterd, kip, lichtbruine basterdsuiker, olijfolie, pernod, sinaasappelsap, tijm, venkel, venkelzaad, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: gevogelte
Ingrediënten: dadelsiroop, flespompoen, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, koriander, olijfolie, sesamzaad, tahinpasta en zout
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: saus/dressing/jus
Ingrediënten: boter, citroen, gemalen piment, kalfsgehakt, kaneel, knoflook, lamsgehakt, mild paprikapoeder, nootmuskaat, peterselie, pijnboompitten, rode chilipeper, rundergehakt, tahinpasta, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vlees
Ingrediënten: citroen, crème fraîche, droge witte wijn, fijne kristalsuiker, handperen, kardemompeulen, saffraan en zout
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: anijsster, bouillon, citroen, droge witte wijn, gedroogde pruimen, gemalen piment, griekse yoghurt, kalfsschenkel, kaneelstokje, knoflook, laurier, peterselie, prei, sinaasappel, tijm, tomaat in blik, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: stoofgerecht / vlees
Ingrediënten: amandelen, bakpoeder, bloem, ei, fijne kristalsuiker, griekse yoghurt, kokos, oranjebloesemwater, oranjemarmelade, semolina, sinaasappel, sinaasappelsap en zonnebloemolie
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: aubergine, baharat, basmatirijst, bloemkool, boter, geelwortelpoeder, gemalen piment, kaneel, kippendijen, knoflook, laurier, pijnboompitten, tomaat, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peperkorrels
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: aubergine, basilicum, bouillon, citroen, dille, knoflook, komijnzaad, mograbieh, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: amandelen, aubergine, bosui, bulgur, chilivlokken, citroen, gemalen komijn, gemalen koriander, griekse yoghurt, groene olijven, ingemaakte citroenschil, knoflook, koriander, mild paprikapoeder, munt, olijfolie en sultanarozijnen
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, bosui, citroen, gemalen komijn, kikkererwten, natriumbicarbonaat, olijfolie, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: citroen, fijne kristalsuiker, geelwortelpoeder, gemalen komijn, grof zeezout, knoflook, mild paprikapoeder en rode chilipeper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: ei, fijne kristalsuiker, gemalen komijn, gemalen koriander, heilbotfilet, kabeljauwfilet, knoflook, koolvisfilet, koriander, mild paprikapoeder, munt, olijfolie, peterselie, rode chilipeper, tomaat in blik, ui, witbrood, witte wijn, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: citroen, gedroogde munt, griekse yoghurt, knoflook, koolrabi, miniwaterkers, munt, olijfolie, slagroom, sumak, witte peper, zout en zure room
Keuken: Midden-Oosten
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, bloem, citroen, courgette, gemalen piment, kippenbouillon, knoflook, rundergehakt, semolina, snijbiet, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vlees / soep/bouillon
Ingrediënten: bladpeterselie, citroen, fijne kristalsuiker, gemalen komijn, gemalen piment, griekse yoghurt, kardemomzaad, kikkererwten, knoflook, komkommer, koriander, natriumbicarbonaat, olijfolie, radijs, rode paprika, rode ui, sherryazijn, tomaat, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: baharat, bosui, broodkruim, citroen, dille, ei, gemalen komijn, kappertjes, kippenbouillon, knoflook, koriander, lamsgehakt, munt, olijfolie, peterselie, rundergehakt, tijm, tuinbonen, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vlees
Ingrediënten: bloem, boter, cacao, citroen, ei, fijne kristalsuiker, instantgist, pecannoten, poedersuiker, pure chocolade, zonnebloemolie en zout
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Toon alle 125 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789059564664
ISBN10
9059564669