We hebben 125 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Jeruzalem , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Na Plenty en Ottolenghi Het kookboek het langverwachte derde kookboek van bestsellerauteur Yotam Ottolenghi Over Jeruzalem ‘De geuren en smaken van deze stad zijn als onze moedertaal. Voor ons definiëren ze troost, opwinding, vreugde, geluk. Alles wat we proeven en koken wordt gefilterd door het prisma van onze jeugdervaringen: de maaltijden die onze moeders maakten, de dagen die we opde markt doorbrachten, de geiten en schapen die door de heuvels zwierven, de verse pita met lamsgehakt, fijngesneden peterselie, gerookte koteletjes, zwarte vijgen, stroperig zoet gebak.; Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi zijn de twee mannen achter de succesvolle Londense deli’s met de naam Ottolenghi. Naast koken delen ze een andere passie: die voor hun thuisstad Jeruzalem. Beide mannen zijn in hetzelfde jaar in deze stad geboren, Sami aan de Arabische kant, Yotam aan de Joodse kant. Bijna dertig jaar later ontmoetten ze elkaar in Londen en ontdekten dat zij hun taal, geschiedenis en liefde voor lekker eten met elkaar deelden.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Jeruzalem
Een greep uit de 125 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: bakpoeder, bloem, boter, cacaopoeder, citroen, cognac, ei, fijne kristalsuiker, gekonfijte citroenschil, gemalen piment, gemberpoeder, kaneel, krenten, nootmuskaat, poedersuiker, pure chocolade, sinaasappel, vanille-extract, zout en zuiveringszout
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: gebak, koek, taart, pudding
Ingrediënten: augurk, bleekselderij, broodkruim, citroen, ei, gekookte ham, kappertjes, kippenbouillonpoeder, knoflook, laurier, olijfolie, ossentong, peterselie, pistachenoten, rundergehakt, tijm, ui, wittewijnazijn, wortel, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vlees
Ingrediënten: bladpeterselie, citroen, fijne kristalsuiker, koolrabi, koriander, labneh, munt, olijfolie, rode biet, selderijknol, sherryazijn, wortel, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, citroen, courgette, dadelsiroop, extra vierge olijfolie, griekse yoghurt, knoflook, munt, rode chilipeper, tomaat, walnoten, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: salade / vegetarisch
Ingrediënten: ei, fijne kristalsuiker, gemalen komijn, gemalen koriander, heilbotfilet, kabeljauwfilet, knoflook, koolvisfilet, koriander, mild paprikapoeder, munt, olijfolie, peterselie, rode chilipeper, tomaat in blik, ui, witbrood, witte wijn, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bladpeterselie, boter, chilipeper, citroen, gemalen piment, hummus, kaneel, knoflook, lamshalsfilet, munt, nootmuskaat, olijfolie, oregano, pijnboompitten, witte peper, wittewijnazijn, za'atar, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vlees
Ingrediënten: chilivlokken, citroen, gele biet, gemalen komijn, harissapasta, hazelnotenolie, kalamataolijven, komijnzaad, korianderzaad, makreelfilet, mild paprikapoeder, olijfolie, peterselie, rode ui, sinaasappel, walnotenolie en zout
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: ansjovis, citroen, desiree aardappel, ei, extra vierge olijfolie, geelwortelpoeder, harissapasta, ingemaakte citroenschil, kappertjes, laurier, little gemsla, nicola aardappel, peterselie, piquillopaprika, rozemarijn, tonijn, zout, zwarte olijven en zwarte peperkorrels
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: bladpeterselie, bloemkool, bosui, citroen, granaatappelmelasse, griekse yoghurt, knoflook, maldon zeezout, munt, tahinpasta, zonnebloemolie en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: arak, bladpeterselie, dragon, ingemaakte citroen, knoflook, mild paprikapoeder, mosselen, olijfolie, ouzo, pernod, rode chilipeper, saffraan, tapijtschelpen, tijgergarnalen, tomaat, vastkokende aardappel, venkel, visbouillon, zeebaarsfilet, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bladpeterselie, bulgur, citroensap, gemalen korianderzaad, gemalen piment, groene chilipeper, kaneel, knoflook, koriander, lamsgehakt, olijfolie, pijnboompitten, sumak, tahinpasta, ui, zelfrijzend bakmeel, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten
Soort: vlees
Ingrediënten: citroen, fijne kristalsuiker, geelwortelpoeder, gemalen komijn, grof zeezout, knoflook, mild paprikapoeder en rode chilipeper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basmatirijst, bloem, geelwortelpoeder, gemalen piment, kaneel, komijnzaad, korianderzaad, linzen, olijfolie, suiker, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: boter, citroen, droge witte wijn, griekse yoghurt, knoflook, mild paprikapoeder, olijfolie, pijnboompitten, snijbiet, tahinpasta, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: basilicum, citroensap, honing, kipfilet, knoflook, koriander, munt, olijfolie, rode chilipeper, saffraan, sinaasappel, venkel, wittewijnazijn, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: salade / gevogelte
Ingrediënten: baharat, basmatirijst, bladpeterselie, chilivlokken, fijne kristalsuiker, gehakt, kaneel, kippenbouillon, olijfolie, raapjes, tamarindepasta, tijm, tomaat, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten
Soort: vlees
Ingrediënten: dille, gedroogde chilipeper, grof zeezout, knoflook, korianderzaad, kruidnagel, laurier, minikomkommer, pimentkorrels, selderijzaad, venkelzaad, zwarte peperkorrels en zwart mosterdzaad
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, boerenbrood, chilipeper, knoflook, maldon zeezout, olijfolie, tomaat en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloemige aardappel, fijne kristalsuiker, ganzenvet, gedroogde pruimen en zout
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: stoofgerecht / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, bosui, cashewnoten, citroen, feta, gemalen komijn, gemalen piment, groene paprika, knoflook, korianderzaad, olijfolie, parelgort, za'atar, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: salade / vegetarisch
Toon alle 125 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789059564664
ISBN10
9059564669