Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Jeruzalem

Een boek van Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi

We hebben 125 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Jeruzalem, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Na Plenty en Ottolenghi Het kookboek het langverwachte derde kookboek van bestsellerauteur Yotam Ottolenghi

Over Jeruzalem
‘De geuren en smaken van deze stad zijn als onze moedertaal. Voor ons definiëren ze troost, opwinding, vreugde, geluk. Alles wat we proeven en koken wordt gefilterd door het prisma van onze jeugdervaringen: de maaltijden die onze moeders maakten, de dagen die we opde markt doorbrachten, de geiten en schapen die door de heuvels zwierven, de verse pita met lamsgehakt, fijngesneden peterselie, gerookte koteletjes, zwarte vijgen, stroperig zoet gebak.;

Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi zijn de twee mannen achter de succesvolle Londense deli’s met de naam Ottolenghi. Naast koken delen ze een andere passie: die voor hun thuisstad Jeruzalem. Beide mannen zijn in hetzelfde jaar in deze stad geboren, Sami aan de Arabische kant, Yotam aan de Joodse kant. Bijna dertig jaar later ontmoetten ze elkaar in Londen en ontdekten dat zij hun taal, geschiedenis en liefde voor lekker eten met elkaar deelden.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Jeruzalem

Een greep uit de 125 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Lamsgehaktballetjes met berberisbessen, yoghurt & kruiden

Ingrediënten:
banaansjalotten, berberisbessen, dille, dragon, ei, gedroogde vijgen, gemalen piment, griekse yoghurt, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, lamsgehakt, laurier, munt, peterselie, suiker, tijm, ui, witte wijn, zonnebloemolie, zout, zuurbessen en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Artisjokken gevuld met doperwten & dille

Ingrediënten:
artisjokken, bloem, bouillon, citroen, dille, doperwten, gedroogde munt, gemalen piment, kaneel, olijfolie, prei, rundergehakt, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / bijgerecht / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Geroosterde flespompoen & rode ui met tahin & za'atar

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, flespompoen, knoflook, maldon zeezout, olijfolie, pijnboompitten, rode ui, tahinpasta, za'atar en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Jeruzalem:

Labneh

Ingrediënten:
geitenyoghurt, grof zeezout en yoghurt

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht uit Jeruzalem:

Pittige soep van freekeh met gehaktballetjes

Ingrediënten:
baharat, bladpeterselie, bleekselderij, bloem, citroen, fijne kristalsuiker, freekeh, gemalen korianderzaad, gemalen piment, kaneel, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, koriander, lamsgehakt, olijfolie, runderbouillon, rundergehakt, tomaat, tomatenpuree, ui, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Gegrilde visspiezen met hawayej & peterselie

Ingrediënten:
chilivlokken, citroen, geelwortelpoeder, gemalen kardemom, heilbot, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, olijfolie, peterselie, witte vis, zeeduivel, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / barbecue/grill
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Recept uit Jeruzalem:

Snel ingemaakte citroenen

Ingrediënten:
citroen, fijne kristalsuiker, geelwortelpoeder, gemalen komijn, grof zeezout, knoflook, mild paprikapoeder en rode chilipeper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Recept uit Jeruzalem:

Ingemaakte citroenen

Ingrediënten:
citroen, grof zeezout, olijfolie, rode chilipeper en rozemarijn

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Lunch / bijgerecht uit Jeruzalem:

Couscous met tomaten & ui

Ingrediënten:
boter, bouillon, couscous, olijfolie, suiker, tomaten, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
couscous/bulgur/quinoa
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Basmati & wilde rijst met kikkererwten, krenten & kruiden

Ingrediënten:
basmatirijst, bladpeterselie, bloem, dille, kerriepoeder, kikkererwten, komijnzaad, koriander, krenten, olijfolie, ui, wilde rijst, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht uit Jeruzalem:

Soep van geblakerde aubergine & mograbieh

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bouillon, citroen, dille, knoflook, komijnzaad, mograbieh, suiker, tomaat, tomatenpuree, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Jeruzalem:

Pittige Wortelsalade

Ingrediënten:
appelazijn, gemalen komijn, harissa, karwijzaad, pilpelchuma, rucola, suiker, ui, wortel, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Jeruzalem:

Helbeh (fenegriekcake)

Ingrediënten:
amandelen, bakpoeder, bloem, boter, citroensap, fenegriekzaad, fijne kristalsuiker, instantgist, olijfolie, oranjebloesemwater, pijnboompitten, rozenwater, semolina, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Recept uit Jeruzalem:

Pilpelchuma

Ingrediënten:
anchopeper, cayennepeper, gemalen karwijzaad, gemalen komijn, knoflook, mild paprikapoeder, pasilla chilipeper, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Jeruzalem:

Semolinacake met kokos & mamelade

Ingrediënten:
amandelen, bakpoeder, bloem, ei, fijne kristalsuiker, griekse yoghurt, kokos, oranjebloesemwater, oranjemarmelade, semolina, sinaasappel, sinaasappelsap en zonnebloemolie

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Chermoula aubergine met bulgur & yoghurt

Ingrediënten:
amandelen, aubergine, bosui, bulgur, chilivlokken, citroen, gemalen komijn, gemalen koriander, griekse yoghurt, groene olijven, ingemaakte citroenschil, knoflook, koriander, mild paprikapoeder, munt, olijfolie en sultanarozijnen

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Jeruzalem:

Bietenpuree met yoghurt & za'atar

Ingrediënten:
bosui, dadelsiroop, geitenkaas, griekse yoghurt, hazelnoten, knoflook, olijfolie, rode biet, rode chilipeper, za'atar en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Bijgerecht uit Jeruzalem:

Gebakken tomaten met knoflook

Ingrediënten:
bladpeterselie, boerenbrood, chilipeper, knoflook, maldon zeezout, olijfolie, tomaat en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Recept uit Jeruzalem:

Baharat

Ingrediënten:
gemalen piment, kaneelstokje, kardemompeulen, komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, muskaatnoot en zwarte peperkorrels

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Jeruzalem:

Salade van rauwe artisjokken & kruiden

Ingrediënten:
artisjokken, citroen, koriander, maldon zeezout, munt, olijfolie, pecorino romano, pecorino toscano, rucola en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
salade / vegetarisch
Toon alle 125 recepten in dit boek