We hebben 125 recepten uit dit boek geindexeerd.
Word gratis lid
Welkom op heerlijk zoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Jeruzalem , online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Na Plenty en Ottolenghi Het kookboek het langverwachte derde kookboek van bestsellerauteur Yotam Ottolenghi Over Jeruzalem ‘De geuren en smaken van deze stad zijn als onze moedertaal. Voor ons definiëren ze troost, opwinding, vreugde, geluk. Alles wat we proeven en koken wordt gefilterd door het prisma van onze jeugdervaringen: de maaltijden die onze moeders maakten, de dagen die we opde markt doorbrachten, de geiten en schapen die door de heuvels zwierven, de verse pita met lamsgehakt, fijngesneden peterselie, gerookte koteletjes, zwarte vijgen, stroperig zoet gebak.; Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi zijn de twee mannen achter de succesvolle Londense deli’s met de naam Ottolenghi. Naast koken delen ze een andere passie: die voor hun thuisstad Jeruzalem. Beide mannen zijn in hetzelfde jaar in deze stad geboren, Sami aan de Arabische kant, Yotam aan de Joodse kant. Bijna dertig jaar later ontmoetten ze elkaar in Londen en ontdekten dat zij hun taal, geschiedenis en liefde voor lekker eten met elkaar deelden.
Aantekeningen
bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt
bij dit boek
door gebruikers.
Advertentie
Recepten uit Jeruzalem
Een greep uit de 125 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Ingrediënten: arak, bladpeterselie, citroensap, clementines, grove mosterd, kip, lichtbruine basterdsuiker, olijfolie, pernod, sinaasappelsap, tijm, venkel, venkelzaad, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: gevogelte
Ingrediënten: dille, gedroogde chilipeper, grof zeezout, knoflook, korianderzaad, kruidnagel, laurier, minikomkommer, pimentkorrels, selderijzaad, venkelzaad, zwarte peperkorrels en zwart mosterdzaad
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, gemalen komijn, harissapasta, honing, kaneel, koriander, krenten, olijfolie, rodewijnazijn, rozenblaadjes, rozenwater, ui, zeebaarsfilet, zeebrasemfilet, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vis/schaaldieren/schelpdieren
Ingrediënten: fijne kristalsuiker, groentebouillon, knoflook, komijnzaad, koriander, olijfolie, tomaat, tomaat uit blik, ui, zout, zuurdesembrood en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bladpeterselie, boter, chilipeper, citroen, gemalen piment, hummus, kaneel, knoflook, lamshalsfilet, munt, nootmuskaat, olijfolie, oregano, pijnboompitten, witte peper, wittewijnazijn, za'atar, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vlees
Ingrediënten: aubergine, baharat, basmatirijst, bloemkool, boter, geelwortelpoeder, gemalen piment, kaneel, kippendijen, knoflook, laurier, pijnboompitten, tomaat, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peperkorrels
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: arak, citroen, fijne kristalsuiker, gelatine, griekse yoghurt, ouzo, pernod, perziken, pistachenootjes, sinaasappel, slagroom, vanillestokje en volle melk
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bloem, boter, fijne kristalsuiker, kaneelpoeder, slagroom, tahinpasta en vanille-extract
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, boter, freekeh, gemalen koriander, gemalen piment, amandel, kaneelstokje, kip, laurier, olijfolie, ui, wortel, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: gevogelte
Ingrediënten: bosui, brikdeeg, ei, peterselie, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch / Tunesisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: citroen, knoflook, tahinpasta en zout
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: saus/dressing/jus / vegetarisch
Ingrediënten: aubergine, bladpeterselie, bosui, citroen, ei, ingemaakte mango, minikomkommer, olijfolie, tahinsaus, tomaat, witbrood, zhoug, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, bloem, citroen, courgette, gemalen piment, kippenbouillon, knoflook, rundergehakt, semolina, snijbiet, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vlees / soep/bouillon
Ingrediënten: acaciahoning, boter, gecondenseerde melk, kardemompeulen, paprijst, pistachenoten, rozenblaadjes, rozenwater, slagroom, vanillestokje, volle melk en zout
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: rijst / vegetarisch
Ingrediënten: bleekselderij, boter, chilivlokken, citroen, feta, gerookt paprikapoeder, groentenbouillon, karwijzaad, knoflook, laurier, olijfolie, oregano, parelgort, passata, sjalot, tijm, tomaat in blik en zout
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: risotto / vegetarisch
Ingrediënten: boter, bouillon, couscous, olijfolie, suiker, tomaten, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: couscous/bulgur/quinoa
Ingrediënten: brood, cannellinibonen, citroen, fijne kristalsuiker, geelwortelpoeder, gemalen komijn, kardemompeulen, knoflook, koriander, lamsstoofvlees, pintobonen, selderijknol, tomatenpuree, ui, vastkokende aardappelen, zhoug, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: soep/bouillon
Ingrediënten: bieslook, bladpeterselie, cayennepeper, dragon, feta, gemalen komijn, mild paprikapoeder, scharrelei, witbrood, zonnebloemolie, zout en zwarte peper
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: geitenyoghurt, grof zeezout en yoghurt
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: vegetarisch
Ingrediënten: bladpeterselie, bleekselderij, dille, droge witte wijn, ei, gember, koriander, laurier, margarine, matzemeel, pimentkorrels, raap, rozemarijn, scharrelkip, sodawater, tijm, ui, wortel, zonnebloemolie, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels
Keuken: Midden-Oosten / Israëlisch
Soort: soep/bouillon / gevogelte
Toon alle 125 recepten in dit boek
Status: Doorzoekbaar
ISBN13
9789059564664
ISBN10
9059564669