Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Jeruzalem

Een boek van Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi

We hebben 125 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Jeruzalem, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Na Plenty en Ottolenghi Het kookboek het langverwachte derde kookboek van bestsellerauteur Yotam Ottolenghi

Over Jeruzalem
‘De geuren en smaken van deze stad zijn als onze moedertaal. Voor ons definiëren ze troost, opwinding, vreugde, geluk. Alles wat we proeven en koken wordt gefilterd door het prisma van onze jeugdervaringen: de maaltijden die onze moeders maakten, de dagen die we opde markt doorbrachten, de geiten en schapen die door de heuvels zwierven, de verse pita met lamsgehakt, fijngesneden peterselie, gerookte koteletjes, zwarte vijgen, stroperig zoet gebak.;

Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi zijn de twee mannen achter de succesvolle Londense deli’s met de naam Ottolenghi. Naast koken delen ze een andere passie: die voor hun thuisstad Jeruzalem. Beide mannen zijn in hetzelfde jaar in deze stad geboren, Sami aan de Arabische kant, Yotam aan de Joodse kant. Bijna dertig jaar later ontmoetten ze elkaar in Londen en ontdekten dat zij hun taal, geschiedenis en liefde voor lekker eten met elkaar deelden.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Jeruzalem

Een greep uit de 125 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Conchiglie met yoghurt, doperwten &chilipeper

Ingrediënten:
basilicum, chilivlokken, conchiglie, doperwten, feta, griekse yoghurt, knoflook, olijfolie, pijnboompitten, witte peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Jeruzalem:

Gehakte lever

Ingrediënten:
bieslook, bosui, dessertwijn, eendenvet, ei, ganzenvet, kippenlevertjes, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Lunch / snack of tussendoortje uit Jeruzalem:

Kubbeh hamusta

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, citroen, courgette, gemalen piment, kippenbouillon, knoflook, rundergehakt, semolina, snijbiet, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Maqluba

Ingrediënten:
aubergine, baharat, basmatirijst, bloemkool, boter, geelwortelpoeder, gemalen piment, kaneel, kippendijen, knoflook, laurier, pijnboompitten, tomaat, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Jeruzalem:

Tahinkoekjes

Ingrediënten:
bloem, boter, fijne kristalsuiker, kaneelpoeder, slagroom, tahinpasta en vanille-extract

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Salade van pittige kikkererwten & verse groenten

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, fijne kristalsuiker, gemalen komijn, gemalen piment, griekse yoghurt, kardemomzaad, kikkererwten, knoflook, komkommer, koriander, natriumbicarbonaat, olijfolie, radijs, rode paprika, rode ui, sherryazijn, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Ruths gevulde puntpaprika's

Ingrediënten:
baharat, basmatirijst, bladpeterselie, dille, gedroogde munt, gemalen kardemomzaad, groentebouillon, lamsgehakt, olijfolie, puntpaprika, suiker, tomaat, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Mejadra

Ingrediënten:
basmatirijst, bloem, geelwortelpoeder, gemalen piment, kaneel, komijnzaad, korianderzaad, linzen, olijfolie, suiker, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Kip met gekaramelliseerde ui & kardemomrijst

Ingrediënten:
basmatirijst, berberisbessen, dille, griekse yoghurt, kaneelstokje, kardemompeulen, kippendijen, koriander, kruidnagel, olijfolie, peterselie, suiker, zout, zuurbessen en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Jeruzalem:

Zoete filosigaren

Ingrediënten:
arachideolie, citroen, ei, filodeeg, amandel, honing, pistachenoten en vanillesuiker

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Jeruzalem:

Ka'ach bilmalch

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, citroen, ei, gemalen komijn, griekse yoghurt, instantgist, knoflook, peterselie, sesamzaad, suiker, tahinpasta, venkelzaad, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Recept uit Jeruzalem:

Dukkah

Ingrediënten:
groene peperkorrels, hazelnoten, komijnzaad, korianderzaad, maldon zeezout, mild paprikapoeder, nigellazaad, sesamzaad, venkelzaad en zonnebloempitten

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Jeruzalem:

Ma'amul

Ingrediënten:
boter, fijne kristalsuiker, kaneelpoeder, medjooldadels, oranjebloesemwater, patentbloem, poedersuiker, rozenwater, semolina, walnoten en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Bijgerecht uit Jeruzalem:

Ingelegde knolletjes & rode biet

Ingrediënten:
bleekselderij, chilipeper, meiknolletjes, rode biet, witte azijn en zeezout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / nagerecht uit Jeruzalem:

Vruchtencrumble met walnoten

Ingrediënten:
anijsster, bloem, boter, bruine basterdsuiker, citroen, fijne kristalsuiker, griekse yoghurt, guaves, kardemompoeder, mascarpone, pruimen, slagroom, vanille-extract, vijgen, volkorenmeel, walnoten en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Recept uit Jeruzalem:

Fricasseesalade

Ingrediënten:
ansjovis, citroen, desiree aardappel, ei, extra vierge olijfolie, geelwortelpoeder, harissapasta, ingemaakte citroenschil, kappertjes, laurier, little gemsla, nicola aardappel, peterselie, piquillopaprika, rozemarijn, tonijn, zout, zwarte olijven en zwarte peperkorrels

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / bijgerecht / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Jeruzalem:

Bietenpuree met yoghurt & za'atar

Ingrediënten:
bosui, dadelsiroop, geitenkaas, griekse yoghurt, hazelnoten, knoflook, olijfolie, rode biet, rode chilipeper, za'atar en zout

Keuken:
Midden-Oosten
Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Ontbijt / brunch uit Jeruzalem:

Musabaha (warme kikkererwten met hummus) & geroosterde pita

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, gemalen komijn, groene chilipeper, kikkererwten, knoflook, mild paprikapoeder, natriumbicarbonaat, olijfolie, pitabroodjes, tahinpasta, wittewijnazijn, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht uit Jeruzalem:

Cannellinibonensoep met lamsvlees

Ingrediënten:
brood, cannellinibonen, citroen, fijne kristalsuiker, geelwortelpoeder, gemalen komijn, kardemompeulen, knoflook, koriander, lamsstoofvlees, pintobonen, selderijknol, tomatenpuree, ui, vastkokende aardappelen, zhoug, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
soep/bouillon
Toon alle 125 recepten in dit boek