Sami Tamimi

We hebben 5 boeken van Sami Tamimi waarvan 3 boeken mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Sami Tamimi? Registreren is gratis!

Boeken van Sami Tamimi

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Sami Tamimi

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Lunch / bijgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Wortelen en doperwten

Ingrediënten:
anijsster, doperwten, doperwtenscheuten, honing, kaneelstokje, knoflook, korianderzaad, lamsoren, olijfolie, peper, rode wijn, sinaasappelsap, wortel en zout

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Jeruzalem:

Gehakte lever

Ingrediënten:
bieslook, bosui, dessertwijn, eendenvet, ei, ganzenvet, kippenlevertjes, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Tarwe-paddestoelen met selderij en sjalotten

Ingrediënten:
bleekselderij, bruine basterdsuiker, champignons, dragon, grof zeezout, olijfolie, peterselie, sherryazijn, sjalot, tarwekorrels en zwarte peper

Soort:
salade / barbecue/grill / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ottolenghi het kookboek:

Olijfoliecrackers

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, cayennepeper, grof zeezout, olijfolie, paprikapoeder, zout en zwarte peper

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

In harissa gemarineerde kip met rodegrapefruitsalade

Ingrediënten:
ahornsiroop, anijsster, citroen, gedroogde rode chilipeper, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneel, karwijzaad, kippendijen, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, rode chilipeper, rode grapefruit, rode paprika, rode ui, rood grapefruitsap, rucola, tomatenpuree, zout en zwarte peper

Soort:
gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Hummus kawarma (lamsvlees) met citroensaus

Ingrediënten:
bladpeterselie, boter, chilipeper, citroen, gemalen piment, hummus, kaneel, knoflook, lamshalsfilet, munt, nootmuskaat, olijfolie, oregano, pijnboompitten, witte peper, wittewijnazijn, za'atar, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / buffet / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Jeruzalem:

Salade van pittige kikkererwten & verse groenten

Ingrediënten:
bladpeterselie, citroen, fijne kristalsuiker, gemalen komijn, gemalen piment, griekse yoghurt, kardemomzaad, kikkererwten, knoflook, komkommer, koriander, natriumbicarbonaat, olijfolie, radijs, rode paprika, rode ui, sherryazijn, tomaat, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / lunch / voorgerecht uit Jeruzalem:

Hete yoghurtsoep met gort

Ingrediënten:
bladpeterselie, bosui, ei, gedroogde munt, griekse yoghurt, munt, parelgort, ui, zout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje uit Ottolenghi het kookboek:

Bloemkoolbeignets met komijn en limoenyoghurt

Ingrediënten:
bloem, bloemkool, ei, geelwortelpoeder, gemalen komijnzaad, griekse yoghurt, kaneel, knoflook, koriander, limoen, olijfolie, peper, peterselie, sjalotten, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Jeruzalem:

Kruidkoekjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, cacaopoeder, citroen, cognac, ei, fijne kristalsuiker, gekonfijte citroenschil, gemalen piment, gemberpoeder, kaneel, krenten, nootmuskaat, poedersuiker, pure chocolade, sinaasappel, vanille-extract, zout en zuiveringszout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Alle recepten van Sami Tamimi