Sami Tamimi

We hebben 3 boeken van Sami Tamimi waarvan 3 boeken mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Sami Tamimi? Registreren is gratis!

Boeken van Sami Tamimi

Recepten van Sami Tamimi

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Appel-olijfolietaart met ahornglazuur

Ingrediënten:
ahornsiroop, bakpoeder, bloem, boter, ei, eiwit, fijne kristalsuiker, goudrenetten, kaneel, lichte ruwe rietsuiker, olijfolie, poedersuiker, roomkaas, sultana's, vanillestokje, zout en zuiveringszout

Soort:
vegetarisch / gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Perziken en speck met oranjebloesemdressing

Ingrediënten:
ahornsiroop, balsamicoazijn, gedroogde schouderham, grof zeezout, olijfolie, oranjebloesemwater, perzik, roodlof, snijbietblaadjes, speck, waterkers, witlof en zwarte peper

Soort:
salade / vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Snack of tussendoortje uit Ottolenghi het kookboek:

Mueslirepen

Ingrediënten:
boter, gedroogde abrikozen, gedroogde morellen, gemalen amandelen, havervlokken, honing, kaneel, pecannoten, pompoenpitten, ruwe rietsuiker, sesamzaad en zout

Soort:
vegetarisch / gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Jeruzalem:

Pittige salade van biet, prei & walnoten

Ingrediënten:
appelazijn, arachideolie, chilivlokken, granaatappelpitten, knoflook, koriander, prei, rode biet, rucola, tamarindewater, walnoten, walnotenolie en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Lunch / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Harira (lamsvlees, kikkererwten en spinazie)

Ingrediënten:
citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, jonge spinazie, kippenbouillon, koriander, lamsnek, olijfolie, saffraan, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree, ui, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ottolenghi het kookboek:

Parmezaankoekjes met maanzaad

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, cayennepeper, ei, maanzaad, paprikapoeder, parmezaanse kaas, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / hoofdgerecht / avondmaal uit Ottolenghi het kookboek:

Gebraden ossenhaas

Ingrediënten:
grof zeezout, olijfolie, ossenhaas en zwarte peper

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Lunch / buffet / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Aardperensoep met rucola

Ingrediënten:
aardperen, bosuien, ei, griekse yoghurt, groentebouillon, kippenbouillon, knoflook, peper, rucola en zout

Soort:
vegetarisch / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Jeruzalem

Bijgerecht uit Jeruzalem:

Yoghurt met komkommersaus

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, gedroogde munt, griekse yoghurt, knoflook, minikomkommers, witte peper en zout

Keuken:
Midden-Oosten / Israëlisch
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus
Alle recepten van Sami Tamimi