Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Ottolenghi het kookboek

Een boek van Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi

We hebben 147 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Ottolenghi het kookboek, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

‘Niemand kan meer met de vinger aan de pols van de tijd verder koken zonder van Yotam Ottolenghi gehoord te hebben. Ottolenghi is inspirerend, vernieuwend en levert veel erg lekkere gerechten op.’
NRC Handelsblad


Ottolenghi is in Engeland een van de meest iconische en dynamische plekken om te eten. De unieke mix van fantasievolle gerechten en de zeer moderne, elegante omgeving waarin ze worden geserveerd, zorgen voor hooggespannen verwachtingen.

De vernieuwende maar eenvoudige gerechten die Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi de afgelopen jaren in hun Londense restaurants hebben verzameld, zijn gebaseerd op hun jeugd in respectievelijk West- en Oost-Jeruzalem, maar ook zijn ze beïnvloed door talloze culinaire tradities, van Perzië tot Californië. De 140 originele recepten gaan van complete hoofdgerechten, via gezonde en snelle salades tot Ottolenghi’s beroemde gebak en brood.

Yotam Ottolenghi’s boek Plenty werd in ons land al jubelend ontvangen door pers en publiek.


‘De keuken van Ottolenghi is een feest van kleur en geur. Ook het boek is een feest voor het oog. Een overdaad die lokt en verleidt, net als de etalage van Ottolenghi in Upper Street in de Londense wijk Islington.’
Dagblad van het Noorden

‘De gerechten van Ottolenghi zijn van een onweerstaanbare schoonheid en zijn boeken hebben dezelfde uitstraling: levendige smaken, heldere kleuren en fantastische, eenvoudige ideeën voor gerechten die een combinatie zijn van Midden-Oosterse en Italiaanse smaken.’ Nigella Lawson

‘Met dit boek doe je niet alleen Moeder Aarde, maar ook jezelf een groot genoegen. En het ziet er ook nog eens prachtig uit!’
Johannes van Dam, Het Parool


Aantekeningen bij dit boek

recept op zoeken

- meer dan 2 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Ottolenghi het kookboek

Een greep uit de 147 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Basisrecept uit Ottolenghi het kookboek:

Cruesli

Ingrediënten:
ahornsiroop, amandelen, cashewnoten, gedroogde abrikozen, gedroogde bosbessen, gedroogde cranberry's, havermoutvlokken, honing, koolzaadolie, paranoten, pompoenpitten, zonnebloemolie, zonnebloempitten en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / bijgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Pastinaak-pompoenpuree

Ingrediënten:
bieslook, boter, crème fraîche, knoflook, nootmuskaat, olijfolie, pastinaak, pompoen, ui, zonnebloemolie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Briochegalette

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, briochedeeg, kaneel, kruimeldeeg, mascarponecrème, melk, passievrucht, rode pruim en zomerfruit

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ottolenghi het kookboek:

Parmezaankoekjes met maanzaad

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, cayennepeper, ei, maanzaad, paprikapoeder, parmezaanse kaas, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Kosheri

Ingrediënten:
appelazijn, basmatirijst, boter, gemalen komijnzaad, groene linzen, kaneel, kippenbouillon, knoflook, koriander, nootmuskaat, olijfolie, rode chilipeper, tomaat, vermicellinoedels, witte ui, zout en zwarte peper

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ottolenghi het kookboek:

Salade met zeebanket, venkel en limoen

Ingrediënten:
dille, granaatappelpitten, grof zeezout, knoflook, koriander, limoen, milde rode chilipeper, minipijlinktvis, olijfolie, peterselie, rode ui, sumak, tijgergarnalen en venkel

Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Portobello's met parelgort en ingemaakte citroen

Ingrediënten:
boter, droge witte wijn, feta, groentebouillon, grof zeezout, ingemaakte citroen, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, paars basilicumblad, paarse basilicumcress, parelgort, peterselie, portobello's, radijscress, tijm, ui, zonnebloemolie en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

In harissa gemarineerde kip met rodegrapefruitsalade

Ingrediënten:
ahornsiroop, anijsster, citroen, gedroogde rode chilipeper, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneel, karwijzaad, kippendijen, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, olijfolie, rode chilipeper, rode grapefruit, rode paprika, rode ui, rood grapefruitsap, rucola, tomatenpuree, zout en zwarte peper

Soort:
gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

rodelinzensoep met snijbiet

Ingrediënten:
boter, citroen, gemalen komijnzaad, kaneel, knoflook, koriander, korianderzaad, olijfolie, rode linzen, rode ui, snijbiet, zout, zuurdesembrood en zwarte peper

Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Gestoofde ossenstraat met pompoen en kaneel

Ingrediënten:
anijsster, citroen, flespompoen, kaneelstokje, knoflook, laurier, olijfolie, ossenstaart, peterselie, rode wijn, rozemarijn, sinaasappel, sjalot, tijm, tomatenblokjes uit blik, winterpompoen, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / ontbijt / brunch / lunch / buffet / snack of tussendoortje uit Ottolenghi het kookboek:

Pompoentaartjes met wortelen geitenkaas

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, eidooier, fijne kristalsuiker, geitenkaas, maanzaad, melk, mosterdzaad, olijfolie, parmezaanse kaas, pompoen, sinaasappelsap, slagroom, wittewijnazijn, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Taart met vanillecrème en frambozen

Ingrediënten:
abrikozenjam, bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, frambozen, griesmeel, melk, plantaardige olie, poedersuiker, slagroom, vanillestokje en zoet korstdeeg

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Toon alle 147 recepten in dit boek