Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Ottolenghi het kookboek

Een boek van Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi

We hebben 147 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Ottolenghi het kookboek, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

‘Niemand kan meer met de vinger aan de pols van de tijd verder koken zonder van Yotam Ottolenghi gehoord te hebben. Ottolenghi is inspirerend, vernieuwend en levert veel erg lekkere gerechten op.’
NRC Handelsblad


Ottolenghi is in Engeland een van de meest iconische en dynamische plekken om te eten. De unieke mix van fantasievolle gerechten en de zeer moderne, elegante omgeving waarin ze worden geserveerd, zorgen voor hooggespannen verwachtingen.

De vernieuwende maar eenvoudige gerechten die Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi de afgelopen jaren in hun Londense restaurants hebben verzameld, zijn gebaseerd op hun jeugd in respectievelijk West- en Oost-Jeruzalem, maar ook zijn ze beïnvloed door talloze culinaire tradities, van Perzië tot Californië. De 140 originele recepten gaan van complete hoofdgerechten, via gezonde en snelle salades tot Ottolenghi’s beroemde gebak en brood.

Yotam Ottolenghi’s boek Plenty werd in ons land al jubelend ontvangen door pers en publiek.


‘De keuken van Ottolenghi is een feest van kleur en geur. Ook het boek is een feest voor het oog. Een overdaad die lokt en verleidt, net als de etalage van Ottolenghi in Upper Street in de Londense wijk Islington.’
Dagblad van het Noorden

‘De gerechten van Ottolenghi zijn van een onweerstaanbare schoonheid en zijn boeken hebben dezelfde uitstraling: levendige smaken, heldere kleuren en fantastische, eenvoudige ideeën voor gerechten die een combinatie zijn van Midden-Oosterse en Italiaanse smaken.’ Nigella Lawson

‘Met dit boek doe je niet alleen Moeder Aarde, maar ook jezelf een groot genoegen. En het ziet er ook nog eens prachtig uit!’
Johannes van Dam, Het Parool


Aantekeningen bij dit boek

recept op zoeken

- bijna 3 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Ottolenghi het kookboek

Een greep uit de 147 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Tea cakes met perzik en frambozen

Ingrediënten:
abrikozenjam, bakpoeder, bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, frambozen, perzik, poedersuiker, vanille-essence, zout, zuiveringszout en zure room

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Wittechocoladekoekjes met cranberry's

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, bruine basterdsuiker, ei, fijne kristalsuiker, gedroogde cranberry's, havermoutvlokken, vanille-essence, witte chocolade, zout en zuiveringszout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Snack of tussendoortje uit Ottolenghi het kookboek:

Khalids chocolade-kastanjerepen

Ingrediënten:
boter, cacaopoeder, ei, fijne kristalsuiker, gedroogde vijgen, kastanjes, pure chocolade, volkorenbiscuits en witte chocolade

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Bijgerecht / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Ottolenghi het kookboek:

Parmezaankoekjes met maanzaad

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, cayennepeper, ei, maanzaad, paprikapoeder, parmezaanse kaas, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Gegrilde makreel met zoete-aardappelpickles en muntyoghurt

Ingrediënten:
anijsster, citroen, fijne kristalsuiker, gember, griekse yoghurt, grof zeezout, kaneelstokje, karwijzaad, knoflook, komijnzaad, korianderzaad, limoen, makreelfilets, minikomkommer, munt, olijfolie, paprikapoeder, plantaardige olie, rode chilipeper, tamarindepasta, venkelzaad, zoete aardappel, zout, zwarte peper en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Harira (lamsvlees, kikkererwten en spinazie)

Ingrediënten:
citroen, fijne kristalsuiker, gedroogde kikkererwten, gemalen komijnzaad, gemberpoeder, jonge spinazie, kippenbouillon, koriander, lamsnek, olijfolie, saffraan, tomatenblokjes uit blik, tomatenpuree, ui, zout, zuiveringszout en zwarte peper

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Tartelettes met vers zomerfruit

Ingrediënten:
aardbeien, blauwe bessen, bloem, boter, bramen, frambozen, mascarponecrème, poedersuiker en zoet korstdeeg

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Pittige gehakttaart

Ingrediënten:
cayennepeper, ei, gedroogde chilivlokken, gedroogde munt, gemalen piment, kaneel, korstdeeg, mild paprikapoeder, nootmuskaat, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, plantaardige olie, rundergehakt, saucijzenvulling, suiker, tomatenpuree, ui, zout en zwarte peper

Soort:
vlees / quiche
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Briochegalette

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, briochedeeg, kaneel, kruimeldeeg, mascarponecrème, melk, passievrucht, rode pruim en zomerfruit

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Chocoladefudgetaart

Ingrediënten:
boter, cacaopoeder, ei, lichte ruwe rietsuiker, plantaardige olie, pure chocolade en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Lunch / bijgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Tamara's gevulde wijnbladeren

Ingrediënten:
citroen, gedroogde munt, geitenyoghurt, gemalen piment, ingemaakte wijnbladeren, kaneel, krenten, kruidnagelpoeder, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, rondkorrelrijst, ui, volle yoghurt, zout en zwarte peper

Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Picknick / diner / lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Perziken en speck met oranjebloesemdressing

Ingrediënten:
ahornsiroop, balsamicoazijn, gedroogde schouderham, grof zeezout, olijfolie, oranjebloesemwater, perzik, roodlof, snijbietblaadjes, speck, waterkers, witlof en zwarte peper

Soort:
salade / vlees
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Appel-olijfolietaart met ahornglazuur

Ingrediënten:
ahornsiroop, bakpoeder, bloem, boter, ei, eiwit, fijne kristalsuiker, goudreinet, kaneel, lichte ruwe rietsuiker, olijfolie, poedersuiker, roomkaas, sultana's, vanillestokje, zout en zuiveringszout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Toon alle 147 recepten in dit boek