Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Ottolenghi het kookboek

Een boek van Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi

We hebben 147 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Ottolenghi het kookboek, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

‘Niemand kan meer met de vinger aan de pols van de tijd verder koken zonder van Yotam Ottolenghi gehoord te hebben. Ottolenghi is inspirerend, vernieuwend en levert veel erg lekkere gerechten op.’
NRC Handelsblad


Ottolenghi is in Engeland een van de meest iconische en dynamische plekken om te eten. De unieke mix van fantasievolle gerechten en de zeer moderne, elegante omgeving waarin ze worden geserveerd, zorgen voor hooggespannen verwachtingen.

De vernieuwende maar eenvoudige gerechten die Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi de afgelopen jaren in hun Londense restaurants hebben verzameld, zijn gebaseerd op hun jeugd in respectievelijk West- en Oost-Jeruzalem, maar ook zijn ze beïnvloed door talloze culinaire tradities, van Perzië tot Californië. De 140 originele recepten gaan van complete hoofdgerechten, via gezonde en snelle salades tot Ottolenghi’s beroemde gebak en brood.

Yotam Ottolenghi’s boek Plenty werd in ons land al jubelend ontvangen door pers en publiek.


‘De keuken van Ottolenghi is een feest van kleur en geur. Ook het boek is een feest voor het oog. Een overdaad die lokt en verleidt, net als de etalage van Ottolenghi in Upper Street in de Londense wijk Islington.’
Dagblad van het Noorden

‘De gerechten van Ottolenghi zijn van een onweerstaanbare schoonheid en zijn boeken hebben dezelfde uitstraling: levendige smaken, heldere kleuren en fantastische, eenvoudige ideeën voor gerechten die een combinatie zijn van Midden-Oosterse en Italiaanse smaken.’ Nigella Lawson

‘Met dit boek doe je niet alleen Moeder Aarde, maar ook jezelf een groot genoegen. En het ziet er ook nog eens prachtig uit!’
Johannes van Dam, Het Parool


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Ottolenghi het kookboek

Een greep uit de 147 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Geroosterde rode en gele biet

Ingrediënten:
ahornsiroop, gele bieten, grof zeezout, jonge spinazie, kervel, knoflook, minisnijbiet, olijfolie, rode bieten, rucola, sherryazijn, zonnebloempitten en zwarte peper

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Salade van gebraden kip met drie soorten rijst

Ingrediënten:
basmatirijst, bosui, bruine rijst, citroen, koriander, milde rode chilipeper, munt, olijfolie, peper, rucola, scharrelkip, sesamolie, shisoblaadjes, thaise vissaus, ui, wilde rijst en zout

Soort:
salade / gevogelte
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Amaretti met morellen

Ingrediënten:
amandelextract, citroen, eiwit, fijne kristalsuiker, gedroogde morellen, gemalen amandelen, honing, poedersuiker en zout

Soort:
vegetarisch / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Tea cakes met perzik en frambozen

Ingrediënten:
abrikozenjam, bakpoeder, bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, frambozen, perzik, poedersuiker, vanille-essence, zout, zuiveringszout en zure room

Soort:
vegetarisch / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Ricottagnocchi in aubergine met salieboter

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, bloem, boter, citroen, eidooier, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, pijnboompitten, ricotta, salie, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / pasta/noodles
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Chocoladefudgetaart

Ingrediënten:
boter, cacaopoeder, ei, lichte ruwe rietsuiker, plantaardige olie, pure chocolade en zout

Soort:
vegetarisch / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Diner / lunch / hoofdgerecht / avondmaal uit Ottolenghi het kookboek:

Geschroeide tonijn met pistachekorst en papajasalsa

Ingrediënten:
citroen, dijonmosterd, fijne kristalsuiker, gember, grof zeezout, limoen, mango, minikomkommer, olijfolie, papaja, pistachenoten, rode chilipeper, rode ui, thaise vissaus, tonijnfilet en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Ottolenghi het kookboek:

Brioche

Ingrediënten:
bakkersmeel, bloem, boter, ei, fijne kristalsuiker, instantgist en zout

Soort:
vegetarisch / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Yotam Ottolenghi en Sami Tamimi - Ottolenghi het kookboek

Ontbijt / brunch / diner / lunch / snack of tussendoortje / nagerecht uit Ottolenghi het kookboek:

'Pizza' met feta, tomaat en olijven

Ingrediënten:
balsamicoazijn, briochedeeg, ei, feta, gedroogde munt, grof zeezout, kalamataolijven, knoflook, olijfolie, peterselie, pomodori, suiker, ui, zout en zwarte peper

Soort:
pizza
Toon alle 147 recepten in dit boek