Genomineerde kookboeken van het jaar 2017 bekend.

Vrijdag 10 november worden in het Foodyard Amsterdam de kookboeken van het jaar 2017 bekend gemaakt. Vandaag werden de nominaties onthuld en dat leverde weer een mooie lijst op.

Genomineerde kookboeken van het jaar 2017 bekend.

categorie Vertaald

In de categorie Vertaald werden de volgende 2 kookboeken genomineerd:

The green kitchen at home van David Frenkiel en Luise Vindahl (uitgever Becht);

Bowls of Goodness van Nina Olsson (uitgever Luitingh-Sijthoff).

categorie Nederlands

In de categorie Nederlands werden deze kookboeken genomineerd:

Leafs van Carola de Kanter (uitgever Good Cook);

Pindakaas van Marije Sietsma & Saskia Lelieveld (uitgever Loopvis);

Zot van de Noordzee van Jan Kegels (uitgever Manteau);

Smokey Goodness 2 van Jord Althuizen (uitgever Kosmos uitgevers).

uitreiking

Vrijdag 10 november worden de winnaars bekend gemaakt in het Foodyard Amsterdam.

De vakjury bestaande uit journaliste Liddie Austin, Karin Brand van boekhandel Waanders in de Broeren, hoofdredacteur van Foodies magazine Joachim Hilhorst, voormalig sterrenchef van Vermeer en La Rive Pascal Jalhay en Director of Photography bij contentmarketingbureau MPG Sylvia Meijer maken dan bekend welk kookboek zij dit jaar het beste vinden.

Daarnaast kan het publiek ook weer laten weten welke van de nominaties zij het beste kookboek van 2017 vinden. Het boek met de meeste stemmen wint de Gouden Garde Publieksprijs. Stemmen kan hier.

En net als bij de voorgaande edities worden ook dit jaar weer prijzen uitgereikt voor beste vormgeving en meest duurzame kookboek.

Elk jaar weer een prachtig event rondom schitterende kookboeken dat traditioneel gevolgd wordt door de kookboeken7daagse; dit jaar dus van 11 t/m 19 november.

Zet de data in je agenda en vergeet niet je stem uit te brengen!