- Story on a Plate

Story on a Plate

The Delicate Art of Plating Dishes

Een boek van

We hebben 155 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Story on a Plate, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.


Aantekeningen bij dit boek

Fraai fotoboek met illustraties van de opmaak van moderne gerechten door topchefs van over de hele wereld. Nederland is vertegenwoordigd door Stefan van Sprang (Aan de poel) en Merijn van Berlo (Choux). Bij het indexeren worden de namen van de gerechten genoemd maar niet de ingrediënten aangezien in het boek geen gedetailleerde recepten zijn afgedrukt. In de verschillende hoofdstukken worden gereedschappen, kleur, structuur, keramiek, aroma en vorm behandeld en worden enkele toonaangevende chefs geportretteerd. Een van de koks die een belangrijke bijdrage leverde is Ronny Emborg. Een Deense chef die tegenwoordig een toprestaurant in de VS leidt. Emborg schreef in 2014 The Wizard’s Cookbook (niet te verwarren met gelijknamige uitgaven in de Harry Potterreeks).
Dit kookboek is alleen nog tweede hands verkrijgbaar tegen zeer hoge prijzen. Het complete boek is digitaal te lezen op https://issuu.com/bonnelycke/docs/the_wizards_cookbook_issuu. Ik heb daarvan gebruik gemaakt om bij enkele recepten van Emborg een volledige lijst van ingredienten toe te voegen.

- meer dan 2 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Story on a Plate

Een greep uit de 155 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / hoofdgerecht uit Story on a Plate:

Gevulde poblana-pepers met walnootsaus

Ingrediënten:
amandelschaafsel, appel, banaan, gehakt, gekonfijt fruit, granaatappelpitten, kappertje, kipbouillonblokje, knoflook, kruidnagel, olijf, olijfolie, peer, perzik, peterselie, rozijnen, sherry, suiker, tomaat, ui, walnotensaus en zout

Keuken:
Mexicaans / Internationaal
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / nagerecht uit Story on a Plate:

Rustieke taart

Ingrediënten:
karamelsaus, sorbetquenelle en taart met fruit van het seizoen

Keuken:
Canadees / Internationaal
Soort:
vegetarisch
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / nagerecht uit Story on a Plate:

Pistache-ijs

Ingrediënten:
gecondenseerde melk, leliebloemen, physalis, pistache essence, roos en slagroom

Keuken:
Internationaal / Zuid-Afrikaans
Soort:
vegetarisch / ijs
Een recept uit  - Story on a Plate

Recept uit Story on a Plate:

Tsukune

Ingrediënten:
bruine suiker, eidooier, kippendij, lente-ui, mirin, sesamolie, sjalot, sojasaus, varkensbuik en water

Keuken:
Japans / Internationaal / Australisch
Soort:
gevogelte / varkensvlees
Een recept uit  - Story on a Plate

Recept uit Story on a Plate:

Substituties

Ingrediënten:
ei, jackfruit, koolviskuit en voorgerecht

Keuken:
Aziatisch / Amerikaans / Internationaal
Een recept uit  - Story on a Plate

Diner / nagerecht uit Story on a Plate:

Gebrande zoethoutwortel

Ingrediënten:
anijs, marshmallow, slagroom, witte chocolade, zoethout en zoethoutparfait

Keuken:
Internationaal / Brits
Soort:
vegetarisch
Toon alle 155 recepten in dit boek