Gérard Goetz - Elzas

Elzas

Ontdek de traditionele gastronomie

Een boek van Gérard Goetz

We hebben 145 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Elzas, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Op een lieflijke plek in de Elzas bevindt zich het bekende hotel Julien Fouday dat zestig jaar geleden door de opa van Gérard Goetz geopend werd. Gérard weet als geen ander wat voor een bijzondere plek de Elzas is, hij kent de mooiste streekproducten, de beste – ambachtelijke – producenten en de lekkerste gerechten waar de omgeving om bekend staat. In het prachtige boek Elzas neemt hij je mee op een gastronomische reis door deze inspirerende streek. Van de voet van de uitgestrekte Elzasser wijngaarden tot aan de toppen van de Vogezen reikt het geweldige, gastronomische landschap van de Elzas. Deze streek is gevormd door een unieke geografi sche ligging, een opvallende geschiedenis en bijzondere cultuur. Het heeft een omgeving opgeleverd met een overvloed aan rijke producten en gerechten, waarbij elk seizoen zijn eigen culinaire verrassingen in petto heeft. Proef en kook zelf gerechten als Elzasser choucroute, boeren stoofschotel met gerookte worst, pâté en croûte, de échte flammkuchen, ravioli met munster en roquefort, kip in Riesling, clafoutis met kersen en talloze andere beroemde Elzas-gerechten.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Elzas

Een greep uit de 145 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Vanilleroom

Ingrediënten:
mascarpone, slagroom, suiker en vanillestokje

Keuken:
Frans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Bijgerecht uit Elzas:

Aardappelpuree

Ingrediënten:
aardappel, boter, peper, slagroom en zout

Keuken:
Frans
Soort:
aardappelgerecht
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Garnituur voor Elzasser zuurkool

Ingrediënten:
aardappel, braadworst, gerookte varkensschouder, gerookt spek, gezouten ham, gezouten spek, laurier, montbéliard worst en straatsburger knakworst

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / garnituur
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Elzas:

Schneckekueche - Chinoisbrioche

Ingrediënten:
amandelmeel, bakkersgist, boter, ei, fijne tafelsuiker, fijn zout, gekonfijte kersen, kaneel, kirsch, melk, patentbloem, poedersuiker, rozijnen en suiker

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Bijgerecht uit Elzas:

Azijn-oliesaus

Ingrediënten:
aceto balsamico en olijfolie

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Amandelcrème

Ingrediënten:
amandelmeel, boter, ei en poedersuiker

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Elzasser zuurkool

Ingrediënten:
eendenvet, garnituur voor elzasser zuurkool, grof zout, jeneverbessen, kippenbouillon, knoflook, kruidnagel, laurier, riesling, ui, witte peper en zuurkool

Keuken:
Frans
Soort:
groente
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Elzas:

Asperges met drie sauzen

Ingrediënten:
asperges, eiervinagrette, gekookte ham, gerookte ham, hollandaisesaus, mayonaise en rauwe ham

Soort:
groente
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Vis en garnituur

Ingrediënten:
aardappelen, geklaarde boter, gerookte zalm, riddervis, snoek, snoekbaarsmoten en zonnebloemolie

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Por-au-feu met gans en toast met orgaanvlees voor Sint-Maarten

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, fijn zout, fleur de sel, gans, gemeste ganzenlever, grof zeezout, kruidnagel, laurier, peper, sjalot, ui, witte kool, witte meirapen, wortel, zuurdesembrood en zwarte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte / orgaanvlees
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Melfor-vinaigrette

Ingrediënten:
arachideolie, azijn, bieslook, peper, sel de guérande, sjalot, tomaat, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vinaigrette
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Bouillon

Ingrediënten:
knoflook, kruidnagel, laurier, ui, varkenspoot, water, witte kool en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Elzas:

Elzasser appeltaart

Ingrediënten:
appelschnaps, boskoop-appel, ei, fijne tafelsuiker, korstdeeg en slagroom

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch / boter en olie
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Ravigotesaus

Ingrediënten:
azijn, bieslook, druivenpitolie, sjalot en tomaten

Keuken:
Frans
Soort:
vegan / saus
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Hollandaisesaus

Ingrediënten:
citroensap, eidooier, geklaarde boter, peper, sjalot, witte wijn, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Frans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Zanddeeg

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, poedersuiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Wildpeper van everjong met pinot noir

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, brooddeeg, grof zout, jeneverbessen, kirsch, knoflook, knolselderij, pinot noir, prei, schouder van jong everzwijn, varkenspoten, wortel, zoutdeeg en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / wild
Toon alle 145 recepten in dit boek