Gérard Goetz - Elzas

Elzas

Ontdek de traditionele gastronomie

Een boek van Gérard Goetz

We hebben 145 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Elzas, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Op een lieflijke plek in de Elzas bevindt zich het bekende hotel Julien Fouday dat zestig jaar geleden door de opa van Gérard Goetz geopend werd. Gérard weet als geen ander wat voor een bijzondere plek de Elzas is, hij kent de mooiste streekproducten, de beste – ambachtelijke – producenten en de lekkerste gerechten waar de omgeving om bekend staat. In het prachtige boek Elzas neemt hij je mee op een gastronomische reis door deze inspirerende streek. Van de voet van de uitgestrekte Elzasser wijngaarden tot aan de toppen van de Vogezen reikt het geweldige, gastronomische landschap van de Elzas. Deze streek is gevormd door een unieke geografi sche ligging, een opvallende geschiedenis en bijzondere cultuur. Het heeft een omgeving opgeleverd met een overvloed aan rijke producten en gerechten, waarbij elk seizoen zijn eigen culinaire verrassingen in petto heeft. Proef en kook zelf gerechten als Elzasser choucroute, boeren stoofschotel met gerookte worst, pâté en croûte, de échte flammkuchen, ravioli met munster en roquefort, kip in Riesling, clafoutis met kersen en talloze andere beroemde Elzas-gerechten.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Elzas

Een greep uit de 145 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Zuurkool met vis en beurre blanc

Ingrediënten:
beurre blanc, eendenvet, jeneverbessen, kippenbouillon, knoflook, kruidnagel, laurier, ui, vis en garnituur, witte wijn en zuurkool

Keuken:
Frans
Soort:
groente / vis
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Wildpeper van everjong met pinot noir

Ingrediënten:
boter, bouquet garni, brooddeeg, grof zout, jeneverbessen, kirsch, knoflook, knolselderij, pinot noir, prei, schouder van jong everzwijn, varkenspoten, wortel, zoutdeeg en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / voorgerecht uit Elzas:

Boerenkip en foie gras in gelei

Ingrediënten:
aardappelen, balsamicoazijn, bleekselderij, boerenkip, bouquet garni, foie gras, gelatine, kervel, kruidnagel, peper, prei, ravigottesaus, ui, wortel en zout

Soort:
gevogelte / orgaanvlees / paté/terrine
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Fazantenfond

Ingrediënten:
bleekselderij, fazantennek, fazentenvleugels, knoflook, laurierolie, prei, ui en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte / bouillon
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Kougelhopfs met escargots - Tulband met slakken

Ingrediënten:
bakkersgist, bloem, boter, crème fraîche, ei, knoflook, knolselderij, melk, peper, slakken, suiker, witte wijn, wortel en zout

Keuken:
Frans
Soort:
koek en gebak / schaal- en schelpdieren
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Kastanjegebakjes

Ingrediënten:
eiwit, gekonfijte kastanjes, kastanjeroom, kristalsuiker, poedersuiker en vanilleroom

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Zuurkoolsalade met gegrilde cervelas-worstjes

Ingrediënten:
arachideolie, azijn, cervelaatworstjes, komijnzaad, lente-ui, olie, peper, peterselie, witte ui, zonnebloemolie en zuurkool

Keuken:
Frans
Soort:
salade / worst
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Gevulde uien

Ingrediënten:
grof zout, honing, peper, port, rode kool, rode ui, vleeskruiden en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Bouillon

Ingrediënten:
knoflook, kruidnagel, laurier, ui, varkenspoot, water, witte kool en zout

Keuken:
Frans
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Bijgerecht uit Elzas:

Kruidensaus

Ingrediënten:
crème fleurette, kervel, mayonaise en peterselie

Keuken:
Frans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Kippenbouillon

Ingrediënten:
bouquet garni, grof zout, kipkarkassen, kruidnagel, laurier, meiraap, peperkorrels en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
bouillon
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Zanddeeg

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, poedersuiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Bloedworst

Ingrediënten:
grof zout, kippenbouillon, reuzel, rijst, tijm, ui, varkensbloed, varkensdarm, varkenskop, varkenspoten, varkenszwoerd, witte kool en witte peperkorrels

Keuken:
Frans
Soort:
worst
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / voorgerecht uit Elzas:

Gravlax van zalmforel met rode biet

Ingrediënten:
gelei van groene appel met wasabi, laurier, rettich, rode biet, suiker, witte peper, zalmforelfilet en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Kalfszwezerik met romige aardappelpuree

Ingrediënten:
aardappelpuree, azijn, balsamicoazijn, berghoning, bruine kalfsfond, geklaarde boter, grof zout, hartzwezerik, laurier, peper, sjalot en zout

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees / orgaanvlees
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Brioche

Ingrediënten:
bakkersgist, bloem, boter, ei, eidooier, fijne tafelsuiker, melk en zout

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Lewerkneples - Quenelles van lever

Ingrediënten:
ei, geklaarde boter, gerookt spek, nitrietzout, peper, peterselie, tarwegries, ui, varkensnek, varkenslever, varkensnek, varkensschouder, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
varkensvlees / orgaanvlees
Toon alle 145 recepten in dit boek