Gérard Goetz - Elzas

Elzas

Ontdek de traditionele gastronomie

Een boek van Gérard Goetz

We hebben 145 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Elzas, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Op een lieflijke plek in de Elzas bevindt zich het bekende hotel Julien Fouday dat zestig jaar geleden door de opa van Gérard Goetz geopend werd. Gérard weet als geen ander wat voor een bijzondere plek de Elzas is, hij kent de mooiste streekproducten, de beste – ambachtelijke – producenten en de lekkerste gerechten waar de omgeving om bekend staat. In het prachtige boek Elzas neemt hij je mee op een gastronomische reis door deze inspirerende streek. Van de voet van de uitgestrekte Elzasser wijngaarden tot aan de toppen van de Vogezen reikt het geweldige, gastronomische landschap van de Elzas. Deze streek is gevormd door een unieke geografi sche ligging, een opvallende geschiedenis en bijzondere cultuur. Het heeft een omgeving opgeleverd met een overvloed aan rijke producten en gerechten, waarbij elk seizoen zijn eigen culinaire verrassingen in petto heeft. Proef en kook zelf gerechten als Elzasser choucroute, boeren stoofschotel met gerookte worst, pâté en croûte, de échte flammkuchen, ravioli met munster en roquefort, kip in Riesling, clafoutis met kersen en talloze andere beroemde Elzas-gerechten.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Elzas

Een greep uit de 145 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Custard

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, suiker en vanillesuiker

Keuken:
Frans
Soort:
pudding / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / nagerecht uit Elzas:

Kwarktaart uit de oven

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, ei, eidooier, eiwit, fijne tafelsuiker, kwark, maïzena, melk, poedersuiker en sinaasappel

Soort:
gebak/koek/taart/pudding / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Elzas:

Bosbessentaart

Ingrediënten:
amandelmeel, bosbessen, boter, ei, korstdeeg en poedersuiker

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Garnituur voor Elzasser zuurkool

Ingrediënten:
aardappel, braadworst, gerookte varkensschouder, gerookt spek, gezouten ham, gezouten spek, laurier, montbéliard worst en straatsburger knakworst

Keuken:
Frans
Soort:
vlees / garnituur
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Elzas:

Mirabellentaart

Ingrediënten:
boter, kaneel, korstdeeg, mirabellen, oud brood, paneermeel en rietsuiker

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Bij de koffie uit Elzas:

Bettelmann - Bedelaarsbrood

Ingrediënten:
boter, ei, fijne kristalsuiker, kersen, melk, oud bruin brood en oud witbrood

Keuken:
Frans
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Elzas:

Met het mes gesneden rundertartaar 'Vosgienne du Promont"

Ingrediënten:
augurk, azijn, bieslook, dikke lende, eidooier, kapperappeltjes, kappertjes, ketchup, kwarteleitjes, mayonaise, peper, sjalotten, tabasco, tomaten, worcestershiresaus en zout

Keuken:
Frans
Soort:
rundvlees
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Coq au Riesling

Ingrediënten:
arachideolie, bloem, boter, champignons, eidooier, geklaarde boter, haan, kippenbouillon, knoflook, peper, riesling, slagroom, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Frans
Soort:
stoofgerecht / gevogelte
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Fazantenfond

Ingrediënten:
bleekselderij, fazantennek, fazentenvleugels, knoflook, laurierolie, prei, ui en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte / bouillon
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Bijgerecht uit Elzas:

Kruidensaus

Ingrediënten:
crème fleurette, kervel, mayonaise en peterselie

Keuken:
Frans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Elzas:

Bouchées à la reine - Ragoutpasteitjes

Ingrediënten:
azijn, bladerdeeg, bloem, boter, champignons, crème fraîche, eidooier, grof zout, kalfsschouder, kalfszwezerik, kip, kipfilet, knolselderij, kruidnagel, laurier, lavas, peper, peterselie, prei, selderijblad, slagroom, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Frans
Soort:
kalfsvlees / gevogelte / pastei / orgaanvlees
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Gevulde uien

Ingrediënten:
grof zout, honing, peper, port, rode kool, rode ui, vleeskruiden en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Elzas:

Kässknepfle - Kwarknoedels met cantharellen

Ingrediënten:
bloem, boter, cantharellen, ei, gladde peterselie, knoflook, nootmuskaat, peper, sjalotten, volle kwark en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch / noedels
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / nagerecht uit Elzas:

Griespflutte - Griesmeelpudding

Ingrediënten:
appel, boter, fijne tafelsuiker, griesmeel, kaneel, melk, vruchtencompote en zout

Keuken:
Frans
Soort:
vegetarisch
Toon alle 145 recepten in dit boek