Gérard Goetz - Elzas

Elzas

Ontdek de traditionele gastronomie

Een boek van Gérard Goetz

We hebben 145 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Elzas, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Op een lieflijke plek in de Elzas bevindt zich het bekende hotel Julien Fouday dat zestig jaar geleden door de opa van Gérard Goetz geopend werd. Gérard weet als geen ander wat voor een bijzondere plek de Elzas is, hij kent de mooiste streekproducten, de beste – ambachtelijke – producenten en de lekkerste gerechten waar de omgeving om bekend staat. In het prachtige boek Elzas neemt hij je mee op een gastronomische reis door deze inspirerende streek. Van de voet van de uitgestrekte Elzasser wijngaarden tot aan de toppen van de Vogezen reikt het geweldige, gastronomische landschap van de Elzas. Deze streek is gevormd door een unieke geografi sche ligging, een opvallende geschiedenis en bijzondere cultuur. Het heeft een omgeving opgeleverd met een overvloed aan rijke producten en gerechten, waarbij elk seizoen zijn eigen culinaire verrassingen in petto heeft. Proef en kook zelf gerechten als Elzasser choucroute, boeren stoofschotel met gerookte worst, pâté en croûte, de échte flammkuchen, ravioli met munster en roquefort, kip in Riesling, clafoutis met kersen en talloze andere beroemde Elzas-gerechten.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Elzas

Een greep uit de 145 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Meringue

Ingrediënten:
eiwit, suiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Elzas:

Tarte Tatin van bloedworst

Ingrediënten:
appelmoes, bloedworst, boter, citroensap, fijne kristalsuiker, goudrenet, kalfsfond en zanddeeg

Keuken:
Frans
Soort:
hartige taart
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Ravioli met Munster

Ingrediënten:
bloem, ei, kaassaus, komijnpoeder, munster, olijfolie, peper, ricotta en zout

Keuken:
Frans
Soort:
pasta/noodles / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Zanddeeg

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, ei, poedersuiker en zout

Keuken:
Frans
Soort:
beslag/deeg / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Marinade

Ingrediënten:
bloem, knoflook, knolselderij, laurier, pinot noir, tijm, ui en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
marinade
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / nagerecht / bij de koffie uit Elzas:

Mirabellentaart

Ingrediënten:
boter, kaneel, korstdeeg, mirabellen, oud brood, paneermeel en rietsuiker

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Kastanjeroom

Ingrediënten:
boter, honing, kastanjepuree, room en rum

Keuken:
Frans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Vanilleroom

Ingrediënten:
mascarpone, slagroom, suiker en vanillestokje

Keuken:
Frans
Soort:
saus / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / nagerecht uit Elzas:

Kersenclafoutis

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, eidooier, kersen, kwark, rietsuiker en slagroom

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Kastanjegebakjes

Ingrediënten:
eiwit, gekonfijte kastanjes, kastanjeroom, kristalsuiker, poedersuiker en vanilleroom

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Vis en garnituur

Ingrediënten:
aardappelen, geklaarde boter, gerookte zalm, riddervis, snoek, snoekbaarsmoten en zonnebloemolie

Keuken:
Frans
Soort:
vis
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Recept uit Elzas:

Gevulde ganzennek

Ingrediënten:
azijn, champignons, dragon, ei, ganzenborstfilet, ganzenbout, ganzennek, gemeste ganzenlever, nitrietzout, peterselie, piment d'espelette, spek, witte peper en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte / orgaanvlees / paddenstoelen
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Zuurkool met vis en beurre blanc

Ingrediënten:
beurre blanc, eendenvet, jeneverbessen, kippenbouillon, knoflook, kruidnagel, laurier, ui, vis en garnituur, witte wijn en zuurkool

Keuken:
Frans
Soort:
groente / vis
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / hoofdgerecht uit Elzas:

Holstein-schnitzel

Ingrediënten:
ansjovisfilet op olie, bloem, citroen, ei, fijn paneermeel, geklaarde boter, kalfslapjes, kappertjes, koolzaadolie, peper, water en zout

Keuken:
Frans / Duits
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Gérard Goetz - Elzas

Diner / voorgerecht uit Elzas:

Foie gras in brioche

Ingrediënten:
afdekgelei, brioche, gemeste eendenlever, gemeste ganzenlever, peper, quatre épices en zout

Keuken:
Frans
Soort:
gevogelte / orgaanvlees
Toon alle 145 recepten in dit boek