Laatste artikelen

Oudere artikelen

Koken met restjes.

Ik gooi zo weinig mogelijk etenswaren weg. Afsnijdsels van soepgroenten zoals uien, prei, wortel en bleekselderij bijvoorbeeld vries ik in en gebruik ik later om bouillons van te trekken. Aan het eind van de week heb ik vaak van een aantal ingrediënten meer of minder over. En die ga ik dus ook niet weggooien.

Lees verder...

Verrot lekker geïndexeerd.

Yvette van Boven liet in een tv-uitzending zien hoe de Romeinen vroeger vissaus (ook wel garum genoemd) maakten. Door verse vis in stukjes gesneden met 15% zout 6 maanden in een pot te laten staan, krijgen ‘goede’ bacteriën het voor het zeggen boven hun ‘slechte’ neefjes, en wordt de vis langzaam omgezet in een diepe, rijke vissaus. Fermenteren heet dat.

Lees verder...

Spuntino van Russell Norman geïndexeerd.

“Honderdtwintig zinderende recepten uit Russell Normans restaurant SPUNTINO”. “Een culinair avontuur door de straten van New York”. En dan ook nog eens winnaar kookboek van het jaar 2015. Dat belooft veel goeds!

Lees verder...

Hoe ik een sjieke kerstlunch plande - deel 1.
Het hoofdgerecht.

Voor onze doordeweekse maaltijden heb ik niet altijd zin en tijd genoeg om lang in de keuken te staan. Dan vaar ik vaak op mijn kennis en ervaring. Soms herinner ik me een lekker recept uit een van mijn kookboeken en dan pak ik die erbij (en regelmatig heb ik dan HeerlijkZoeken even nodig om het boek snel te vinden).
Als ik echter in een weekend vrienden of familie over de vloer krijg voor een lunch of diner, besteed ik veel tijd aan zowel de voorbereidingen als het koken zelf. Hoe ik daar HeerlijkZoeken voor gebruik laat ik jullie zien in deze reeks.

Lees verder...

Koch! Duitse keuken anno nu geindexeerd.

Duitsland ligt vlakbij, maar wat weten we nu eigenlijk van de eetcultuur van onze Duitse buren? Vaak denken we dan eerst aan worst, zuurkool en bier. Toch is de realiteit dat er in Duitsland zeer gevarieerd gekookt wordt met verse lokale seizoensproducten. Koch! Duitse keuken anno nu geeft ons een kijkje in de Duitse keuken en laat zien dat die zeer de moeite waard is.

Lees verder...

Kookboek van het jaar 2016 'Smokey Goodness' geïndexeerd.

Als je dacht dat barbecuen betekent dat je stokjes met eerder in de pan gegaarde stukjes kip boven een houtskoolvuurtje warm maakt dan móet je dit boek lezen voordat de zomer begint. Maar niet alleen de camping-barbecueërs onder ons hebben dit boek nodig. Ook als je al aardig goed bent met vleesvork en grill gaat er een wereld voor je open en dat is de wereld van Jord Althuizen.

Lees verder...

We are on a mission...

Door zoveel mogelijk kookboeken te voorzien van een digitaal register van recepten, stoffen wij kookboeken in het land af en hopen we hobbykoks te stimuleren hun kookboeken weer te gebruiken bij het koken en de zoektocht naar culinaire inspiratie die er aan vooraf gaat.

Lees verder...

Online boekenplank en register voor kookboeken.

Jaren na onze lancering krijgen we nog steeds complimenten over hoe HeerlijkZoeken een herkenbaar probleem oplost. Onze fans begrijpen dat de digitale boekenplank die ze op HeerlijkZoeken kunnen maken ervoor zorgt dat ze hun echte kookboeken weer gebruiken in de keuken.

Lees verder...

Te gast bij Jamie geïndexeerd.

In het inmiddels alweer 13e kookboek van het Britse kookboekenmonster dat we aan onze index hebben toegevoegd, speelt Jamie Oliver een thuiswedstrijd. Het boek geeft namelijk een overzicht van zijn favoriete Britse recepten.

Lees verder...

Handige nieuwe features toegevoegd aan de website

Naast het uitbreiden van onze receptenindex met ‘eigen’ recepten van gebruikers hebben we ons ook gerealiseerd dat het zoeken van recepten niet op zichzelf staat en eigenlijk het begin is van een reis naar een heerlijke maaltijd of zelfs diner.

Lees verder...

Gratis abonnement in december.

In december zijn we allemaal net wat meer bezig met gezelligheid en koken dan anders. Sinterklaas, de kerstdagen en oudejaarsavond maken december op culinair gebied toch wat specialer dan de andere maanden. En wij willen dit jaar graag iets aan dit speciale gevoel bijdragen.

Lees verder...

Verfijnen op auteur

Recepten zoeken op basis van één ingrediënt levert vaak zoveel zoekresultaten op dat je eigenlijk nog geen keuze kan maken. Daarom hebben wij allerlei handige manieren bedacht om deze zoekresultaten te verkleinen. Vanaf nu is het ook mogelijk om je zoekresultaten te verfijnen op basis van de auteur van het recept.

Lees verder...

Vaderdag met Papa Kazmi
Puur koken voor vader

Toen Papa Kazmi in 2012 samen met zijn kinderen een restaurant begon in Delft, had hij nooit durven dromen dat hij daarmee internationaal bekend zou worden. Drie jaar later verschijnt zijn ‘hotspot’ Hills & Mills bijna wekelijks in de media, kookt hij live op TV en vloog er een journaliste over om hem voor een grote internationale krant te interviewen. Grootste tijd voor een eigen kookboek, vonden zijn kinderen.

Lees verder...

Notities bijhouden bij recepten

Op onze website kan je je eigen digitale boekenplank samenstellen die bestaat uit de kookboeken die je thuis hebt staan, aangevuld met een selectie van je favoriete foodblogs. Wij bouwen vervolgens een superhandige, persoonlijke index op over de recepten zodat je binnen een handomdraai hebt gevonden waar je naar op zoek was.
En dan wat?

Lees verder...

Klaar voor de feestdagen?

Over een paar weken is het weer zover. Een heerlijke week voor koks en fijnproevers; in één week twee kerstdagen en oudjaarsdag. Familie’s komen bij elkaar en vrienden die we misschien lang niet gezien hebben komen gezellig langs om oude verhalen op te halen.

Lees verder...

Een fantastische receptenzoekmachine

Wat maakt een receptenzoekmachine een goede receptenzoekmachine? Waarschijnlijk dat als je bijvoorbeeld zoekt naar een recept met biefstuk, je ook daadwerkelijk alle beschikbare recepten met biefstuk vindt.

Maar wat maakt een receptenzoekmachine nu eigenlijk een fantastische receptenzoekmachine?

Lees verder...

(Eigen) recepten invoeren door gebruikers.

Wij beseffen ons dat het succes van HeerlijkZoeken sterk afhankelijk is van de hoeveelheid geïndexeerde kookboeken op jullie boekenplanken. Het indexeren is een tijdrovend proces omdat dit op dit moment nog alleen handmatig gebeurd. Maar vele handen maken licht werk dachten wij. Misschien kunnen we de content gaan crowdsourcen?

Lees verder...

Handleiding invoeren recepten.
Hoe werkt het indexeren?

Om de kwaliteit van onze zoekmachine op het juiste niveau te houden is het erg belangrijk dat recepten volledig, juist, en consistent worden ingevoerd. Een recept heeft een titel, ingrediënten en aanvullende, categoriserende informatie. Hieronder beschrijven we hoe deze informatie moet worden ingevoerd.

Lees verder...