10 jaar kookboek van het jaar verkiezing

We zijn de afgelopen jaren met z’n allen steeds meer gaan houden van kookboeken, en als er iemand is die ons heeft geleid in die groter wordende interesse dan is dat Fusina Verloop.

10 jaar kookboek van het jaar verkiezing

Twee jaar geleden mochten wij er nog acte de présence geven, en al 7 keer eerder organiseerde Fusina de kookboek van het jaar verkiezing. Dit jaar dus voor de 10e keer, en wordt er goed uitgepakt!

Op 10 november worden in het Grand Theatre Boekhandel Breda de winnaars bekend gemaakt. De vakjury en het publiek mogen kiezen uit de volgende 6 genomineerde kookboeken.

In de categorie Nederlands:

OVER ROT van Meneer Wateetons
SMOKEY GOODNESS van Jord Althuizen
ZUUR van Bas Robben

In de categorie vertaald:

BASISBOEK INDIA van Amandip Uppal
GONE FISHING van Mikkel Karstad
HET NIEUWE VEGALICIOUS van Alice Hart

En daarnaast wordt er dit jaar in een hele nieuwe categorie een winnaar bekend gemaakt, namelijk de foodblogger van het jaar. Ook hiervoor zijn inmiddels 5 genomineerden bekend gemaakt waar je hier op kan stemmen. Erg leuk initiatief vinden wij (maar dat was al bekend ;-)

Wat ons betreft is er trouwens nu al een winnaar, en dat is het jubileumboek dat Fusina heeft samengesteld met recepten uit de winnende kookboeken van de afgelopen 10 jaar. Zoals ze het zelf noemt, een ode aan alle pioniers die nieuwe recepten uitproberen, food stylen, smaakmakende teksten schrijven, kookboeken schitterend vormgeven, uitgeven en drukken.

Een hele mooie kroon op de afgelopen 10 jaar vinden wij.