Bas Robben - Zuur

Zuur

Een boek van Bas Robben

We hebben 64 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Zuur, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Nederlands

Over Zuur

Alles is dit boek is zuur: van ceviche en zuurkoolkroketjes met gin-mayonaise tot en met in karnemelk gemarineerde kip en yuzulimonade. Bas Robben laat zien dat zuur vaak precies is wat er mist in een gerecht, zonder dat je het zelf doorhebt. Groentesoep knapt enorm op van een kneepje citroensap. Maar ook stoofpotten, roomijs en Japanse ramen smaken net een beetje beter met een vleugje zuur.

Zuur is niet alleen qua smaak interessant, maar ook zeker als bereiding. Door middel van leuke achtergrondinformatie doe je kennis op die direct toepasbaar is op je dagelijkse koken. Wedden dat je nooit meer een marinade zonder zuur durft te maken? Dit boek geeft je zestig recepten, van Oer-Hollands tot Oost-Aziatisch, waarin zuur een hoofdrol speelt

boekrecensie

Kookboek van het jaar winnaar ‘Zuur’ van Bas Robben geïndexeerd.

Kookboek Zuur van Bas Robben won in 2016 de Gouden Garde Publieksprijs tijdens de kookboek van het jaar verkiezing in Breda. Het duurde vervolgens onterecht te lang voordat wij het aan onze index konden toevoegen, want het is een prachtig kookboek.
Lees meer…

Video’s


Aantekeningen bij dit boek

Terechte winnaar van de Gouden Garde. Zuur, fris, nieuw, verassend. Dit boek geeft me een zomers gevoel.

- bijna 5 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Zuur

Een greep uit de 64 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Bas Robben - Zuur

Drinken uit Zuur:

TONIC

Ingrediënten:
citroen, citroenzuurpoeder, gedroogde pruimen, gember, grapefruit, jeneverbessen, kinabast, limoen, sinaasappel, snackkomkommer, steranijs, suiker en zwarte peperkorrels

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Recept uit Zuur:

Sodabrood Met Pittenkorst

Ingrediënten:
amandelen, eieren, gesmolten boter, havermout, karnemelk, oolongthee, pistachenoten, pompoenpitten, tl baksoda, volkorenmeel, zonnebloempitten en zout

Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Diner / nagerecht uit Zuur:

Ricottabeignets Met Matcha Yoghurtsaus

Ingrediënten:
arachideolie, citroenen, eieren, g bloem, g poedersuiker, matchapoeder, ml melk, pistachenoten, ricotta, sesamzaad, tl bakpoeder, vanillepeul en yoghurt

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Diner / lunch / voorgerecht uit Zuur:

Sichuan Heetzure Hotpot

Ingrediënten:
arachideolie, chiliolie, gedroogde chilipepers, gedroogde paddenstoelen, gember, kristalsuiker, lamsnek, lamsschouder, lente-uien, l runderbouillon, noodles, rijstazijn, rijstnoedels, steranijs en tofu

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Diner / voorgerecht uit Zuur:

Zure Haring

Ingrediënten:
azijn, dille, dunne crackers, gele biet, haring, jeneverbessen, korianderzaad, mierikswortel, rode ui, suiker, water, zout, zure room en zwarte peperkorrels

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Bijgerecht uit Zuur:

Basispickle

Ingrediënten:
azijn, cayennepeper, dille, groenten, koriander, kruiden, rozemarijn, specerijen, suiker, szechuanpeper, venkelgroen, venkelzaad, zout en zwarte peper

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Lunch / bijgerecht uit Zuur:

Gepicklede Friet

Ingrediënten:
g zout, kruimige aardappels, olie en zuurkool

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Recept uit Zuur:

Finse Zoetzure Twisters

Ingrediënten:
anijspoeder, appel, appelsap, donkere basterdsuiker, el suiker, gedroogde gist, gemalen karwijzaad, golden syrup, ml melk, nootmuskaat, olie, patentbloem, roggebloem, tl gemalen kruidnagel, tl zout en zachte boter

Keuken:
Fins
Soort:
brood en broodgerecht / vegetarisch
Toon alle 64 recepten in dit boek