Bas Robben - Zuur

Zuur

Een boek van Bas Robben

We hebben 64 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Zuur, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Nederlands

Over Zuur

Alles is dit boek is zuur: van ceviche en zuurkoolkroketjes met gin-mayonaise tot en met in karnemelk gemarineerde kip en yuzulimonade. Bas Robben laat zien dat zuur vaak precies is wat er mist in een gerecht, zonder dat je het zelf doorhebt. Groentesoep knapt enorm op van een kneepje citroensap. Maar ook stoofpotten, roomijs en Japanse ramen smaken net een beetje beter met een vleugje zuur.

Zuur is niet alleen qua smaak interessant, maar ook zeker als bereiding. Door middel van leuke achtergrondinformatie doe je kennis op die direct toepasbaar is op je dagelijkse koken. Wedden dat je nooit meer een marinade zonder zuur durft te maken? Dit boek geeft je zestig recepten, van Oer-Hollands tot Oost-Aziatisch, waarin zuur een hoofdrol speelt

boekrecensie

Kookboek van het jaar winnaar ‘Zuur’ van Bas Robben geïndexeerd.

Kookboek Zuur van Bas Robben won in 2016 de Gouden Garde Publieksprijs tijdens de kookboek van het jaar verkiezing in Breda. Het duurde vervolgens onterecht te lang voordat wij het aan onze index konden toevoegen, want het is een prachtig kookboek.
Lees meer…

Video’s


Aantekeningen bij dit boek

Terechte winnaar van de Gouden Garde. Zuur, fris, nieuw, verassend. Dit boek geeft me een zomers gevoel.

- ongeveer 2 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Zuur

Een greep uit de 64 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Bas Robben - Zuur

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Zuur:

Inktvis Met Sumak En Sushi Azijnpoeder

Ingrediënten:
anijspoeder, arachideolie, eiwitten, inktvisjes, peper, sumak, sushi-azijnpoeder, zoete-aardappelzetmeel en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Hoofdgerecht / avondmaal uit Zuur:

Ossenhaastataki Met Jeneverbeszout En Ponzu

Ingrediënten:
arachideolie, cress, geraspte gember, jeneverbessen, kombu, lente-uien, limoensap, ossenhaas, rijstazijn, sesamzaad, shiso, sojasaus, tl zout en yuzusap

Soort:
vlees
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Drinken uit Zuur:

Rode Rozemarijnshrub

Ingrediënten:
aardbeien, balsamicoazijn, rijstazijn, suiker en takjes rozemarijn

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Lunch / bijgerecht uit Zuur:

Gepicklede Friet

Ingrediënten:
g zout, kruimige aardappels, olie en zuurkool

Soort:
vegetarisch / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Lunch / voorgerecht uit Zuur:

Yuzu Shio Ramen

Ingrediënten:
arachideolie, eieren, gember, gerookt spek, kippenbouillon, kippenvleugels, kombu, lente-uien, lichte sojasaus, l water, melkpoeder, noodles, rode miso, sake, shiitakes, speklappen, wit sesamzaad, yuzusap en zout

Keuken:
Japans
Soort:
soep/bouillon / pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Hoofdgerecht / avondmaal uit Zuur:

Uitbundig Gemarineerde Satéspiesjes Met Pinda Tamarindesaus

Ingrediënten:
arachideolie, chilipeper, chilivlokken, citroengras, donkere sojasaus, gember, kaffir-limoenblaadjes, kardemompeulen, kokend water, kurkuma, lauwwarm water, limoenen, palmsuiker, pinda’s, pindasaus, rose, tamarinde, tenen knoflook, tl gemalen koriander, trassie en vissaus

Soort:
vlees
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Lunch / voorgerecht uit Zuur:

Kreeft Met Zoetzure Bonen En Karwijzaad

Ingrediënten:
aardappelzetmeel, baksoda, gemengde bonen, golden syrup, karwijzaad, maanzaad, mierikswortel, monniksbaard, natuurazijn, oosterscheldekreeften, zachte boter en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Lunch / hoofdgerecht / avondmaal uit Zuur:

Gestoomde Bao Met Zuurvlees

Ingrediënten:
arachideolie, baobloem, gedroogde gist, melk, suiker, zout en zuurvlees

Soort:
vlees
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Recept uit Zuur:

Sodabrood Met Pittenkorst

Ingrediënten:
amandelen, eieren, gesmolten boter, havermout, karnemelk, oolongthee, pistachenoten, pompoenpitten, tl baksoda, volkorenmeel, zonnebloempitten en zout

Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht
Een recept uit Bas Robben - Zuur

Lunch / voorgerecht uit Zuur:

Sichuan Heetzure Hotpot

Ingrediënten:
arachideolie, chiliolie, gedroogde chilipepers, gedroogde paddenstoelen, gember, kristalsuiker, lamsnek, lamsschouder, lente-uien, l runderbouillon, noodles, rijstazijn, rijstnoedels, steranijs en tofu

Keuken:
Aziatisch
Soort:
vlees / soep/bouillon
Toon alle 64 recepten in dit boek