Kookboek van het jaar winnaar 'Zuur' van Bas Robben geïndexeerd.

Kookboek Zuur van Bas Robben won in 2016 de Gouden Garde Publieksprijs tijdens de kookboek van het jaar verkiezing in Breda. Het duurde vervolgens onterecht te lang voordat wij het aan onze index konden toevoegen, want het is een prachtig kookboek.

Kookboek van het jaar winnaar 'Zuur' van Bas Robben geïndexeerd.

De eerste indruk die ik kreeg toen ik het boek doorbladerde was een gevoel van frisheid. Je weet dat het over zuur gaat, maar de associatie is fris, zoet en zomers. De kleurrijke opmaak met zogenaamde vlekken zuur dragen daar heel goed aan bij. En de prachtige, heldere fotografie doet daar nog eens een schepje bovenop.

Meer inhoudelijk valt me op dat, terwijl het een boek van 240 pagina’s betreft, het niet is volgestopt met zoveel mogelijk recepten.

Op zijn geheel eigen manier verteld Bas Robben over zijn motieven om het boek te schrijven. Zijn passie voor puur en eerlijk eten is direct voelbaar. Daarna volgt een uitgebreide beschrijving van de Zure Smaak, Koken Met Zuur, en de Zuurcultuur. En Voordat Je Met Koken Begint nog wat tips. En dan volgen de recepten.

64 zure recepten. Je bedenkt het gewoon niet zelf! Zure Pickles en Azijn natuurlijk. Maar ook zure Soepen, zure Zilte recepten (met vis dus), recepten met Vlees en Groenten en zelfs zure Zoete nagerechten. Je bedenkt het echt niet zelf. Als je de foto’s erbij ziet dan geloof je het, dan snap je het.
Bas Robben sluit af met lekker zure Cocktails en Mocktails waardoor in ieder geval mijn zomerse gevoel definitief wordt bevestigd.

Een heerlijk verfrissend en verassend kookboek!

Zuur door Bas Robben is uitgegeven door Uitgeverij Good Cook.
ISBN 9789461431561

Het boek is hier te koop. Leuk en lekker voor de komende zomer!