Heerlijk zoeken door foodblogs

Op HeerlijkZoeken kunnen jullie dus zoeken naar recepten in kookboeken. En dat zoeken werkt best vernuftig eigenlijk. De zoektermen die je gebruikt kunnen (delen van) de boektitel of -beschrijving, of auteursnaam zijn. En je kan ook heel slim zoeken naar ingrediënten, daar schreven we al eerder over.

Heerlijk zoeken door foodblogs

De zoekresultaten kan je verfijnen als er teveel recepten gevonden worden. Je kan verfijnen op nog meer ingrediënten, gang, keuken (bijvoorbeeld Italiaans of Japans), of type recept (bijvoorbeeld vegetarisch, crumble of ovengerecht).

Nooit meer één voor één je kookboeken doorbladeren naar dat mooie recept, maar gewoon even bij HeerlijkZoeken langs, en je vindt het in een oogwenk.

Foodblogs

Maar wat als je naast in die prachtige kookboekenverzameling ook regelmatig mooie recepten tegenkomt op een aantal van je favoriete foodblogs? Kan je eindelijk integraal zoeken door je kookboeken, moet je nog één voor één je favoriete foodblog langs…

Vanaf nu hoeft dat niet meer. Deze week hebben wij functionaliteit aan HeerlijkZoeken toegevoegd waarmee naast kookboeken, ook foodblogs op de boekenplank kunnen worden geplaatst. En natuurlijk zijn deze foodblogs dan ook doorzoekbaar. Met 1 zoekopdracht zoek je naar recepten in je kookboeken EN je favoriete foodblogs tegelijk!

Het werkt hetzelfde als bij boeken. Zoek de blog op door de te zoeken op titel of auteur. Let hierbij wel even op dat je het vinkje ‘Zoek alleen op je eigen boekenplank’ uitzet. Aan de rechterkant worden nu de boeken en foodblogs getoond die aan je zoekopdracht voldoen.

Als je klikt op ‘Toon boeken en blogs uitgebreider’ worden de boek- en foodblogresultaten prominenter en uitgebreider getoond. Als wij jou favoriete foodblog geïndexeerd hebben staat hij als het goed is tussen de zoekresultaten. Klik op de knop ‘Op boekenplank’ om de foodblog op jouw persoonlijke boekenplank te zetten.

Doe dit voor al je favoriete foodblogs. Daarna nemen wij ze mee in jouw persoonlijke zoektocht naar mooie recepten.

Wij zijn er druk mee bezig, maar hebben nog niet alle blogs geïndexeerd. Hier kan je zien hoe ver we er mee zijn. Heb je nog tips? Laat het ons weten, dan pakken we die meteen even mee.