Een fantastische receptenzoekmachine

Wat maakt een receptenzoekmachine een goede receptenzoekmachine? Waarschijnlijk dat als je bijvoorbeeld zoekt naar een recept met biefstuk, je ook daadwerkelijk alle beschikbare recepten met biefstuk vindt.

Maar wat maakt een receptenzoekmachine nu eigenlijk een fantastische receptenzoekmachine?

Een fantastische receptenzoekmachine

Wij denken dat een fantastische receptenzoekmachine vindt waar je naar op zoek bent en naar op zoek zou kunnen zijn.

Misschien ben je op zoek naar een recept met biefstuk. Dan zouden recepten met kogel- of haasbiefstuk natuurlijk ook prima van pas komen. En misschien ben je dan ook wel geïnteresseerd in recepten met ingrediënt rundvlees of heel algemeen vlees.

Of stel, je organiseert een diner en zoekt inspiratie voor het menu. Een hoofdgerecht met vlees. Je zoekt dan naar recepten met ingrediënt vlees. Dan wil je toch in eerste instantie alle recepten met vlees-ingrediënten vinden? Dus recepten met vlees, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees, kalfsvlees, biefstuk, kogelbiefstuk, lamsbout, stoofvlees, sucade, kalfslever, saucijs, enzovoort?

Dus dat je vindt wat je zoekt, of naar op zoek zou kunnen zijn. Dat je meer vindt dan je gehoopt had, dat je geïnspireerd raakt. En daarna kan je de zoekresultaten natuurlijk verfijnen met andere ingrediënten of allerlei categorieën.

Vandaag hebben wij ons zoekalgoritme verbeterd zodat we alle variaties van bovenstaande voorbeelden van zoekopdrachten kunnen realiseren. We hebben de eerste stappen gezet in de richting van een fantastische receptenzoekmachine. Iets wat overigens niet in een keer zo fantastisch werkt. Het duurt enkele weken, of misschien zelfs maanden voordat alles zo geweldig werkt. Maar als je goed oplet zal je zien dat elke dag een nieuw stapje is naar een fantastische receptenzoekmachine.

Probeer het maar eens uit en ervaar wat serendipiteit is.