Koch! Duitse keuken anno nu geindexeerd.

Duitsland ligt vlakbij, maar wat weten we nu eigenlijk van de eetcultuur van onze Duitse buren? Vaak denken we dan eerst aan worst, zuurkool en bier. Toch is de realiteit dat er in Duitsland zeer gevarieerd gekookt wordt met verse lokale seizoensproducten. Koch! Duitse keuken anno nu geeft ons een kijkje in de Duitse keuken en laat zien dat die zeer de moeite waard is.

Koch! Duitse keuken anno nu geindexeerd.

Onlangs indexeerden wij al het in 2016 bij Forte Culinair uitgegeven Koch! Vegetarisch van Liesbeth & Marijne Thomas. Het boek verraste me door de lekkere recepten en de directe fotografie ervan. Echt een boek waar je zin in koken, maar vooral in eten van krijgt.

Een paar dagen later had ik de voorganger uit 2014 in handen: Koch! Duitse keuken anno nu, uitgegeven in eigen beheer bij Uitgeverij Aagje Blok.

Eigenlijk geldt voor beide boeken hetzelfde. Je bladert er doorheen en ziet heel direct gefotografeerde gerechten en ingredienten waar je zin in krijgt. Je wilt gewoon gaan koken. Niet om in de keuken te staan, maar om de gerechten te proeven, zo snel mogelijk.

De recepten zijn eigenlijk heel herkenbaar. Op het eerste gezicht zouden het best Nederlandse gerechten kunnen zijn. Maar bij nadere bestudering ervan zijn ze toch net even anders dan we hier gewend zijn. Neem bijvoorbeeld de zalm met linzen en spinazie, of de zoete aardappeltaart.

Het boek heeft een klassieke gevarieerde indeling van Voorgerechten & Soepen, Hoofdgerechten met vlees, vis, wild of vegetarische ingredienten, en Desserts en sluit af met Gebak & Koekjes en Andere Lekkernijen. Met dit kookboek heb je even geen ander boek nodig voor een geslaagde (Duitse) avond.

Koch! Duitse keuken anno nu is hier te koop.
Koch! Vegetarisch is hier te koop.