Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch! vegetarisch

Koch! vegetarisch

de Duitse vegetarische keuken

Een boek van Marijne Thomas en Liesbeth Thomas

We hebben 46 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Koch! vegetarisch, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

De Duitse keuken is al een aantal jaren in opmars. En dat niet zonder reden: zo telt geen land buiten Frankrijk zo veel Michelinsterren als Duitsland, kun je nergens zo lekker en betaalbaar buitenshuis eten én heeft de gemiddelde Duitse bakkerij alles wat het hart begeert. Wat veel mensen echter niet weten, is dat de hedendaagse Duitse keuken ook uitstekend raad weet met vegetarisch lekkers.

Met het kookboek KOCH! De Duitse vegetarische keuken halen de zussen Marijne & Liesbeth Thomas culinair vegetarisch Duitsland naar Nederland. In ruim 40 recepten, voorzien van prachtige foto’s van Gerhard Witteveen, laten ze zien hoe veelzijdig maar vooral ook maakbaar de Duitse vegetarische keuken is. Klassiekers als Frankfurter Grüne Soße en Knödel, stevige winterkost, fris zomergroen en onweerstaanbaar zoets: de Duitse vegetarische keuken is lekker én veelzijdig. De recepten zijn aangepast aan de Nederlandse markt, zijn makkelijk te maken en betaalbaar, en zijn ook uitermate geschikt voor flexitariërs of mensen die nog niet zo thuis zijn in de vegetarische keuken.

Liesbeth & Marijne Thomas zijn twee zussen die als vormgever en tekstschrijver/redacteur sinds jaar en dag boeken en tijdschriften maken. Samen vormen ze een geolied team met een oog voor kookboeken en een neus voor lekkers. Met twee benen op Nederlandse bodem en twee op Duitse Moezelgrond. KOCH! De Duitse vegetarische keuken is hun tweede kookboek over de Duitse keuken; eerder verscheen van hun hand KOCH! Duitse keuken anno nu.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Koch! vegetarisch

Een greep uit de 46 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch! vegetarisch

Lunch / buffet / bijgerecht / voorgerecht uit Koch! vegetarisch:

Salade van pompoen & rode ui

Ingrediënten:
avocado, balsamico, komijn, mosterd, nootmuskaat, olijfolie + extra, peper, pompoenpitten, rode uien, tl honing en zout

Keuken:
Duits
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch! vegetarisch

Drinken uit Koch! vegetarisch:

Witte glühwein

Ingrediënten:
honing, kaneelstokjes, sinaasappels, vanillestokje en witte wijn

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / drank (alcoholisch)
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch! vegetarisch

Drinken uit Koch! vegetarisch:

Kruidige chocolademelk

Ingrediënten:
anijspoeder, chocolade, gemalen kardemom, gemalen kruidnagel, gemalen piment, kaneelpoeder, ml melk, nootmuskaat en suiker

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch! vegetarisch

Bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Koch! vegetarisch:

Wortel−kummelpuree

Ingrediënten:
honing, komijnpoeder, korianderpoeder, kummelzaad, limoensap, olijfolie, peper, wortels en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch! vegetarisch

Lunch / voorgerecht / avondmaal uit Koch! vegetarisch:

Gort−cantharellenrisotto

Ingrediënten:
boter, cantharellen, droge witte wijn, groentebouillon, olijfolie, parelgort, rode chilipeper, rode uien, verse tijmblaadjes en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / risotto
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch! vegetarisch

Snack of tussendoortje / voorgerecht uit Koch! vegetarisch:

Flammkuchen met radijs & rucola

Ingrediënten:
bronwater, nootmuskaat, peper, radijsjes, rode ui, rucola, sesamzaad, volle franse kwark, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch! vegetarisch

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Koch! vegetarisch:

Eierstich

Ingrediënten:
boter, eieren, ml melk, nootmuskaat, peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / ei/omelet/frittata
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch! vegetarisch

Bijgerecht uit Koch! vegetarisch:

Bramencompote

Ingrediënten:
bramen, kaneel, onbespoten citroen, steranijs en vanillesuiker

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch! vegetarisch

Snack of tussendoortje / voorgerecht uit Koch! vegetarisch:

Linzen−courgetteballetjes

Ingrediënten:
banaansjalot, beetje olijfolie, bloem, courgette, geraspte parmezaanse kaas, limoen, panko, peterselie, ricotta, rode chilipeper, rode linzen en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch! vegetarisch

Buffet / lunch / voorgerecht / avondmaal uit Koch! vegetarisch:

Pompoen−aardappelsoep

Ingrediënten:
aardappelen, appelsap, blaadjes verse munt, griekse yoghurt, groentebouillon, kerriepoeder, komijn, kurkuma, peper, pompoen, rode ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch! vegetarisch

Buffet / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Koch! vegetarisch:

Rettichcarpaccio met walnoten

Ingrediënten:
appelazijn, appelsap, appelstroop, citroenmelisse, el suiker, gepelde walnoten, groene appel, komkommer, olijfolie, peper, rettich, rietsuiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch! vegetarisch

Bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht uit Koch! vegetarisch:

Obatzda

Ingrediënten:
bieslook, camembert, el zachte boter, kummel, licht bier, paprikapoeder, peper, ui en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch! vegetarisch

Snack of tussendoortje / nagerecht uit Koch! vegetarisch:

Suikeramandelen

Ingrediënten:
amandelen, kaneel, suiker, water en zonnebloemolie

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch! vegetarisch

Lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Koch! vegetarisch:

Venkel & uien in witte wijn

Ingrediënten:
bosuitjes, citroen, jeneverbessen, olijfolie, peperkorrels, rode uien, suiker, takjes rozemarijn, takjes tijm, venkelknol, witte uien en zout

Keuken:
Duits
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch! vegetarisch

Lunch / voorgerecht uit Koch! vegetarisch:

Kastanjesoep met saliemuisjes

Ingrediënten:
bouillon, citroensap, droge witte wijn, g bloem, g boter, nootmuskaat, peper, poedersuiker, prei, salieblaadjes, sjalotje, slagroom, tamme kastanjes, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon
Toon alle 46 recepten in dit boek