Zalm met linzen en spinazie

Een recept van .

Je vindt dit recept op pagina 44 in Koch! .

Keuken:
Duits
Gang:
avondmaal / hoofdgerecht
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren

Ingrediënten

Bestel op ah.nl

Bereidingswijze

voor 2 eters

2 zalmfilets
2 tl olijfolie
1 el gladde peterselie, kleingesneden
200 g wilde spinazie
1 blikje linzen (400 g)
1 sjalotje
2 teentjes knoflook
2 el gezouten boter
3 el crème fraîche
peper, zout

  1. Spoel de zalmfilets schoon en dep ze droog. Meng in een kommetje de olijfolie met de peterselie en wat peper en zout. Bestrijk met een kwastje de beide zalmfilets met deze kruidenolie en laat ca. 15 min. intrekken.
  2. Was de spinazie grondig en laat uitlekken. Laat ook de linzen uitlekken. Pel en snipper het sjalotje en de knoflookteentjes. Verwarm 1 el gezouten boter en fruit daarin het sjalotje en de helft van de knoflook. Doe de uitgelekte linzen erbij en verwarm al roerend. Voeg de crème fraîche toe en zet het vuur laag.
  3. Verwarm een grillpan tot hij goed heet is en leg de zalm erin. Gril ca. 3 min. aan elke kant. Verwarm ondertussen in een ruime wok de resterende boter en knoflook en roerbak daarin kort de spinazie; breng op smaak.
  4. Breng de linzen op smaak met zout en peper. Schep op elk bord een hoopje van de linzen, leg de zalm erop en serveer met de spinazie.

Aantekeningen bij dit recept

Heel lekker! Ik heb gewone ui gebruikt in plaats van sjalot, en gedroogde bruine linzen. Die laatste heb ik eerst 2 uurtjes geweld in koud water en daarna nog geen half uur gekookt. De spinazie heb ik nog wat verder op smaak gebracht met krokant gebakken katenspek.

- ongeveer 7 jaar geleden door geplaatst .

Misschien vind je dit (ook) lekker?