Olijfolie

Olijfolie wordt beschouwd als plantaardige olie.

Olijfolie is een plantaardige olie die door persing uit olijven, de vruchten van de olijfboom, wordt gewonnen. De mensheid is al lang met olijfolie bekend, de oudste gegevens tonen aan dat deze olie al 4000 jaar voor Chr. gebruikt werd. Rond 1200 voor het begin van de jaartelling brachten de Feniciërs de olijfboom naar Italië.

Olijfolie bij Albert Heijn

Albert Heijn heeft een mooie verzameling olijfolie voor verschillende toepassingen zoals mildere olie voor bakken of frituren tot meer uitgesproken extra vierge olijfolie voor dressings en direct gebruik.

Hieronder vind je een greep uit recepten uit kookboeken en foodblogs met olijfolie…

Probeer eens OLV Biologische olijfolie (via ah.nl).

Zoek naar olijfolie in jouw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met olijfolie in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste olijfolie recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient olijfolie:

Een recept uit Tessa Kiros - Ciao Bella

Snack of tussendoortje uit Ciao Bella:

Gebakken mozzarellasandwiches

Ingrediënten:
ansjovis, ansjovispasta, bloem, boter, broodkruimels, ei, ham, melk, mozzarella, nootmuskaat, olijfolie en witbrood

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Jamie Oliver - The naked chef

Recept uit The naked chef:

Ciabatta

Ingrediënten:
basis brooddeeg en olijfolie

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Samuel Clark en Samantha Clark - Morito

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Morito:

Krokante kappertjes

Ingrediënten:
kappertjes in pekel en olijfolie

Keuken:
Mediterraans
Soort:
vegetarisch