Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Home made zomer

Een boek van Yvette van Boven en Oof Verschuren

We hebben 131 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Home made zomer, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Na het comfort food van Home Made Winter is het nu tijd voor Home Made Zomer: een boek vol zonovergoten recepten. Yvette liet zich voor de recepten in dit boek inspireren door haar leven in Amsterdam en Parijs, maar vooral ook door de zomers die zij samen met haar man Oof doorbrengt in de Provence, in een boomgaard bij een grote familie vlak bij Avignon.

De zomer heeft zo veel verse groente en fruit vol smaak te bieden, dat u bijna niet hóéft te koken. Yvette weet uit ervaring dat u met dat mooie weer helemaal niet zoveel zin hebt om lang in de keuken te staan. Daarom vindt u in dit boek vooral recepten die niet al te veel tijd kosten of waar u geen omkijken naar hebt. Met ideeën voor lange avonden naast de barbecue met vrienden, bijzondere salades voor erbij, koude soepen voor als het echt heet is en feestelijke zomerdrankjes. Uiteraard met de van Yvette bekende tekeningen, foolproof receptuur, stap-voor-stapuitleg en de prachtige foto’s van Oof.

Net als bij Home Made en Home Made Winter verzorgde Yvette alles aan dit uiterst persoonlijke kookboek zelf: ze deed de vormgeving, maakte de illustraties en bereidde alle gerechten voor de fotografie. De foto’s werden gemaakt door haar man, fotograaf Oof Verschuren.

Yvette van Boven (Ierland, 1968) woont afwisselend in Amsterdam en Parijs. Haar succesvolle Home Made werd met prijzen overladen en verscheen al in Engelse, Duitse en Franse vertaling. Yvette is freelance foodstylist en receptuurschrijver en heeft samen met haar neef een table d’hôte en cateringbedrijf in Amsterdam. Daarnaast illustreert ze voor boeken en bladen in binnen- en buitenland.

‘Er bestaan zielloze kookboeken. Ook bestaan er kookboeken met een persoonlijke noot. En er is Home Made Winter, waarbij de bezieling uit alle boekporiën gutst. Een pracht van een kookboek, waarbij het net is of Yvette naast je op de bank zelf de verhaaltjes erbij vertelt.’
vegatopia.nl

‘Had I not been married to an already amazing and talented woman I just may have proposed to Yvette van Boven. I have fallen in love with her through her amazing new book. To call it a cookbook would be like referring to The Godfather as a “movie”.’
Dean Shermet, NYC over Home Made

‘Yvette is like a modern Martha Stewart, minus the affected tone and jail time.’
Outblush over Home Made


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Home made zomer

Een greep uit de 131 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / lunch / voorgerecht uit Home made zomer:

Ceviche van Sint-Jakobsschelpen

Ingrediënten:
bleekselderij, boerenbrood, bosui, limoenen, olijfolie, sint-jakobsschelpen, tomaten, verse koriander, versgemalen zwarte peper en zout

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken / aperitief / cocktails uit Home made zomer:

Cava sangria

Ingrediënten:
aardbei, brandy, cava, druiven, frambozen, grapefruitsap, kaneelstokje, perzik, sinaasappel, sinaasappelsap en verse munt

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Home made zomer:

Boterige maïsrisotto

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, dragon, droge witte vermout, korianderzaad, laurier, maïskolven, parmezaanse kaas, peterselie, platte peterselie, prei, risottorijst, sjalot en tijm

Soort:
risotto / maïsgerecht
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Bij de koffie uit Home made zomer:

Rabarberpie met amandelspijs

Ingrediënten:
amandelspijs, bakpoeder, bloem, boter, ei, hazelnoten, kaneel, lichte basterdsuiker, melk, nootmuskaat, rabarber, sinaasappel, suiker, taart, vanillestokje en zout

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Ontbijt uit Home made zomer:

Strawberry shortcake

Ingrediënten:
aardbei, bakpoeder, bloem, boter, ei, olie, sinaasappel, slagroom, suiker, vanille-extract en zout

Soort:
gebak
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Brunch uit Home made zomer:

Rucolacake met pijnboompitten

Ingrediënten:
brandnetel, ei, olijfolie, peper, peterselie, pijnboompitten, rucola, spinazie, zelfrijzend bakmeel, zout en zure room

Soort:
hartige taart / mosterd
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / hoofdgerecht uit Home made zomer:

Inktvisjes à la horas

Ingrediënten:
boter, chilipeper, citroen, inktvisjes, olijfolie, peterselie, versgemalen zwarte peper en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / nagerecht uit Home made zomer:

Summer pudding

Ingrediënten:
aardbeien, bramen, citroen, frambozen, rode bessen, witbrood en witte basterdsuiker

Toon alle 131 recepten in dit boek