Recept uit Home made:
Yvette van Boven
We hebben 39 boeken van Yvette van Boven waarvan 6 boeken mét recepten.
Welkom op heerlijkzoeken.
Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yvette van Boven? Registreren is gratis!
Over Yvette van Boven
Yvette van Boven kwam op haar tiende met haar ouders naar Nederland en studeerde interieurarchitectuur aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Daarna begon ze met haar zus Sophie een ontwerpbureau. In 2006 startte ze met haar neef Joris in Amsterdam het restaurant Aan de Amstel. Toen ze thuis zat vanwege een operatie schreef ze haar eerste kookboek dat in 2010 verscheen onder de titel Home Made. De foto’s werden gemaakt door haar man Oof Verschuren. Het kookboek was een bestseller en werd uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar. Daarna verschenen nog een aantal boeken: Home Made Winter (2011), Home Made Zomer (2013) en Home Baked (2014). Met haar werk bij het restaurant is ze gestopt.
Bij de VPRO presenteerde Van Boven het programma Koken met Van Boven. Vanaf augustus 2015 was er een eerste serie van 10 afleveringen te zien. In 2016 krijgt het programma een vervolg. Naast haar activiteiten bij de televisie verschijnt wekelijks een column in de Libelle en de Volkskrant.
Boeken van Yvette van Boven
Recepten van Yvette van Boven
Doorzoek de recepten
Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!
Ontbijt / basisrecept uit Home made zomer:
Meloenjam met dragon
- Ingrediënten:
- citroen, dragon, geleisuiker, meloen en sinaasappel
Brunch / lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home made:
Crostini
- Ingrediënten:
- knoflook, olijfolie, oregano, paprikapoeder, peper, rozemarijn, stokbrood en tijm
- Soort:
- brood/sandwiches/crostini/bruschetta / vegetarisch
Diner / voorgerecht uit Home made zomer:
Gemberlimoendip voor bij oesters
- Ingrediënten:
- gember, honing, knoflook, limoensap, sjalot, versgemalen zwarte peper en zout
- Soort:
- saus/dressing/jus
Drank (alcoholisch) / dranken / drinken / cocktails uit Home made zomer:
Elderblossom collins
- Ingrediënten:
- droge vermout, gin, ijsblokjes, komkommer, spuitwater en vlierbloesemsiroop
Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Home made:
Nutty wintercookies
- Ingrediënten:
- bakpoeder, bloem, boter, ei, havermoutvlokken, kaneel, lichte basterdsuiker, pindakaas, rozijnen, vanillesuiker, walnoten en zout
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Drinken uit Home Made winter:
Appelcider
- Ingrediënten:
- appels, gember, kaneelstokje en suiker
- Soort:
- drank (alcoholisch) / vegetarisch
Drank (alcoholisch) / dranken / drinken / cocktails uit Home made zomer:
Pimm's
- Ingrediënten:
- citroen, ginger ale, ijsblokjes, komkommer, pimms no1, spa groen en verse munt
Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Home made:
Amandelbonbons
- Ingrediënten:
- amandelen, blanke amandelen, boter, likeur, mascarpone, melkchocolade, poedersuiker en pure chocolade
- Soort:
- vegetarisch
Lunch / avondmaal uit Home Made winter:
Port salut fondue met zoute tijmkoekjes
- Ingrediënten:
- bloem, boter, crème fraîche, emmentaler, port salut, tijm, witte port en zout
- Soort:
- vegetarisch
Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Home made:
Papardelle met gekruide ragù van lam en kappers
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, extra vierge olijfolie, kappertjes, kippenbouillon, komijn, korianderzaadjes, lamsbout, papardelle, parmezaanse kaas, peper, rode ui, rode wijn, rozemarijn, tijm, tomaat, tomatenpuree, venkelzaad, wortel en zout
- Soort:
- vlees / pasta/noodles
Lunch / bijgerecht uit Lekkere recepten van het land:
Bietenfalafel
- Ingrediënten:
- bloem, citroensap, extra vierge-olijfolie, griekse yoghurt, kikkererwten, knoflook, komijnpoeder, koriander, korianderpoeder, peterselie, pitabroodje, plantaardige olie, rode biet, sjalot, slablaadjes, tahin, tomaat, ui, versgemalen zwarte peper en wortel
Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Home Made winter:
Quinoa-appelcake
- Ingrediënten:
- appel, boter, bruine suiker, gemberpoeder, kaneel, nootmuskaat, quinoa, rozijnen, taart en zelfrijzend bakmeel
- Soort:
- vegetarisch
Diner / hoofdgerecht uit Uit de oven van Van Boven:
Lenteporchetta
- Ingrediënten:
- buikspek, citroenrasp, dragon, grof zeezout, hazelnoten, knoflook, olijfolie, bladpeterselie, sinaasappelrasp en zwarte peper
- Soort:
- vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Diner / lunch / hoofdgerecht uit Home made:
Lamskoteletten in een korstje van citroen, munt en pistachenoten met muntsaus
- Ingrediënten:
- boter, citroen, honing, kappertjes, knoflook, lamskoteletten, munt, olijfolie, pistachenoten, sjalot en witte wijnazijn
- Soort:
- vlees / barbecue/grill
Recept uit Home made zomer:
Groene-aspergerisotto met zeekraal
- Ingrediënten:
- boter, groene asperges, groene pepers, groentebouillon, parmezaanse kaas, peper, risottorijst, saffraan, sjalot, witte wijn, zeekraal en zout
- Soort:
- risotto
Recept uit Home made:
Pikante borrelnootjes
Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Home Made winter:
Ricotta cheesecake met citroensiroop
- Ingrediënten:
- bloem, boter, bruine suiker, citroen, ei, fijne suiker, koekjes, mascarpone, ricotta, vanille, witte basterdsuiker en zout
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Diner / hoofdgerecht uit Lekkere recepten van het land:
Gegrilde geitenkaaspolenta
- Ingrediënten:
- chavroux, polenta, roomboter, water, zout en zwarte peper
Diner / nagerecht uit Home made:
Semifreddo van saffraan met compote van citrusfruit
- Ingrediënten:
- citroensap, ei, grapefruit, likeur, saffraan, slagroom, suiker, suiker, vanillestokje en water
- Soort:
- vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta