Yvette van Boven

Yvette van Boven

We hebben 32 boeken van Yvette van Boven waarvan 6 boeken mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yvette van Boven? Registreren is gratis!

Over Yvette van Boven

Yvette van Boven kwam op haar tiende met haar ouders naar Nederland en studeerde interieurarchitectuur aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Daarna begon ze met haar zus Sophie een ontwerpbureau. In 2006 startte ze met haar neef Joris in Amsterdam het restaurant Aan de Amstel. Toen ze thuis zat vanwege een operatie schreef ze haar eerste kookboek dat in 2010 verscheen onder de titel Home Made. De foto’s werden gemaakt door haar man Oof Verschuren. Het kookboek was een bestseller en werd uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar. Daarna verschenen nog een aantal boeken: Home Made Winter (2011), Home Made Zomer (2013) en Home Baked (2014). Met haar werk bij het restaurant is ze gestopt.

Bij de VPRO presenteerde Van Boven het programma Koken met Van Boven. Vanaf augustus 2015 was er een eerste serie van 10 afleveringen te zien. In 2016 krijgt het programma een vervolg. Naast haar activiteiten bij de televisie verschijnt wekelijks een column in de Libelle en de Volkskrant.

Boeken van Yvette van Boven

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Yvette van Boven

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / lunch / voorgerecht uit Home made:

Romige knolselderij & saffraansoep

Ingrediënten:
creme fraiche, kippenbouillon, knolselderij, notenolie, olijfolie, saffraan, ui en witte wijn

Soort:
vegetarisch / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Brunch / diner / lunch / voorgerecht uit Home made:

Snelle bouillabaisse

Ingrediënten:
dorade, garnalen, harissa, knoflook, mayonaise, mosselen, mul, olijfolie, pernod, rode poon, saffraan, stokbrood, tomatenpuree, ui, venkel, venusschelpen, visbouillon en witvis

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Recept uit Home made:

Pompoenbroodjes

Ingrediënten:
bloem, boter, chilipoeder, gist, melk, nootmuskaat, oude kaas, paprikapoeder, pompoen, pompoenpitten en zout

Soort:
vegetarisch / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Lunch / bijgerecht uit Home made:

Gratin van topinamboer

Ingrediënten:
boter, creme fraiche, gruyere, peper, slagroom, topinamboer en zout

Soort:
vegetarisch / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / crumble/gratin
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Recept uit Home Made winter:

Chocoldeboter

Ingrediënten:
boter, cacao, poedersuiker, vanillepeul en zout

Soort:
vegetarisch / eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Home made:

Kaneelstokjes

Ingrediënten:
boter, fijne tafelsuiker, gemberpoeder, kaneel, pure chocolade en slagroom

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven - Uit de oven van Van Boven

Diner / nagerecht uit Uit de oven van Van Boven:

Sticky toffee-koffiepuddig

Ingrediënten:
bakpoeder, boter, cognac, dadels, donkere rum, ei, espressopoeder, lichte basterdsuiker, slagroom, zelfrijzend bakmeel en zout

Soort:
vegetarisch / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / zoet / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Drinken / cocktails uit Home made:

Bloody Mary

Ingrediënten:
bleekselderij, citroensap, tabasco, tomatensap, wodka en worcestershiresaus

Soort:
vegetarisch / drank (alcoholisch)
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Home made:

Walnootgnocchi

Ingrediënten:
aardappel, boter, ei, olijfolie, peper, typo 00 bloem, walnootolie, walnoten en zout

Soort:
vegetarisch / pasta/noodles
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Brunch / lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home made:

Klein kastanjesoepje

Ingrediënten:
hazelnootolie, kastanjechampignons, kastanjes, kippenbouillon, olijfolie, peper, slagroom, witte vermout en zout

Soort:
vegetarisch / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Basisrecept uit Home made:

Kalfsbouillon

Ingrediënten:
bleekselderij, foelie, kalfsbotten, kalfsschenkel, kervel, knoflook, korianderzaad, laurier, olijfolie, peen, peterselie, prei, tijm, ui en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees / soep/bouillon
Een recept uit Yvette van Boven - Uit de oven van Van Boven

Diner / lunch / hoofdgerecht / avondmaal uit Uit de oven van Van Boven:

rocamadourfonduetjes

Ingrediënten:
avocado, citroensap, dragon, kerstomaatjes, olie, olijfolie, pastis, peper, rocamadourkaasjes, rood uitje, scherpe mosterd, stokbrood, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / kaas
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Lekkere recepten van het land

Lunch / bijgerecht / lunchgerecht uit Lekkere recepten van het land:

Groentetaart uit mijn moestuin

Ingrediënten:
courgette, diepvriesbladerdeeg, doperwten, ei, hazelnootolie, honing, olijfolie, scherpe mosterd, snijbiet, tuinbonen, wilde spinazie, wittewijnazijn, zachte geitenkaas en zwarte peper

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Recept uit Home made:

Pompoenpickles

Ingrediënten:
foelie, kaneelstokje, kardemompeul, kruidnagel, pompoen, rode peper, suiker, water en witte wijnazijn

Soort:
vegetarisch / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Home made:

Spareribs

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, gember, kikkoman sojasaus, knoflook, limoen, olie, peper, spareribs en tijm

Soort:
vlees / roken / barbecue/grill
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Avondmaal uit Home Made winter:

Corned beef

Ingrediënten:
aardappel, bruine suiker, jeneverbes, knoflook, knolselderij, laurier, mosterdzaad, pastinaak, peperkorrels, rodewijnazijn, runderborststuk, sjalot, venkel, wortel en zilveruitjes

Soort:
stoofgerecht / vlees
Alle recepten van Yvette van Boven