Yvette van Boven

Yvette van Boven

We hebben 29 boeken van Yvette van Boven waarvan 5 boeken mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yvette van Boven? Registreren is gratis!

Over Yvette van Boven

Yvette van Boven kwam op haar tiende met haar ouders naar Nederland en studeerde interieurarchitectuur aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Daarna begon ze met haar zus Sophie een ontwerpbureau. In 2006 startte ze met haar neef Joris in Amsterdam het restaurant Aan de Amstel. Toen ze thuis zat vanwege een operatie schreef ze haar eerste kookboek dat in 2010 verscheen onder de titel Home Made. De foto’s werden gemaakt door haar man Oof Verschuren. Het kookboek was een bestseller en werd uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar. Daarna verschenen nog een aantal boeken: Home Made Winter (2011), Home Made Zomer (2013) en Home Baked (2014). Met haar werk bij het restaurant is ze gestopt.

Bij de VPRO presenteerde Van Boven het programma Koken met Van Boven. Vanaf augustus 2015 was er een eerste serie van 10 afleveringen te zien. In 2016 krijgt het programma een vervolg. Naast haar activiteiten bij de televisie verschijnt wekelijks een column in de Libelle en de Volkskrant.

Boeken van Yvette van Boven

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Yvette van Boven

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home made:

sballen met sesam & koriandersalsa

Ingrediënten:
ei, honing, kaneel, ketjap, knoflook, komijnpoeder, koriander, lamsgehakt, mosterd, olie, olijfolie, paprikapoeder, rode ui, sesamzaad en witte wijnazijn

Soort:
vlees
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Recept uit Home made:

Verse kruiden marinade

Ingrediënten:
balsamicoazijn, knoflook, olijfolie, peperkorrels, sjalot, tuinkruiden en zout

Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus / kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Snack of tussendoortje / nagerecht uit Home made:

Lapsangtruffels

Ingrediënten:
boter, creme fraiche, hagelslag, lapsang souchon, pure chocolade en slagroom

Soort:
vegetarisch / gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home made:

Pikante borrelnootjes

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, cashewnoten, chilipoeder, macadamianoten, paranoten, pepita's, reuzenpinda's, rozemarijn, tijm en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Recept uit Home made:

Kaas

Ingrediënten:
citroensap, karnemelk, melk en zout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Drinken / aperitief uit Home made:

Cassis & vermoutcocktail

Ingrediënten:
citroen, creme de cassis, spuitwater en witte vermout

Soort:
vegetarisch / drank (alcoholisch)
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Lunch / voorgerecht uit Home made:

Zoete bataatsoep met 'buttered cashews'

Ingrediënten:
boter, cashewnoten, cayennepeper, creme fraiche, kalfsbouillon, kikkererwten, knoflook, laurier, oregano, prei, roomboter, ui, witte wijn, zeezout en zoete aardappel

Soort:
vlees / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Hoofdgerecht uit Home Made winter:

Porchetta

Ingrediënten:
buikspek, grof zeezout, knoflook, olijfolie, pijnboompitjes, rozemarijn, salie, tijm, venkelzaad en zwarte peper

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Nagerecht uit Home Made winter:

Salty sticky toffee puddings

Ingrediënten:
boter, cognac, crème fraîche, dadels, donkere rum, ei, lichte basterdsuiker, slagroom, vanille-ijs, zelfrijzend bakmeel en zout

Soort:
vegetarisch / gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Ontbijt / snack of tussendoortje uit Home made:

Morningsmoothie

Ingrediënten:
aardbeien, banaan, citroensap, melk en vanillesuiker

Soort:
vegetarisch / smoothie/milkshake
Een recept uit Yvette van Boven - Uit de oven van Van Boven

Lunch / hoofdgerecht / avondmaal uit Uit de oven van Van Boven:

rocamadourfonduetjes

Ingrediënten:
avocado, citroensap, dragon, kerstomaatjes, olie, olijfolie, pastis, peper, rocamadourkaasjes, rood uitje, scherpe mosterd, stokbrood, zout en zwarte peper

Soort:
vegetarisch / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / kaas
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Snack of tussendoortje / nagerecht uit Home made:

Chocoladekaakjes

Ingrediënten:
bloem, boter, cacaopoeder, pure chocolade en suiker

Soort:
vegetarisch / gebak/koek/taart/pudding
Alle recepten van Yvette van Boven