Yvette van Boven

Yvette van Boven

We hebben 28 boeken van Yvette van Boven waarvan 4 boeken mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yvette van Boven? Registreren is gratis!

Over Yvette van Boven

Yvette van Boven kwam op haar tiende met haar ouders naar Nederland en studeerde interieurarchitectuur aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Daarna begon ze met haar zus Sophie een ontwerpbureau. In 2006 startte ze met haar neef Joris in Amsterdam het restaurant Aan de Amstel. Toen ze thuis zat vanwege een operatie schreef ze haar eerste kookboek dat in 2010 verscheen onder de titel Home Made. De foto's werden gemaakt door haar man Oof Verschuren. Het kookboek was een bestseller en werd uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar. Daarna verschenen nog een aantal boeken: Home Made Winter (2011), Home Made Zomer (2013) en Home Baked (2014). Met haar werk bij het restaurant is ze gestopt.

Bij de VPRO presenteerde Van Boven het programma Koken met Van Boven. Vanaf augustus 2015 was er een eerste serie van 10 afleveringen te zien. In 2016 krijgt het programma een vervolg. Naast haar activiteiten bij de televisie verschijnt wekelijks een column in de Libelle en de Volkskrant.

Boeken van Yvette van Boven

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Yvette van Boven

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Drinken / aperitief uit Home made:

Notenwijn (boerenport)

Ingrediënten:
cognac, rauwe walnoten, rode wijn en suiker

Soort:
vegetarisch / drank (alcoholisch)
Een recept uit Yvette van Boven - Uit de oven van Van Boven

Recept uit Uit de oven van Van Boven:

Gembergaletten

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, bruine suiker, ei, gember, gemberpoeder, kaneel, keukenstroop, piment en zout

Soort:
vegetarisch / gebak/koek/taart/pudding / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / zoet
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Recept uit Home made:

Appelstroopjam

Ingrediënten:
bruinebasterdsuiker en friszure appel

Soort:
vegetarisch / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home Made winter:

Ossenworst

Ingrediënten:
citroensap, colorozozout, doorregen runderlappen, magere runderlappen, nitrietzout, nootmuskaat en witte peper

Soort:
vlees
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Lunch / bijgerecht uit Home made:

Salade van gegrilde venkel

Ingrediënten:
citroen, dille, olijfolie, peper, pistachenootjes, sla, venkel, waterkers, zachte geitenkaas en zout

Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Snack of tussendoortje / nagerecht uit Home made:

Gevulde dadels

Ingrediënten:
marsepein, medjool dadels, oranjebloesemwater, pistachenootjes en poedersuiker

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Bijgerecht / voorgerecht uit Home made:

Brandade van gerookte forel

Ingrediënten:
aardappel, citroensap, creme fraiche, gerookte forel, kervel, mierikswortel, peper en zout

Soort:
stamppot / vis/schaaldieren/schelpdieren / roken
Een recept uit Yvette van Boven - Uit de oven van Van Boven

Snack of tussendoortje / nagerecht / bij de koffie uit Uit de oven van Van Boven:

Rabarber-amandelplaatcake

Ingrediënten:
amandelmeel, boter, ei, gemberpoeder, kristalsuiker, rabarber, vanille-extract, witte basterdsuiker, yoghurt, zeezout en zelfrijzend bakmeel

Soort:
vegetarisch / gebak/koek/taart/pudding / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / zoet
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home made:

Terrine van rund en peterselie

Ingrediënten:
biefstuk, cognac, hamlappen, knoflook, laurier, olijfolie, peper, peterselie, piment, sjalot, tijm, zoete witte wijn en zout

Soort:
vlees / pate/terrine
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Recept uit Home Made winter:

Chocolade yoghurt

Ingrediënten:
cacao, poedersuiker, vanille-extract, volle melk en yoghurt

Soort:
vegetarisch / eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Drinken / aperitief uit Home made:

Cassis & vermoutcocktail

Ingrediënten:
citroen, creme de cassis, spuitwater en witte vermout

Soort:
vegetarisch / drank (alcoholisch)
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Brunch / lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home made:

Haringsalade

Ingrediënten:
appel, augurk, biet, haring, mayonaise, mosterdzaad, ride ui, witte peper, wodka en zure room

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Bijgerecht uit Home Made winter:

Boter

Ingrediënten:
slagroom

Soort:
vegetarisch / eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Ontbijt / brunch uit Home Made winter:

Mijn 'devonshire' cream

Ingrediënten:
citroenrasp, limoenrasp, mascarpone, slagroom, vanille en witte basterdsuiker

Soort:
vegetarisch / eieren, kaas en zuivel
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Nagerecht / drinken uit Home made:

Irish fudge

Ingrediënten:
boter, slagroom, suiker, vanillesuiker en whisky

Soort:
vegetarisch / drank (alcoholisch)
Alle recepten van Yvette van Boven