Yvette van Boven

Yvette van Boven

We hebben 39 boeken van Yvette van Boven waarvan 6 boeken mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yvette van Boven? Registreren is gratis!

Over Yvette van Boven

Yvette van Boven kwam op haar tiende met haar ouders naar Nederland en studeerde interieurarchitectuur aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Daarna begon ze met haar zus Sophie een ontwerpbureau. In 2006 startte ze met haar neef Joris in Amsterdam het restaurant Aan de Amstel. Toen ze thuis zat vanwege een operatie schreef ze haar eerste kookboek dat in 2010 verscheen onder de titel Home Made. De foto’s werden gemaakt door haar man Oof Verschuren. Het kookboek was een bestseller en werd uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar. Daarna verschenen nog een aantal boeken: Home Made Winter (2011), Home Made Zomer (2013) en Home Baked (2014). Met haar werk bij het restaurant is ze gestopt.

Bij de VPRO presenteerde Van Boven het programma Koken met Van Boven. Vanaf augustus 2015 was er een eerste serie van 10 afleveringen te zien. In 2016 krijgt het programma een vervolg. Naast haar activiteiten bij de televisie verschijnt wekelijks een column in de Libelle en de Volkskrant.

Boeken van Yvette van Boven

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Yvette van Boven

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Yvette van Boven - Uit de oven van Van Boven

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht / bij de koffie uit Uit de oven van Van Boven:

Rabarber-amandelplaatcake

Ingrediënten:
amandelmeel, boter, ei, gemberpoeder, kristalsuiker, rabarber, vanille-extract, witte basterdsuiker, yoghurt, zeezout en zelfrijzend bakmeel

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / zoet / gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Brunch / lunch / bijgerecht uit Home made:

'Pizza bianco' van platbrood

Ingrediënten:
bloem, paddestoel, gist, kikkererwten, knoflook, olijfolie, peper, salie, taleggio, tijm, truffelolie, water en zout

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Drinken uit Home made:

Laurierlikeur

Ingrediënten:
citroenrasp, kaneelstokje, laurier, suiker, water en wodka

Soort:
drank (alcoholisch) / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Dranken / drinken uit Home made zomer:

Rode icetea

Ingrediënten:
aardbeien, cranberrysap, earlgreythee, honing en rode grapefruit

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Diner / nagerecht uit Home Made winter:

Clafoutis, het basisrecept

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, kersen, melk, poedersuiker, suiker, vanillestokje, vanillesuiker en zout

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven - Uit de oven van Van Boven

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Uit de oven van Van Boven:

Flammkuchen

Ingrediënten:
bloem, boter, crème fraîche, instantgist, knoflook, ontbijtspek, peper, speck, ui en zout

Soort:
vlees / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / quiche
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Home made:

Spareribs

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, gember, kikkoman sojasaus, knoflook, limoen, olie, peper, spareribs en tijm

Soort:
vlees / roken / barbecue/grill
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Avondmaal uit Home Made winter:

Daube provencale

Ingrediënten:
knoflook, laurier, olijfolie, rode wijn, rundvlees, sinaasappel, tijm, tomatenpuree, ui, wortel en zwarte olijven

Soort:
vlees
Een recept uit Yvette van Boven - Uit de oven van Van Boven

Diner / hoofdgerecht uit Uit de oven van Van Boven:

Jerk chicken

Ingrediënten:
bosui, bruine rum, bruine suiker, gemberpoeder, kaneel, kip, limoensap, nootmuskaat, olijfolie, pepers, piment, rode ui, tijm, wittewijnazijn, zeezout en zwarte peper

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Drank (alcoholisch) / dranken / drinken / cocktails uit Home made zomer:

The Alexander

Ingrediënten:
angosturabitter, bourbon, maraschinokers, ramazotti en rode vermout

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Ontbijt / brunch / lunch uit Home made:

Oeuf cocotte

Ingrediënten:
bieslook, boter, crème fraîche, ei en peper

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home made:

Pikante borrelnootjes

Ingrediënten:
boter, bruine basterdsuiker, cashewnoten, chilipoeder, macadamianoten, paranoten, pepita's, reuzenpinda's, rozemarijn, tijm en zeezout

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Brunch / lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home made:

Tuinbonen-muntdip

Ingrediënten:
knoflook, munt, olijfolie, parmezaanse kaas en tuinbonen

Soort:
saus/dressing/jus / vegetarisch
Alle recepten van Yvette van Boven