Yvette van Boven

Yvette van Boven

We hebben 39 boeken van Yvette van Boven waarvan 6 boeken mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Yvette van Boven? Registreren is gratis!

Over Yvette van Boven

Yvette van Boven kwam op haar tiende met haar ouders naar Nederland en studeerde interieurarchitectuur aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Daarna begon ze met haar zus Sophie een ontwerpbureau. In 2006 startte ze met haar neef Joris in Amsterdam het restaurant Aan de Amstel. Toen ze thuis zat vanwege een operatie schreef ze haar eerste kookboek dat in 2010 verscheen onder de titel Home Made. De foto’s werden gemaakt door haar man Oof Verschuren. Het kookboek was een bestseller en werd uitgeroepen tot Kookboek van het Jaar. Daarna verschenen nog een aantal boeken: Home Made Winter (2011), Home Made Zomer (2013) en Home Baked (2014). Met haar werk bij het restaurant is ze gestopt.

Bij de VPRO presenteerde Van Boven het programma Koken met Van Boven. Vanaf augustus 2015 was er een eerste serie van 10 afleveringen te zien. In 2016 krijgt het programma een vervolg. Naast haar activiteiten bij de televisie verschijnt wekelijks een column in de Libelle en de Volkskrant.

Boeken van Yvette van Boven

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Yvette van Boven

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Brunch / lunch / bijgerecht uit Home made:

Tabouleh met granaatappel

Ingrediënten:
bulgur, citroensap, kruiden, granaatappel, haricots verts, olijfolie, peper, tuinbonen en zout

Soort:
salade / couscous/bulgur/quinoa / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Home made:

Chewy chocoladerozijnen-brownies

Ingrediënten:
boter, chocoladerozijnen, ei, pure chocolade, suiker, vanillesuiker, zelfrijzend bakmeel en zout

Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home Made winter

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Home Made winter:

Stoof van ossenstaart & beluga linzen

Ingrediënten:
belugalinzen, bleekselderij, boter, knoflook, laurier, olijfolie, ossenstaart, peterselie, polenta, rode wijn, runderbouillon, tijm, tomaat in blik, ui en wortel

Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Recept uit Home made zomer:

Nougat

Ingrediënten:
bigarreaux, eiwit, amandel, golden syrup, honing, suiker, vanille-essence, water en zout

Soort:
snoep
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Recept uit Home made zomer:

De pikante rub van Joris

Ingrediënten:
cayennepeper, chinees 5-kruidenpoeder, citroenrasp, kardemompoeder, knoflookpoeder, kurkuma, peper en zout

Soort:
kruidenmengsel/specerijenmengsel/kruidenpasta/marinade/rub
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Basisrecept uit Home made:

Marsepein

Ingrediënten:
blanke amandelen, oranjebloesemwater, poedersuiker en water

Soort:
vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Brunch / lunch / snack of tussendoortje / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home made:

Klein kastanjesoepje

Ingrediënten:
hazelnootolie, kastanjechampignons, kastanjes, kippenbouillon, olijfolie, peper, slagroom, witte vermout en zout

Soort:
soep/bouillon / gevogelte / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made zomer

Diner / lunch / voorgerecht uit Home made zomer:

Potpies van bacalao en garnalen

Ingrediënten:
bacalao, bladerdeeg, boter, cayennepeper, citroenrasp, crème fraîche, dille, dragon, ei, garnaal, kerriepoeder, nootmuskaat, pernod, bladpeterselie, slagroom, suiker, visfond en witte wijn

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Brunch / diner / lunch / bijgerecht / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Home made:

Dolma's gevuld met wilde rijst

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, kaneel, knoflook, munt, olijfolie, peterselie, pijnboompitten, rozijnen, tomaat in blik, ui, water, wijnbladeren, wilde rijst, witte rijst en yoghurt

Soort:
chutney/pickle/jam/compote / vegetarisch
Een recept uit Yvette van Boven en Oof Verschuren - Home made

Recept uit Home made:

Herfstpastei

Ingrediënten:
bloem, chilipoeder, ei, gemberpoeder, paddestoel, hertebiefstuk, kaneel, ketchup, ketjap, mosterd, nootmuskaat, olijfolie, paneermeel, peper, roomboterbladerdeeg, rozemarijn, rundergehakt, wild zwijnfilet en zout

Soort:
vlees / paté/terrine
Alle recepten van Yvette van Boven