R. Rosenfelder - Olijfolie

Olijfolie

heilzaam geschenk der goden

Een boek van R. Rosenfelder

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Olijfolie, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Behalve over de geschiedenis van olijfolie wordt in dit boek informatie gegeven over de verschillende olijfrassen, de persingen, de samenstelling, de voedingswaarde en het gebruik van olijfolie in de keuken.
Maar vooral wordt uitvoerig ingegaan op de therapeutische toepassing van olijfolie bij allerlei klachten, zoals allergieën, hoge bloeddruk, verhoogd cholesterolgehalte, diabetes, galstenen, overgewicht, trombose, diarree, huidziekten, oogklachten, verstopping, menstruatieklachten, maagaandoeningen, spijsverteringsklachten, tandvleesontsteking enz., enz.
Ook bij mentale klachten, zoals depressie of stress, blijkt olijfolie een heilzame werking te hebben.

Natuurlijk ontbreekt het gebruik van olijfolie ook niet bij de schoonheidsverzorging en bij het bereiden van overheerlijke gerechten waarvan u achterin een heel aantal aantreft.

Regina Rosenfelder, die vele jaren ieder vrij moment in Italië doorbracht, geeft veel inspirerende informatie over olijfolie en de verbazingwekkende hoeveelheid mogelijkheden voor een betere gezondheid, voor onze huid- en schoonheidsverzorging én voor in de keuken.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Aanbevolen boeken