Thomas Keller - Sous vide

Sous vide

gevacumeerd koken onder druk

Een boek van Thomas Keller

We hebben 384 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Sous vide, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Sous vide; een nieuwe manier van koken

Koken is voor de meeste enthousiaste (thuis-)koks een intuïtief en creatief proces, daar lijkt een op de wetenschap gebaseerde techniek als sous-vide koken niet in te passen. Maar sous-vide koken betekent niet dat je niet meer lekker in de pannen kunt roeren, integendeel, het is een goede aanvullende techniek om een perfect resultaat te krijgen. Het wordt tenslotte niet voor niets al tientallen jaren gebruikt door sterrenchefs als Ferran Adrià, Thomas Keller, Grant Achatz en Heston Blumenthal en is nu bereikbaar geworden voor de thuiskok.

Topchef Thomas Keller ontsluiert in zijn prachtige boek Sous vide de geheimen van het koken onder druk. Deze manier van koken, waarbij smaken en texturen optimaal bewaard blijven, is nu ook bereikbaar voor de enthousiaste amateurkok. Door vlees, vis en groente te vacumeren en vervolgens op een constante temperatuur te laten garen, kun je resultaten bereiken die voorheen niet mogelijk waren. Zelfs het taaiste stuk vlees wordt op deze wijze mals en culinair aantrekkelijk!

Voordelen van sous-vide koken Betrouwbaar Een constante lage temperatuur zorgt voor zeer gelijkmatig gaar worden van het voedsel en maakt het vrijwel onmogelijk het te doen mislukken. Voedzaam en vol smaak De luchtdichte zak houdt de voedings- en smaakstoffen vast die anders zouden verdampen of in het kookvocht verloren zouden gaan. Verbeterde textuur Door hoge temperaturen en blootstelling aan zuurstof te vermijden houdt sous-vide bereiden het voedsel meer intact; vlees wordt perfect van buiten tot binnen medium-rare, groenten krijgen een intensere kleur en kip wordt heerlijk sappig.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Sous vide

Een greep uit de 384 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Sauce Perigourdine

Ingrediënten:
boter, champagne-azijn, kalfsfond, truffel en truffelolie, wit

Soort:
saus/dressing/jus / sous-vide
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Trijp oreganato

Ingrediënten:
basilicum, chilipeper, gedroogd, kalfsbouillon, knoflook, gepoft, koolzaadolie, laurier, rozemarijn, runderpens, salie, sauvignon blanc, tijm, tomaat uit blik met sap, ui, venkel en wortel

Soort:
sous-vide / orgaanvlees
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Pruimenjam

Ingrediënten:
appelpectine, pruimen, blauw en suiker

Soort:
sous-vide / jam
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Diner / nagerecht uit Sous vide:

Vanilleroomijs

Ingrediënten:
dooier, melk, room, suiker en vanillestokje

Soort:
sous-vide / ijs
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Diner / nagerecht uit Sous vide:

Chocoladepudding

Ingrediënten:
boter, chocolade, 64% cacao, dooier, room en vanillestokje

Soort:
sous-vide
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Salade van bietjes

Ingrediënten:
gele biet, knoflook, koolzaadolie, olijfolie, peperkorrels, rode biet, roze biet, sherryazijn en tijm

Soort:
salade / sous-vide
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

Runderlende

Ingrediënten:
boter, knoflook, koolzaadolie, runderlende en tijm

Soort:
vlees / sous-vide
Een recept uit Thomas Keller - Sous vide

Recept uit Sous vide:

1000 island gastrique

Ingrediënten:
augurk, banyulsazijn, boter, brunoise, dragon, eendensaus, eendentongetjes, honing, sjalot en tomaat

Soort:
saus/dressing/jus / sous-vide
Toon alle 384 recepten in dit boek