Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Koch!

Duitse keuken anno nu

Een boek van Marijne Thomas en Liesbeth Thomas

We hebben 84 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Koch!, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Over Koch! Duitse keuken anno nu

Liesbeth & Marijne Thomas zijn twee zussen die sinds jaar en dag boeken en tijdschriften maken. Samen een geolied team met een oog voor kookboeken en een neus voor lekkers. Met twee benen op Nederlandse bodem en twee op heuse Moezelgrond. Hun culinaire samenwerking leidde tot hun eerste kookboek KOCH! Duitse keuken anno nu, dat op 15 juni 2014 verschijnt, en Uitgeverij Aagje Blok.

Boekrecensie

Koch! Duitse keuken anno nu geindexeerd.

Duitsland ligt vlakbij, maar wat weten we nu eigenlijk van de eetcultuur van onze Duitse buren? Vaak denken we dan eerst aan worst, zuurkool en bier. Toch is de realiteit dat er in Duitsland zeer gevarieerd gekookt wordt met verse lokale seizoensproducten. Koch! Duitse keuken anno nu geeft ons een kijkje in de Duitse keuken en laat zien dat die zeer de moeite waard is. Lees meer…


Aantekeningen bij dit boek

Geen lange verhalen, maar gewoon lekkere recepten. Heel gevarieerd. Je hebt even geen ander boek nodig als je een eenvoudig of juist chic (Duits) diner wilt samenstellen.

- ongeveer 8 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Koch!

Een greep uit de 84 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Brunch / diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Koch!:

Perziktaart met marsepeinglazuur

Ingrediënten:
amandelessence, bloem, eieren, boter, poedersuiker, limoensap, marsepein, perzik, witte basterdsuiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Pittige wortelstoof

Ingrediënten:
chilipeper, groentebouillon, honing, olie, peterselie, knoflook, vastkokende aardappelen, gember, wortels, zoete aardappelen en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Snack of tussendoortje uit Koch!:

Mueslirepen

Ingrediënten:
amandelen, gedroogde abrikozen, gemberpoeder, noten, honing, havermoutvlokken, lijnzaad, ontpitte dadels, sesamzaad, sultanarozijnen, tl geraspte citroenschil, kaneel, water, zaden en zonnebloemolie

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Risotto met zuring en parmezaan

Ingrediënten:
droge witte wijn, parmezaanse kaas, groentebouillon, ui, kruidenbouillon, olijfolie, risottorijst, saffraan en zuring

Keuken:
Duits
Soort:
risotto / rijst / vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Koch!:

Aardappelsoep met forel

Ingrediënten:
aardappelen, boter, gerookte forel, kruidenbouillon, groentebouillon, peper, slagroom, tuinkers, uien, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Noordzee-vissoep met knoflookbrood

Ingrediënten:
chilipeper, boter, gezouten boter, garnaal, harder, kerriepoeder, kervel, poon, preien, rode paprika, stokbrood, knoflook, uien, venkelknol, visbouillon, vleestomaten, witte wijn en zeezout

Keuken:
Duits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Tagliatelle met cantharellen

Ingrediënten:
bandnudeln, droge witte wijn, gezouten boter, lente-uitjes, lintpasta, nootmuskaat, peper, pfifferlinge, rookspek, slagroom en tijm

Keuken:
Duits
Soort:
vlees
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Picknick / diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Koch!:

Pruimen-bladerdeegschuitjes

Ingrediënten:
bloem, boter, kwetsen, marsepein, poedersuiker, pruimen en roomboterbladerdeeg

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / lunch / buffet / voorgerecht uit Koch!:

Pompoensoep

Ingrediënten:
groentebouillon, kerriepoeder, komijn, kruidenbouillon, peper, pompoen, gember, wokolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon / vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Picknick / snack of tussendoortje uit Koch!:

Kruidige decemberkoeken

Ingrediënten:
citroenschil, eieren, bloem, gemalen amandelen, ouwelrondjes, sinaasappelschil, suiker, bakpoeder, kaneel, kruidnagelpoeder en nootmuskaat

Keuken:
Duits
Soort:
koek en gebak / vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Aardappelsalade

Ingrediënten:
augurk, eierdooiers, eieren, komkommer, lente-uitjes, limoensap, mosterd, peper, rode ui, vastkokende aardappelen, verse dille, wittewijnazijn, yoghurt, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / nagerecht uit Koch!:

Maanzaadsoufflé

Ingrediënten:
boter, eieren, bloem, maanzaad, melk, poedersuiker, boter en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Recept uit Koch!:

Vlierbloesemsiroop

Ingrediënten:
citroenen, citroenzuurpoeder, suiker en vlierbloesems

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Koch!:

Kaassoufflé

Ingrediënten:
almblütenkäse, boter, ei, parmezaanse kaas, peper, bieslook, rozemarijn, tijm en tilsiter

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Koch!:

Pastinaakpoffers

Ingrediënten:
bieslook, boter, broodjes, broodkruim, eieren, kerriepoeder, komijn, olijfolie, pastinaak, peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / nagerecht uit Koch!:

Broodpudding met kersen

Ingrediënten:
bakpoeder, eieren, bloem, suiker, boter, kersen, melk, oud witbrood, paneermeel, poedersuiker en tl geraspte citroenschil

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Koch!:

Schorseneren in bierbeslag met dip

Ingrediënten:
blond bier, eieren, bloem, gembersiroop, kerriepoeder, olie, peper, schorseneren, zout en yoghurt

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Picknick / brunch / diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Koch!:

Schwarzwälder muffins

Ingrediënten:
cacaopoeder, eieren, bloem, boter, kersen, kirsch, slagroomversteviger, bakpoeder en vanillesuiker

Keuken:
Duits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Toon alle 84 recepten in dit boek