Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Koch!

Duitse keuken anno nu

Een boek van Marijne Thomas en Liesbeth Thomas

We hebben 84 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Koch!, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Over Koch! Duitse keuken anno nu

Liesbeth & Marijne Thomas zijn twee zussen die sinds jaar en dag boeken en tijdschriften maken. Samen een geolied team met een oog voor kookboeken en een neus voor lekkers. Met twee benen op Nederlandse bodem en twee op heuse Moezelgrond. Hun culinaire samenwerking leidde tot hun eerste kookboek KOCH! Duitse keuken anno nu, dat op 15 juni 2014 verschijnt, en Uitgeverij Aagje Blok.

Boekrecensie

Koch! Duitse keuken anno nu geindexeerd.

Duitsland ligt vlakbij, maar wat weten we nu eigenlijk van de eetcultuur van onze Duitse buren? Vaak denken we dan eerst aan worst, zuurkool en bier. Toch is de realiteit dat er in Duitsland zeer gevarieerd gekookt wordt met verse lokale seizoensproducten. Koch! Duitse keuken anno nu geeft ons een kijkje in de Duitse keuken en laat zien dat die zeer de moeite waard is. Lees meer…


Aantekeningen bij dit boek

Geen lange verhalen, maar gewoon lekkere recepten. Heel gevarieerd. Je hebt even geen ander boek nodig als je een eenvoudig of juist chic (Duits) diner wilt samenstellen.

- meer dan 2 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Koch!

Een greep uit de 84 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Picknick / snack of tussendoortje uit Koch!:

Kruidige decemberkoeken

Ingrediënten:
citroenschil, eieren, g bloem, gemalen amandelen, ouwelrondjes, sinaasappelschil, suiker, tl bakpoeder, tl kaneel, tl kruidnagelpoeder en tl nootmuskaat

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / koek en gebak
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Bijgerecht uit Koch!:

Kweepeergelei

Ingrediënten:
kweeperen, onbespoten citroenen en suiker

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Hoofdgerecht / avondmaal uit Koch!:

Gans met appelsaus

Ingrediënten:
appelcider, boter, gans, jeneverbessen, kaneelstokje, kruidnagels, peper, takjes rozemarijn, uien, zout en zure appels

Keuken:
Duits
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / wild en gevogelte
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Lunch / hoofdgerecht / avondmaal uit Koch!:

Kaassoufflé

Ingrediënten:
almblütenkäse, boter om in te vetten, grote eieren, parmezaanse kaas, peper, stengels bieslook, takje rozemarijn, tijm en tilsiter

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Hoofdgerecht / avondmaal uit Koch!:

Blije kip in riesling

Ingrediënten:
biokip, boter, druiven, kippenbouillon, laurierblad, peper, sjalotjes, slagroom, takjes tijm, teentjes knoflook en zout

Keuken:
Duits
Soort:
gevogelte
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Nagerecht uit Koch!:

Broodpudding met kersen

Ingrediënten:
bakpoeder, eieren, el bloem, el suiker, el zachte boter, kersen, ml melk, oud witbrood, paneermeel, poedersuiker en tl geraspte citroenschil

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Snack of tussendoortje / nagerecht uit Koch!:

Rabarbertaart met meringue

Ingrediënten:
eieren, g bloem, g boter, gemberpoeder, rabarber, tl bakpoeder, zakje vanillesuiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Hoofdgerecht / avondmaal uit Koch!:

Hazenbout met cranberrycompote

Ingrediënten:
boter, citroensap, cognac, cranberrycompote, hazenbouten, mosterd, peper, slagroom, tl geraspte citroenschil, verse tijm, wildfond, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
wild
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Lunch / buffet / voorgerecht uit Koch!:

Frankische knoflooksoep

Ingrediënten:
aardappel, bieslook, boter, bouillon, el bloem, frankenwijn, kerriepoeder, kookroom, koud water, laurierblad, ml melk, nootmuskaat, peper, teentjes knoflook, witte ui en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / soep/bouillon
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Bijgerecht uit Koch!:

Ingemaakte sjalotten

Ingrediënten:
chilipeper, korianderzaad, olijfolie, rozijnen, sjalotjes, suiker, teentjes knoflook, tomatenpuree, witte wijn, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / chutney/pickle/jam/compote
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Brunch / snack of tussendoortje / nagerecht uit Koch!:

Köstritzer-chocoladetaart

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, cacaopoeder, eieren, g bloem, g boter, g poedersuiker, köstritzer, kristalsuiker, roomkaas, tl bakpoeder, vanille-extract en zachte boter

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Picknick / snack of tussendoortje uit Koch!:

Hazelnootkoekjes

Ingrediënten:
bloem, eierdooier, g boter, gemalen hazelnoten en poedersuiker

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / koek en gebak
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Recept uit Koch!:

Vlierbloesemsiroop

Ingrediënten:
citroenen, citroenzuurpoeder, suiker en vlierbloesems

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Hoofdgerecht / avondmaal uit Koch!:

Visburgers met remoulade

Ingrediënten:
aardappelen, augurk, bloem, broodkruim, ei, kappertjes, kervel, kruidenboter, mayonaise, olijfolie, peper, sjalotje, tl citroensap, witvisfilet, zout, zure appel en zure room

Keuken:
Duits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Koch!:

Schorseneren in bierbeslag met dip

Ingrediënten:
blond bier, eieren, g bloem, gembersiroop, kerriepoeder, olie, peper, schorseneren, tl zout en yoghurt

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Nagerecht uit Koch!:

Maanzaadsoufflé

Ingrediënten:
boter om in te vetten, eieren, g bloem, maanzaad, ml melk, poedersuiker, zachte boter en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Nagerecht uit Koch!:

Arretjescake

Ingrediënten:
biscuitjes, boter om in te vetten, kokosvet, melkchocolade, pure chocolade en slagroom

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Koch!:

Krakelingen met zeezout

Ingrediënten:
bloem, grof zeezout, lauwwarm water, natriumbicarbonaat, suiker en verse gist

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Brunch / snack of tussendoortje / nagerecht uit Koch!:

Druiventaart

Ingrediënten:
boter, druiven, eieren, g bloem, geschaafde amandelen, poedersuiker en tl bakpoeder

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / gebak/koek/taart/pudding
Toon alle 84 recepten in dit boek