Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Koch!

Duitse keuken anno nu

Een boek van Marijne Thomas en Liesbeth Thomas

We hebben 84 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Koch!, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Over Koch! Duitse keuken anno nu

Liesbeth & Marijne Thomas zijn twee zussen die sinds jaar en dag boeken en tijdschriften maken. Samen een geolied team met een oog voor kookboeken en een neus voor lekkers. Met twee benen op Nederlandse bodem en twee op heuse Moezelgrond. Hun culinaire samenwerking leidde tot hun eerste kookboek KOCH! Duitse keuken anno nu, dat op 15 juni 2014 verschijnt, en Uitgeverij Aagje Blok.

Boekrecensie

Koch! Duitse keuken anno nu geindexeerd.

Duitsland ligt vlakbij, maar wat weten we nu eigenlijk van de eetcultuur van onze Duitse buren? Vaak denken we dan eerst aan worst, zuurkool en bier. Toch is de realiteit dat er in Duitsland zeer gevarieerd gekookt wordt met verse lokale seizoensproducten. Koch! Duitse keuken anno nu geeft ons een kijkje in de Duitse keuken en laat zien dat die zeer de moeite waard is. Lees meer…


Aantekeningen bij dit boek

Geen lange verhalen, maar gewoon lekkere recepten. Heel gevarieerd. Je hebt even geen ander boek nodig als je een eenvoudig of juist chic (Duits) diner wilt samenstellen.

- meer dan 2 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Koch!

Een greep uit de 84 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Hoofdgerecht / avondmaal uit Koch!:

Selderijschijven

Ingrediënten:
bieslook, boter, broodkruim, citroensap, eieren, el bloem, knolselderij, olijfolie, parmezaanse kaas, peper, suiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Snack of tussendoortje / nagerecht uit Koch!:

Cheesecake

Ingrediënten:
boter om in te vetten, citroen, eieren, g boter, griesmeel, magere kwark, paneermeel, rozijnen, rum, zakje bakpoeder en zakjes vanillesuiker

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Snack of tussendoortje uit Koch!:

Berenvoetjes

Ingrediënten:
cacaopoeder, eiwitten, gemalen hazelnoten, kristalsuiker, onbespoten citroen, pure chocolade en tl kaneel

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / koek en gebak
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Picknick / snack of tussendoortje uit Koch!:

Jammoppen

Ingrediënten:
boter, custardpoeder, el melk, frambozenjam, suiker, vanille-extract en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / koek en gebak
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Hoofdgerecht / avondmaal uit Koch!:

Tagliatelle met cantharellen

Ingrediënten:
bandnudeln, droge witte wijn, gezouten boter, lente-uitjes, lintpasta, nootmuskaat, peper, pfifferlinge, rookspek, slagroom en takjes tijm

Keuken:
Duits
Soort:
vlees
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Brunch / snack of tussendoortje / nagerecht uit Koch!:

Perziktaart met marsepeinglazuur

Ingrediënten:
amandelessence, bloem, eieren, g koude boter, g poedersuiker, limoensap, marsepein, rijpe perziken, witte basterdsuiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Hoofdgerecht / avondmaal uit Koch!:

Stoofvlees met appel en Altbier

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroentijm, g boter, grove mosterd, laurierblad, peper, rodewijnazijn, runderlappen, teentjes knoflook, uien, volkorenbrood en zout

Keuken:
Duits
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Nagerecht uit Koch!:

Gefrituurde vlierbloesem

Ingrediënten:
eieren, el poedersuiker, el suiker, kaneel, ml melk, olie om in te frituren, vlierbloesems, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Drinken uit Koch!:

Bisschopswijn

Ingrediënten:
honing, kaneelstokjes, kruidnagels, rodebessensap, rode wijn, sinaasappels, steranijs, suiker, vanillestokje en witte wijn

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / drank (alcoholisch)
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Lunch / hoofdgerecht / avondmaal uit Koch!:

Dronken mosselen in sekt

Ingrediënten:
boter, knoflook, mosselen, peper, peterselie, prei, selderijknol, sjalotjes, wortels en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Picknick / snack of tussendoortje / nagerecht uit Koch!:

Pruimen-bladerdeegschuitjes

Ingrediënten:
g bloem, g boter, kwetsen, marsepein, poedersuiker, pruimen en roomboterbladerdeeg

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / koek en gebak
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Snack of tussendoortje uit Koch!:

Mueslirepen

Ingrediënten:
amandelen, gedroogde abrikozen, gemberpoeder, gemengde ongezouten noten, g honing, havervlokken, lijnzaad, ontpitte dadels, sesamzaad, sultanarozijnen, tl geraspte citroenschil, tl kaneel, water, zaden en zonnebloemolie

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / koek en gebak
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Nagerecht uit Koch!:

Arretjescake

Ingrediënten:
biscuitjes, boter om in te vetten, kokosvet, melkchocolade, pure chocolade en slagroom

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Brunch / snack of tussendoortje / nagerecht uit Koch!:

Kruisbessenplaatcake

Ingrediënten:
amandelschaafsel, eieren, g bloem, kruisbessen, paneermeel, poedersuiker, roomboter, slagroom, tl bakpoeder, zakje vanillesuiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Picknick / snack of tussendoortje uit Koch!:

Kaneelsterren

Ingrediënten:
eiwitten, gemalen amandelen, gemalen hazelnoten, poedersuiker, tl citroensap, tl kaneel, zakje vanillesuiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / koek en gebak
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Koch!:

Pastinaakpoffers

Ingrediënten:
bieslook, boter, broodjes, broodkruim, eieren, kerriepoeder, komijn, olijfolie, pastinaak, peper en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Brunch / lunch / bijgerecht uit Koch!:

Uienbrood

Ingrediënten:
eierdooier, gezouten boter, suiker, tarwebloem, tl zout, uien en verse gist

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Lunch / hoofdgerecht / avondmaal uit Koch!:

Duitse raviolikussentjes

Ingrediënten:
bloem, eieren, gezouten boter, kruiden, nootmuskaat, olijfolie, peper, pijnboompitten, rode uien, roomkaas, spekblokjes, teentjes knoflook en wilde spinazie

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / pasta/noodles
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Nagerecht / snack of tussendoortje uit Koch!:

Bessenschuimtaart

Ingrediënten:
bloem, eiwitten, g koude boter, lange vingers, rode aalbessen, zakje vanillesuiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Lunch / buffet / voorgerecht uit Koch!:

Aardappelsoep met forel

Ingrediënten:
aardappelen, boter, gerookte forel, kruidenbouillon, l groentebouillon, peper, slagroom, tuinkers, uien, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Toon alle 84 recepten in dit boek