Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Koch!

Duitse keuken anno nu

Een boek van Marijne Thomas en Liesbeth Thomas

We hebben 84 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Koch!, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Over Koch! Duitse keuken anno nu

Liesbeth & Marijne Thomas zijn twee zussen die sinds jaar en dag boeken en tijdschriften maken. Samen een geolied team met een oog voor kookboeken en een neus voor lekkers. Met twee benen op Nederlandse bodem en twee op heuse Moezelgrond. Hun culinaire samenwerking leidde tot hun eerste kookboek KOCH! Duitse keuken anno nu, dat op 15 juni 2014 verschijnt, en Uitgeverij Aagje Blok.

Boekrecensie

Koch! Duitse keuken anno nu geindexeerd.

Duitsland ligt vlakbij, maar wat weten we nu eigenlijk van de eetcultuur van onze Duitse buren? Vaak denken we dan eerst aan worst, zuurkool en bier. Toch is de realiteit dat er in Duitsland zeer gevarieerd gekookt wordt met verse lokale seizoensproducten. Koch! Duitse keuken anno nu geeft ons een kijkje in de Duitse keuken en laat zien dat die zeer de moeite waard is. Lees meer...


Aantekeningen bij dit boek

Geen lange verhalen, maar gewoon lekkere recepten. Heel gevarieerd. Je hebt even geen ander boek nodig als je een eenvoudig of juist chic (Duits) diner wilt samenstellen.

- bijna 2 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Koch!

Een greep uit de 84 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Serveersuggestie Zalm met linzen en spinazie 1 notitie

Hoofdgerecht / avondmaal uit Koch!:

Zalm met linzen en spinazie

Ingrediënten:
crème fraîche, gezouten boter, linzen, olijfolie, peper, peterselie, sjalotje, teentjes knoflook, wilde spinazie en zalmfilets

Keuken:
Duits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Hoofdgerecht / avondmaal uit Koch!:

Gesmoorde savooiekool met noten

Ingrediënten:
gezouten boter, groentebouillon, hazelnoten, lente-uitjes, nootmuskaat, peper, roomboter, savooiekool, teentjes knoflook en witte wijn

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Brunch / snack of tussendoortje / nagerecht uit Koch!:

Perziktaart met marsepeinglazuur

Ingrediënten:
amandelessence, bloem, eieren, g koude boter, g poedersuiker, limoensap, marsepein, rijpe perziken, witte basterdsuiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Brunch / lunch / bijgerecht uit Koch!:

Uienbrood

Ingrediënten:
eierdooier, gezouten boter, suiker, tarwebloem, tl zout, uien en verse gist

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Lunch / voorgerecht uit Koch!:

Bouillon met pannenkoekreepjes

Ingrediënten:
bieslook, bloem, eieren, heldere bouillon, kerriepoeder, kippenbouillon, ml melk, nootmuskaat, roomboter, zout en zwarte peper

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / vlees / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Lunch / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Koch!:

Zalmtartaar

Ingrediënten:
bieslook, dille, gerookte zalmfilet, kappertjes, limoensap, limoenschil, milde olijfolie, peper, rucola, sjalotje, stokbrood en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Hoofdgerecht / avondmaal uit Koch!:

Blije kip in riesling

Ingrediënten:
biokip, boter, druiven, kippenbouillon, laurierblad, peper, sjalotjes, slagroom, takjes tijm, teentjes knoflook en zout

Keuken:
Duits
Soort:
gevogelte
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Koch!:

Aardappelkoekjes met crème fraîche

Ingrediënten:
bloemige aardappelen, boter, ei, knoflook, melk, peper, takjes tijm, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Hoofdgerecht / avondmaal uit Koch!:

Eendenborst met rabarber

Ingrediënten:
allesbinder, boter, eendenborstfilets, groene peperkorrels, kippenbouillon, knoflook, rabarber, witte basterdsuiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Koch!:

Haringsalade

Ingrediënten:
aardappelen, augurkenvocht, bietjes, eieren, haringen, mayonaise, mosterd, peper en zout, rode ui, suiker, zoetzure augurk en zure appel

Keuken:
Duits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Nagerecht uit Koch!:

Romige rijstepap

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, dessertrijst, kaneelstokje, ml melk, onbespoten citroen en vanillestokje

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Hoofdgerecht / avondmaal uit Koch!:

Pittige wortelstoof

Ingrediënten:
chilipeper, groentebouillon, honing, olie, peterselie, teentjes knoflook, vastkokende aardappelen, verse gember, wortels, zoete aardappelen en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Hoofdgerecht / avondmaal uit Koch!:

Tagliatelle met cantharellen

Ingrediënten:
bandnudeln, droge witte wijn, gezouten boter, lente-uitjes, lintpasta, nootmuskaat, peper, pfifferlinge, rookspek, slagroom en takjes tijm

Keuken:
Duits
Soort:
vlees
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Lunch / hoofdgerecht / avondmaal uit Koch!:

Aardpeer uit de oven

Ingrediënten:
aardperen, bieslook, boter om in te vetten, jonge kaas, kerriepoeder, knoflook, peper, sjalotjes, slagroom, walnoten en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Snack of tussendoortje uit Koch!:

Mueslirepen

Ingrediënten:
amandelen, gedroogde abrikozen, gemberpoeder, gemengde ongezouten noten, g honing, havervlokken, lijnzaad, ontpitte dadels, sesamzaad, sultanarozijnen, tl geraspte citroenschil, tl kaneel, water, zaden en zonnebloemolie

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / koek en gebak
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Nagerecht uit Koch!:

Broodpudding met kersen

Ingrediënten:
bakpoeder, eieren, el bloem, el suiker, el zachte boter, kersen, ml melk, oud witbrood, paneermeel, poedersuiker en tl geraspte citroenschil

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Nagerecht uit Koch!:

Gestoomde appelpuddinkjes

Ingrediënten:
appels, boter om in te vetten, citroenen, citroenrasp, eiwitten, g boter, g poedersuiker en verse gember

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Picknick / snack of tussendoortje uit Koch!:

Jammoppen

Ingrediënten:
boter, custardpoeder, el melk, frambozenjam, suiker, vanille-extract en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / koek en gebak
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Picknick / brunch / snack of tussendoortje / nagerecht uit Koch!:

Schwarzwälder muffins

Ingrediënten:
cacaopoeder, eieren, g bloem, g boter, kersen, kirsch, slagroomversteviger, tl bakpoeder en zakje vanillesuiker

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Snack of tussendoortje uit Koch!:

Berenvoetjes

Ingrediënten:
cacaopoeder, eiwitten, gemalen hazelnoten, kristalsuiker, onbespoten citroen, pure chocolade en tl kaneel

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / koek en gebak
Toon alle 84 recepten in dit boek