Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Koch!

Duitse keuken anno nu

Een boek van Marijne Thomas en Liesbeth Thomas

We hebben 84 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Koch!, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Over Koch! Duitse keuken anno nu

Liesbeth & Marijne Thomas zijn twee zussen die sinds jaar en dag boeken en tijdschriften maken. Samen een geolied team met een oog voor kookboeken en een neus voor lekkers. Met twee benen op Nederlandse bodem en twee op heuse Moezelgrond. Hun culinaire samenwerking leidde tot hun eerste kookboek KOCH! Duitse keuken anno nu, dat op 15 juni 2014 verschijnt, en Uitgeverij Aagje Blok.

Boekrecensie

Koch! Duitse keuken anno nu geindexeerd.

Duitsland ligt vlakbij, maar wat weten we nu eigenlijk van de eetcultuur van onze Duitse buren? Vaak denken we dan eerst aan worst, zuurkool en bier. Toch is de realiteit dat er in Duitsland zeer gevarieerd gekookt wordt met verse lokale seizoensproducten. Koch! Duitse keuken anno nu geeft ons een kijkje in de Duitse keuken en laat zien dat die zeer de moeite waard is. Lees meer…


Aantekeningen bij dit boek

Geen lange verhalen, maar gewoon lekkere recepten. Heel gevarieerd. Je hebt even geen ander boek nodig als je een eenvoudig of juist chic (Duits) diner wilt samenstellen.

- meer dan 3 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Koch!

Een greep uit de 84 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Snack of tussendoortje uit Koch!:

Mueslirepen

Ingrediënten:
amandelen, gedroogde abrikozen, gemberpoeder, gemengde ongezouten noten, g honing, havervlokken, lijnzaad, ontpitte dadels, sesamzaad, sultanarozijnen, tl geraspte citroenschil, tl kaneel, water, zaden en zonnebloemolie

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / koek en gebak
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / hoofdgerecht / avondmaal uit Koch!:

Gesmoorde savooiekool met noten

Ingrediënten:
gezouten boter, groentebouillon, hazelnoten, lente-uitjes, nootmuskaat, peper, roomboter, savooiekool, teentjes knoflook en witte wijn

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / nagerecht uit Koch!:

Zoete Knödel met kwetsenmoes en maanzaad

Ingrediënten:
bloem, eieren, el poedersuiker, g boter, maanzaad, ml melk, powidl, vanillesaus, verse gist, zakje vanillesuiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / lunch / voorgerecht uit Koch!:

Badische slakkensoep

Ingrediënten:
boter, citroensap, eierdooier, el bloem, kookroom, kruidenbouillon, nootmuskaat, peper, peterselie, teentjes knoflook, wijngaardslakken en zout

Keuken:
Duits
Soort:
soep/bouillon
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / nagerecht uit Koch!:

Gefrituurde vlierbloesem

Ingrediënten:
eieren, el poedersuiker, el suiker, kaneel, ml melk, olie om in te frituren, vlierbloesems, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Snack of tussendoortje uit Koch!:

Berenvoetjes

Ingrediënten:
cacaopoeder, eiwitten, gemalen hazelnoten, kristalsuiker, onbespoten citroen, pure chocolade en tl kaneel

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / koek en gebak
Serveersuggestie Zalm met linzen en spinazie 1 notitie

Diner / hoofdgerecht / avondmaal uit Koch!:

Zalm met linzen en spinazie

Ingrediënten:
crème fraîche, gezouten boter, linzen, olijfolie, peper, peterselie, sjalotje, teentjes knoflook, wilde spinazie en zalmfilets

Keuken:
Duits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Picknick / snack of tussendoortje uit Koch!:

Speltkoekjes

Ingrediënten:
ei, el melk, gemberpoeder, kaneelpoeder, kaneelsuiker, koude roomboter, rietsuiker, speltbloem, tl bakpoeder en tl kardemompoeder

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / koek en gebak
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / nagerecht uit Koch!:

Speculaasmousse

Ingrediënten:
bittere chocolade, bruine rum, eierdooiers, koekkruiden, ml melk, slagroom, speculaas, suiker en witte gelatine

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Picknick / snack of tussendoortje uit Koch!:

Hazelnootkoekjes

Ingrediënten:
bloem, eierdooier, g boter, gemalen hazelnoten en poedersuiker

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / koek en gebak
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / nagerecht uit Koch!:

Berlijnse zabaglione met ricciarelli

Ingrediënten:
citroensap, eieren, eiwit, gelatine, gemalen amandelen, g poedersuiker, kaneelpoeder, tl bakpoeder, vanille-extract, vanillesuiker, witte wijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / hoofdgerecht / avondmaal uit Koch!:

Eendenborst met rabarber

Ingrediënten:
allesbinder, boter, eendenborstfilets, groene peperkorrels, kippenbouillon, knoflook, rabarber, witte basterdsuiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / hoofdgerecht / avondmaal uit Koch!:

Zwijneragout met gedroogde pruimen

Ingrediënten:
bloem, bouquet garni, citroen, gedroogde pruimen, jeneverbessen, olie, peper, rode wijn, sjalotjes, teentjes knoflook, tomatenpuree, wildfond, wildzwijnfilet, wortels en zout

Keuken:
Duits
Soort:
stoofgerecht / wild
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / lunch / hoofdgerecht / avondmaal uit Koch!:

Pompoen-wortelgratin

Ingrediënten:
knoflook, peper, peterselie, pittige kaas, pompoen, slagroom, worteltjes, zonnebloemolie, zout en zure appel

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / crumble/gratin
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / hoofdgerecht / avondmaal uit Koch!:

Pittige wortelstoof

Ingrediënten:
chilipeper, groentebouillon, honing, olie, peterselie, teentjes knoflook, vastkokende aardappelen, verse gember, wortels, zoete aardappelen en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Bijgerecht / snack of tussendoortje uit Koch!:

Krakelingen met zeezout

Ingrediënten:
bloem, grof zeezout, lauwwarm water, natriumbicarbonaat, suiker en verse gist

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / lunch / hoofdgerecht / avondmaal uit Koch!:

Lintpasta met kerriegarnalen

Ingrediënten:
droge witte wijn, el bloem, garnalen, gekookte mosselen, griekse yoghurt, groentebouillon, kerriepoeder, limoen, lintpasta, peper, roomboter, sjalotjes, suiker, teentjes knoflook, verse gember, wokolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta/noodles
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Koch!:

Schorseneren in bierbeslag met dip

Ingrediënten:
blond bier, eieren, g bloem, gembersiroop, kerriepoeder, olie, peper, schorseneren, tl zout en yoghurt

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Brunch / diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Koch!:

Perziktaart met marsepeinglazuur

Ingrediënten:
amandelessence, bloem, eieren, g koude boter, g poedersuiker, limoensap, marsepein, rijpe perziken, witte basterdsuiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Diner / hoofdgerecht / avondmaal uit Koch!:

Stoofvlees met appel en Altbier

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroentijm, g boter, grove mosterd, laurierblad, peper, rodewijnazijn, runderlappen, teentjes knoflook, uien, volkorenbrood en zout

Keuken:
Duits
Soort:
stoofgerecht / vlees
Toon alle 84 recepten in dit boek