Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Koch!

Duitse keuken anno nu

Een boek van Marijne Thomas en Liesbeth Thomas

We hebben 84 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Koch!, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Over Koch! Duitse keuken anno nu

Liesbeth & Marijne Thomas zijn twee zussen die sinds jaar en dag boeken en tijdschriften maken. Samen een geolied team met een oog voor kookboeken en een neus voor lekkers. Met twee benen op Nederlandse bodem en twee op heuse Moezelgrond. Hun culinaire samenwerking leidde tot hun eerste kookboek KOCH! Duitse keuken anno nu, dat op 15 juni 2014 verschijnt, en Uitgeverij Aagje Blok.

Boekrecensie

Koch! Duitse keuken anno nu geindexeerd.

Duitsland ligt vlakbij, maar wat weten we nu eigenlijk van de eetcultuur van onze Duitse buren? Vaak denken we dan eerst aan worst, zuurkool en bier. Toch is de realiteit dat er in Duitsland zeer gevarieerd gekookt wordt met verse lokale seizoensproducten. Koch! Duitse keuken anno nu geeft ons een kijkje in de Duitse keuken en laat zien dat die zeer de moeite waard is. Lees meer…


Aantekeningen bij dit boek

Geen lange verhalen, maar gewoon lekkere recepten. Heel gevarieerd. Je hebt even geen ander boek nodig als je een eenvoudig of juist chic (Duits) diner wilt samenstellen.

- ongeveer 2 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Koch!

Een greep uit de 84 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Snack of tussendoortje / nagerecht uit Koch!:

Bessenschuimtaart

Ingrediënten:
bloem, eiwitten, g koude boter, lange vingers, rode aalbessen, zakje vanillesuiker en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / gebak/koek/taart/pudding
Serveersuggestie Zalm met linzen en spinazie 1 notitie

Hoofdgerecht / avondmaal uit Koch!:

Zalm met linzen en spinazie

Ingrediënten:
crème fraîche, gezouten boter, linzen, olijfolie, peper, peterselie, sjalotje, teentjes knoflook, wilde spinazie en zalmfilets

Keuken:
Duits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Lunch / hoofdgerecht / avondmaal uit Koch!:

Aardappelsalade

Ingrediënten:
augurken, eierdooiers, eieren, halve komkommer, lente-uitjes, limoensap, mosterd, peper, rode ui, vastkokende aardappelen, verse dille, wittewijnazijn, yoghurt, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Nagerecht uit Koch!:

Speculaasmousse

Ingrediënten:
bittere chocolade, bruine rum, eierdooiers, koekkruiden, ml melk, slagroom, speculaas, suiker en witte gelatine

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Hoofdgerecht / avondmaal uit Koch!:

Sperziebonen met spek en peer

Ingrediënten:
bonenkruid, peper en zout, peren, rookspek, sperziebonen en uien

Keuken:
Duits
Soort:
vlees
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Lunch / hoofdgerecht / avondmaal uit Koch!:

Noordzee-vissoep met knoflookbrood

Ingrediënten:
chilipeper, g boter, gezouten boter, grote garnalen, harder, kerriepoeder, kervel, poon, preien, rode paprika, stokbrood, teentjes knoflook, uien, venkelknol, visbouillon, vleestomaten, witte wijn en zeezout

Keuken:
Duits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Nagerecht uit Koch!:

Bramenpannenkoek met kaneelsaus

Ingrediënten:
bramen, eieren, el bloem, g bloem, g boter, ml melk, suiker, tl kaneel, vanillestokje en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Snack of tussendoortje / picknick uit Koch!:

Kruidige decemberkoeken

Ingrediënten:
citroenschil, eieren, g bloem, gemalen amandelen, ouwelrondjes, sinaasappelschil, suiker, tl bakpoeder, tl kaneel, tl kruidnagelpoeder en tl nootmuskaat

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / koek en gebak
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Picknick / snack of tussendoortje uit Koch!:

Notendriehoeken

Ingrediënten:
abrikozenjam, amandelen, bloem, eieren, g boter, gehakt, hazelnoten, tl bakpoeder, water en zakje vanillesuiker

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / koek en gebak
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Koch!:

Aardappelkoekjes met crème fraîche

Ingrediënten:
bloemige aardappelen, boter, ei, knoflook, melk, peper, takjes tijm, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Brunch / snack of tussendoortje / nagerecht uit Koch!:

Perenmuffins

Ingrediënten:
birnenbrand, eieren, g boter, ml melk, peren, poedersuiker, poire williams, rozijnen en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / koek en gebak
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Snack of tussendoortje uit Koch!:

Berenvoetjes

Ingrediënten:
cacaopoeder, eiwitten, gemalen hazelnoten, kristalsuiker, onbespoten citroen, pure chocolade en tl kaneel

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / koek en gebak
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Hoofdgerecht / avondmaal uit Koch!:

Stoofvlees met appel en Altbier

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, citroentijm, g boter, grove mosterd, laurierblad, peper, rodewijnazijn, runderlappen, teentjes knoflook, uien, volkorenbrood en zout

Keuken:
Duits
Soort:
stoofgerecht / vlees
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Brunch / lunch / bijgerecht uit Koch!:

Uienbrood

Ingrediënten:
eierdooier, gezouten boter, suiker, tarwebloem, tl zout, uien en verse gist

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / brood en broodgerecht
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Lunch / voorgerecht uit Koch!:

Bouillon met pannenkoekreepjes

Ingrediënten:
bieslook, bloem, eieren, heldere bouillon, kerriepoeder, kippenbouillon, ml melk, nootmuskaat, roomboter, zout en zwarte peper

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / vlees / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Nagerecht uit Koch!:

Romige rijstepap

Ingrediënten:
bruine basterdsuiker, dessertrijst, kaneelstokje, ml melk, onbespoten citroen en vanillestokje

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Picknick / snack of tussendoortje uit Koch!:

Hazelnootkoekjes

Ingrediënten:
bloem, eierdooier, g boter, gemalen hazelnoten en poedersuiker

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / koek en gebak
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Picknick / brunch / snack of tussendoortje / nagerecht uit Koch!:

Schwarzwälder muffins

Ingrediënten:
cacaopoeder, eieren, g bloem, g boter, kersen, kirsch, slagroomversteviger, tl bakpoeder en zakje vanillesuiker

Keuken:
Duits
Soort:
vegetarisch / gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Marijne Thomas en Liesbeth Thomas - Koch!

Lunch / buffet / voorgerecht uit Koch!:

Komkommersoep met zalm

Ingrediënten:
boter, bouillonpoeder, dille, droge witte wijn, gerookte zalm, peper, stoofkomkommers en zout

Keuken:
Duits
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Toon alle 84 recepten in dit boek