Peper

Peper wordt beschouwd als specerijen.

[foto: https://pixabay.com/en/pepper-spices-peppercorns-cook-366840/]

Probeer eens Drogheria Alimentari Biologisch 4 seizoenen peper (via ah.nl).

Alternatieve namen: gemalen peper en verse peper.

Zoek naar peper in jouw eigen kookboeken

Waar vind je ook alweer dat lekkere recept met peper in jouw eigen receptenverzameling? Met heerlijkzoeken zoek je door je eigen kookboeken, favoriete foodblogs en zelf verzamelde recepten.

De lekkerste peper recepten

De volgende recepten zijn gevonden met het ingredient peper:

Een recept uit Stéphane Reynaud, Marie-Pierre Morel en José Reis de Matos - A propos bistro

Hoofdgerecht / avondmaal uit A propos bistro:

Hazenrug met peper

Ingrediënten:
boter, cognac, hazenrug, peper, rode biet, spinazie en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
wild
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Lunch / voorgerecht / hoofdgerecht / avondmaal / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Jamie's comfort food:

Inktvis met peper & zout

Ingrediënten:
bloem, inktvis, knoflook, lente-ui, munt, pepers, wijnazijn, witte peper en zonnebloemolie

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Ontbijt / brunch / lunch / bijgerecht uit Jamie's Amerika:

Maisbrood met kaas en groene pepers

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, boter, cheddar, ei, groene peper, grof maismeel, maiskolf, olijfolie, ui, volle melk, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans / Amerikaans
Soort:
vegetarisch / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Eugénie Brazier - La Mère Brazier

Recept uit La Mère Brazier:

Peper-wijnsaus voor wild

Ingrediënten:
afsnijsel van wild, boter, laurier, marinade van mère brazier, olijfolie, peperkorrels, peterselie, sjalot, tijm, wijnazijn, wildbouillon, witte wijn en wortel

Keuken:
Frans
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Snack of tussendoortje / hoofdgerecht uit De dikke vegetariër:

Onverpakte tamales met peper-kaasvulling

Ingrediënten:
bakpoeder, chihuahua, enchiladasaus, geroosterde paprika uit pot, geroosterde puntpaprika, groentebouillon, jonge goudse kaas, koriander, lente ui, masa harina, monterey jack kaas, peper, peterselie, poblano chilipeper, rode ui, salsa, suiker, tomatensaus en zout

Keuken:
Mexicaans / mexicaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Hoofdgerecht / basisrecept uit De dikke vegetariër:

Hominygratin met pepers en tomaten

Ingrediënten:
ei, farro, gerst, goudse kaas, hominy, kamutkorrels, kasja, knoflook, melk, nootmuskaat, olijfolie, parelgort, peper, puntpaprika, rode paprika, rogge, room, spelt, tarwe, tijm, tomaten en zout

Keuken:
Europees
Soort:
vegetarisch / granen
Een recept uit Mark Bittman, A. Witschonke en Vitataal - De dikke vegetariër

Hoofdgerecht / basisrecept uit De dikke vegetariër:

Rijstgratin met pepers en tomaten

Ingrediënten:
ei, farro, gerst, goudse kaas, hominy, kamutkorrels, kasja, knoflook, langkorrelrijst, melk, nootmuskaat, olijfolie, parelgort, peper, puntpaprika, rijst, rode paprika, rogge, room, spelt, tarwe, tijm, tomaten, zilvervliesrijst en zout

Keuken:
Europees
Soort:
vegetarisch / granen