Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Wild en gevogelte

Een boek van Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci

We hebben 118 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Wild en gevogelte, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Lucrèce Wellekens heeft samen met haar familie vijf uitstekende wild-en-gevogeltewinkels in het Brusselse en heeft haar beste recepten gebundeld. Het resultaat mag er zijn: een vernieuwend boek over koken met wild en gevogelte, met klassieke, maar vooral ook moderne gerechten.
Dit type vlees is immers zeer goed te combineren met allerlei invloeden uit de weidse gastronomische wereld. Denk maar aan de mediterrane en de oosterse keuken, of de fusionstijl, waarin westerse met oosterse ingrediënten en bereidingswijzen gecombineerd worden.
De tijd van zware gerechten met bestorven wild en donkere, geconcentreerde sausen is voorbij. Geen ingewikkelde, ?taaie? bedoeningen meer, maar een mals stukje vlees van de beste kwaliteit en met een fijne, delicate smaak, daar is het hem om te doen. Met dit boek waait een nieuwe, frisse wind door wild-en-gevogelteland en vindt de kooklustige lezer lichte en moderne recepten binnen handbereik. Ze zijn gemakkelijk klaar te maken en geschreven in een vlotte en begrijpelijke stijl.
De recepten werden opgetekend door Patricia Pitisci en vertaald door Filip Verheyden, die ook de algemene inleiding over wild en gevogelte schreef. Ook in de fotografie ligt de nadruk op het delicate aspect van hedendaags koken met wild en gevogelte.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Wild en gevogelte

Een greep uit de 118 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / hoofdgerecht uit Wild en gevogelte:

Fazant met witlof en witte wijn

Ingrediënten:
boter, citroensap, dijonmosterd, fazant, kleinwild, knoflook, port, rode wijnazijn, sjalot, suiker, wildglace, witlof, witte wijn, witte wijnazijn, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / hoofdgerecht uit Wild en gevogelte:

Reebout met uitjes

Ingrediënten:
boter, grootwild, magere room, marinade met rode wijn, reebokbout, slagroom, suiker, tomaat, ui, wildglace, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / hoofdgerecht uit Wild en gevogelte:

Ragout van hertenkalf op Bourgondische wijze

Ingrediënten:
bloem, boter, champignons, cognac, grootwild, hertenkalfbout, hertenkalfschouder, knoflook, magere room, mager gerookt spek, marinade met rode wijn, slagroom, ui, wildglace, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / hoofdgerecht uit Wild en gevogelte:

Konijnfilet met parmaham en citroen

Ingrediënten:
boter, citroenblaadjes, citroensap, gevogelteglace, konijnfilet, milde mosterd, olijfolie, parmaham, sjalot, tijm, wild, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / hoofdgerecht uit Wild en gevogelte:

Coq au vin op onze wijze

Ingrediënten:
bieslook, boter, champignons, gevogelteglace, jonge haan, rode bessengelei, rode wijn, roux, spek, spekblokjes, zout en zwarte peper

Soort:
stoofgerecht / wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Recept uit Wild en gevogelte:

Marinade met rode wijn

Ingrediënten:
bleekselderij, jeneverbessen, knoflook, korianderzaad, kruidnagel, olijfolie, peperkorrels, peterselie, rode wijn, rode wijnazijn, rozemarijn, sjalot, tijm, ui en wortel

Soort:
wild en gevogelte / marinade
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / bijgerecht uit Wild en gevogelte:

Open ravioli

Ingrediënten:
aubergine, basilicum, courgette, gevogeltebouillon, olijfolie, parmezaanse kaas, pastadeeg, rode paprika, tomaten, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / pasta/noodles / groente
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / voorgerecht uit Wild en gevogelte:

Risotto met paddestoelen

Ingrediënten:
boter, paddestoel, gerookte eendenborst, gerookte ham van everzwijn, gerookt spek, gevogeltebouillon, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, peterselie, rondkorrelrijst, saffraanpoeder, sjalot, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
risotto / wild en gevogelte
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / hoofdgerecht uit Wild en gevogelte:

Kipfilet met dragon en bieslook

Ingrediënten:
bieslook, bloem, boter, citroensap, courgette, dragon, kervel, kipfilet, magere room, melk, sjalot, slagroom, tomaten, vermout, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / hoofdgerecht uit Wild en gevogelte:

Reebokzadel met ridderzwammen

Ingrediënten:
boter, citroensap, grootwild, magere room, reebokzadel, ridderzwammen, sjalot, slagroom, wildglace, witte wijn, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Recept uit Wild en gevogelte:

Marinade met gember

Ingrediënten:
basterdsuiker, droge sherry, gember, knoflook, saké, sesamolie, sojasaus, ui en zout

Soort:
wild en gevogelte / marinade
Een recept uit Lucrèce Wellekens en Patricia Pitisci - Wild en gevogelte

Diner / hoofdgerecht uit Wild en gevogelte:

Waterzooi op onze wijze

Ingrediënten:
bleekselderij, boter, braadkip, gevogelteglace, kervel, krielaardappelen, magere room, prei, rijstgriesmeel, slagroom, ui, wortel, zout en zwarte peper

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Toon alle 118 recepten in dit boek