Klaar voor de feestdagen?

Over een paar weken is het weer zover. Een heerlijke week voor koks en fijnproevers; in één week twee kerstdagen en oudjaarsdag. Familie’s komen bij elkaar en vrienden die we misschien lang niet gezien hebben komen gezellig langs om oude verhalen op te halen.

Klaar voor de feestdagen?

De meeste van ons staan die dagen daarom langer in de keuken dan normaal, en koken we gerechten die net iets meer uitdagen dan op een doordeweekse dag. Het mogen per slot van rekening speciale avonden zijn.

Maar hoe stellen we een mooi kerstmenu samen? Of misschien dus wel drie menu’s?

Juist, daarvoor hebben we dus die prachtige kookboeken in onze boekenkasten staan. In onze kookboeken staan toch de mooiste recepten, en het zou jammer zijn om ze niet te gebruiken tijdens de mooie dagen aan het einde van het jaar.

Nog een uitdaging die daarbij komt kijken is het doorspitten van deze kookboeken op zoek naar dat spannende voorgerecht met vis, die romige pasta met paddenstoelen, of die heerlijk geurende ovenschotel van wild. En dan nog het dessert… En als je er echt voor gaat mag je dit zelfs drie keer doen, eerste kerstdag, tweede kerstdag, en oudjaarsdag!

Voel je al een lichte paniek opkomen? Nergens voor nodig, dit is nou precies waar we HeerlijkZoeken voor hebben gemaakt!

Dus meld je aan op onze website (mocht je dat nog niet gedaan hebben) en vul je boekenplank met de kookboeken die je thuis hebt staan. En als je toch bezig bent, zet dan ook direct even je favoriete foodblogs en magazines op je boekenplank, en je bent klaar voor de feestdagen!

Kijk maar eens hier:

voorgerecht met vis
romige pasta met paddenstoelen
stoofgerecht van wild
chocoladetaart

Fijne feestdagen alvast!

(Photo by Mira on Unsplash)