(Eigen) recepten invoeren door gebruikers.

Wij beseffen ons dat het succes van HeerlijkZoeken sterk afhankelijk is van de hoeveelheid geïndexeerde kookboeken op jullie boekenplanken. Het indexeren is een tijdrovend proces omdat dit op dit moment nog alleen handmatig gebeurd. Maar vele handen maken licht werk dachten wij. Misschien kunnen we de content gaan crowdsourcen?

(Eigen) recepten invoeren door gebruikers.

We zijn bezig met onderzoeken hoe we het indexeren kunnen automatiseren, maar zijn nog niet zo ver dat we hiermee het handmatige proces kunnen vervangen. Misschien en zelfs waarschijnlijk zullen we het handmatige proces wel nooit vervangen omdat de kwaliteit van de handmatig ingevoerde index heel hoog is. Hiermee worden de zoekresultaten van de receptenzoekmachine kwalitatief ook heel hoog.

Recepten invoeren

We hebben het invoeren van recepten nu ook beschikbaar gemaakt voor onze gebruikers, voor jullie dus. Dit betekent dat iedereen die zin heeft mee kan helpen met het indexeren van zijn of haar kookboeken. Al die recepten worden opgenomen in onze zoekmachine en zijn dus makkelijk terug te vinden door jou. En je helpt hiermee natuurlijk ook alle andere gebruikers die dat kookboek op hun digitale boekenplank hebben staan. Hoe meer boeken we indexeren, des te meer plezier we samen beleven met onze kookboeken.

Eigen recepten

Naast je kookboeken en bewaarde kookmagazines heb je misschien nog wel een stapel uitgescheurde of zelfs met de hand geschreven recepten liggen waarvan je het bestaan niet meer weet. Laat staan dat je deze recepten terug zal vinden als je een menu aan het samenstellen bent.

Je kan nu niet alleen bestaande kookboeken indexeren, het is nu ook mogelijk om ‘eigen’ bewaarde recepten in te voeren. Vanaf nu niet langer die oude schoenendoos of map van zolder halen, maar je beheert bewaarde recepten gewoon op HeerlijkZoeken!

Kijk hier voor een handleiding voor het indexeren van recepten.

Photo by Ewan Robertson on Unsplash Photo by Brooke Lark on Unsplash