B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Als kok in Frankrijk

literaire recepten culinaire verhalen

Een boek van B. Van Loo

We hebben 73 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Als kok in Frankrijk, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

20080034123 - Sinds mensenheugenis laven Franse schrijvers zich aan het zintuiglijke genot dat gepaard gaat met koken. Als kok in Frankrijk brengt de beste culinaire fantasieën en gerechten samen. Geeft het oeuvre van François-René de Chateaubriand het geheim van de ideale steak prijs? Hoe bereidde Alexandre Dumas olifantspoot? Waarom zijn de preisoep van Marguerite Duras en de omelet van Honoré de Balzac zo bijzonder? Naast vele smakelijke verhalen bevat dit onweerstaanbare boek tal van handige recepten voor elke gelegenheid. Zin om je gasten te verbazen met gargantueske eieren? Wil je de hele Proust lezen op een dieet van zelfgemaakte madeleines? Vis serveren voor honderden genodigden? Je kunt naar hartenlust grasduinen in recepten en culinaire wijsheden van Rabelais, Montaigne, Molière, Rousseau, Baudelaire, Balzac, Zola, Queneau, Simenon en vele anderen. In deze uitgebreide editie van Als kok in Frankrijk grasduint Bart Van Loo in eeuwenoude Franse kookboeken, serveert hij talloze nieuwe verhalen en verrassende vondsten, en bereikt hij het summum van eten en lezen.


Aantekeningen bij dit boek

Voor de indexering en de bladzijdenummering is gebruik gemaakt van de Bezige Bij -editie van de "Frankrijk Trilogie" waarvan "als kok in Frankrijk" het tweede deel is.

- ongeveer 2 jaar geleden door geplaatst .

- ongeveer 2 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Als kok in Frankrijk

Een greep uit de 73 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Diner / nagerecht uit Als kok in Frankrijk:

Tarte Tatin

Ingrediënten:
bladerdeeg, boter, suiker, vanillesuiker en zure appel

Keuken:
Frans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Als kok in Frankrijk:

Kruidenomelet (1393)

Ingrediënten:
blad van maartse viooltjes, boerenwormkruid, boter, ei, gember, kropsla, marjolein, munt, peterselie, salie, selderieblad, snijbiet, spinazie, venkel, wijnruit en zout

Soort:
ei/omelet/frittata / vegetarisch
Een recept uit B. Van Loo - Als kok in Frankrijk

Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Als kok in Frankrijk:

Vleessoep

Ingrediënten:
ei, mager rundvlees, marjolein, munt, paneermeel, parmezaanse kaas, peper, peterselie, saffraan, vleesbouillon, water en wijnazijn

Soort:
soep/bouillon
Toon alle 73 recepten in dit boek