Thuis bij Jamie geindexeerd.
10e geindexeerde boek van Jamie Oliver onderschrijft populariteit op Nederlandse kookboekenmarkt.

Jamie Oliver is veruit de populairste kookboekenschrijver op HeerlijkZoeken. Van de 15 populairste boeken zijn er 10 van de hand van de bekende Britse tv-kok.

Thuis bij Jamie geindexeerd.

Honderden Nederlandse en Belgische mensen hebben inmiddels een digitale kookboekenplank ingericht op HeerlijkZoeken. En op al die boekenplanken staan duizenden kookboeken. Kookboeken die onze gebruikers dus thuis in het echt hebben staan en waar ze wekelijks of misschien wel dagelijks heerlijke gerechten uit koken.

Als wij al die kookboeken op een rijtje zetten dan springt de aanwezigheid van Jamie Oliver er met kop en schouders bovenuit. 10 van de 15 populairste kookboeken zijn geschreven door Jamie Oliver en zijn culinaire team. Het is bijna niet te geloven dat deze man al zo lang bezig is met zijn zo karakteristieke recepten en manier van koken, en nog steeds in zoveel keukens te vinden is. All bijna twintig jaar is Jamie bepalend in hoe wij tegen eten en koken aankijken.

Er staan natuurlijk ook andere auteurs in onze top 100. De top drie bestaan naast Jamie Oliver uit Yotam Ottolenghi en onze eigen Yvette van Boven. En een speciale vermelding krijgt natuurlijk De Zilveren Lepel; al meer dan 50 jaar het best verkochte kookboek in Italië.

De volledige top 10 ziet er zo uit.

  1. Jamie’s Italie
  2. Plenty
  3. Jamie, de basis van het koken
  4. The naked chef
  5. Home made
  6. Happy Days met the Naked Chef
  7. Jamie in 30 minuten
  8. Kook met Jamie
  9. de zilveren lepel
  10. The Naked Chef is terug