Jamie Oliver

Jamie Oliver

We hebben 60 boeken van Jamie Oliver waarvan 18 boeken mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Jamie Oliver? Registreren is gratis!

Achtergrond

James (Jamie) Oliver is een bekende Britse TV kok met een indrukwekkend repertoire aan kookboeken, magazine en tv-programma's op zijn naam. Hij wordt ook wel De Naked Chef genoemd vanwege zijn 'naakte', oftewel eenvoudige manier van koken.

Jamie Oliver is geboren in Clavering, Engeland op 27 mei 1975 waar hij al vroeg met eten en koken in aanraking kwam. Zijn vader en moeder hadden namelijk een eetcafe, The Cricketers, waar Jamie bijna letterlijk opgroeide.

Op 24 juni 2000 trouwde Oliver met zijn huidige vrouw Juliette Norton, die hij in zijn kookboeken steevast Jools noemt. Ze kregen drie dochters en twee zoons. Het gezin woon nog steeds in zijn geboorteplaats Clavering.

Loopbaan

Later ging hij werken in The River Café in Londen waar hij de basis legde voor zijn verdere culinaire carrière. Hij maakte er de eerste contacten in de TV wereld tijdens een opname van een documentaire wat resulteerde in de eerste programma's als The Naked Chef waar alles draaide om de essentie van koken; lekker koken en eten hoeft niet moeilijk en duur te zijn.

Ook met de titels van zijn zijn eerste kookboeken "The Naked Chef" en "De terugkeer van de Naked Chef", refereert Jamie aan zijn uitgangspunt wat later daadwerkelijk zijn handelsmerk zou worden. In alle kookboeken van Jamie Oliver herken je direct zijn 'naked' handschrift.

Ook altijd terugkerend is zijn liefde voor Italië en Italiaanse gerechten. Zijn speciale relatie met de Italiaanse chef Gennaro Contaldo heeft hier ongetwijfeld aan bijgedragen. Elk boek bevat wel een uitgebreide verzameling pasta's en risotto's.

Naast zijn kookboeken en TV programma's zet Jamie zich ook nog in voor (kansarme) jongeren door te strijden voor gezond eten op scholen en de jongeren een toekomst te bieden in een van zijn Fifteen restaurants rondom de wereld.

Boeken van Jamie Oliver

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Jamie Oliver

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Jamie Oliver - The naked chef

Nagerecht uit The naked chef:

Gemberpudding

Ingrediënten:
gemberpoeder, gestoomde pudding en stemgember

Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / hoofdgerecht / avondmaal uit Kook met Jamie:

In de pan gebakken tongscharfilets met salsa verder

Ingrediënten:
ansjovisfilets in olie, augurkjes, basilicum, bladpeterselie, bloem, boter, citroen, dijon-mosterd, extra vierge olijfolie, kappertjes, knoflook, munt, nieuwe aardappelen, paarse broccoli, rode-wijnazijn, tongfilets, zeezout en zwarte peper

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver, Sroop Sunar en David Loftus - Te gast bij Jamie

Ontbijt / brunch / lunch uit Te gast bij Jamie:

Bubble & squeak

Ingrediënten:
boter, gemengde groenten, kruimige aardappel, olijfolie, verse kruiden, witte peper en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Bijgerecht uit Jamie's Italie:

Gebakken courgettes

Ingrediënten:
ansjovis, citroen, courgette, gedroogde spaanse peper, knoflook, marjolein, munt, oregano en rode spaanse peper

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie in 30 minuten

Diner / avondmaal uit Jamie in 30 minuten:

Tartaarsaus

Ingrediënten:
ansjovis, augurken, bladpeterselie, citroen, kappertjes, mayonaise en paprikapoeder

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / hoofdgerecht / avondmaal uit Kook met Jamie:

Inktvis gevuld met bloedworst in dikke tomatensaus

Ingrediënten:
bloedworst, brood, citroen, extra vierge olijfolie, gedroogde rode spaanse peper, inktvissen, kerstomaatjes, knoflook, olijfolie, pancetta, rode ui, tijm, zeezout en zwarte peper

Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Serveersuggestie Nasi goreng

Diner / hoofdgerecht / avondmaal uit Jamie's comfort food:

Nasi goreng

Ingrediënten:
arachideolie, basmatirijst, bimi, chilisaus, gember, ketjap manis, knoflook, nam pla, palmsuiker, peper, rawitpeper, rijst, sugarsnaps, suiker, ui en vissaus

Keuken:
Aziatisch / Chinees
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / rijst
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie in 30 minuten

Lunch / bijgerecht / borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Jamie in 30 minuten:

Ansjovis

Ingrediënten:
ansjovis, bladpeterselie, citroen, gerookt paprikapoeder en kerstomaatjes

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Alle recepten van Jamie Oliver