Jamie Oliver

Jamie Oliver

We hebben 68 boeken van Jamie Oliver waarvan 20 boeken mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Jamie Oliver? Registreren is gratis!

Achtergrond

James (Jamie) Oliver is een bekende Britse TV kok met een indrukwekkend repertoire aan kookboeken, magazine en tv-programma’s op zijn naam. Hij wordt ook wel De Naked Chef genoemd vanwege zijn ‘naakte’, oftewel eenvoudige manier van koken.

Jamie Oliver is geboren in Clavering, Engeland op 27 mei 1975 waar hij al vroeg met eten en koken in aanraking kwam. Zijn vader en moeder hadden namelijk een eetcafe, The Cricketers, waar Jamie bijna letterlijk opgroeide.

Op 24 juni 2000 trouwde Oliver met zijn huidige vrouw Juliette Norton, die hij in zijn kookboeken steevast Jools noemt. Ze kregen drie dochters en twee zoons. Het gezin woon nog steeds in zijn geboorteplaats Clavering.

Loopbaan

Later ging hij werken in The River Café in Londen waar hij de basis legde voor zijn verdere culinaire carrière. Hij maakte er de eerste contacten in de TV wereld tijdens een opname van een documentaire wat resulteerde in de eerste programma’s als The Naked Chef waar alles draaide om de essentie van koken; lekker koken en eten hoeft niet moeilijk en duur te zijn.

Ook met de titels van zijn zijn eerste kookboeken “The Naked Chef” en “De terugkeer van de Naked Chef”, refereert Jamie aan zijn uitgangspunt wat later daadwerkelijk zijn handelsmerk zou worden. In alle kookboeken van Jamie Oliver herken je direct zijn ‘naked’ handschrift.

Ook altijd terugkerend is zijn liefde voor Italië en Italiaanse gerechten. Zijn speciale relatie met de Italiaanse chef Gennaro Contaldo heeft hier ongetwijfeld aan bijgedragen. Elk boek bevat wel een uitgebreide verzameling pasta’s en risotto’s.

Naast zijn kookboeken en TV programma’s zet Jamie zich ook nog in voor (kansarme) jongeren door te strijden voor gezond eten op scholen en de jongeren een toekomst te bieden in een van zijn Fifteen restaurants rondom de wereld.

Boeken van Jamie Oliver

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Jamie Oliver

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Lunch / bijgerecht uit Jamie's Amerika:

Rijst uit het wilde westen

Ingrediënten:
basmatirijst, citroen, dille, eikelpompoen, gedroogde veenbessen, kaneel, kippenbouillon, knoflook, olijfolie, rode spaanse peper, ui, wilde rijst, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
rijst / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie's comfort food

Diner / lunch / avondmaal / hoofdgerecht uit Jamie's comfort food:

Sticky chinese ribs

Ingrediënten:
appelsap, chinees vijfkruidenpoeder, hoisinsaus, honing, lente-ui, olijfolie, radijs, rijstwijnazijn, rode ui, spaanse peper, steranijs, tomatenketchup en varkensribstuk

Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / avondmaal / hoofdgerecht uit Thuis bij Jamie:

Aziatische krokante duif met een zoetzure dipsaus

Ingrediënten:
aardappel, chinees vijfkruidenpoeder, frituurolie, gember, honing, houtduiven, koriander, lente-uitjes, limoen, oestersaus, sesamolie, sinaasappels, spaanse pepertjes, szechuanpeper en zeezout

Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Diner / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Te gast bij Jamie:

12 uurkonijnenbolognese

Ingrediënten:
ale, bleekselderij, blond bier, cheddar, citroen, extra vierge olijfolie, gedroogd eekhoorntjesbrood, gerookt dooregen spek, goudse kaas, knoflook, konijn, laurier, nootmuskaat, olijfolie, parmezaanse kaas, pasta, peper, prei, rode ui, rozemarijn, tijm, tomaat uit blik, wortel en zout

Keuken:
Brits / Italiaans
Soort:
pasta/noodles / wild
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Bijgerecht uit Te gast bij Jamie:

Grote vleestomatensalade

Ingrediënten:
dille, extra vierge olijfolie, knoflook, mierikswortel, peper, rodewijnazijn, suiker, vleestomaten en zout

Keuken:
Brits
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - The naked chef

Basisrecept uit The naked chef:

Gearomatiseerde boter

Ingrediënten:
ansjovis, boter, citroen, knoflook, kruiden, olijven, pepertjes en zongedroogde tomaat

Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's Italie:

De allerbeste tonijngehaktballen

Ingrediënten:
broodkruim, citroen, kaneel, knoflook, oregano, parmezaanse kaas, peterselie, pijnboompitten, rode wijnazijn, tomaat in blik, tonijn en ui

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Lunch / snack of tussendoortje uit Jamie's Amerika:

Zeven zeeënsoep

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, gedroogde rode spaanse peper, garnaal, harderfilet, inktvis, jalapeñopeper, knoflook, koriander, krabvlees, limoen, mosselen, olijfolie, rode ui, snapper, tequila, tomaat, tomaat in blik, venusschelpen, witte rijst, witvisfilet, zeezout en zwarte bonen

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / snack of tussendoortje / nagerecht uit Jamie's Amerika:

Pecantaart met bourbon

Ingrediënten:
boter, bourbon, ei, kaneel, lichte rietsuiker, melasse, pecannoten, vanille-ijs, zoet deeg en zwarte stroop

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver, Chris Terry, David Loftus en Marton Deuchars - Jamie's dinners

Recept uit Jamie's dinners:

Eenvoudige lasagna uit de oven

Ingrediënten:
ansjovis, buikspek, butternut-pompoen, crème fraîche, gedroogde rode peper, kruiden, gerookte bacon, kaneel, knoflook, korianderzaad, lasagnavellen, laurier, melk, mozzarella, pancetta, parmezaanse kaas, rode wijn, runderschenkel, stooflappen, tomaat in blik, ui en wortel

Keuken:
Italiaans
Soort:
pasta/noodles
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Lunch / buffet / bijgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Retro laagjessalade

Ingrediënten:
balsamicoazijn, basilicum, brandy, cayennepeper, citroen, extra vierge-olijfolie, garnalen, gedroogde dille, ijsbergsla, kerstomaat, ketchup, komkommer, lente-ui, mais, mayonaise, olijfolie, pastaschelpjes, red leicester, tabasco, tuinkers, wittewijnazijn, worcestersaus en wortel

Soort:
salade / vegetarisch / feestdagen
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Bijgerecht uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Rode-uiengratin

Ingrediënten:
crème fraîche, gruyère, knoflook, olijfolie, parmezaanse kaas, rode ui, tijm en witte wijn

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / groenten, aardappels en peulvruchten / vegetarisch / feestdagen
Alle recepten van Jamie Oliver