Jamie Oliver

Jamie Oliver

We hebben 59 boeken van Jamie Oliver waarvan 16 boeken mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Jamie Oliver? Registreren is gratis!

Achtergrond

James (Jamie) Oliver is een bekende Britse TV kok met een indrukwekkend repertoire aan kookboeken, magazine en tv-programma's op zijn naam. Hij wordt ook wel De Naked Chef genoemd vanwege zijn 'naakte', oftewel eenvoudige manier van koken.

Jamie Oliver is geboren in Clavering, Engeland op 27 mei 1975 waar hij al vroeg met eten en koken in aanraking kwam. Zijn vader en moeder hadden namelijk een eetcafe, The Cricketers, waar Jamie bijna letterlijk opgroeide.

Op 24 juni 2000 trouwde Oliver met zijn huidige vrouw Juliette Norton, die hij in zijn kookboeken steevast Jools noemt. Ze kregen drie dochters en twee zoons. Het gezin woon nog steeds in zijn geboorteplaats Clavering.

Loopbaan

Later ging hij werken in The River Café in Londen waar hij de basis legde voor zijn verdere culinaire carrière. Hij maakte er de eerste contacten in de TV wereld tijdens een opname van een documentaire wat resulteerde in de eerste programma's als The Naked Chef waar alles draaide om de essentie van koken; lekker koken en eten hoeft niet moeilijk en duur te zijn.

Ook met de titels van zijn zijn eerste kookboeken "The Naked Chef" en "De terugkeer van de Naked Chef", refereert Jamie aan zijn uitgangspunt wat later daadwerkelijk zijn handelsmerk zou worden. In alle kookboeken van Jamie Oliver herken je direct zijn 'naked' handschrift.

Ook altijd terugkerend is zijn liefde voor Italië en Italiaanse gerechten. Zijn speciale relatie met de Italiaanse chef Gennaro Contaldo heeft hier ongetwijfeld aan bijgedragen. Elk boek bevat wel een uitgebreide verzameling pasta's en risotto's.

Naast zijn kookboeken en TV programma's zet Jamie zich ook nog in voor (kansarme) jongeren door te strijden voor gezond eten op scholen en de jongeren een toekomst te bieden in een van zijn Fifteen restaurants rondom de wereld.

Boeken van Jamie Oliver

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Jamie Oliver

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch / avondmaal uit Jamie in 15 minuten:

Thaise kip laksa

Ingrediënten:
flespompoen, gember, groene asperge, groentebouillon, honing, kaffir-limoenblaadjes, kippenbouillon, kippendij, knoflook, kokosmelk, koriander, kurkuma, lente-ui, limoen, pindakaas, rijstnoedels, rode spaanse peper, sesamolie, sesamzaad, sojasaus, vijfkruidenpoeder en vissaus

Soort:
gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver - Thuis bij Jamie

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht / avondmaal uit Thuis bij Jamie:

Verse tagliatelle met paarse broccoli en dunnen kaassaus

Ingrediënten:
creme fraiche, ei, eidooier, extra vierge olijfolie, fontina, marjolein, oregano, paarse broccoli, parmezaanse kaas, pastameel tipo '00', tijm, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans

Soort:
vegetarisch / pasta/noodles
Een recept uit Jamie Oliver - Koken met Kanjers

Lunch uit Koken met Kanjers:

Gezonde clubsandwich

Ingrediënten:
cayennepeper, ciderazijn, engelse mosterd, gekookte kipfilet, komkommer, lente uitjes, little gem, peer, verse dragon, vleestomaat, volkorenbrood, waterkers en yoghurt

Soort:
brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie Oliver's kerstkookboek

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti uit Jamie Oliver's kerstkookboek:

Taramasalata

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, extra vierge-olijfolie, gerookte kabeljauwkuit, knoflook en witbrood

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver, Sroop Sunar en David Loftus - Te gast bij Jamie

Bijgerecht uit Te gast bij Jamie:

De beste piccalilly

Ingrediënten:
appel, bloem, bloemkool, broccoli, colman's mosterdpoeder, gedroogde oregano, gemalen komijn, groene spaanse peper, kerrieblaadjes, knoflook, koolzaadolie, kurkuma, laurier, mango, mosterdzaad, nootmuskaat, olijfolie, prinsessenbonen, pronkbonen, rode spaanse peper, rode ui, sjalot, suiker, venkel, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Brits

Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Voorgerecht / lunch / hoofdgerecht uit Kook met Jamie:

Pappardelle met een ragù van kleine gehaktballetjes

Ingrediënten:
basilicum, boter, citroen, ei, gehakt, kaneel, knoflook, muskaatnoot, olijfolie, parmezaanse kaas, pastadeeg, rode spaanse pepers, rode-wijnazijn, tomaat in blik, zeezout en zwarte peper

Soort:
pasta/noodles / vlees
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie in 30 minuten

Bijgerecht uit Jamie in 30 minuten:

Knolselderieremoulade

Ingrediënten:
bladpeterselie, franse mosterd, grove mosterd, knolselderie, peer, prosciutto, rode spaanse peper en witte wijnazijn

Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Nagerecht uit Jamie's Italie:

Bramentaart

Ingrediënten:
bramen, bramenjam, frambozenjam, grappa, koffieroom, kruimeldeeg, mascarpone, munt, vanillestokje en vin santo

Keuken:
Italiaans

Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Alle recepten van Jamie Oliver