Jamie Oliver

Jamie Oliver

We hebben 68 boeken van Jamie Oliver waarvan 20 boeken mét recepten.

Registreer gratis!

Welkom op heerlijkzoeken.

Heerlijk zoeken is jouw persoonlijke receptenzoekmachine voor jouw boekenplank en blogcollectie. Alleen nog maar lekkere recepten vinden van auteurs die jou wél aanspreken, zoals die van Jamie Oliver? Registreren is gratis!

Achtergrond

James (Jamie) Oliver is een bekende Britse TV kok met een indrukwekkend repertoire aan kookboeken, magazine en tv-programma’s op zijn naam. Hij wordt ook wel De Naked Chef genoemd vanwege zijn ‘naakte’, oftewel eenvoudige manier van koken.

Jamie Oliver is geboren in Clavering, Engeland op 27 mei 1975 waar hij al vroeg met eten en koken in aanraking kwam. Zijn vader en moeder hadden namelijk een eetcafe, The Cricketers, waar Jamie bijna letterlijk opgroeide.

Op 24 juni 2000 trouwde Oliver met zijn huidige vrouw Juliette Norton, die hij in zijn kookboeken steevast Jools noemt. Ze kregen drie dochters en twee zoons. Het gezin woon nog steeds in zijn geboorteplaats Clavering.

Loopbaan

Later ging hij werken in The River Café in Londen waar hij de basis legde voor zijn verdere culinaire carrière. Hij maakte er de eerste contacten in de TV wereld tijdens een opname van een documentaire wat resulteerde in de eerste programma’s als The Naked Chef waar alles draaide om de essentie van koken; lekker koken en eten hoeft niet moeilijk en duur te zijn.

Ook met de titels van zijn zijn eerste kookboeken “The Naked Chef” en “De terugkeer van de Naked Chef”, refereert Jamie aan zijn uitgangspunt wat later daadwerkelijk zijn handelsmerk zou worden. In alle kookboeken van Jamie Oliver herken je direct zijn ‘naked’ handschrift.

Ook altijd terugkerend is zijn liefde voor Italië en Italiaanse gerechten. Zijn speciale relatie met de Italiaanse chef Gennaro Contaldo heeft hier ongetwijfeld aan bijgedragen. Elk boek bevat wel een uitgebreide verzameling pasta’s en risotto’s.

Naast zijn kookboeken en TV programma’s zet Jamie zich ook nog in voor (kansarme) jongeren door te strijden voor gezond eten op scholen en de jongeren een toekomst te bieden in een van zijn Fifteen restaurants rondom de wereld.

Boeken van Jamie Oliver

Kijk voor meer boeken.

Recepten van Jamie Oliver

Doorzoek de recepten

Wist je dat heerlijkzoeken dé site is om door recepten van kookboeken te zoeken? Verfijn en verken onze selectie van recepten!

Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Diner / nagerecht uit Te gast bij Jamie:

Ecclefechan-taart met whisky - gemberroom

Ingrediënten:
bloem, boter, citroen, ei, gedroogde vruchtjes, lichte basterdsuiker, sinaasappel, slagroom, stemgember, gemberstroop, suikerstroop, whisky en zout

Keuken:
Brits
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Jamie in 15 minuten

Lunch uit Jamie in 15 minuten:

Garnalencocktail

Ingrediënten:
avocado, basilicum, brandy, cayennepeper, citroen, cognac, extra vierge-olijfolie, gamba's, garnalen, knoflook, komkommer, lente-ui, olijfolie, romainesla, tabasco, tomaat, tomatenketchup, tuinkers, worcestersaus, yoghurt, zaden, zelfrijzend bakmeel en zongedroogde tomaat

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Italie

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's Italie:

Gebakken tong op drie manieren

Ingrediënten:
aardappel, ansjovis, basilicum, citroen, kerstomaat, pancetta, rozemarijn, rucola, tomaat, tong, tongschar en zwarte olijven

Keuken:
Italiaans
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Bijgerecht uit Te gast bij Jamie:

Smakelijke spruitjes

Ingrediënten:
ciderazijn, cumberlandworstjes, honing, olijfolie, peper, spruiten, tijm, venkelzaad, witte ui, wittewijnazijn en zout

Keuken:
Brits
Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit Kook met Jamie:

Heerlijke pasta met langzaam gebraden eend

Ingrediënten:
bladpeterselie, bleekselderij, boter, kaneelstokje, kippenbouillon, knoflook, occhi di lupo, olijfolie, pancetta, parmezaanse kaas, pijnboompitten, rode ui, rode wijn, rode-wijnazijn, rozemarijn, rozijnen, sinaasappel, tamme eend, tomaat in blik, wortel, zeezout en zwarte peper

Soort:
pasta/noodles / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Bespaar met Jamie

Buffet / avondmaal uit Bespaar met Jamie:

Bonen met BBQ-saus & zoete aardappel

Ingrediënten:
bbq-saus, cheddar, ciabatta, extra belegen goudse kaas, gedroogde chilivlokken, bonen, knoflook, komijnzaad, olijfolie, oud brood, passata, rode spaanse peper, rode ui, rozemarijn, winterwortel, yoghurt, zoete aardappel en zoet gerookt paprikapoeder

Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Brunch / lunch / snack of tussendoortje uit Jamie's Amerika:

Muffuletta

Ingrediënten:
buffelmozzarella, extra vierge olijfolie, focaccia, gerookte ham, ingemaakte groenten, olijven, prosciutto, provolone, salami, tomaat, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Jamie Oliver, David Loftus en Sroop Sunar - Te gast bij Jamie

Diner / nagerecht uit Te gast bij Jamie:

Mueslicrumble

Ingrediënten:
bloem, boter, bramen, cognac, custardvla, donkere basterdsuiker, gedroogde vruchtjes, noten, handappel, havermoutvlokken, honing, kaneel, moesappel, nootmuskaat, rietsuiker, roomijs, sinaasappel, sleedoornjenever, stemgember en yoghurt

Keuken:
Brits
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver - Kook met Jamie

Diner / lunch / voorgerecht / avondmaal / hoofdgerecht uit Kook met Jamie:

Pappardelle met wild konijn, olijven en majolein

Ingrediënten:
boter, citroen, groene olijven, knoflook, konijn, marjolein, olijfolie, parmezaanse kaas, pastadeeg, rozemarijn, tijm, witte wijn, zeezout en zwarte peper

Soort:
pasta/noodles / wild
Alle recepten van Jamie Oliver