Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Jamie's Amerika

Een boek van Jamie Oliver en David Loftus

We hebben 126 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Jamie’s Amerika, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Amerika is het land van fastfood, cola en supersize-porties. Of heeft het
meer te bieden? Jamie Oliver reist naar de VS en ontdekt dat Amerika niet
één groot land is, maar een bouillabaisse van tientallen volkomen verschillende culinaire werelden. Het levert hem een fascinerende
verzameling recepten op, waarvan sommige zo verrassend zijn dat zelfs
de wereldberoemde kok het eerst moest proeven voor hij het kon
geloven. De 100 allerbeste recepten worden in Jamie’s Amerika getoond
en uitvoerig beschreven. Maar misschien meer nog dan dat geeft het
boek een intrigerend beeld van de unieke verscheidenheid van het land
van de onbegrensde – culinaire – mogelijkheden.

* Met 100 fascinerende recepten
* Spectaculaire fotografie
* De culinaire tradities van onder andere Los Angeles, New York, New Orleans, Arizona en Georgia in beeld gebracht
* Een ode aan de mensen, hun cultuur en hun land: halleluja!


Aantekeningen bij dit boek

Precies zoals we van Jamie gewend zijn. En dan nu op z'n Amerikaans. Straight-to-the-point lekkere recepten uit verschillende delen van de USA. Jihaa!

- bijna 3 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Jamie's Amerika

Een greep uit de 126 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Lunch / hoofdgerecht / voorgerecht / snack of tussendoortje uit Jamie's Amerika:

Wraps met redondo-makreel

Ingrediënten:
asperge, avocado, bloemtortilla, chilisaus, courgette, extra vierge olijfolie, koriander, lente-ui, limoen, makreelfilet, radijs, rode spaanse peper, zeezout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Basisrecept uit Jamie's Amerika:

Zoet deeg

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, melk, poedersuiker, sinaasappel en vanillestokje

Soort:
vegetarisch / gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Bijgerecht / voorgerecht / lunch uit Jamie's Amerika:

Gevulde courgette-bloemen

Ingrediënten:
babycourgette, chilipoeder, citroen, courgettebloemen, groene spaanse peper, limoen, marjolein, munt, rancherokaas, ricotta, spuitwater, zachte geitenkaas, zeezout, zelfrijzend bakmeel, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Nagerecht uit Jamie's Amerika:

Zoete tamales met chocola

Ingrediënten:
ananas, bakpoeder, bloem, boter, kokospoeder, limoen, maïsbladeren, maismeel, pure chocolade, rietsuiker, slagroom en zeezout

Keuken:
Mexicaans / Amerikaans
Soort:
vegetarisch / gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Hoofdgerecht / lunch uit Jamie's Amerika:

5 sterren spareribs

Ingrediënten:
appelsap, barbecuemix, barbecuesaus, spareribs en witte wijnazijn

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Forel & salade

Ingrediënten:
basilicum, bourbon, ciderazijn, citroen, dille, extra vierge olijfolie, forel, komkommer, lente-ui, olijfolie, paprika, peterselie, tomaat, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Snack of tussendoortje / voorgerecht / lunch / ontbijt / brunch uit Jamie's Amerika:

Egyptisch gevuld platbrood

Ingrediënten:
citroen, ei, extra vierge olijfolie, gevogelte, hummus, komijnzaad, lente-ui, munt, olijfolie, paprikapoeder, platbrood, sumak, vlees, yoghurt, zahtar, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Amerikaans
Soort:
vlees / vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Snack of tussendoortje / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Cowboy pasteitjes op z'n 'Cornish'

Ingrediënten:
aardappel, bloem, boter, ei, flespompoen, kippenbouillon, kippendijen, maismeel, nootmuskaat, olijfolie, rode ui, salie, worcestersaus, wortel, zeezout, zeezout & zwarte peper en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Snack of tussendoortje / nagerecht uit Jamie's Amerika:

Koekjes met amandelen en pijnpitten

Ingrediënten:
amandelen, bloem, boter, bruinde basterdsuiker, dubbelkoolzure soda, ei, golden syrup, havermoutvlokken, pijnboompitten, suiker en vanille-extract

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch / gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Lunch / hoofdgerecht / voorgerecht / snack of tussendoortje uit Jamie's Amerika:

Zeebanket ui Louisiana

Ingrediënten:
bleekselderij, brandy, citroen, gedroogde spaanse peper, gember, grote garnalen, knoflook, korianderzaad, krab, kruidenagel, laurier, maiskolf, mayonaise, mosterdzaad, peterselie, pimentbessen, rode aardappel, tomatenketchup, ui, venkelzaad, worcestersaus, zeezout en zwarte peperkorrels

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Jamie's Amerika:

Watermeloensalade

Ingrediënten:
chilipoeder, extra vierge olijfolie, harde geitenkaas, lente-ui, limoen, munt, olijfolie, pompoenzaad, schapenkaas, scotch bonnets, watermeloen, zeezout, zonnebloempitten en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Lunch / bijgerecht uit Jamie's Amerika:

Botersla & in de pan gebakken paddenstoelen

Ingrediënten:
boter, botersla, dijonmosterd, extra vierge olijfolie, gemengde paddenstoelen, knoflook, olijfolie, tijm, witte wijnazijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Lunch / bijgerecht / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Californische kiemensalade

Ingrediënten:
balsamicoazijn, chorizo, erwten, extra vierge olijfolie, kiemgroente, knoflook, munt, olijfolie, rode spaanse peper, rucola, waterkers, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Recept uit Jamie's Amerika:

Chiliazijn

Ingrediënten:
azijn, kristalsuiker, laurier en spaanse peper

Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Hoofdgerecht / lunch uit Jamie's Amerika:

In de braadslee gebakken kip

Ingrediënten:
aardappel, boter, ciderazijn, citroen, gerookte doorregen bacon, honing, kippenborst, kippenbouillon, knoflook, koffieroom, olijfolie, parmezaanse kaas, salie, ui, water, zeezout, zoete aardappel en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
ovenschotel/ovengerecht/crumble/gratin/clafoutis / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Lunch / hoofdgerecht / snack of tussendoortje uit Jamie's Amerika:

Sher-Ping-pannenkoeken

Ingrediënten:
chilisaus, gember, harde witte bloem, knoflook, koriander, lente-ui, limoen, sojasaus, szechuan peper, varkensgehakt, water, witte kool, zeezout en zonnebloemolie

Keuken:
Chinees / Amerikaans
Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Snack of tussendoortje / lunch / brunch uit Jamie's Amerika:

Muffuletta

Ingrediënten:
buffelmozzarella, extra vierge olijfolie, focaccia, gerookte ham, ingemaakte groenten, olijven, prosciutto, provolone, salami, tomaat, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Voorgerecht / lunch uit Jamie's Amerika:

Ali's wraps met eend

Ingrediënten:
chilipoeder, eend, gemalen komijn, granaatappelpitten, hoisinsaus, ijsbergsla, koriander, limoen, munt, olijfolie, paprikapoeder, radijs, rode spaanse peper, rode ui, sumak, zahtar, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Midden-Oosten / Amerikaans
Soort:
wild / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Collard greens, knolraap & varkensvlees

Ingrediënten:
bleekselderij, cavolo nero, extra vierge olijfolie, knolraap, kool, laurier, snijbiet, spruit, varkensschenkel, wittewijnazijn, wortel, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Konijnenstoof & dumplings

Ingrediënten:
bleekseldedrij, bloem, boter, cayennepeper, haas, kippenbouillonblokje, konijn, maismeel, olijfolie, rozemarijn, salie, ui, wortel, zeezout, zelfrijzend bakmeel en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
stoofgerecht / wild
Toon alle 126 recepten in dit boek