Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Jamie's Amerika

Een boek van Jamie Oliver en David Loftus

We hebben 126 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Jamie’s Amerika, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Amerika is het land van fastfood, cola en supersize-porties. Of heeft het
meer te bieden? Jamie Oliver reist naar de VS en ontdekt dat Amerika niet
één groot land is, maar een bouillabaisse van tientallen volkomen verschillende culinaire werelden. Het levert hem een fascinerende
verzameling recepten op, waarvan sommige zo verrassend zijn dat zelfs
de wereldberoemde kok het eerst moest proeven voor hij het kon
geloven. De 100 allerbeste recepten worden in Jamie’s Amerika getoond
en uitvoerig beschreven. Maar misschien meer nog dan dat geeft het
boek een intrigerend beeld van de unieke verscheidenheid van het land
van de onbegrensde – culinaire – mogelijkheden.

* Met 100 fascinerende recepten
* Spectaculaire fotografie
* De culinaire tradities van onder andere Los Angeles, New York, New Orleans, Arizona en Georgia in beeld gebracht
* Een ode aan de mensen, hun cultuur en hun land: halleluja!


Aantekeningen bij dit boek

Precies zoals we van Jamie gewend zijn. En dan nu op z'n Amerikaans. Straight-to-the-point lekkere recepten uit verschillende delen van de USA. Jihaa!

- meer dan 8 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit Jamie's Amerika

Een greep uit de 126 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Daisy May's BBQ-ribs

Ingrediënten:
amerikaanse gele mosterd, boter, gerookt paprikapoeder, honing, klaprib, lichtbruine basterdsuiker, mild chilipoeder, runderbouillonblokje, water, zeezout, zonnebloemolie en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / barbecue/grill
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / snack of tussendoortje / voorgerecht / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Wraps met redondo-makreel

Ingrediënten:
asperge, avocado, bloemtortilla, chilisaus, courgette, extra vierge olijfolie, koriander, lente-ui, limoen, makreelfilet, radijs, rode spaanse peper, zeezout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Ontbijt / brunch / diner / lunch / nagerecht uit Jamie's Amerika:

Hipspudding

Ingrediënten:
blauwe bosbessen, boter, ei, gemberpoeder, lichte rietsuiker, melasse, peren, sinaasappel, slagroom, vanille-ijs, vanillestokje, yoghurt, zeezout en zelfrijzend bakmeel

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding / vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Brunch / lunch / snack of tussendoortje uit Jamie's Amerika:

Muffuletta

Ingrediënten:
buffelmozzarella, extra vierge olijfolie, focaccia, gerookte ham, ingemaakte groenten, olijven, prosciutto, provolone, salami, tomaat, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / brood/sandwiches/crostini/bruschetta
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / snack of tussendoortje / nagerecht uit Jamie's Amerika:

Fluwelen cupcakes

Ingrediënten:
bloem, boter, cacao, citroen, dubbelkoolzure soda, ei, karnemelk, lichtbruine kristalsuiker, poedersuiker, rode kleurstof, vanille-extract, volvette kwark, witte wijnazijn en zeezout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Gehaktballen uit de bergen

Ingrediënten:
broodkruim, cheddar, ciderazijn, dijonmosterd, ei, gehakt, gerookt paprikapoeder, knoflook, koffie, komijnzaad, korianderzaad, melasse, olijfolie, oregano, paprika, peterselie, pruimtomaat, rode spaanse peper, rode ui, tomatenketchup, worcestersaus, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Met garnalen gevulde platvis

Ingrediënten:
cayennepeper, citroen, garnalen, knoflook, olijfolie, peterselie, platvis, ui, witte wijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Chili con Jamie

Ingrediënten:
bonen, gedroogde spaanse peper, gemalen komijn, gerookt paprikapoeder, kaneelstokje, knoflook, koffie, laurier, melasse, olijfolie, oregano, paprika, rode spaanse peper, rode ui, runderborst, zeezout, zure room en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Ontbijt / diner / nagerecht uit Jamie's Amerika:

Honingrijst

Ingrediënten:
noten, halfvolle melk, honing, jam, paprijst, vanillestokje en zeezout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

geglaceerde kwartel & knolraappuree

Ingrediënten:
aardappel, boter, cayennepeper, donkerbruine suiker, gerookte doorregen bacon, knolraap, kwartel, olijfolie, peterselie, worcestersaus, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Lunch / snack of tussendoortje uit Jamie's Amerika:

Popcorn-'gator & aioli

Ingrediënten:
alligatorstaart, bloem, cayennepeper, citroen, karnemelk, maïsolie, mayonaise, rode paprika, rode spaanse peper, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / wild
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Cajun-alligator met zoete aardappel & salsa

Ingrediënten:
alligatorstaart, cayennepeper, ciderazijn, extra vierge olijfolie, groene tomaat, grove mosterd, kipfilet, knoflook, lente-ui, olijfolie, oregano, paprikapoeder, peterselie, rode spaanse peper, tijm, tomaat, varkenslende, zeezout, zoete aardappel en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vlees / wild / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Ontbijt / brunch / lunch / snack of tussendoortje uit Jamie's Amerika:

Mexicaans ontbijt

Ingrediënten:
cheddar, ei, gedroogde spaanse peper, knoflook, laurier, olijfolie, rode paprika, spaanse peper, tomaat, tomaat in blik, tortilla, ui, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Mexicaans / Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / nagerecht uit Jamie's Amerika:

Ouderwets perzikroomijs

Ingrediënten:
ei, lichtbruine rietsuiker, perzik, slagroom, vanillestokje en volle melk

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch / ijs/sorbet/granita/panna cotta
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Snack of tussendoortje uit Jamie's Amerika:

Chipotle-peper-popcorn

Ingrediënten:
arachideolie, boter, chilipoeder, gedroogde spaanse peper, maïskorrels en zeezout

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vegetarisch
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Lunch / snack of tussendoortje uit Jamie's Amerika:

Kruidige gumbo met vlees

Ingrediënten:
bleekselderij, bloem, cayennepeper, drumsticks, gerookte doorregen bacon, gerookte worst, kippenbouillon, kippendijen, knoflook, laurier, lente-ui, olijfolie, paprika, paprikapoeder, peterselie, tijm, ui, zeezout, zoete aardappel en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
stoofgerecht / vlees / soep/bouillon / gevogelte
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / bijgerecht / voorgerecht uit Jamie's Amerika:

Mexicaanse straatsalade

Ingrediënten:
extra vierge olijfolie, jalapeñopeper, koriander, limoen, radijs, rode kool, rode ui, witte kool, wortel en zeezout

Keuken:
Mexicaans / Amerikaans
Soort:
salade
Een recept uit Jamie Oliver en David Loftus - Jamie's Amerika

Diner / lunch / hoofdgerecht uit Jamie's Amerika:

Tonijn op geroosterde salsa

Ingrediënten:
citroen, courgette, extra vierge olijfolie, groene paprika, groene peper, knoflook, koriander, limoen, munt, olijfolie, rode ui, tomaat, tonijn, zeezout en zwarte peper

Keuken:
Amerikaans
Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Toon alle 126 recepten in dit boek