Wij maken jouw kookboeken, zoals La cuisine Charentaise, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Aantekeningen
bij dit boek
Een klein kookboekje uit de reeks Cuisines des pays de France. De Charente heeft een lange kustlijn met een aantal belangrijke vissershavens. Vis en schaaldieren maken daardoor meer dan de helft van de recepten uit. Een tweede pijler is de landbouw en dan met name het gevarieerde aanbod van groenten. Vleesrecepten zijn naar moderne opvattingen nogal rustiek met ruim aandacht voor recepten die typisch zijn voor huisslacht. Met nadruk op verwerken van orgaanvlees. De traditionele gerechten zijn herkenbaar als bron van de huidige meer verfijnde keuken van Frankrijk. Dat Charente ook de streek is waar cognac vandaan komt mag blijken uit het recept voor kinder-toetjes waarin ook een scheutje daarvan wordt toegevoegd.
Recepten uit La cuisine Charentaise
Een greep uit de 80 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben: