Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

La cuisine Charentaise

Cuisines des pays de France

Een boek van Liliane Benoit en Agnès Claverie

We hebben 80 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals La cuisine Charentaise, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.


Aantekeningen bij dit boek

Een klein kookboekje uit de reeks Cuisines des pays de France. De Charente heeft een lange kustlijn met een aantal belangrijke vissershavens. Vis en schaaldieren maken daardoor meer dan de helft van de recepten uit. Een tweede pijler is de landbouw en dan met name het gevarieerde aanbod van groenten. Vleesrecepten zijn naar moderne opvattingen nogal rustiek met ruim aandacht voor recepten die typisch zijn voor huisslacht. Met nadruk op verwerken van orgaanvlees. De traditionele gerechten zijn herkenbaar als bron van de huidige meer verfijnde keuken van Frankrijk. Dat Charente ook de streek is waar cognac vandaan komt mag blijken uit het recept voor kinder-toetjes waarin ook een scheutje daarvan wordt toegevoegd.

- ongeveer 2 jaar geleden door geplaatst .

Recepten uit La cuisine Charentaise

Een greep uit de 80 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Liliane Benoit en Agnès Claverie - La cuisine Charentaise

Recept uit La cuisine Charentaise:

Sauce de pire - Varkensleversaus

Ingrediënten:
bloed, bloem, boter, bouquet garni, grof zeezout, knoflook, olie, peper, ui, varkensbloed, varkenshart, varkenslever, varkenslong en witte wijn

Keuken:
Frans
Soort:
saus / varkensvlees / bouillon / orgaanvlees
Toon alle 80 recepten in dit boek