Recept uit Roger Van Damme desserts:
We hebben 472 recepten uit dit boek geindexeerd.
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Roger Van Damme desserts, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
‘Chef van het jaar 2010’,’Beste patissier ter wereld 2017’, een Michelinster, een zevende boek, … Op 25 jaar tijd heeft Roger van Damme alle topingrediënten samengebracht en laten sudderen. Nu serveert hij het smaakvolle eindresultaat van dat harde werken in dit jubileumboek. Twee jaar hebben Roger en zijn team eraan gewerkt en dat merk je. Het lange traject loont en maakt het boek compleet. Alle seizoensproducten komen aan bod en worden in de origineelste vormen en de lekkerste combinaties omgetoverd tot meer dan 50 prachtige desserts. Maar dit boek vertelt ook een verhaal; de start van zijn carrière, het indrukwekkende traject dat hij ondertussen heeft afgelegd, aangevuld met uitspraken van de grootste collega-chefs én geeft Roger van Damme prijs waar hij zijn inspiratie haalt. Dit verhaal leidt ons langs het magnifieke Barcelona en het feeërieke Parijs met als enige doel: anderen inspireren!
Aantekeningen bij dit boek
Roger van Damme is een briljante patissier die in dit schitterende boek zijn toprecepten tot in detail vast heeft gelegd. De gemiddelde thuiskok zal bij lezing snel ontdekken dat zelf maken van dit soort nagerechten zeer hoog gegrepen is. De recepten vragen om grote precisie, veel, moeilijk verkrijgbare, specialistische ingrediënten en speciale apparatuur die in de meeste huishoudens niet aanwezig is.
Desondanks is het boeiend om de recepten te lezen en de prachtige foto’s te bekijken. Nog mooier natuurlijk is zijn sfeervolle lunchrestaurant “het Gebaar” in Antwerpen bezoeken waar, naast zijn heerlijke nagerechten, ook de rest van het menu de moeite waard is.
Voor het indexeren van dit boek heb ik een paar trucjes uit moeten halen om de uit meerdere bereidingen samengestelde desserts enigszins geordend weer te kunnen geven. Voor ieder van de 54 bereidingen is als recepttype “dessert” vermeld. De recepten voor de vele onderdelen waaruit zo’n dessert is opgebouwd zijn vervolgens beschreven met de vermelding “Onderdeel van …..”
Deze werkwijze leidt er toe dat sommige bestanddelen, die in meerdere recepten voorkomen, bij elk van die recepten opnieuw werden vermeld.
Ook ongebruikelijk is dat ingrediënten met merknaam en al worden vermeld (Texturas, Sosa, Valrhona e.d.). Gelet op het gespecialiseerde werkveld is dat m.i. onvermijdelijk.
Meer weten over de verbazende precisie van het werk van van Damme? Kijk dan naar de Belgische culinaire internetzender NJAM waar hij een aantal bereidingen demonstreert en van commentaar voorziet.
TdB
Advertentie
Recepten uit Roger Van Damme desserts
Een greep uit de 472 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Recept uit Roger Van Damme desserts:
Abrikozensorbet (Onderdeel van half moon)
- Ingrediënten:
- abrikozenpuree, cremodan 64 stabilistor, glucose atomisé, invertsuiker, suiker en water
Recept uit Roger Van Damme desserts:
Witte chocoladebavarois (Onderdeel van The world of Butterflies)
- Ingrediënten:
- eidooier, gelatinepoeder, ivoire valrhona, lobbige room, melk, room, suiker, tonkaboon en water
Recept uit Roger Van Damme desserts:
Crémeux van gianduja (Onderdeel van sushirol)
- Ingrediënten:
- citroenzest, eidooier, gianduja noisettes noir valrhona, room, suiker, volle melk en zout
Recept uit Roger Van Damme desserts:
Rode glaçage (onderdeel van Aardbeienlint)
- Ingrediënten:
- agar texturas, cabernet sauvignonazijn, citroensap, frambozenpuree, gelatinepoeder, glucose, nappage neutre, rode kleurstof wateroplosbaar en water
Recept uit Roger Van Damme desserts:
Gesableerde hazelnoot (Onderdeel van Paris Brest)
- Ingrediënten:
- fleur de sel, hazelnoten, suiker, vanillestokje en water
Recept uit Roger Van Damme desserts:
Jus van kriekbier (onderdeel van Red Fruit Flower)
- Ingrediënten:
- citroensap, frambozenpuree, gelatinepoeder, hibiscusthee, kardemomzaad, kriekbier, suiker, vlierbessensiroop, water en xantana sosa
Recept uit Roger Van Damme desserts:
Gouden karamelglaçage (Onderdeel van opera)
- Ingrediënten:
- gecondenseerde melk, gelatinepoeder, glucose, goudpoeder, karamelchocolade callebaut, suiker en water
Recept uit Roger Van Damme desserts:
Dulcey Chocoladecrunch (onderdeel van Hollandse Appeltaart)
- Ingrediënten:
- dulcey valrhona en trisol texturas
Recept uit Roger Van Damme desserts:
Chocolade sablé (onderdeel van Chocolate Art)
- Ingrediënten:
- bakpoeder, bloem, boter, cacaopoeder, eidooier, pure chocolade, suiker en zout
Recept uit Roger Van Damme desserts:
Citroencrémeux (Onderdeel van Rock around the clock)
- Ingrediënten:
- boter, citroengras, ei, gelatinepoeder, limoensap, limoenzest, mascarpone, suiker en water
Recept uit Roger Van Damme desserts:
Witte glaçage (Onderdeel van white and gold)
- Ingrediënten:
- bloemsuiker, gelatinepoeder, glucose, nappage neutre, room, titaandioxide en water
Recept uit Roger Van Damme desserts:
Vanillebavarois (onderdeel van geraspte vijg)
- Ingrediënten:
- gelatinepoeder, griekse yoghurt, limoensap, lobbige room, melk, room, suiker, vanillestokje, water en yoghurtpoeder yopols sosa
Recept uit Roger Van Damme desserts:
Chococrunch (Onderdeel van witte truffel)
- Ingrediënten:
- amandelpoeder, bloem, boter, cacaopoeder, donkere cassonade en zout
Recept uit Roger Van Damme desserts:
Witte spuitchocolade (onderdeel van Lemon squash)
- Ingrediënten:
- cacaoboter, titaandioxide, witte chocolade en zonnebloemolie
Recept uit Roger Van Damme desserts:
Rode suikerbol (onderdeel van Aardbeienlint)
- Ingrediënten:
- isomalt en rode kleurstof wateroplosbaar
Recept uit Roger Van Damme desserts:
Krokantje van chocolade (onderdeel van Chocolate Art)
- Ingrediënten:
- agar texturas, cacaopaté, gellan texturas, glucose atomisé, suiker, water en xantana sosa
Recept uit Roger Van Damme desserts:
Witte spuitchocolade (Onderdeel olor verde)
- Ingrediënten:
- cacaoboter, titaandioxide, witte chocolade en zonnebloemolie
Recept uit Roger Van Damme desserts:
Yoghurtmousse (onderdeel van Aardbeien uit Hoogstraten)
- Ingrediënten:
- gelatinepoeder, griekse yoghurt, limoensap, lobbige room, mascarpone, poedersuiker, rabarbersap, water en yoghurtpoeder yopols sosa
Recept uit Roger Van Damme desserts:
Ganache van Bergamot (onderdeel van Lemon squash)
- Ingrediënten:
- bergamotzest, boter, callebaut 811, invertsuiker, room, saint-domingue cacao barry en vanillestokje