Handige nieuwe features toegevoegd aan de website

Naast het uitbreiden van onze receptenindex met ‘eigen’ recepten van gebruikers hebben we ons ook gerealiseerd dat het zoeken van recepten niet op zichzelf staat en eigenlijk het begin is van een reis naar een heerlijke maaltijd of zelfs diner.

Handige nieuwe features toegevoegd aan de website

We hebben thuis prachtige kookboeken staan, maar het zoeken naar recepten in die kookboeken is niet voor de hand liggend. Vooral niet als de omvang van de verzameling kookboeken uit de hand begint te lopen. Eigenlijk was dit precies de reden waarom wij HeerlijkZoeken hebben gelanceerd.

Foodblogs

Maar naast kookboeken gebruikt de moderne hobbykok natuurlijk ook het internet als bron voor zijn of haar culinaire inspiratie. Online zijn vele mooie websites van enthousiaste foodbloggers te vinden waar -net als in onze kookboeken- hele fraaie recepten zijn te vinden. Op zoek naar inspiratie is het handig als we dan door onze kookboeken en ook onze favoriete foodblogs kunnen zoeken. Maar dit hadden we dus al geregeld.

Eigen recepten organiseren

Wat mist er dan nog? Ja precies, al die recepten die je zelf hebt verzameld. Gevonden op internet, of uitgeknipt uit tijdschriften. Of misschien wel zelf bedacht, of mee naar huis gekregen van de chef van je kookclub. Geen zorgen, ook die recepten kunnen nu worden toegevoegd, en zelfs georganiseerd in handige collecties. Klik rechtsboven in het menu op ‘Recepten’ en probeer het maar eens uit. Hele prille functionaliteit, maar we zijn erg benieuwd naar hoe het wordt ervaren door iedereen.

Boodschappenlijstjes

En ook erg pril nog, voorbereidend op mooie toekomstige uitbreidingen, zijn de boodschappenlijstjes die automatisch worden gegenereerd van de recepten in bovenstaande collecties. Handig als je door de supermarkt loopt voor het kerstmenu bijvoorbeeld en wilt afvinken wat al in je winkelwagentje ligt.

We blijven bezig en horen heel graag wat iedereen er van vindt. Laten jullie het ons weten?