Teubner - Groot handboek sauzen

Groot handboek sauzen

Een boek van Teubner

We hebben 413 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Groot handboek sauzen, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Basissauzen, bereidingswijzen en recepten

Bechamelsaus, hollandaise, Aziatische vinaigrette, kreeftenboter, vleesjus, pindasaus, all’arrabiata, salsa verde, kersensaus, sabayon, chocoladesaus, appel-karamelsaus… In dit lijvige handboek staat écht alles over de bereiding van sauzen en fonds. De sauzen zijn ondergebracht in verschillende hoofdstukken: sauzen voor vlees, wild, gevogelte, vis en zeevruchten, pastasauzen, sauzen voor bij groenten, aardappelen en salade en ten slotte zoete sauzen voor bij desserts en fruit. Bij elk recept wordt stap voor stap beschreven hoe u te werk moet gaan. Samen met de bereiding van de saus krijgt u steeds een recept voor een gerecht waar u de saus bij kunt serveren. Als toegift krijgt u ook nog uitvoerige keukenhulp bij ‘ongelukjes’. Met tips en trucs om moeilijke situaties en onverwachte probleempjes op te lossen. En achter in het boek staat een tabel met een overzicht van alle sauzen om snel de passende saus terug te vinden. Kortom, dit boek is een onmisbare keukenhulp voor iedereen die van koken houdt!


Aantekeningen bij dit boek

Dit boek is geïndexeerd vanuit de oorspronkelijke Duitstalige uitgave; Das Teubner Handbuch Saucen. Voor alle duidelijkheid: Teubner is niet de auteur maar de uitgever die voor deze voortreffelijke serie redactieteams samenstelde die verantwoordelijk zijn voor de receptuur, de fotografie en de warenkennis in de serie. In de weergave van de receptuur voor Heerlijk Zoeken ging ik uit van de primaire recepten. Eventuele alternatieven, waarbij binnen de recepten meerdere mogelijkheden werden verwerkt, heb ik buiten beschouwing gelaten om verwarring te voorkomen. Eventuele vertaalfouten zijn geheel aan mij toe te schrijven. Net als de andere delen uit de serie kan ik deze zeer nauwkeurige en volledige kookboeken van harte aanbevelen.
m.vr.gr., Thom de Beer

- 4 maanden geleden door geplaatst .

Recepten uit Groot handboek sauzen

Een greep uit de 413 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Diner / hoofdgerecht uit Groot handboek sauzen:

Gestoomde kalfsfilet

Ingrediënten:
citroenschil, heldere kalfsfond, kalfsmedaillon, knoflook, olie, tijm, ui, witte peperkorrels en witte wijn

Keuken:
Duits
Soort:
kalfsvlees
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Kappertjessaus

Ingrediënten:
bonenkruid, gevogeltefond, groene paprika, kappertjes, olijfolie, rode paprika, scherpe mosterd, tijm, vet rookspek en witte peper

Keuken:
Mediterraans
Soort:
saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Joghurtsaus

Ingrediënten:
amandelpasta, griekse yoghurt, knoflook, olie, rode chilipeper en sinaasappelsap

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Truffel-pesto

Ingrediënten:
aceto balsamico tradizionale, boter, olijfolie, parmezaanse kaas, pijnboompitten, tijm, truffel in fond, truffelolie, zomertruffel en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
sauzen
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Maltesersaus

Ingrediënten:
bloedsinaasappel, citroensap, eidooier, geklaarde boter, peper, sjalot, witte peperkorrels, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Basis-saladecreme

Ingrediënten:
bloem, eidooier, geklaarde boter, kerriepoeder, melk, peper, scherpe mosterd, suiker, witte wijnazijn en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Aspergesaus

Ingrediënten:
aspergekookvocht, boter, cayennepeper, citroensap, groene asperges, knoflook, room, sjalot, suiker en zout

Keuken:
Internationaal
Soort:
saus
Een recept uit Teubner - Groot handboek sauzen

Recept uit Groot handboek sauzen:

Notensaus

Ingrediënten:
amandelmeel, cayennepeper, dragonazijn, hazelnootmeel, knoflook, limoenrasp, limoensap, melk, notenolie, olijfolie, pijnappelpitten, toast en zout

Keuken:
Duits
Soort:
saus
Toon alle 413 recepten in dit boek