We are on a mission...

Door zoveel mogelijk kookboeken te voorzien van een digitaal register van recepten, stoffen wij kookboeken in het land af en hopen we hobbykoks te stimuleren hun kookboeken weer te gebruiken bij het koken en de zoektocht naar culinaire inspiratie die er aan vooraf gaat.

We are on a mission...

Kookboeken

Kookboeken zijn niet gemakkelijk doorzoekbaar op kenmerken als ingrediënt of gang. Zeker niet als je er veel in je boekenkast hebt staan. En dat geldt ook voor culinaire tijdschriften en zelf verzamelde recepten in een plakboek of oude schoenendoos.

We halen die recepten in huis omdat we ze lekker vinden, omdat we ze willen koken. Maar ook omdat we van kookboeken houden, omdat ze mooi geïllustreerd zijn en mooie verhalen bevatten. Hetzelfde geldt voor culinaire tijdschriften; leuke artikelen, weetjes en tips, afgewisseld met mooie recepten.

Het zou jammer zijn als die zo gewaardeerde bronnen van favoriete recepten stoffig liggen te worden en wij, enthousiaste hobbykoks, onze culinaire verlossing weer gaan zoeken op de mindere van vele receptenwebsites (jazeker, wij vinden ook dat er hele goede foodblogs bestaan). Of dat we misschien zelfs wel stoppen met vers koken en vaker kant-en-klaar maaltijden gaan kopen of eten gaan afhalen.

Onze missie

Want dat is onze missie; wij willen mensen stimuleren te gaan koken met eerlijke verse ingrediënten door kookboeken, culinaire tijdschriften en inspirerende foodblogs te organiseren op een digitale boekenplank en toegankelijk te maken door ze te indexeren.

Het bouwen en onderhouden van de digitale boekenplank en ondersteunende functionaliteit zoals recepten-zoekmachine, favorieten, notities en boodschappenlijstjes kost kennis, kunde en tijd. En ook voor het indexeren van nieuwe kookboeken moeten wij investeren. Soms kunnen wij kookboeken (gedeeltelijk) automatisch indexeren, maar handmatig indexeren van kookboeken leidt tot het beste resultaat doordat we het register nauwkeuriger maar ook uitgebreider kunnen vullen met zogenaamde meta-data (keuken, gang, recept-type).

[VERWIJDERD: Wij vinden dat bovenstaande investeringen niet door onze gebruikers hoeven te worden opgebracht. Dat voelt als tegenstrijdig met onze missie. Vandaar dat we het gebruik van HeerlijkZoeken gratis hebben gemaakt; onbeperkt kookboeken, magazines en foodblogs op de digitale boekenplanken doorzoekbaar.]

Steun onze missie - updated…

[VERWIJDERD: De benodigde investeringen in de doorontwikkeling van het platform en indexeren van nieuwe relevante kookboeken gaan we doen met partijen voor wie het interessant is om aan deze ontwikkeling mee te werken. Een zichtbaar voorbeeld daarvan zijn de advertenties die nu hier en daar te zien zijn.Nogmaals, onze gebruikers hoeven geen onderdeel van de investeringen te zijn. Maar het mag natuurlijk wel!Wij hebben de oorspronkelijke abonnementsvormen gewoon intact gelaten. Wil je onze missie steunen, dan kan dat. Wij geven je daar dan een advertentie-vrije beleving voor terug. En ook geven we je dan inspraak in welke kookboeken wij voorrang moeten geven bij het indexeren, als volgt:kwartaalabonnement: 1 van de tien stemmen voor een bepaald kookboekjaarabonnement: 2,5 van de 10 stemmen voor een bepaald kookboeklevenslang abonnement: het door jouw gekozen kookboek wordt direct aan de prioriteitenlijst toegevoegdNaast het gebruik van HeerlijkZoeken zonder advertenties, krijgt je bovendien altijd als eerste de beschikking over nieuwe features die we ontwikkeld hebben.]

Update…

We gaan onze gebruikers toch om een betaald abonnement vragen om de doorontwikkeling van de website en content te financieren.

Wil je ook een digitale boekenplank waarmee je eigen recepten weer in een handomdraai terugvindt? Schrijf je dan nu gratis in.

Wil je meehelpen aan de groei van onze receptenindex en onbeperkt gebruikmaken van alle functionaliteit en content? Neem dan een jaarabonnement en help eventueel zelfs mee aan het indexeren van kookboeken.