Spuntino van Russell Norman geïndexeerd.

“Honderdtwintig zinderende recepten uit Russell Normans restaurant SPUNTINO”. “Een culinair avontuur door de straten van New York”. En dan ook nog eens winnaar kookboek van het jaar 2015. Dat belooft veel goeds!

Spuntino van Russell Norman geïndexeerd.

Spuntino is een restaurant van Russell Norman in Soho, Londen met de sfeer van de typische New Yorkse restaurants en hun gerechten. Nadat hij zich besefte dat veel Amerikaanse gerechten in New York eigenlijk een Italiaanse achtergrond hebben besloot hij iets te doen met dat idee. Het idee werd een restaurant, en het restaurant werd een boek.

Spuntino betekent ‘snack’ in het Italiaans, en dat ene woord geeft heel goed weer waar het boek over gaat. Namelijk over (Italiaanse) gerechten die je kan eten als snacks, tussendoortjes en lunches. Maar eigenlijk gaan de gerechten nét een stapje verder. Soms waan je je in een cafe. Maar als je in je gedachten gaat combineren zit je op eens aan een lange tafel met vrienden of familie voor een uitgebreid avondmaal.

Ik heb de recepten in het boek bijna allemaal geïndexeerd als ‘Italiaans/Amerikaans’, ‘snack’ en ‘lunch’. Maar doe vooral zelf met de gerechten wat er in je opkomt. Blader door het boek en bekijk de foto’s. Toen ik het boek voor het eerst opensloeg waande ik me direct midden een van de films of series uit de jaren 70.

Het gaat het hele book zo door. De thematische hoofdstukken worden afgewisseld met heerlijk rauwe foto’s van de stad en de restaurants. Hierdoor ontstaat een prachtige sfeer. De foto’s van de gerechten vallen op door hun eenvoud waardoor de nadruk precies goed op het ‘spuntino’ karakter van de gerechten komt te liggen.

De culinaire thema’s variëren van Brunchgerechten, Snacks & Toast, Kleine Pizza’s en Salades tot Sliders, Vis- & Vleesgerechten, Desserts en Drankjes. Allemaal Spuntino-style!

Terecht de topper van 2015!

Spuntino is hier te koop.