Groene burgers geïndexeerd.

Martin Nordin schreef een modern kookboek over groene, vegetarische burgers. Wel even wat andere burgers dan de klassieke hamburger.

Groene burgers geïndexeerd.

Martin Nordin vindt dat we minder vlees zouden moeten eten als we een beetje om ons milieu geven. Geef hem eens ongelijk.

Ook vind Nordin dat de klassieke hamburger fantasieloos is en dat we over het algemeen wel eens met wat meer fantasie naar onze standaardmaaltijd mogen kijken. Geef hem eens ongelijk.

Met 31 prachtige vegetarische burger-recepten wil Nordin ons inspireren. Je gaat er niet alleen lekker van eten, je gaat ook inderdaad anders naar de samenstelling van je (doordeweekse) maaltijden kijken. Een paar voorbeelden:

Borlottibonen-cantharellenburger met vossenbessenchutney en kaas, Gedraaide burger van courgette en zoete aardappel met chipotlemayonaise, of wat dacht je van BBQ-portobelloburger met gekaramelliseerde uien en blauwaderkaas.

Geweldig toch?

Na de burgers, waar het toch een beetje om draait, gaat Nordin verder met bijpassende recepten voor de Broodjes, Bijgerechten en allerlei Pickles, Sausen en Toppings.

Het boek geeft je niet het type recepten dat je tijdens een chique diner op tafel zet. Het geeft je stoere, moderne en duurzame maaltijden voor zowel doordeweeks als in het weekend, lunch of avondmaal.

Een heerlijk en origineel kookboek met het oog op de toekomst, dat in juli 2017 is verkozen tot kookboek van de maand. Het boek is hier te koop.