Meal preppen met je kookboeken.

Meal preppen is het voor een langere periode voorbereiden van maaltijden. Zo kan je bijvoorbeeld op zondag niet alleen voor die zondagavond koken maar ook voor alle doordeweekse dagen van de week erna.

Meal preppen met je kookboeken.

Meal preppen bespaart tijd

Door in het weekend wat extra tijd besteden aan de maaltijden voor de week erna, bespaar je natuurlijk tijd door de week. Je werkt efficiënter als je met grotere hoeveelheden werkt en alles tegelijk aanpakt. Eén keer twee kilo pasta koken kost bijvoorbeeld veel minder tijd dan 4 keer een halve kilo. En ook doordat je alles achter elkaar aanpakt ben je efficiënter, je begint niet steeds opnieuw maar zit een middagje even lekker in de kook-flow.

Gezonder

Een ander voordeel van meal preppen is dat je heel bewust wordt van wat je de komende dagen gaat eten. Je kan daardoor je keuzes beter onderling afwegen. Je kan je afvragen of je wel genoeg varieert met koolhydraten, eiwitten en groenten en fruit. Eet je niet alleen vlees maar wissel je ook af met vis, of eet je ook een keer vegetarisch? Omdat je op 1 moment nadenkt over de maaltijden van de hele week kan je gezonde keuzes maken.

En ook de hoeveelheden bepaal je van te voren al. Als je door de weeks kookt, en dan dus keuze maakt met betrekking tot ingrediënten en hoeveelheden, bepaalt jouw hongergevoel waarschijnlijk hoeveel pasta je gaat koken. Als je van te voren je porties bepaalt, kan je de hoeveelheden veel berekender bepalen.

Door te meal preppen eet je minder en gevarieerder.

Meal preppen met HeerlijkZoeken

Maar hoe doe je dat dan, dat meal preppen? Heb je een paar kookboeken thuis staan dan heb je al een flinke hoeveelheid recepten in huis die je kan gebruiken voor het plannen van je week. Onze zoekmachine helpt je nog verder op weg.

Het begint natuurlijk met het uitzoeken van de recepten. Als je op zondag wilt gaan koken moet je hier uiterlijk zaterdagochtend mee beginnen, liefst eerder want dan kan je de boodschappen nog bij Albert Heijn bestellen en laten bezorgen ;-).

Zes recepten heb je dan nodig; één voor zondag en nog vijf voor de doordeweekse dagen erna. Nou laten we maar eens beginnen dan…

Zondag risotto met vlees? Kies een van de recepten uit en plaats deze in een collectie door op de zwarte knop “Toevoegen aan collectie” te klikken. Je kan dan een bestaande collectie kiezen of een nieuwe maken (bijvoorbeeld “Meal preppen week 30”).

Nou ja, en zo ga je eigenlijk door tot je bij vrijdag bent aangekomen. Vrijdag bijvoorbeeld een pastaatje met vis? Genoeg keuze! Klik weer op “Toevoegen aan collectie” en plaats het recept in de collectie “Meal preppen week 30”.

Boodschappen

De recepten voor de komende week zijn bepaald. Tijd voor boodschappen.

Nou, dat is wel heel makkelijk geworden. Ga naar de recepten-collectie die je zojuist hebt gevuld met de 6 recepten voor de komende week “Meal preppen week 30”. Dat doe je door naar je account te gaan (via menukeuze “Account”) en vervolgens naar Recepten & Verzamelingen. Daar kies je de recepten-collectie en zie je dat er al netjes een volledige boodschappenlijst voor je is klaargezet.

Het enige dat je nu nog hoeft te doen is deze boodschappenlijst te bestellen bij Albert Heijn door de klikken op “Bestel bij AH” en de ingredienten op zaterdagavond bij je te laten bezorgen. En dan zondag lekker meal preppen voor de komende week.

Gezond en makkelijk, en alles uit je eigen kookboeken!