Recept uit Aan tafel met Verdi:
 
      Aan tafel met Verdi
de passie voor muziek de kunst van het genieten
Een boek van E.G. Baur en I. Ohlbaum
We hebben 59 recepten uit dit boek geindexeerd.
Welkom op heerlijkzoeken
Wij maken jouw kookboeken, zoals Aan tafel met Verdi, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.
Dit boek opent de deur van het huis waarin Giuseppe Verdi vijftig jaar woonde en samen met zijn Giuseppina een gastvrijeid bood waarvan elk mens droomt: Sant’ Agata. Op dit landgoed in de buurt van Parma werd de menukaart afgestemd op de Emiliaanse streek-keuken, die kenners als de veelzijdigste van Italie beschouwen.
Hier ontmoet de lezer de prachtige mens Verdi, zijn intieme vrienden en beroemde zangers, hier krijgt hij de smaak van diens vaderland te pakken en ontdekt hij de melancholieke schoonheid ervan. Een onweerstaanbare verleiding om aan te schuiven aan de mooie ongekunstelde tafel van Verdi.
Aantekeningen bij dit boek
Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.
Advertentie
 
  Recepten uit Aan tafel met Verdi
Een greep uit de 59 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:
Diner / voorgerecht / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Tortelli d'erbette *Tirtelli met spinazie-ricottavulling)
- Ingrediënten:
- basilicum, bladspinazie, dragon, marjolein, oregano, parmezaanse kaas, pastadeeg, peterselie en ricotta
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- pasta/noodles
Diner / voorgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Ravioli alla Genovese (Ravioli uit Genua(
- Ingrediënten:
- basilicum, boragie, boter, ei, gedroogde marjolein, kalfsbraadworst, kalfsfond, kalfsgehakt, kalfszwezerik, marjoleinblad, oud brood, parmezaanse kaas, pastadeeg, peterselie en snijbietbladeren
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- soep/bouillon / pasta/noodles
Recept uit Aan tafel met Verdi:
Polpettone dei preti (Priestergehakt)
- Ingrediënten:
- bleekselderij, boter, braadworst, broodkruim, melk, mortadella, parmaham, parmezaanse kaas, ui, varkensgehakt, varkensnet en wortelen
- Keuken:
- Italiaans
Diner / nagerecht uit Aan tafel met Verdi:
Fragole all'aceto balsamico (Aardbeien met balsamicoazijn)
- Ingrediënten:
- balsamico maturato, bosaardbeien en suiker
- Keuken:
- Italiaans
Diner / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Verdure alla primavera (Lentegroente)
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, basilicum, bleekselderij, bosuien, boter, broccoli, citroensap, groene asperges, nootmuskaat, parmezaanse kaas, peultjes en tomaten
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- vegetarisch / groente
Diner / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Spalle cotta (Gekookte varkensham)
- Ingrediënten:
- aardappelpuree, olijfolie en rauwe ham
- Keuken:
- Italiaans
Diner / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Involtini all'Emiliana (Kalfsrolletjes uit Emilia)
- Ingrediënten:
- bladpeterselie, boter, cognac, kalfslende, parmaham, parmezaanse kaas, rundvleesbouillon, salieblaadjes, selderijblad, spek, tomaten, tomatenpuree, ui, witte wijn en wortel
- Keuken:
- Italiaans
Recept uit Aan tafel met Verdi:
Baasilàn (Bisquitcake in dessertwijn)
- Ingrediënten:
- amandelen, bakpoeder, bloem, boter, citroenrasp, ei, eidooier, eiwit, melk, suiker, zoete dessertwijn en zuiveringszout
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
Diner / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Costolette alla bolognese (kalfsschnitzels a la Bolognese)
- Ingrediënten:
- citroen, ei, kalfsschnitzels, parmezaanse kaas, rauwe ham en wit broodkruim
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- samengestelde boter
Diner / nagerecht uit Aan tafel met Verdi:
Budino di riso dell'Artusi (Rijstpudding a la Artusi)
- Ingrediënten:
- boter, broodkruim, citroenrasp, cognac, ei, eidooier, gekonfijte vruchten, melk, paprijst, suiker, sultanarozijnen en vanillestokje
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- gebak, koek, taart, pudding
Diner / voorgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Passatelli in brodo (Kaasnoedels in bouillon)
- Ingrediënten:
- bouillon, broodkruim, citroenrasp, ei, nootmuskaat, parmezaanse kaas en rundermerg
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- soep/bouillon
Recept uit Aan tafel met Verdi:
Sugo di burra e parmagiano (Botersaus met parmezaanse kaas)
- Ingrediënten:
- bloem, boter, melk, nootmuskaat en parmezaanse kaas
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- saus/dressing/jus
Diner / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Filetto di maiale brasato nel latte (In melk gesmoord varkensbraadstuk)
- Ingrediënten:
- boter, plantaardige olie, varkensribstuk en volle melk
- Keuken:
- Italiaans
Diner / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Zuppa di spinaci alla modenese (Spinaziesoep a la Modena)
- Ingrediënten:
- bladspinazie, ei, nootmuskaat, parmezaanse kaas, vleesbouillon en witbrood
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- soep/bouillon / boter en olie
Diner / voorgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Mortadella fritta (Gebakken mortadella)
- Ingrediënten:
- bloem, broodkruim, ei, mortadella, nootmuskaat, volle melk en zonnebloemolie
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- worst
Recept uit Aan tafel met Verdi:
Costolette alla bolognese (kalfsschnitzels a la Bolognese)
Recept uit Aan tafel met Verdi:
Risotto con aspergi (Risotto met asperges)
- Ingrediënten:
- boter, groene asperges, olijfolie, parmezaanse kaas, risottorijst en witte wijn
- Keuken:
- Zuid afrikaans / Italiaans
- Soort:
- rijst / vegetarisch
Diner / hoofdgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Fegato all'aceto balsamico (Kalfslever met balsamicoazijn)
- Ingrediënten:
- balsamicoazijn, bloem, boter, broodkruimels, ei en kalfslever
- Keuken:
- Italiaans
- Soort:
- orgaanvlees
Diner / voorgerecht uit Aan tafel met Verdi:
Torta di riso con la zucca (Rijst-pompoentaart)
- Ingrediënten:
- bloem, boter, broodkruim, melk, muskaatpompoen, olijfolie, parmezaanse kaas, ricotta, rondkorrelrijst en water
- Keuken:
- Italiaans
