KAV Practische School - Koken voor elke dag

Koken voor elke dag

KAV-Praktische School

Een boek van KAV Practische School

We hebben 1881 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Koken voor elke dag, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Koken voor elke dag werd met veel enthousiasme en vakkennis gemaakt. Het is een basiskookboek waarin zowat alles terug te vinden is wat van zo'n boek mag worden verwacht. Het boek geeft antwoorden op interessante vragen als: Wat is gezonde voeding? Welke garantie biedt een biolabel op voedingsproducten? U vindt informatie over alle gangbare en minder gangbare producten, heel wat uitleg over de meest uiteenlopende keukentermen en natuurlijk zijn er de vele recepten. Bijna 2000 recepten met talloze variaties, geselecteerd door ervaren kookexperts, vormen de hoofdmoot van het boek. U vindt niet alleen de klassieke (oude) favorieten, maar ook gerechten die aansluiten bij de hedendaagse trends en smaken. Vegetarische gerechten worden niet over het hoofd gezien en krijgen een eerlijke plaats in verschillende hoofdstukken. Koken voor elke dag is een boek waarin naast een veelheid aan basisrecepten ook plaats is voor iets bewerkelijkere gerechten of bijzondere bereidingen voor een feestelijk etentje. Dit kookboek is een handige en praktische gids waarmee beginners in de keuken op weg worden geholpen en waarmee de meer ervaren hobbykoks heel wat nieuwe ideeën kunnen opdoen.

'Voor alle generaties. Koken voor elke dag, de kookturf van KAV, ontbrak niet in de keuken van onze oma's en moeders. Dit basiskookboek werd gerestyled en aangepast qua inhoud en ligt opnieuw in de rekken. Het bevat een schat aan productinformatie, geeft slimme tips en legt duidelijk de verschillende bereidingswijzen uit. Een basiskookboek dat ook in geen enkele hedendaagse keuken mag ontbreken.' - Nina/Het Laatste Nieuws



Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Koken voor elke dag

Een greep uit de 1881 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Barbecuesaus

Ingrediënten:
azijn, bruine suiker, cayennepeper, citroen, mosterdpoeder, peper, tomatenpuree, worcestersaus en zout

Soort:
warme sauzen
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Koolvis met kerrie

Ingrediënten:
appel, bieslook, kerriepoeder, koolvisfilet, peper, room, tomaten, uien, vetstof, visfumet, witte wijn en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Kipsalade

Ingrediënten:
ananas, bleekselderij, dille, kerriepoeder, kip, mayonaise, peper, toastjes, walnoten en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Nasi goreng

Ingrediënten:
eieren, erwten, garnaal, ketjap manis, knoflook, komijnzaad, koriander, olie, peper, peterselie, rijst, rundvlees, sambal oelek, uien, varkensvlees, water en zout

Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / rijst
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Velouté van hondshaai

Ingrediënten:
bloem, courgette, eierdooier, hondshaai, peper, peterselie, room, venkel, vetstof, visfumet, wortelen, zout en zuring

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Radijssoep

Ingrediënten:
bouillon, cayennepeper, kruidnagel, laurier, pastinaak, peper, pompoen, radijsjes, uien, vetstof, wortelen en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Vissoep met mosseltjes en garnalen

Ingrediënten:
bleekselderij, bouquet garni, cayennepeper, grijze garnalen, knoflook, mosselen, olijfolie, peper, saffraan, sjalotje, tomaten, tomatenpuree, ui, visfilets, visfumet, witte wijn, wortelen en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / soep/bouillon
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Deense taart

Ingrediënten:
abrikozen op zware siroop, bloem, bloemsuiker, ei, eieren, gemalen amandelen, griessuiker, kersen op siroop en vetstof

Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Eendenborstfilet zoetzuur

Ingrediënten:
eendenborstfilets, groene selderij, honing, olie, peper, rode paprika's, rodewijnazijn, sherry, tomatenpuree, wortelen en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

geroerbakte rogreepjes in zoetzure saus

Ingrediënten:
ananas, appel, eieren, gemberpoeder, maïskolf, maïszetmeel, olie, peper, preiwit, rode paprika, rogvleugels, sambal oelek, sherry, sojasaus, taugé, tomaten, tomatenpuree en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Mousse café

Ingrediënten:
chocolade koffiebonen, cognac, eieren, gelatineblaadjes, koffie-essence, slagroom en suiker

Toon alle 1881 recepten in dit boek