KAV Practische School - Koken voor elke dag

Koken voor elke dag

KAV-Praktische School

Een boek van KAV Practische School

We hebben 1881 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Koken voor elke dag, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Koken voor elke dag werd met veel enthousiasme en vakkennis gemaakt. Het is een basiskookboek waarin zowat alles terug te vinden is wat van zo'n boek mag worden verwacht. Het boek geeft antwoorden op interessante vragen als: Wat is gezonde voeding? Welke garantie biedt een biolabel op voedingsproducten? U vindt informatie over alle gangbare en minder gangbare producten, heel wat uitleg over de meest uiteenlopende keukentermen en natuurlijk zijn er de vele recepten. Bijna 2000 recepten met talloze variaties, geselecteerd door ervaren kookexperts, vormen de hoofdmoot van het boek. U vindt niet alleen de klassieke (oude) favorieten, maar ook gerechten die aansluiten bij de hedendaagse trends en smaken. Vegetarische gerechten worden niet over het hoofd gezien en krijgen een eerlijke plaats in verschillende hoofdstukken. Koken voor elke dag is een boek waarin naast een veelheid aan basisrecepten ook plaats is voor iets bewerkelijkere gerechten of bijzondere bereidingen voor een feestelijk etentje. Dit kookboek is een handige en praktische gids waarmee beginners in de keuken op weg worden geholpen en waarmee de meer ervaren hobbykoks heel wat nieuwe ideeën kunnen opdoen.

'Voor alle generaties. Koken voor elke dag, de kookturf van KAV, ontbrak niet in de keuken van onze oma's en moeders. Dit basiskookboek werd gerestyled en aangepast qua inhoud en ligt opnieuw in de rekken. Het bevat een schat aan productinformatie, geeft slimme tips en legt duidelijk de verschillende bereidingswijzen uit. Een basiskookboek dat ook in geen enkele hedendaagse keuken mag ontbreken.' - Nina/Het Laatste Nieuws



Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Koken voor elke dag

Een greep uit de 1881 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Kervelsoep

Ingrediënten:
aardappelen, erwtjes, gehakt, groene selderij, kervel, kippenbouillon, peper, prei, ui, vetstof en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Condérijst

Ingrediënten:
abrikozen uit blik, dessertrijst, eieren, melk, room, suiker en vanillesuiker

Soort:
rijst
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Noordzeekrabbeursje

Ingrediënten:
boter, cognac, filodeeg, groentebouillon, laurier, noordzeekrabben, olijfolie, peper, peterselie, tijm, tomatenpuree, ui, wortelen en zout

Soort:
schaal- en schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Havergort met koolrabi

Ingrediënten:
basilicum, groentebouillonblokje, havergort, koolrabi, peper, ui, vetstof, walnoten, water, wortelen, zout en zure room

Soort:
pasta, rijst, granen, deegwaren, couscous, bulgur / vegetarisch
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Volkorenspaghetti met venusschelpen

Ingrediënten:
basilicum, knoflook, marjolein, olie, olijfolie, peper, peterselie, tijm, tomaten, venusschelpen, volkorenspaghetti en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta, rijst, granen en deegwaren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Gevulde courgettes

Ingrediënten:
amandelschilfers, citroen, courgette, eierdooiers, gemalen kaas, peper, room en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Vislasagne

Ingrediënten:
bloem, champignons, gemalen kaas, knoflook, lasagnevellen, melk, peper, sjalot, tomaten, vetstof, visbouillon, visfilets, zeevruchten en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren / pasta, rijst, granen en deegwaren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Blanke fond

Ingrediënten:
bouquet garni, bouquet marmite, kalfsbeenderen, peperbolletjes, runderbeenderen, soepvlees, water en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Bakbeslag 1

Ingrediënten:
bier, bloem, boter, eierdooier, eiwitten, geraspte harde kaas, paprikapoeder en zout

Soort:
groente / frituur
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

juliennesoep

Ingrediënten:
groentebouillon, laurier, oregano, peper, seizoensgroenten, tijm, tuinkruiden, vetstof en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Zonnevis met cider

Ingrediënten:
appel, broodkruim, cider, ei, gehakt, melk, nootmuskaat, peper, peterselie, uien, vetstof, zonnevis en zout

Soort:
vis/schaaldieren/schelpdieren
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Gemengde sla met roquefort

Ingrediënten:
bieslook, kerstomaat, knoflook, krulandijvie, mosterd, peper, pijnboompitten, postelein, room, roquefort, veldsla, walnoten, wijnazijn en witte selderij

Soort:
salade / groente
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Roerei met asperges

Ingrediënten:
asperges, bladerdeegpasteitjes, eieren, grijze garnalen, kervel, kwarteleitjes, peper, room, vetstof en zout

Soort:
eieren, kaas en zuivel
Toon alle 1881 recepten in dit boek