KAV Practische School - Koken voor elke dag

Koken voor elke dag

Een boek van KAV Practische School

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Koken voor elke dag, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Een kookbijbel als ‘Koken voor elke dag’ mag al eens in een nieuw kleedje gestoken worden, want de culinaire wereld staat niet stil. Klassiekers als tomatensoep, witlof met ham en kaassaus, stoofvlees met bier, konijn met pruimen, koninginnenhapjes, coq au vin, mosselen met witte wijn, pannenkoeken, appelcake, chocomousse… zullen de tand des tijds wel doorstaan. Maar hoe bereid je ze ook alweer? En hoe lang moet gebraad garen? Hoe pocheer je vis? Hoe maak je een goede bouillon of visfumet? Voor antwoorden op dat soort vragen kon je altijd al terecht in Koken voor elke dag. Ook nu nog. Maar er is meer.

De wereld is een dorp geworden, we raken er steeds meer van overtuigd dat minder vlees en vis eten onze planeet alleen maar ten goede komt, en het is wetenschappelijk bewezen dat ons eetpatroon een enorme invloed heeft op onze gezondheid. Maar hoe pas je dat in de praktijk toe? Wat moet je met kikkererwten, quinoa, zeewier of agaragar? Hoe maak je tempura, hummus, baba ganoush, falafel, courgettespaghetti of bloemkoolcouscous? ‘Koken voor elke dag’ biedt duidelijke antwoorden én vooral meer dan 2000 lekkere recepten.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Groenten in een zuur

Ingrediënten:
bloemkool, champignons, dillebloesem, mierikswortel, mosterdzaadjes, paprika's, peperkorrels, sperziebonen, suiker, water, witte-wijnazijn, wortelen, zilveruitjes en zout

Soort:
groente / azijn / conserven
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Rijst met kip en groenten

Ingrediënten:
bleekselderij, chinese kool, eieren, kipfilet, knoflook, kroepoek, olie, peper, preiwit, sojasaus, taugé, ui, vetstof, wilde rijst en zout

Soort:
pasta, rijst, granen en deegwaren / rijst / gevogelte
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Maîsroomsoep

Ingrediënten:
bloem, bouillonblokjes, maïskorrels, peper, peterselie, preiwit, room, selderij, uien, vetstof, water, wortelen en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Bij de koffie uit Koken voor elke dag:

Amandelspijskoekjes

Ingrediënten:
amandelen, amandelspijs, bloem, citroenrasp, eierdooier, gekonfijt fruit, griessuiker en vetstof

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Dekseltaart

Ingrediënten:
deeg, champignons, chorizo, ei, eierdooier, tomaat, gorgonzola, groene selderij, herbes de provence, kipfilet, mascarpone, olijfolie, paneermeel, peper, ui en zout

Soort:
quiche / hartige taart
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Sinaasappelroom

Ingrediënten:
melk, sinaasappel, sinaasappelsap, suiker, vanillebloem en vanillesuiker

Soort:
pudding
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Tomatensalade

Ingrediënten:
basilicum, basilicumolie, peper, sjalotten, tomaten, witte-wijnazijn en zout

Soort:
salade / groente