KAV Practische School - Koken voor elke dag

Koken voor elke dag

Een boek van KAV Practische School

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Koken voor elke dag, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Een kookbijbel als ‘Koken voor elke dag’ mag al eens in een nieuw kleedje gestoken worden, want de culinaire wereld staat niet stil. Klassiekers als tomatensoep, witlof met ham en kaassaus, stoofvlees met bier, konijn met pruimen, koninginnenhapjes, coq au vin, mosselen met witte wijn, pannenkoeken, appelcake, chocomousse… zullen de tand des tijds wel doorstaan. Maar hoe bereid je ze ook alweer? En hoe lang moet gebraad garen? Hoe pocheer je vis? Hoe maak je een goede bouillon of visfumet? Voor antwoorden op dat soort vragen kon je altijd al terecht in Koken voor elke dag. Ook nu nog. Maar er is meer.

De wereld is een dorp geworden, we raken er steeds meer van overtuigd dat minder vlees en vis eten onze planeet alleen maar ten goede komt, en het is wetenschappelijk bewezen dat ons eetpatroon een enorme invloed heeft op onze gezondheid. Maar hoe pas je dat in de praktijk toe? Wat moet je met kikkererwten, quinoa, zeewier of agaragar? Hoe maak je tempura, hummus, baba ganoush, falafel, courgettespaghetti of bloemkoolcouscous? ‘Koken voor elke dag’ biedt duidelijke antwoorden én vooral meer dan 2000 lekkere recepten.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Dit boek bevat o.a. de volgende recepten

Deze editie van dit kookboek hebben we niet bekeken, maar er is wel een (volgens ons) bijna gelijke uitgave geindexeerd. Mogelijk wijken de paginanummers hierdoor iets af. Teveel naar jouw mening? Laat het ons weten.

Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Kalkoenreepjes met ananas en rozijnen

Ingrediënten:
ananas, ananassap, appelen, banaan, gemberbolletjes op siroop, gembersiroop, kalkoenfilet, kerriepoeder, ketjap manis, kippenbouillon, knoflook, peper, rozijnen, uien, vetstof en zout

Soort:
wild en gevogelte / gevogelte
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Bij de koffie uit Koken voor elke dag:

Boekweitwafels

Ingrediënten:
boekweitmeel, eieren, gist, melk, suiker, tarwebloem, vetstof, voltarwemeel en zout

Soort:
zoet / koek en gebak
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Druivencrème

Ingrediënten:
amandelschilfers, citroensap, druiven, druivensap, eierdooiers, gelatineblaadjes, roggebrood, slagroom, suiker en zure room

Soort:
fruit
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Diner / nagerecht / dessert uit Koken voor elke dag:

Vanille-ijs

Ingrediënten:
eieren, melk, slagroom, suiker, vanillestokje en vanillesuiker

Soort:
ijs
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Zalmrolletjes

Ingrediënten:
citroen, gerookte zalm, mosterd, peper en preiwit

Soort:
brood en broodgerecht / hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Lamscarré met kerriesaus en wilde rijst

Ingrediënten:
appelen, citroen, gemberwortel, kerriepoeder, knoflook, lamscarré, laurier, peper, peterselie, selderij, sjalot, sluimererwten, suiker, vetstof, vleesfond, witte wijn, zout en zwarte peperkorrels

Soort:
vlees / lamsvlees
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Banaanrolletjes

Ingrediënten:
bananen, belegen kaas, mosterd, spek en vetstof

Soort:
vlees / hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Daikonsoep

Ingrediënten:
appel, daikon, gemberwortel, kippenbouillon, knoflook, komijn, korianderpoeder, kurkuma, peper, uien, vetstof en zout

Soort:
soep/bouillon
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Borrelhapje/tapa/mezze/antipasti / drinken / aperitief uit Koken voor elke dag:

Warme vullingen voor deegvormpjes

Ingrediënten:
bloem, brie, citroen, garnalen, gruyère, ham, kerriepoeder, kippeneiwit, melk, parmezaanse kaas, peper, peterselie, room, tomatenpuree, vetstof en zout

Soort:
hapjes
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Fruittaart

Ingrediënten:
bloem, bloemsuiker, ei, pasteibakkersroom, fruit en vetstof

Soort:
gebak/koek/taart/pudding
Een recept uit KAV Practische School - Koken voor elke dag

Recept uit Koken voor elke dag:

Wortelsoep

Ingrediënten:
bleekselderij, dragon, laurier, marjolein, peper, peterselie, preiwit, spekblokjes, tijm, vetstof, vleesbouillon, wortelen en zout

Soort:
soep/bouillon