Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Elseviers culinaire atlas

Een boek van Jane Grigson

We hebben 432 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals Elseviers culinaire atlas, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Een overzicht van de keukens van de wereld met stevige accenten voor de Italiaanse, Franse, Chinese en Amerikaanse keuken en een uitgebreide inleiding over wereldkeukens en ingrediënten. Bij het verschijnen van deze luxe uitgaven in 1975 was het een uniek kijkje in een toen nog grotendeels onbekende en exotische wereld. Vanzelfsprekend is dit boek na 45 jaar verouderd maar het is boeiend om te zien hoe dat ook in receptuur tot uitdrukking komt. Onbeschaamd gebruik van harde verzadigde vetten en afmaken van sauzen e.d. met ruim koffieroom zijn een paar voorbeelden van culinaire praktijken die nu niet meer kunnen. Toch hebben dit soort boeken, met de inleiding door de onvolprezen Wina Born, veel bijgedragen aan de belangstelling voor goede voeding en goed koken en aan het over de grenzen van onze polders durven kijken.


Aantekeningen bij dit boek

Er zijn nog geen aantekeningen gemaakt bij dit boek door gebruikers.


Recepten uit Elseviers culinaire atlas

Een greep uit de 432 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / bijgerecht / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Griekse salade met feta

Ingrediënten:
citroensap, feta, groene paprika, knoflook, lenteui, munt, olijfolie, oregano, peper, tomaat, zout en zwarte olijven

Keuken:
Grieks
Soort:
salade / vegetarisch
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Bijgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Eiersaus

Ingrediënten:
bloem, boter, ei, peterselie, room en schelvisstoofvocht

Keuken:
Schots / Brits
Soort:
saus/dressing/jus
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / hoofdgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Chili con carne

Ingrediënten:
bruine bonen, chilipoeder, djinten, knoflook, oregano, rundergehakt, tomatenpuree, ui, zonnebloemolie en zout

Keuken:
Mexicaans / Amerikaans
Soort:
stoofgerecht
Een recept uit Jane Grigson - Elseviers culinaire atlas

Diner / voorgerecht uit Elseviers culinaire atlas:

Crab Louis - Krab Louis

Ingrediënten:
cayennepeper, chilisaus, citroensap, ei, krab, mayonaise, peterselie, sla, slagroom, ui en zwarte olijven

Keuken:
Amerikaans
Soort:
salade / schaal- en schelpdieren
Toon alle 432 recepten in dit boek