Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

De Klassieke Italiaanse Keuken

Een boek van Marcella Hazan

We hebben 500 recepten uit dit boek geindexeerd.

Word gratis lid

Welkom op heerlijkzoeken

Wij maken jouw kookboeken, zoals De Klassieke Italiaanse Keuken, online doorzoekbaar zodat je je favoriete recepten snel weer terugvindt. Lees er meer over op onze homepage of word direct gratis lid en vertel ons welke kookboeken jij thuis hebt staan.

Marcella Hazan weet in De klassieke Italiaanse keuken als geen ander het gevoel, de heerlijke geuren, de subtiele smaak van verse ingrediënten én de eenvoud van écht Italiaans eten over te brengen. Hét standaardwerk over Italiaans koken met meer dan 500 recepten en uitgebreide informatie over bereidingstechnieken en authentieke ingrediënten van de `godmother of Italian cooking .


Aantekeningen bij dit boek

Tenzij anders vermeld is bij alle verwijzingen naar wijn droge wijn bedoeld.

- ongeveer een maand geleden door geplaatst .

Een klassieker. Of liever gezegd 2 klassiekers want Hazans grote Italiaanse kookboek bestond oorspronkelijk uit twee boeken. The Classic Italian Cook Book verscheen in 1973 in de USA. Ik ben de trotse bezitter van een veelgebruikte Engelse Papermac-editie uit 1980 waarin de Amerikaanse maten en gewichten waren omgezet in ons vertrouwde metrische stelsel. Het vervolg: More Classic Italian Cooking, werd in 1978 uitgegeven. De combinatie van beide boeken, waarvan dit een vertaling is, kwam uit als Essentials of Classic Italian Cooking in 1992. Marcella Hazan is geboren en opgegroeid in Italie maar verhuisde na haar huwelijk naar New York waar zij zich de keuken van haar vaderland eigen maakte en op den duur les ging geven in Italiaans koken. Haar interpretatie van de Italiaanse keuken is klassiek en doet weinig of geen concessies aan haar nieuwe vaderland. Pure verse ingrediënten en ouderwets handwerk staan centraal. Het resultaat is een grote collectie zeer nauwkeurige en goed na te koken recepten.

- 12 maanden geleden door geplaatst .

Recepten uit De Klassieke Italiaanse Keuken

Een greep uit de 500 recepten in dit boek die we geïndexeerd hebben:

Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Snack of tussendoortje uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Gefrituurde pasteitjes

Ingrediënten:
bakpoeder, bloem, extra vergine olijfolie, kaasvulling, plantaardige olie, tomatenvulling, water en zout

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / hartige taarten, pasteien en pizza’s / beslag/deeg
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Picknick / diner / lunch / buffet / snack of tussendoortje / voorgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Frittata met artisjokken

Ingrediënten:
artisjokken, boter, citroen, ei, knoflook, parmezaanse kaas, peterselie, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
ei/omelet/frittata
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / nagerecht / dessert uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Zuccotto

Ingrediënten:
amandelen, cake, cognac, cointreau, hazelnoten, maraschino, poedersuiker, pure chocolade, slagroom en witte curacao

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / gebak, koek, taart, pudding
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / lunch / voorgerecht / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Pasta met pesto met de vijzelmethode

Ingrediënten:
aardappelgnocchi, basilicum, boter, extra vergine olijfolie, fettuccine, grof zeezout, knoflook, parmezaanse kaas, pecorino romano, pecorino sardo, pijnboompitten, spaghetti en tonnarelli

Keuken:
Italiaans
Soort:
vegetarisch / saus/dressing/jus / pasta/noodles
Een recept uit Marcella Hazan - De Klassieke Italiaanse Keuken

Diner / hoofdgerecht uit De Klassieke Italiaanse Keuken:

Ossenstaart alla vaccinara

Ingrediënten:
bleekselderij, extra vergine olijfolie, hamvet, knoflook, olijfolie, ossenstaart, peterselie, pruimtomaten in blik, reuzel, ui, varkenskluif, varkenspoot, varkenswangspek, witte wijn, wortel, zout en zwarte peper

Keuken:
Italiaans
Soort:
rundvlees
Toon alle 500 recepten in dit boek